AUTO-RESIZE FOTKI ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

~Kiki~

BUNTOVNA S RAZLOGOM
VIP
Poruka
545.330
Kada će ova opcija biti moguća na Forumu, mislim da to nije veliki problem uraditi a imalo bi višestruke koristi.

Obzirom da se mnogo radi na unapređenju i poboljšanju raznih performansi, mislim da bi ovo trebalo da bude jedan od prioriteta.

Molim superdmoderatora ili administratora za odgovor :

Prema Pravilniku Krstarice dozvoljena veličina fotke u postu je 800 x 600.

Koja je logika da je dozvoljeno, recimo postaviti 5 fotografija veličine 800x600 u jednom postu, a nije dozvoljena jedna od recimo 1200 x 800 ?

Uz ovo sledi i logično pitanje zbog kojeg sam već otvarala temu, ali niko nije odgovorio :
Kada se već rade tolike izmene na Forumu, hoće li se konačno implementirati auto-resize ?

Poslednja izmena:

Koja je logika da je dozvoljeno, recimo postaviti 5 fotografija veličine 800x600 u jednom postu, a nije dozvoljena jedna od recimo 1200 x 800 ?

Uz ovo sledi i logično pitanje zbog kojeg sam već otvarala temu, ali niko nije odgovorio :
Kada se već rade tolike izmene na Forumu, hoće li se konačno implementirati auto-resize ?

Inače slobodno možeš prijaviti post gde ima više od 3 fotografije, jer je pravilom predviđeno da 3 fotografije mogu u jednom postu i po pravilu se stavljaju u spojler.

Poslednja izmena:

Ja i kad sam bio mooderator nisam šljivio to 2%. Krknem sliku, koliku mislim da treba, pazi da je neću resizovati. 800x600 je možda imalo smisla kad je konekcija bila dial up, a monitori bili 15"...

Čak i ovo sa video fajlovima po postu mi je tragikomično glupavo, pogotovo imajući u vidu dopunski glupavi autojoiner za poruke.

Ja i kad sam bio mooderator nisam šljivio to 2%. Krknem sliku, koliku mislim da treba, pazi da je neću resizovati. 800x600 je možda imalo smisla kad je konekcija bila dial up, a monitori bili 15"...

Čak i ovo sa video fajlovima po postu mi je tragikomično glupavo, pogotovo imajući u vidu dopunski glupavi autojoiner za poruke.

Stvar i jeste u tome da mnogi modovi a i sama administracija ne vodi mnogo računa o tome, a sa druge strane, nam se lepe fotke stavljaju u spojlere, kad se nekome prohte.

Sve lepe fotke sa neta su uglavnom 1200 x 800, ja sad treba da zatrpavam svoje albume na Photobucketu smanjenim fotkama !

Fotku stavljam da se vidi a ne da bude u spojleru.

Stvar i jeste u tome da mnogi modovi a i sama administracija ne vodi mnogo računa o tome, a sa druge strane, nam se lepe fotke stavljaju u spojlere, kad se nekome prohte.

Sve lepe fotke sa neta su uglavnom 1200 x 800, ja sad treba da zatrpavam svoje albume na Photobucketu smanjenim fotkama !

Fotku stavljam da se vidi a ne da bude u spojleru.

Fala bogu. Razumem ja brigu za one koji i dalje koriste dial up konekciju, ali se preteruje. Nadasve, forum uopšte više nije tako brz s obzirom na gomilu stvari koje se učitavaju kroz php, da je veličina slike tu najmanje bitna. Ko koristi dial up ima alate koji automski preskaču slike ili redukuju kvalitet pa nek ih koristi. Ko neće, nek čeka da se stranica učita.

Fala bogu. Razumem ja brigu za one koji i dalje koriste dial up konekciju, ali se preteruje. Nadasve, forum uopšte više nije tako brz s obzirom na gomilu stvari koje se učitavaju kroz php, da je veličina slike tu najmanje bitna. Ko koristi dial up ima alate koji automski preskaču slike ili redukuju kvalitet pa nek ih koristi. Ko neće, nek čeka da se stranica učita.

Ma kakv dial-up, pa to više ne postoji.

:ceka: :ceka: :ceka:

Ma kakv dial-up, pa to više ne postoji.

ima još uvek, ne brini... Nego, to je ekvivalent određivanju ograničenja brzine na putevima spram mogućnosti jugića, fića i stojadina i najgorih vozača kako se to i dalje radi ovde. Ko je loš vozač ili vozi neku kršinu, neka vozi sporije. Isto je i sa slikama ovde kad se sve ravna ka najsporijim brzinama pristupa.

auto resize u sustini nista ne donosi.. forum ucitava celu fotografiju a onda je "krese" u dimenzijama
smanjena fotka ima identicno opterecenje za ucitavanje u MB kao i ona u originalu..zato se i ne bavimo automatskim smanjivanjem fotki nego ocekujemo da ljudi budu korektni i da imaju razumevanja za one sa slabijim brzinama neta i da se usklade sa nekim pravilom a to je 800px po duzoj strani a gledamo kroz prste za 1000px po duzoj strani.

ne treba uvek u zivotu biti sebican i gledati samo sopstveni interes..nekad je lepo uskladiti se i sa onima koji nemaju privilegije kao i vi (u ovom slucaju brz net)

auto resize u sustini nista ne donosi.. forum ucitava celu fotografiju a onda je "krese" u dimenzijama
smanjena fotka ima identicno opterecenje za ucitavanje u MB kao i ona u originalu..zato se i ne bavimo automatskim smanjivanjem fotki nego ocekujemo da ljudi budu korektni i da imaju razumevanja za one sa slabijim brzinama neta i da se usklade sa nekim pravilom a to je 800px po duzoj strani a gledamo kroz prste za 1000px po duzoj strani.

ne treba uvek u zivotu biti sebican i gledati samo sopstveni interes..nekad je lepo uskladiti se i sa onima koji nemaju privilegije kao i vi (u ovom slucaju brz net)

mi volimo a se bahatimo tabe, zar ne vidiš? :mrgreen:

Opet nisam dobila odgovor na glavno pitanje :

Dozvoljeno je 3 fotke po 800, a jedna od 1200 nije ?

tri fotke su tri fotke
jedna fotka je jedna fotka

ne kapiram poredjenje.. tri fotke od 1200 su vise nego tri fotke od 800 u MB

- - - - - - - - - -

ocigledno nisi svesna da razlika u MB izmedju fotki od 800 i 1200 moze da ide i preko 1 MB

ako na strani postoji 12 fotki to ce "otezati" stranu za 12 MB da li si svesna koliko to ubija one sa sporim netom?

tri fotke su tri fotke

- - - - - - - - - -

ocigledno nisi svesna da razlika u MB izmedju fotki od 800 i 1200 moze da ide i preko 1 MB

ako na strani postoji 12 fotki to ce "otezati" stranu za 12 MB da li si svesna koliko to ubija one sa sporim netom?

Mislim da oni sa sporim netom ne otvaraju takve stranice. A imaš i one alate koji seku slike na sajtovima pa se iste ne učitavaju...

tri fotke su tri fotke

- - - - - - - - - -

Nisi me razumeo, dozvoljeno je u jednom postu staviti 3 fotke od po 800 x 600 pixela, a nije jednu od 1200 x 800, tu nema logike.

Redovno svi otvaraju Facebook na kome fotke idu i preko 1700pix po duzoj stranici, a ne mogu da otvore vise od 800pix na Krstarici... msm... sta reci...

Sve to u doba kada i osnovni smartfoni imaju rezoluciju od preko 800pix po duzoj stranici, a internet je prakticno besplatan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back