AUTO PLACEVI - iskustva, preporuke, prevare

A izvini, kakvih si to imao problema kad nisi uzeo Hyundai atosa? Sta je bio? Od plastike napravljen?
Vozio sam taj auto, 2001 godiste. I slatko se navozah...
Prodao ga veoma lako i to na nevidjeno zbog starosti..
Pozvao covek iz tri lepe i rekao mi da skinem auto sa oglasa-kupljen je.
Pre bi vozio i hyundai nego neko izvikano sranje od folcvagena.

Послато са GT-I9515 уз помоћ Тапатока
To sto bi ti vozio neki auto, a ja ne bih, ne znaci nista.

A zamisli tek prodavce novih vozila u Hjundaji salonu, tacno znaju da svaki klijent koji im udje u salon nema blage veze o automobilima, i oni takvom coveku uvale gore pomenuti Atos, uz pricu super porodicni auto.
Pa atosa si mogao kupiti pre mnogo godina; sad ih vise nema u prodaji po salonima. Mozda su tad bili glupi ljudi, danas nesto i nisu.

A izvini, kakvih si to imao problema kad nisi uzeo Hyundai atosa? Sta je bio? Od plastike napravljen?
Vozio sam taj auto, 2001 godiste. I slatko se navozah...
Prodao ga veoma lako i to na nevidjeno zbog starosti..
Pozvao covek iz tri lepe i rekao mi da skinem auto sa oglasa-kupljen je.
Pre bi vozio i hyundai nego neko izvikano sranje od folcvagena.

Ti iz ekonomije izgleda nemas bas nekog iskustva jer nije poenta dali se lako proda nego za koliko da se proda.
Dam 1700 i prodam ga za 1500.
Tako nesto mozes da ocekujes od koreanaca.
A sta mislis ako te zakaci jos neki kvar ili trosak jer evo upravo i samo ovde piste da kola iz uvoza nisu dosla zato sto su bila dobra?:D
I onda jos ulozis po toj logici i gde si?
Nema te nigde.
Ili mozda opet cekamo odvalu da se koreanac ne kvari i da je to jedina sigurna kupovina u moru krseva?:hahaha:

Ti iz ekonomije izgleda nemas bas nekog iskustva jer nije poenta dali se lako proda nego za koliko da se proda.
Dam 1700 i prodam ga za 1500.
Tako nesto mozes da ocekujes od koreanaca.
A sta mislis ako te zakaci jos neki kvar ili trosak jer evo upravo i samo ovde piste da kola iz uvoza nisu dosla zato sto su bila dobra?:D
I onda jos ulozis po toj logici i gde si?
Nema te nigde.
Ili mozda opet cekamo odvalu da se koreanac ne kvari i da je to jedina sigurna kupovina u moru krseva?:hahaha:
Ajd me ti nauci o ekonomiji. Diplomirao sam istu na drzavnom fakultetu.
Druga stvar: kupi oldtajmera.

Skola je jedno a praksa srugo i tose vidi tvom pisanju jer uzeti polovnog koreanca za trgovinu je lose.
Zato ih na kamionima prakticno i nema jer tesko se prodaju i pored niske cene.
I nije to slucaj samo u Srbiji nego u citavoj Evropi.
Pre dve godine nesto se Kia trznula i poceo sam i ja da je hvalim ali opet je posustala u moru drugih proizvodjaca.

Skola je jedno a praksa srugo i tose vidi tvom pisanju jer uzeti polovnog koreanca za trgovinu je lose.
Pre dve godine nesto se Kia trznula i poceo sam i ja da je hvalim ali opet je posustala u moru drugih proizvodjaca.
Pa fino je to kad kupis auto za 5000 e a prodas ga za 6000 e ako je to uopste moguce. Ali to je prakticno nemoguce; i koji auto vremenom ne gubi na ceni? Gubi na vrednosti i nov.
Koliko znam, oldtajmeri trenutno.
A druga stvar, kad sam vozio koreanca, nisam brinuo o zastiti, o obd-ovima i glupostima. I mirnije spavam.
U skorije vreme treba da kupim bolji auto... i naravno treba mi zastita. Eto u tome je razlika.

:amen:
Meni se pre par dana nudi Santa Fe 2003 u lepom stanju za 2800 i ja ne smem da ga uzmem.
Ej dzip za 2800!!!!
Toliko o koreancima i njihovoj postprodaji.
Pre dve nedelje Hyundai Atos Prime 2007 u top stanju mi se nudi za 1700€ i ja to ne smem da uzmem.
Ne bih da rizikujem ako me razumete.:)
I na kraj krajeva opet se i ova tem pretvara u sveopstu temu japanci vs koreanci vs nemci i niko nigde ne spominje neki autoplac ili neku prevaru.
To sto je Mario video nisu nikakve prevare jer se to vidi na slikama i niko nije nesto sakrio ili precutao a uhvatite prevaru preko onog programa za proveru kilometraze kad je poslednji put radjen tehnicki pregled.

