Automobil na pretplatu?

Poruka
13.710
Kod nas u Hrvatskoj "Auto Zubak" ponudio automobile na pretplatu. Navodno vani se to sve više koristi i pogotovo kod mladih.

Evo link:
https://lease.hr/

A evo i jedan intervju u vezi toga.

Zašto kupiti rabljeni dizelaš kad za fiksnu pretplatu možete voziti novi Audi ili Škodu? Mi nudimo upravo to'

Prosječni automobil u Hrvatskoj stariji je od 13 godina, a sve više građana nove modele smatra financijski nedostižnima. Ekipa iz Zubak Grupe zato pokušava ponuditi alternativu: fiksnu mjesečnu naknadu koja uključuje automobil, registraciju, osiguranje, servis i gume, uz mogućnost povrata vozila bez penala nakon dvije i pol godine za dio modela.
O tome zašto vjeruje da je Hrvatska spremna za pretplatu na vozila, kako planiraju konkurirati klasičnom leasingu i zašto smatra da automobil više nije investicija razgovarali smo s Dimitrijem Trbovićem, članom Uprave Zubak Grupe.
...
https://www.tportal.hr/biznis/clana...u-mi-nudimo-upravo-to-20260531?meta_refresh=1

Ne znam baš. Evo gledam i vidim najjeftinije što se nudi je Polo za 510€ mjesečno. Meni se to čini puno. Što vi mislite?

1000019474.jpg

Kod nas u Hrvatskoj "Auto Zubak" ponudio automobile na pretplatu. Navodno vani se to sve više koristi i pogotovo kod mladih.

Evo link:

Zašto kupiti rabljeni dizelaš kad za fiksnu pretplatu možete voziti novi Audi ili Škodu? Mi nudimo upravo to'

Prosječni automobil u Hrvatskoj stariji je od 13 godina, a sve više građana nove modele smatra financijski nedostižnima. Ekipa iz Zubak Grupe zato pokušava ponuditi alternativu: fiksnu mjesečnu naknadu koja uključuje automobil, registraciju, osiguranje, servis i gume, uz mogućnost povrata vozila bez penala nakon dvije i pol godine za dio modela.
O tome zašto vjeruje da je Hrvatska spremna za pretplatu na vozila, kako planiraju konkurirati klasičnom leasingu i zašto smatra da automobil više nije investicija razgovarali smo s Dimitrijem Trbovićem, članom Uprave Zubak Grupe.
...
https://www.tportal.hr/biznis/clana...u-mi-nudimo-upravo-to-20260531?meta_refresh=1

Ne znam baš. Evo gledam i vidim najjeftinije što se nudi je Polo za 510€ mjesečno. Meni se to čini puno. Što vi mislite?
I meni, ali moraš imati u vidu da je ta firma uračunala i to što će na tom autu izgubiti mnogo na vrednosti. U prvim godinama se najviše gubi, to je poznata stvar.

Pre 2 god sam išao da gledam golfa 7 koji je bio na rentakaru... Ceo je bio kao da su ga pravila seca. Sve razvaljeno peglano sto puta. Prodavao se jer mu je neko odvalio karter.

Naravno ništa nije bilo navedeno u oglasu sve bajno i sjajno.

Evo isti taj novi Polo

1000019503.jpg

To je vjerojatno cijena do registracije.
E sad, registracija novog vozila je oko 140€. Osiguranje je vjerojatno kasko, tako da je to još oko 600-700€ minimalno.
Prvi servis neka bude oko 150€
Spominje i neke gume, to je valjda set zimskih ili ljetnih, to je još oko 350-400€ (gume, zamjena, balansiranje).
Plus registracija nakon 2 godine, plus porez svake godine.
Znači na ovu cijenu još nekih 2000€ minimalno. Znači ispada oko 25000€.
Za 2.5 godine (30 mjeseci) ćeš platiti 15300€, znači oko 10000€ manje. E sad koliko će taj auto izgubiti na vrijednosti za 2.5 godine?
Ako prve godine gubi oko 20%, druge oko 15%, znači da će izgubiti oko 8-9 tisuća eura sigurno.
Evo jedan oglas
1000019504.jpg

https://www.index.hr/oglasi/auto-moto/osobni-automobili/oglas/volkswagen-polo-1-0/7378715

Pa što ja znam. Znači u početku moraš dati puno više novaca, više papirologije i vremena izgubiti. Da, možeš možda dobiti više novaca, ako kupiš auto pa ga prodaješ, ali gubiš više vremena, tako da eto. To je tu negdje. Ovo je skuplje, ali jednostavnije i komfornije.
Tko voli, eto ima sad i taj izbor.

