automobili stariji od 15 godina moraće dva puta godišnje na tehnički pregled

Тихи

Zaslužan član
Poruka
148.906
Ispravno razmisljas. Narod treba je,bati u glavu dok god se ne probudi.

upravo tako - jer kad mu pricas oni ti ne veruju

jednostavno vise vole da ih lazes nego dai m pricas istinu

to smo mogli da vidimo jos od prve kampanje za izbore 1992 godine kad je milosevic pobedio sa pricom o svedskom standardu i brzim prugama srbije.

zato ih treba yebati dok ne crknu

sinnke

Buduća legenda
Poruka
33.987
upravo tako - jer kad mu pricas oni ti ne veruju

jednostavno vise vole da ih lazes nego dai m pricas istinu

to smo mogli da vidimo jos od prve kampanje za izbore 1992 godine kad je milosevic pobedio sa pricom o svedskom standardu i brzim prugama srbije.

zato ih treba yebati dok ne crknu

E ovo je ono sto je tuzno. Volina nikad ne sazna da ga neko je,be, on samo zna da mu nije dobro i da nesto nije u redu i tako dok ne crkne.

Тихи

Zaslužan član
Poruka
148.906
Sirotinja se švercuje po autobusima - ne vozi auto ( ma koliko mator).
A jedan dodatni tehnički od 1000 din., neće biti prevelik teret nikom ko vozi.
Ostalo je sve imaginacija .
A narod...ko narod...naivan i ...

taj tehnicki ce , da kosta 4500 dinara

i 2 puta godisnje po 4500 dinara je poskupljenje od 9000 dinara

sram da te bude

DOBROSTOJECI

Domaćin
Poruka
4.233
taj tehnicki ce , da kosta 4500 dinara

i 2 puta godisnje po 4500 dinara je poskupljenje od 9000 dinara

sram da te bude
Ta cifra od 4500 je tvoja mašta !
A i do sada je jedan tehnički godišnje bio obavezan za sve, pa je sledstveno tome novi trošak samo jedan tehnički pregled.
Slabo ti ide matematika. Tipično za obožavaoce ustaškog vojvode iz Haga.

DOBROSTOJECI

Domaćin
Poruka
4.233
Небитно ... битно је да ова влада има навику да своју неспособност компензује завлачењем руке у џепове грађана.
Zakone ne donosi niti usvaja vlada - već skupština ! Dakle predstavnici narodne volje.
To nekim nikako ne uspeva da shvate...

Тихи

Zaslužan član
Poruka
148.906
Zakone ne donosi niti usvaja vlada - već skupština ! Dakle predstavnici narodne volje.

ovo nije definisano zakonom vec uredbom . drugo zakone i uredbe donosi vladajuca vecina a to je vlast. drugo i predloge zakona donosi vlada . vlast su predstavnici narodne volje a to ne znaci da je svaka njihova odluka dobra bez obzira sto ti pokusavas da skines odgovornost sa vlasti za ovaj potez.

Тихи

Zaslužan član
Poruka
148.906
Ta cifra od 4500 je tvoja mašta !
A i do sada je jedan tehnički godišnje bio obavezan za sve, pa je sledstveno tome novi trošak samo jedan tehnički pregled.
Slabo ti ide matematika. Tipično za obožavaoce ustaškog vojvode iz Haga.

nije to moja masta nego lepo pise u tekstu da ce ubuduce cenu tehnickog pregleda odredjivati vlada Srbije i da ce on od decembra kostati 4.500 dinara.

drugo uvodi se obaveza obavljanja 2 tehnicka pregleda godisnje za vozila starija od 15 godina a vecina vozila u srbiji je toliko stara sto znaci 9000 dinara godisnje troska

Sad da ti citas tekstove znao bi to i sam, sto pokazuje da si izuzetno neozbiljan i povrsan.

DOBROSTOJECI

Domaćin
Poruka
4.233
ovo nije definisano zakonom vec uredbom . drugo zakone i uredbe donosi vladajuca vecina a to je vlast. drugo i predloge zakona donosi vlada . vlast su predstavnici narodne volje a to ne znaci da je svaka njihova odluka dobra bez obzira sto ti pokusavas da skines odgovornost sa vlasti za ovaj potez.
Tvojih imaginacija mi je dosta za večeras.
Lupaš, izmišljaš....Kriva ti je vlast i kad ti ručak zagori...

3maj001

Zainteresovan član
Poruka
197

Битна разлика ... :hahaha: ... можда у некој боље уређеној држави где се не купују посланици за један добар аутомобил и не мењају мишљење кад се кроз скупштину прошета представник понеког лобија ...