To se ne kupuje polovno, samo novo. Evo ja samo ređam kilometre, potrošnja 4,5 na otvorenom, 5,5 po gradu bez klime. Za neki kilometar me auto izađe potpuno besplatno u odnosu na potrošnju gnoja 1.9 tdi.
A servisi bagatela, motor sa lancem. Samo da napomenem, filter klime je 1200 dinara :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Kakav šarlatanski odgovor :lol:

To se ne kupuje polovno, samo novo. Evo ja samo ređam kilometre, potrošnja 4,5 na otvorenom, 5,5 po gradu bez klime. Za neki kilometar me auto izađe potpuno besplatno u odnosu na potrošnju gnoja 1.9 tdi.
A servisi bagatela, motor sa lancem. Samo da napomenem, filter klime je 1200 dinara :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Normalno da su takve cene jer je to soc auto.

Filter klime za vecinu evropskih automobila je oko 800 dinara a za tog prcoljka je skuplji 50%.
Toliko o koreancu.

Lažeš ko preprodavac polovnjaka iz Novog Sada, evo još jedan dokaz da sistematski iznosiš neistinu na ovom forumu: Polenski filter za Hyundai je 840 dinara. Samo sam te čekao da se upecaš.

http://www.autoline.rs/auto-deo-Filter polen Hyundai i20 08- Blue print/.FIL1706

Bajdvej ti na svojim autima filtere pereš sonom kiselinom i tako ih prodaješ.

- - - - - - - - - -

Loše gledaš, ti i10 imaju problema sa kvačilom

Jako lose iskustvo imao sam kupovinom auta na placu Dimic Sped Pancevo cim sam izasao autom na autoput pocela je da kliza lamela. Kupio sam lamelu 15 500 istog dana medjutim otisao je i plivajuci zamajac koji kosta min 30 000 obratio sam se prodavcu koji mi je odgovorio da je zaradio samo 200 Eura i to je to. A sto sam ja pukao dodatnih 500 nema veze. Uz to ne daju ugovor fiskalni racun i garanciju. Izbegavati u sirokom luku.

Pa zato sto je totalna glupost davati garanciju na polovan automobil sa ko zna koliko km.
Iz vaseg ugla nije ali iz mog jeste jer zarada je takva da se garancija jednostavno ne moze ispostovati.
Morate se staviti u ugao prodavca pa sagledati kako da vam da garanciju kad neretko zaista i ima toliku zaradu na nekom autu.
Ipak vi kupujete polovan auto i ne mozete dobiti nov za te pare.
Ako hocete garanciju onda idite pa kupite nov.
To je kao kad bih ja za peglu staru 10 godina koju sam polovnu kupio preko oglasa trazio garanciju.
To je radilo i radilo i ko zna dali ce trajati jos mesec dana ili 20 godina.
Ja sam oduvek nudi opciju da dam garanciju ali se onda doplati 1000€ i eto garancije ali evo za 15 godina niko jos nije hteoda da tajnovac.
Bas cudno jel da?
I to ne samo otkad je uvedena ta navodna garancija nego i mnogo mnogo ranije.
Plus sto ako ta gaancija i vazi onda morate da odradite veliki servis u ovlascenom servisu i da tamo odrzavate auto kao i u garantnom roku novog autombila.
To se podrazumeva jel tako?
Ili mozda ne?:whistling:
Na kraj krajeva zato i niste kupili nov auto nego polovan koji kosta 5-10 puta manje.

Poslednja izmena:
Jako lose iskustvo imao sam kupovinom auta na placu Dimic Sped Pancevo cim sam izasao autom na autoput pocela je da kliza lamela. Kupio sam lamelu 15 500 istog dana medjutim otisao je i plivajuci zamajac koji kosta min 30 000 obratio sam se prodavcu koji mi je odgovorio da je zaradio samo 200 Eura i to je to. A sto sam ja pukao dodatnih 500 nema veze. Uz to ne daju ugovor fiskalni racun i garanciju. Izbegavati u sirokom luku.

Brate pančevci su nadaleko poznati kao klavir štimeri za automobili, em ne znaju da voze em popravljaju štapom, kanapom i žicom. Ni u ludilu tamo gledati automobile a još manje kupovati! To svaki vozač sa malo iskustva zna! Al vidiš ni lale iz NS nisu ništa bolje.

Bajdvej uvek možeš da ga mlatiš sa ekipom :mrgreen:

Polovan auto se kupuje u ovlašćenom servisu ili od prvog vlasnika, u najgorem slučaju od vlasnika ako baš nemate love. Ovi što nisu vlasnici su preprodavci a placevi su mislim najdublje dno gliba prevaranata.

Znači:

1. kupovina automobila od ovlašćenog servisa, uglavnom uvek imaju ponudu automobila koji su provereni i imaju urednu servisnu istoriju. Tu možete i par godina garancije da ubodete.
2. Kupovina automobila od prvog vlasnika, to su gospoda koja voze po 3-4 max 5-6 godina auto dok im ne dosadi, rade sve servise na vreme, ne žale 100 evra za ulje.
3. kupovina vozila od vlasnika, znači da se auto vodi na osobu koja prodaje a ne tamo neko drugar, saću ga zvrcnem, doći će juče, imam ovlašćenje majkemi nisam napravio 500 kazni i sl.

to je to ukratko, srećna kupovina ;)

Nisam znao da si nastran a sta mislis dali jetomozda samo tako u tvojoj glavi?
Bitno je da si dao komentar na nesto o cemu pojma nemas jer kupujes samo nova kola pa otkud onda ti znas da je Pancevo prevarantski grad?
Kao i ostali gradovi koje spominjes?
Plasis ljude bespotrebno na ovom forumu a nemas pojma gde ima dobrih kola.
Bas si se pokazao.Svaka cast.

Back