Auto / Vozilo za BG saobracaj

Sto se tice gore pomenutog Ligier-a....samo ime nije tako nepoznato,do neke 96-97 postojao i F1 tim...a imaju i neke ozbiljnije sportske modele....ipak je za ovo vozilo jako cudno sto je registrovano kao auto...normalno se ovakva vozila registruju kao mopedi i ne smeju da izlaze na auto put.jedino ako kod nas ne postoji kategorizacija za ovakva vozila....Poznatiji proizvodjac ovakvih vozila je i Aixam,Neznam sta bi ti preporucio ,mislim kad bi bio precizniji koji cenovni rang,novo ili polovno vozilo.....;)

Jeste u Francuskoj ih voze tinejdzeri od 14 godina dok ne steknu pravo da polazu za pravi auto i penzioneri koji su ostali bez vozacke , jer se to tamo registruje kao skuter, ide trajna registracija,a kod nas to jos nije reseno pa se registruje kao auto

Odgovor na tvoje pitanje glasi : Smart.

Em što troši jako malo,em što se pokazao kao pouzdan,em što ima takve gabarite,da možeš i popreko da se parkiraš,ako želiš.
Da smart bi bio idealan za grad..ali iz predhodnih postova vidim da covek trazi auto sa 4/5 vrata ..Smart je ipak samo microcar..jedino ako nisi mislio na Smart 4four...ali cenim da ima prilicno boljih automobila u ovoj klasi....kao sto rekoh Smart Fortwo bi bio ok ali vidim da covek trazi nesto drugo;)

Sto se tice gore pomenutog Ligier-a....samo ime nije tako nepoznato,do neke 96-97 postojao i F1 tim...a imaju i neke ozbiljnije sportske modele....ipak je za ovo vozilo jako cudno sto je registrovano kao auto...normalno se ovakva vozila registruju kao mopedi i ne smeju da izlaze na auto put.jedino ako kod nas ne postoji kategorizacija za ovakva vozila....Poznatiji proizvodjac ovakvih vozila je i Aixam,Neznam sta bi ti preporucio ,mislim kad bi bio precizniji koji cenovni rang,novo ili polovno vozilo.....;)
:think: Ne znam koji se sve manji modeli prave sa a. menjacem, ali neki klase Punta od oko 5.000 EU - bitno mi je licno iskustvo u smislu pouzdanosti, odrzavanja, preglednosti, ... 'slabih tacak' ....

:think: Ne znam koji se sve manji modeli prave sa a. menjacem, ali neki klase Punta od oko 5.000 EU - bitno mi je licno iskustvo u smislu pouzdanosti, odrzavanja, preglednosti, ... 'slabih tacak' ....
Skoro svaki proizvodjac u toj klasi ima auto sa automatskim menjacem.na primer Saxo,Clio,Corsa,Polo,Charade.....Iskustva sa ovim vozilima i sa automatskim menjacem zaista nazalos nemam:(....jedino moj brat ima punta ali onog starijeg i znam da je imao problema sa menjacem i morao da ga menja..Auto je imao negde oko 150000 na satu sto naravno nije sigurno...moj radni kolega ima Toyotu Yaris 1.0 ,benzinac ,automatik, 4 vrata...kupljena nova ima blizu 180000 nikad nista nije pravilo problem, fin autic...ali to je ipak malo manje vozilo od punta ili clia...Ako ima neko veca iskustva neka pomogne...od mene toliko;)

Poslednja izmena:
Skoro svaki proizvodjac u toj klasi ima auto sa automatskim menjacem.na primer Saxo,Clio,Corsa,Polo,Charade.....Iskustva sa ovim vozilima i sa automatskim menjacem zaista nazalos nemam:(....jedino moj brat ima punta ali onog starijeg i znam da je imao problema sa menjacem i morao da ga menja..Auto je imao negde oko 150000 na satu sto naravno nije sigurno...moj radni kolega ima Toyotu Yaris 1.0 ,benzinac ,automatik, 4 vrata...kupljena nova ima blizu 180000 nikad nista nije pravilo problem, fin autic...ali to je ipak malo manje vozilo od punta ili clia...Ako ima neko veca iskustva neka pomogne...od mene toliko;)

:super: Toyotu Yaris i uopste Toyota je danas jedan od najpouzdanijih na trzistu, mada ne znam da li u svim kategorijama. Svojevremeno, kada su se japanska kola pojavila na trzistu, redosled je bio malo izmenjan: honda, mazda (jos uvek se moze videti na ulicama modeli 1200 i 1600 proizvedena krajem 60-tih), oa toyota, kao 'narodni auto'. Inace,Toyota Yaris 1.0 ,benzinac ,automatik, 4 vrata bi me sasvim zadovoljio, ali ... ne znam u kakvom stanju bih mogao da je kupim za oko 5.000 Eu.:think:

Da smart bi bio idealan za grad..ali iz predhodnih postova vidim da covek trazi auto sa 4/5 vrata ..Smart je ipak samo microcar..jedino ako nisi mislio na Smart 4four...ali cenim da ima prilicno boljih automobila u ovoj klasi....kao sto rekoh Smart Fortwo bi bio ok ali vidim da covek trazi nesto drugo;)

Odgovorio sam na ono što sam citirao.Nisam video drugi deo odgovora.

Inače,u toj kategoriji Punto je najbolji izbor.U svemu bolji od Smarta,osim po pitanju pouzdanosti.

neko kojemu su dijelovi jeftini a i samo vozilo da nije jako skupo. moj izbor u hrvatskoj golf 3 D. na svakoj benzinskoj dijelova za njega, mala potrošnja. to što je kočija ko ga šiša
Pa moje misljenjeje je da je Golf jakoooo skup auto za svoje godiste, opremu ,kilometrazu...Delovi su jeftini....hmmm pa nisam bas siguran..mislim da je odrzavanje tu negde u proseku klase(ne racunam Turske ili cije vec delove ciji je kvalitet diskutabilan)..drugo mislim da raspravljamo o malim gradskim automobilima. sa automatskim menjacem...Golf je malcice veci...slazes se?.Ovo je samo moje skromno misljenje,iskreno nisam imao Golfa :confused:

Poslednja izmena:

Back