Auto ventil

Ventili se ne cuju bez razloga.
Ili su tadzelovani ili je lose gorivo.
Nema tu aditiva koji ce ih utisati tako da prvo sto treba da uradis je da sa nekim majstorom koji zna znanje popricas zasto se cuju i da ih eventualno nasteluje.

Pozdrav kupio sam polo auto.1.0 benz.cuju se ventili kao zveckanje,tropkanje ,jel ima neki adetov da se sipa da ublazi malo to?
Koji auto je u pitanju, ako je noviji oni se steluju automatski, koliko mi je poznato za to su zaduzeni hidropodizaci, mogu oni da budu problem ili auto nije duze vozen pa dok ulje procirkulise za sta je zaduzena pumpa za ulje...ili jednostavno ako nije zamenjeno ulje ko zna kad....meni se jedino culi ventili kad auto nije dugo vozen a hladno je vreme, inace ovako nemam problema.

Ako je trocilindraš 1.0 i ima lanac u razvodu onda on zveči i treba da se menja jer se rastegao.

Neki vw motori iako imaju zupčasti kaiš imaju i lanac koji pogoni uljnu pumpu.

Ventili se ne cuju bez razloga.
Ili su tadzelovani ili je lose gorivo.
Nema tu aditiva koji ce ih utisati tako da prvo sto treba da uradis je da sa nekim majstorom koji zna znanje popricas zasto se cuju i da ih eventualno nasteluje.
Upravo zato što često to bude zbog goriva ja bih za početak promenio pumpu na kojoj sipam. To mi je par puta stvarno rešilo problem.

To je najbezbolnija varijanta.
Krste gorivo a pogotovo u manjim mestima pa dolazi do toga da se ventili cuju.
Ne znam kako je kod tog 1.0 mtora i kad se steluju ventili ali ako se steluju na osredjenoj kilometrazi a nije to uradjeno ona je i to razlog zasto se cuju.

Pozdrav kupio sam polo auto.1.0 benz.cuju se ventili kao zveckanje,tropkanje ,jel ima neki adetov da se sipa da ublazi malo to?
prestanes da sipas slabo gorivo, i predjes na ono najjace kao da si kupio turbo auto, i mozda se to izgubi... a 'oce da se cuje kada nagazis uzbrdo, a?

mada ne mora da znaci da sam ja u pravu

In the context of a Volkswagen Polo 1.0 engine, "predetonation" refers to the pre-ignition of the fuel-air mixture, which occurs when it ignites before the intended time, potentially causing damage

Back