Auto bez dinara troška na popravke

mario80

Legenda
Poruka
67.717
Pre neki dan sam stao ispred seoske prodavnice kod vikendice i shvatio da na ovom autu koji je prešao 82.000 km nisam dao ni dinar na popravke. Čak su i originalne gume kao nove.

IMG_20240909_115753.jpg

IMG_20240907_154940.jpg

Sem zamene ulja i filtera menjao sam i svećice jednom eh da i gumice brisača 100 dinara. I nekoliko onih malih sijalica. I obe baterije u ključu posle 10 godina.

Koliko vi dajete na popravke svog mezimca?

Pa bolje klase nema ulaganja po 200 000km, isto tako mali veliki servis moze i ne mora al posle kad stigne cuprija
I sad taj je duplo skuplji od starudije audia u koji se ulozi toliko da dodju na istu cenu,al se vozis u audiu brate to je moja logika

Poslednja izmena:
Mario pisao da je menjao amortizere i jos nesto a sad nista nije zlagao plus pljuje po sirotinji a on vozi auto star 15 godina.
Za 85k km svaki nov auto ce da se vozi bez kvarova.
Za tacno otprilike tako je brat na Mondeu menjao kuglu tocka 2000 din i gornji cilindar kvacila 50€ plus ruke majstora 50€ a Mondeo je tad imao 315k km.
Ovo je samo dokaz da i kupovina polovnog automobila moze da bude odlicna kupovina bez obzira na kilometre.

Srbi su zaboravili kako izgleda nov auto, samo krpe i popravljaju zadnjih 30 godina. Život se pretvorio u krpež.
Da imam milion € ne bih kupio nov auto,jer sam trgovac ceo zivot i kao magare bih se osecao da znam koliko gubim para na novom
Inace burazer kupio na kredit keeu nekih 11-12 000€ ,ja ga pitam jesi iso u probnu voznju pre kupovine,kaze ne,pa kako znas da ti lezi auto jbt,na kraju ga prodo nije ni otplatio do kraja

Mario zaboravlja optis kojeg imamo na novom autu a koji je veći od bilo koje popravke .. Ja sam kupio ovog kombija za nekih 27k € plus pdv a sad posle 6g i 200k km mogu sa dobijem nekih 7-8k +pdv.. znaci oko 20k je otišlo sto je skoro pa nemoguće potrositi na popravke da sam ga uzeo polovnog 5-6g starosti sa nekih 200k km

Back