Autocad koordinate pomoc!

MrMinjoza

Početnik
Poruka
4
Pozdrav svima,
imam pitanje vezano za autocad program, posto baratam sa koordinatama preko 6500000.00 i 4500000.00 a prilikom unosena ne mogu da ih lociram na ekranu, da li postoji kakva solucija ili cak mogucnost zadavanja odredjenih koordinata koordinatnoga pocetka,
unapred hvala!

komanda polyline(pl enter) start point pa ukucas koordinate 6000000,4000000 pa end point sledece koordinate i kad istuces zavrsis sa enter i onda komanda zoom extents (z enter e enter) i otvorit ce ti polozaj polylina....

Zanima me jos samo jedna stvar, kako da prilikom prelaska preko neke vec postojece tacke misom da je on automatski ocita tj locira posto mi se javlja problem da recimo prilikom racunanja neke povrsine treba da oznacim recimo 4 ivice tj tjemena i tu nastaje problem, meni uopste ne ocitava te coskove.Da li treba biti neka opcija ukljucena ili se nesto treba podesiti.
Unaprijed hvala

Ukljucis Quick Properties panel druga ikonica u dnu desnog ugla,kad ukljucis tu paletu na njoj mozes da odaberes koje podatke ce ti prikazivat oznaceni objekat sto moze biti koordinate,boja,ler itd itd itd...
ima jos bar dva nacina za istu komandu ili podatak...

Back