Auto bez dinara troška na popravke

Meni nije jasno kako je Hyundai pre deset godina koštao samo $7,500.
Za te pare je možda mogao da se kupi onaj mali Chevrolet Matiz.
Ma lzmislja po običaju.. Kao vratio pdv od 20% na 10k a ne zna da je to 2000€ a ne 2500 a fali tu i porez u Srbiji .. Zapetljao se u svojim lažima vise puta ..Ne verujem vise ni da je taj auto kupljen nov ..

Koje ćeš ti auto voziti je tvoja stvar. Kao i to što ga nekritički hvališ. Ali da napišeš nešto što nije tačno i da nas praviš budalama e pa... Auto staro nekoliko godina nikakvim čarolijama ne može koštati jednako kao kad je bilo novo
Vidiš da ništa ne znaš o tržišnoj ekonomiji a voliš da filozofiraš. Ja sam i kupio hyundai baš iz razloga da bi ga posle više od 10 godina prodao za više para.

hyundai tucson a.jpg

Screenshot_2024-09-12-12-07-46-717-edit_com.infostud.android.pa.jpg

Zato i kažem da me smaraš bespotrebno.

Nov I to na specijalnoj ponudi, znaci najverovatnije proizvodnja 2023 i klot.
Depresijacija automobila od 40-tak posto posle 8 godina (i to pod uslovom da prodavac dobije trazene pare za polovni auto).
Vrlo slična računica ko i za druge popularne marke.

IMG_0057.jpeg

Vidiš da ništa ne znaš o tržišnoj ekonomiji a voliš da filozofiraš. Ja sam i kupio hyundai baš iz razloga da bi ga posle više od 10 godina prodao za više para.

Pogledajte prilog 1608069
Pogledajte prilog 1608070
Zato i kažem da me smaraš bespotrebno.
Nov košta od 28 000 do 38 000 evra. Polovan star 10 godina oko 15 do 16 000 evra. Pa ti računaj. Nov I20 od 17 do 22 500 evra. Star 10 godina u prosjeku neki 5 500 evra. Toliko o tome.

Imam Kiu Venga 2013 i one 2010 se krecu nesto ispod 6000.
Ova moja bi tom logikom vredela vise a pogotovo sto ima panoramu,polukozna sedista,tempomat,alufelne sa skoro novim gumama,kamerom,navigacijom,parking senzorima i ostalom standardnom opremom.
Ali biće ispod 6000 da je brzo prodam.

Kao što sam i stavio. Ko kupi nov korejski auto prodaće ga i posle 10 godina za iste pare 🤗

Pogledajte prilog 1610174
Aha al ne racunas d aje vila korona i da su cene skocile zbog vestacki izazvane krize?
To se vise ponoviti nece.
Uostalom drugar prodaje Tucson 2017 za 14900 i spustice jos fino cenu. A vec ju je spustio jer odziv je los.
Mozes samo da mastas i lazes narod na forumu.
Dokoni ljudi vise na forumu jer nemaju prijatelje sa kojima ce da razgovaraju. Ziva istina.

Pre neki dan sam stao ispred seoske prodavnice kod vikendice i shvatio da na ovom autu koji je prešao 82.000 km nisam dao ni dinar na popravke. Čak su i originalne gume kao nove.

Pogledajte prilog 1606716
Pogledajte prilog 1606719
Sem zamene ulja i filtera menjao sam i svećice jednom eh da i gumice brisača 100 dinara. I nekoliko onih malih sijalica. I obe baterije u ključu posle 10 godina.

Koliko vi dajete na popravke svog mezimca?
Imao sam Hyndai Accent model iz 90tih - kad su koreanci tek pocinjali i pravili savrsene automobile, mozda ne toliko lepe - ali uz minimalno redovno odrzavanje kostao je gotovo nista, cak nije trosio ni mnogo benzina. Bio mi je savrsen. Na kraju sam ga poklonio jer mi je bilo zao da ga bacim a nisam imao vremena da ga prodam nekome, ali mi je ostao u stvarno u lepom secanju. Da sam bio tamo ko zna koliko bih ga dugo vozio. Ni hyndai vise ne pravi tako dobre ko nekad.

Back