Али свиђа ми се оправдање ... није влада него представници народне воље ... нисам ја зека је :mrgreen:

Тихи

Zaslužan član
Poruka
148.906
ma ovaj dobrostojeci nema veze blage sa zivotom

pokusava lupanjem i vredjanjem da nadoknadi nedostatak argumenata za ovu raspravu
pa vidis i sam kakve gluposti valja?

kao nije kriva vlada zbog ovoga nego skupstina z:D a u skupstini vecinu ima ko? pa naravno sadasnja vlada z:D

i poslanici u skupstini glasaju po slobodnoj volji ili bese onako kako im vladajuca vecina naredi? z:D

pa samo n eko ko je izuzetno bezobrazan ili izuzetno glup moze da prica takve nebuloze.

haha dobro si mu reko NISAM JA ZEKA JE z:D

BLANKED

Elita
Poruka
20.452
I treba tako, a ne da se voze svakakve tranje

Pretpostavljam da zivis u Japanu, ali mi ovde u Srbiji trenutno vozimo ovo sto imamo :per:

Ako nam standard ne dozvoljava da vozimo bolje i novije automobile, onda je apsurd sankcionisati takva vozila,ili povecati troskove vlasnicima na njih, kazemo u Evropi se to odavno praktikuje, tacno, ali prosecan zapadni Evropljanin moze sebi priustiti novo vozilo, jer su i troskovi uskladjeni sa njihovim primanjima.

PS.

I ja vozim nov automobil, ali to nije razlog da zazmurim na ovakve presedane.

Jary

Veoma poznat
Poruka
14.360
Ovo je dobra odluka, za tako stare automobile jedan pregled godišnje i jeste premalo.

A kako balkanska plemena nemaju baš naviku redovnog servisiranja svojih krševa, nametanje takvih navika je jedino moguće rješenje.

Još su blagi sa tom granicom od 15 godina, ja bih i nižu stavio, recimo 12.

Ma jok to je samo namet na sirotinju . Jedan ali pravi tehnicki pregled je dovoljan jer kad se sve servisira na vreme i kako treba, nema problema.Avionima se menjaju delovi i po starosti pa leteli oni ili ne. Opravdanje je povecanje bezbednosti a u stvari takvi automobili i ne prolaze na crveno i ne jure 200na sat.prazan je budzet pa treba to napuniti inace zasto bi podizali cene tehnckog pregleda?da je bezbednost u pitanju cena bi bila ista ali bi bilo iskljucenja iz saobracaja...

Zapadni susjed

Elita
Banovan
Poruka
17.686
Ma jok to je samo namet na sirotinju . Jedan ali pravi tehnicki pregled je dovoljan jer kad se sve servisira na vreme i kako treba, nema problema.Avionima se menjaju delovi i po starosti pa leteli oni ili ne. Opravdanje je povecanje bezbednosti a u stvari takvi automobili i ne prolaze na crveno i ne jure 200na sat.prazan je budzet pa treba to napuniti inace zasto bi podizali cene tehnckog pregleda?da je bezbednost u pitanju cena bi bila ista ali bi bilo iskljucenja iz saobracaja...

Ovakve stvari ne mogu i neće napuniti budžet, stoga mislim da je odluka donesena radi bezbjednosti na putevima.

Ako budu htjeli puniti budžet, izmisliće nešto što tereti sve vozače - osiguranja, putarine, itd.

I ne, jedan tehnički pregled godišnje (ma kako dobar bio) nije dovoljan ni za mnogo mlađe aute od 15 godina. I ne moraš ići 200 na sat ili prolaziti kroz crveno da ubiješ nekog. I ovo sve i jeste upravo radi toga što narod nema naviku da servisira svog limenog ljubimca na vrijeme i kako treba, nego tek onda kad neće da upali ili ih negdje ostavi na cesti.

Philosopher of life

Zainteresovan član
Poruka
395
Pa konacno su se bitange setile da naprave nesto sto je u drugim zemljama odavno. Zar je trebalo jos ljudi poginuti u starim i neisparvnim autobusima, da bi se neko setio sta je ispravno.

Onaj ko nema normalan auto, neka ne ugrozava drugom zivot svojim krsem.

Da se razumemo, nemam ni ja auto i necu ga kupiti dok ne skupim za normalan.

Pa sta se onda petljas kad ne vozis.Pa koliko nesreca je prouzrokovano ljudskom nepaznjom,a ne tehnickom nespravnoscu vozila.:dontunderstand:
Naravno da je sustina nekih tacaka ovog zakona da se odere narod,ali moram da izdvojim neke npr. smanjenje brzine u naseljenom podruciju na 50kmh,dobro jeste da ce biti sporije ali ce smanjiti nesrece,zatim nosenje flurecentinih prsluka u slucaju nekih popravki u toku noci (npr. menjate gumu sklonite se u trecu traku,pa da vas ne ubije onaj sto vozi iz drugog pravca,a itekako se desavalo).Samo ne znam koji ce nam upaljena svetla u tou dana, to zna jako da zasmeta..Mislim da je u Austriji to striktno ukinuto zbog broja sabracajnih nezgoda.