Vrela Cica
Iskusan
- Poruka
- 5.579
Poznato je da sam ja neko ko je, u skaldu sa biblijskim ucenjem o tumacenu Sola scriptura, iskrena kriticrka i ljubiteljka knizevnosti. Moja cuvena kritika Dostojevskog, konacno je pomogla da se ljudi na ovom forumu se oslobode i kazu svoje misljenje o tom praznom piscu, koji ima sizofrenu i pretrpanu radnju sa jos pretrpanim i nepotrebnijim detaljima. Jedan od "branilaca" Dostojevskog mi je tada pokusao da doskoci kazavsi da je Dostojevski tada bio u finansijskim problemima i da ja zato pisao gluposti. Mnogi drugi, mnogo kvalitetniji pisci su bili u jos gorim uslovima, pa su napisali predivna dela svetske knjizevnosti, koja su imala epohalan znacaj i za njih se culo i na ovim prostorima, iako nije bilo nekog sistema ili drzave, kao sto su komunizam i Rusije, koji su ih nametali.
Bibliju citam svakodnevno. Juce sam je nosila i na plazu, a moje drugarice su se suncale u toplesu, jedna je cak htela i da se sunca naga, ali iz postovanja prema meni nije. Po tom pravilu tumacenja ja prilazi i svakoj drugoj knjizi tako. Autobiografija ili biografija nemaju kod mene presudnu ulogu u tome da li nekog prihvatam ili ne. U slucaju da mi se neki pisac dopadne, onda tek pokusavam malo bolje da upoznam njegov zivot, ali moj dozivljaj njegovog dela, da li valaj ili ne valja, niko ne moze da izmeni.
Da li se oslanjate na auto/biografije pri citanju nekog dela? Koliko vam to znaci? Da li ih smatrate pouzdanim?
Bibliju citam svakodnevno. Juce sam je nosila i na plazu, a moje drugarice su se suncale u toplesu, jedna je cak htela i da se sunca naga, ali iz postovanja prema meni nije. Po tom pravilu tumacenja ja prilazi i svakoj drugoj knjizi tako. Autobiografija ili biografija nemaju kod mene presudnu ulogu u tome da li nekog prihvatam ili ne. U slucaju da mi se neki pisac dopadne, onda tek pokusavam malo bolje da upoznam njegov zivot, ali moj dozivljaj njegovog dela, da li valaj ili ne valja, niko ne moze da izmeni.
Da li se oslanjate na auto/biografije pri citanju nekog dela? Koliko vam to znaci? Da li ih smatrate pouzdanim?