Ima ljudi koji navedu da ne gube vreme a ima ljudi koji su zgubidani pa obožavaju da se dave. Ja sad treba da prodajem neki bmw kako se žena nebi davila sa time. To je stresan posao jer ti dolaze svakakvi ludaci da probaju i pitaju. Iako je sve savršeno pa što samo gledaš i daviš. Ja kada odaberem auto idem samo da proverim i kupim.

Evo isti taj novi Polo

Pogledajte prilog 1910689
To je vjerojatno cijena do registracije.
E sad, registracija novog vozila je oko 140€. Osiguranje je vjerojatno kasko, tako da je to još oko 600-700€ minimalno.
Prvi servis neka bude oko 150€
Spominje i neke gume, to je valjda set zimskih ili ljetnih, to je još oko 350-400€ (gume, zamjena, balansiranje).
Plus registracija nakon 2 godine, plus porez svake godine.
Znači na ovu cijenu još nekih 2000€ minimalno. Znači ispada oko 25000€.
Za 2.5 godine (30 mjeseci) ćeš platiti 15300€, znači oko 10000€ manje. E sad koliko će taj auto izgubiti na vrijednosti za 2.5 godine?
Ako prve godine gubi oko 20%, druge oko 15%, znači da će izgubiti oko 8-9 tisuća eura sigurno.
Evo jedan oglas
Pogledajte prilog 1910702
https://www.index.hr/oglasi/auto-moto/osobni-automobili/oglas/volkswagen-polo-1-0/7378715

Pa što ja znam. Znači u početku moraš dati puno više novaca, više papirologije i vremena izgubiti. Da, možeš možda dobiti više novaca, ako kupiš auto pa ga prodaješ, ali gubiš više vremena, tako da eto. To je tu negdje. Ovo je skuplje, ali jednostavnije i komfornije.
Tko voli, eto ima sad i taj izbor.
Ovo je benzinac? Ja sam nove zimske gume petnaestice Hankook za svoj auto zimus platio 488 km. Nekih 250 evra.Ima i jeftinije. Ovde vjerovatno idu 14. Znači za 200 evra da biraš. Registracija na ove kubike u punom iznosu nije više od 200 evra. Plus po dva servisa za te pare. Znači nekih 800 evra. Ali ajde neka bude kako ti kažeš. Za 3 godine nije više u garanciji. I redovni servisi nisu više skupi. Benzinac bar deset godina ne bi trebao da ima skupe kvarove. Ovo je isplativo na godinu ili dvije. Preko toga nikako.

Ovo je benzinac? Ja sam nove zimske gume petnaestice Hankook za svoj auto zimus platio 488 km. Nekih 250 evra.Ima i jeftinije. Ovde vjerovatno idu 14. Znači za 200 evra da biraš. Registracija na ove kubike u punom iznosu nije više od 200 evra. Plus po dva servisa za te pare. Znači nekih 800 evra. Ali ajde neka bude kako ti kažeš. Za 3 godine nije više u garanciji. I redovni servisi nisu više skupi. Benzinac bar deset godina ne bi trebao da ima skupe kvarove. Ovo je isplativo na godinu ili dvije. Preko toga nikako.
pa rentiranje auta i jeste za godinu dve, za nekog ko neće da se obaveze da poseduje auto…

Takodje u cenu treba uzeti obzir luksuz da ne treba dati/imati pare unapred, tj sa bukvalno 500 eur mogućnost vožnje automobila..

Poslednja izmena:
Losa ti je matematika. Ovako ako uzmes VW Polo, koji kosta oko 15 soma, a placas mesecno 510 evra, onda te 10 godina voznje tog Pola kosta 61.200 evra, sto je ludilo.
Ако већ можеш да даш 500 евра само на ауто, и ако си сигуран да ћеш стално моћи да дајеш... Онда сам бираш хоћеш ли кредит, лизинг или изнајмиљивање.

Хоће рећи, ако стално возиш, онда ћеш и бити власник.
А ако ћеш бити у удаљеном иностранству три недеље на одмору... Онда могу да претпоставим да је изнајмљивање на месец јефтиније од рент а кара...

Избор постоји, па ко како хоће.

Evo link:

...

Pogledajte prilog 1909942
za 240e dobijes fiat pandu sa svim placenim dazbinama i plus dobijes pravo na nov auto svake god dve

Back