Automobili iz Holandije

botr

Iskusan
Poruka
6.135
Sta mislite o uvozu automobila iz Holandije? Koliko sam primetio ugavnom su bogati opremom, imaju nesto vecu kilometrazu i jeftiniji su nego npr isti takvi u Nemackoj.

Konkretno, ja bih mozda smanjio svoj vozni park i uzeo neki hibrid, tipa Passat B8 GTE. Do posla i po lokalu bih fakticki mogao da se krecem samo na struju, prilicno jeftino i bez habanja SUS motora.

Za uvoz je, cini mi se, prilicno jednostavno, obzirom da postoji solidan broj low cost avio kompanija koje lete ka Holandiji, a Holandjani izdaju carinske tablice.

Odletim, kupim auto i vratim se autom.

Sta mislite o uvozu automobila iz Holandije? Koliko sam primetio ugavnom su bogati opremom, imaju nesto vecu kilometrazu i jeftiniji su nego npr isti takvi u Nemackoj.

Konkretno, ja bih mozda smanjio svoj vozni park i uzeo neki hibrid, tipa Passat B8 GTE. Do posla i po lokalu bih fakticki mogao da se krecem samo na struju, prilicno jeftino i bez habanja SUS motora.

Za uvoz je, cini mi se, prilicno jednostavno, obzirom da postoji solidan broj low cost avio kompanija koje lete ka Holandiji, a Holandjani izdaju carinske tablice.

Dobro, Igi bolje zna za uvoz kola, ali generalno plug in hibride baš ne obožavam. Imaju sve isto kao čisti električni + običan motor i elektroniku za njega + sistem koji sve to spaja. Sve u svemu gomila delova i priličan rizik od kvarova.

Sto se tice opreme debelo gresis jer holandjani ne haju za istu ali im zato u 95% slucajeva automobili imaju navigaciju.
Neretko se desi da nemaju alufelne,da imaju gumeni volan, manuelnu klimu.
Inace znaju da imaju bas velike kilometraze ali budu izuzetno ocuvani jer ne gore na suncu.

Iskreno, dosadio mi je dizel. Ne fali mu nista, ne trosi puno, presao sam skoro 50k km sa Skodom, manje vise samo uz redovne servise, ali nekako mi nije to to. Vratio bih se na benzin, a i promenio bih auto za nesto mladje, recimo od 2018. god na gore.

Sto se tice opreme debelo gresis jer holandjani ne haju za istu ali im zato u 95% slucajeva automobili imaju navigaciju.
Neretko se desi da nemaju alufelne,da imaju gumeni volan, manuelnu klimu.
Inace znaju da imaju bas velike kilometraze ali budu izuzetno ocuvani jer ne gore na suncu.

Mozda sam ja tako setovao pretragu, ali sam vecinom nailazio na automobile sa lepom opremom, zato sam stekao takav utisak. Vecinom su na oglasima sa 200+ hkm, pa cak i neki mali automobili tipa Twingo, Clio, itd.

Kod Nemaca nema evidencije za km ako nije odrzaavan u ovlašćenom u Beneluxu ima plus sto imaju ograničenja na autoputu za razliku od Nemaca ih ne deru toliko a i nema brda tako da je zamor manji ..Bolja auta generalno nego uz Nemacke po meni .. Sto se tice opreme tog GTE u nekom boljem paketu opreme ne verujem da je problem naci bilo gde ..

. Vecinom su na oglasima sa 200+ hkm, pa cak i neki mali automobili tipa Twingo, Clio, itd.
I u Nemačkoj je samo sto ni dosta mukjaju sa km ko Holandeza to ne moze kažnjivo je po zakonu a i vode evidenciju kao i kod mene ..Dobra opcija ti je Swe tamo maze aute slabo ko vozi preko 110km/h kamere su svakih 5km a pdv ti je 25% a voze dobra auta pogotovo ako gledas Volvo a ima i tih passata ..

Npr ovaj je 2020 za export 9600€ a moze verovatno još da se spusti .. fali virtuelni cock pit i panorama ako gledas bas top opremu
Screenshot_20241209_233553_Chrome.jpg

Odlicno znam kako ih kidaju Nemci :D Ja sa 184ks medju sporijima na semaforu, a Ibize i Korse sa nekim trocilindrasima brzi :hahaha:

Cim se upali zeleno pun gas, kako muskarci tako i zene.

Nije lose ni Svedska, samo sam za neke blize destinacije.

Imas jeftinih letova do Swe tamo imas gomilu naših nećeš ici non stop a verovatno mozes i preko prevoznika sve da zavrsis da ne ides nigde Swedi su kulturan,napod nema tu miljanja toliko ..Kupujes sebi auto

Мислим да од нискобуџетних лети само Виз-Ер и то до Еиндховен-а. До Амстердама нису ти јефтини већ само ЕрСербиа и сл. Зависи који део Холандије..ако је део према Немачкој можда боље неки Виз-Ер на немачки аеродром па Фликс-бус. Путовао сам пар пута Фликсом том релацијом било много јефтино. Све у свему види који је град па се онда орјентиши. Са Еиндховена аеродрома имаш две-три бус линије до жел.станице па шамараш где год хоћеш по Нл. То најбоље..

Sta sa karterom.Obican metal bez zastute ako nema plastiku ispod tj zaštitu trune samo tako ..Imaš kod boljih auta aluminijumske koji ne trunu..Karter kod tih jefrinih auta kosta 30-40€ tako da nije nikakav problem i nema veze sa tim na sta miskis ..Moras da naučiš kad korozija prestavlja problem .

Back