skontali smo drugar

evo ja cu ti prva predstaviti nasheg duha iz pecine

(iz tvrdjave,iz tunela) kako god ti drago (:
nebo...
zashto su svi tvoji autoportreti tako losheg kvaliteta...noise....boje...sve ti crveno bre..
pa kakva je to fotografija ? jesi li ti fotograf ili nisi ?
... sve dosadasnje digitalne fotografije koje su moje delo (i vlasnistvo) snimio je
1. PALM Zire71 (nazvacemo ga ,,dzepni kompjuter,, ili PDA uredjaj, elektronska agenda ili... kako vec...)
u formatu (najvecem) 640x480, 600 000 tackica, ne prelaze ,,tezinu, od 150 Kb, nema blic, nije foto-aparat, ali ,,odradjuje,, neki manje zahtevan foto-zadatak u okviru svojih drugih raznovrsnih namena, postoji dvadesetak hiljada PDA-programa za mnoge generacije ovih uredjaja,... koristim ga vec 8 godina, vec treci uredjaj, merkam nov, napredniji, ne mogu da zamislim svoj posao i slobodno vreme bez ove ,,pametne glavice,, kao svog pomocnika.
2. Fuji Q1,... 2 mil. tackica, ima blic, nema poklopac objektiva, ,idiot-kamera,, snima i filski zapis bez tona, zna prijatno da iznenadi nekom fotkom, uglavnom je tesko razocarenje, baterije (dve AA koje ja ne kupujem vec koristim one koje se pune, a nisu 1,5 vec 1,2V, pa i to mozda ima uticaja),... doneo ga moj drug pre tri godine, rekao da su (vise komada) ,,nepoznatog porekla,, , kupi i cuti, a ja se nisam bunio, u to vreme su isti bili tri puta skuplji u prodavnici,...
3. SonyEricson K750i, mobilni telefon, 2 mil. tackice, MP3, jedva da sam nesto i snimio,... svake dve gonine imam pravo na nov, besplatan aparat kod svog provajdera,... uzmem, uzmu mi deca (dve pcelice, 21 i 12 god) ili poklonim nekome,... vristala je od srece, skakala do neba moj sestricina kad sam rekao : ovo je tvoj novi ljubimac! Ja kupio novu bateriju (5 evra) za sedam godina stari Simens, c/b displej,... sad opet imam pravo na nov telefon po slobodnom izboru, cetiri (a mozda i vise)abonemanta imamo u porodici... vec su 5 mil. tackica na NokiaN95, 8 GB, GPS navigacija,... mobilni internet ili mogucnost povezivanja na W-lan kucnu bezicnu stanicu koju ovde svi imaju ( svi moji uredjaji su povezani na ovu bezicnu kucnu stanicu, pa surfamo bez kabla u krugu od 150 metara, mogucnost prikljucenja 250 uredjaja,... kod mene ,,rade,, 5 nezavisna kompjutera u domacinstvu)
Imam vise analognih foto-aparata,... desetak godina sam koristio CANON A1, poklonio mi ga otac 1979. godine,...( u to vreme je njegov veliki konkurent bio Nicon F3, bio je u NASA programu sa specijalnom kasetom za film i 1500 snimaka koje je doneo iz svemira,... danasnje uporedjenje cene bi odgovaralo cifri od 15 000 evra za jedan od ova dva foto-aparata,...)
CANON A1 imam i danas, ispravan je, kod mog oca je vec petnaestak godina,... imam jos nekoliko analognih foto-aparata,... OLYMPUS is-100, i jos neke, i jos neke,... i ne secam se kad sam ispucao film i poslao na razvijanje,... napustio sam tu vrstu fotografije,... razmisljam, crno-beloj fotografiji da se vratim, polovna oprema moze lako da se nabavi, za film i hemikalije se nisam ni raspitivao,... prezauzet sam,... svakodnevno radim na smanjenju svojih obaveza i troskova, ali i prihoda,... vreme cini svoje, ja sam svoje ciljeve davno ispunio, veliko mi je zadovoljstvo pogled unazad na razvojni put kojim sam prosao, iskreno zelim i radim da optimiram danasnje zelje i potrebe, mladi su vec stsali, deo obaveza vec preuzimaju,...
Necu Ti reci koliko foto-aparata mogu da kupim za svoju platu, dovoljno je da kazem da ne moram da stedim takvu zelju da si ispunim, ali pazim da ne grunem,,grlom u jagode,,... volim da budem obavesten (za razliku od jednog naseg znacajnog politicara kome to bas nije jaca vrlina), do leta cu imati jedan foto-aparat od 300 evra i jos jedan od 1000,... sad,... jos istrazujem