auto farovi xenon

Zbog neodgovarajucih balasta, ili lose povezanog uzemljenja. E, sad, moras do elektricara, nece se to resiti preko foruma. Mora neko da ispipa to :) Nista strasno, resiv i cest problem kod naknadno ugradjenih xenona.

Ma u pravu je covek. Oni koji imaju xenone po principu - uradi sam- , cesto zaslepljuju vozace koji im dolaze u susret. Jednostavno, u neke farove ne moze xenon zbog specificnog prelamanja svetlosti i onda bas puno smetaju. Takodje, na fabrickim xenonima imate i brizgaljke za pranje farova i to je sad po novom zakonu obavzeno da imas na autu sa ovakvim svetlima, kao i uredjaj za nivelaciju istih.

A xenone su izmislili da bi kola sa takvim farovima iskljucivali iz saobracaja ?

Fabrika ih inace ne ugradjuje u kola?

"uredjaj za nivelaciju istih" ?

Je l' vi sedate uopste u kola? Barem u ona sa "taxi" tablom?

Prvo taj neverovatni "uredjaj za nivelaciju" ima svaki drugi automobil koji je izasao sa fabricke trake, i nije u pitanju nikakav uredjaj, vec najobicnije podesavanje pozicije fara, da li bio noviji ili stariji tip auta, zavisi samo da li je to podesavanje uradjeno elektronski ili na srafove, ili zabice.

Inace neki kodeks, iliti nepisano pravilo medju vozacima, znaci vozacima ne pocetnicima, je da se farovi u gradu obaraju sto vise, ne bitno da li to bili xenon svetla ili fenjeri .

Fabricka snaga xenona je 6000k iliti (kelvina) i ti xenoni vam nikakva oslepljenja ne mogu izazvati iz prostog razloga sto su beli, nisu plavi, nisu zuti, niti bilo koje druge boje, vec su beli.

A ti sto oslepljuju, su pojacani, sa 8,9,10 hiljada k i to je cist idiotizam.

A ta ista xenon svetla su izmisljena zbog poboljsanja osvetljenja puteva a ne kao negativna stvar.

A sto se tice "zakona" o brizgaljkama, je samo jos jedna fora drzave da uzima pare na saobracajne kazne, je 'l 80% automobila na ulicama Srbije, nema to, iz jednog drugog razloga, a to je sam uvoz automobila, koji se retko uvoze u "full" opremi, koje inace i imaju te brizgaljke, vec se uglavnom uvoze "klot" automobili.

A ta xenon svetla su izmisljena zbog poboljsanja osvetljenja puteva a ne kao negativna stvar.

Ne 80% nego 99% :lol:

Ja kad sam kupovao moje xenone "prodavac" mi je rekao da su 6000k, međutim svetla su mnogo više plava od toga :lol:

Poredio sam sa štednom sijalicom od 6400K što je stvarno belo .... ovo je plavo :lol:

A xenone su izmislili da bi kola sa takvim farovima iskljucivali iz saobracaja ?

Fabrika ih inace ne ugradjuje u kola?

"uredjaj za nivelaciju istih" ?

Je l' vi sedate uopste u kola? Barem u ona sa "taxi" tablom?

Prvo taj neverovatni "uredjaj za nivelaciju" ima svaki drugi automobil koji je izasao sa fabricke trake, i nije u pitanju nikakav uredjaj, vec najobicnije podesavanje pozicije fara, da li bio noviji ili stariji tip auta, zavisi samo da li je to podesavanje uradjeno elektronski ili na srafove, ili zabice.

Inace neki kodeks, iliti nepisano pravilo medju vozacima, znaci vozacima ne pocetnicima, je da se farovi u gradu obaraju sto vise, ne bitno da li to bili xenon svetla ili fenjeri .

Fabricka snaga xenona je 6000k iliti (kelvina) i ti xenoni vam nikakva oslepljenja ne mogu izazvati iz prostog razloga sto su beli, nisu plavi, nisu zuti, niti bilo koje druge boje, vec su beli.

A ti sto oslepljuju, su pojacani, sa 8,9,10 hiljada k i to je cist idiotizam.

A ta ista xenon svetla su izmisljena zbog poboljsanja osvetljenja puteva a ne kao negativna stvar.

A sto se tice "zakona" o brizgaljkama, je samo jos jedna fora drzave da uzima pare na saobracajne kazne, je 'l 80% automobila na ulicama Srbije, nema to, iz jednog drugog razloga, a to je sam uvoz automobila, koji se retko uvoze u "full" opremi, koje inace i imaju te brizgaljke, vec se uglavnom uvoze "klot" automobili.

A ta xenon svetla su izmisljena zbog poboljsanja osvetljenja puteva a ne kao negativna stvar.

Neznam zasto ovako reagujes, ali da, sedam u kola svaki dan, i moja i tudja. I ako se vec pravis pametan, onda bar procitaj negde tacnu informaciju: SVA VOZILA MORAJU DA IMAJU NIVELACIJU FAROVA RUCNU ILI ELEKTRONSKU. Dakle, nije neverovatan uredjaj, nego nesto sto ima svaki auto i mora da ima vec decenijama.

A za upotrebu xenon svetala, u zakonu pise da moraju da imaju elektronsku komandu iz kabine, kao i brizgaljke za pranje farova.

Druga stvar, to koliko je K (kelvina) neka sijalica, NE OZNACAVA JACINU SVETLA, VEC BOJU! A zbog boje moze da se desi da neke vise ili manje smetaju kad ti dolaze u susret.

Na ovoj strani imas jedinice za svetlo, na dnu u tabeli:

http://sr.wikipedia.org/sr/Лукс

A, procitaj ovo, uglavnom je za halogene sijalice, ali ima i par stvari o xenon svetlima (a sad sam dodao jos jedan pasus), mozda ti se neke stvari razjasne:

http://forum.krstarica.com/showthread.php/416232-Test-halogenih-sijalica-za-auto

Back