Autizam kod devojčica

Da li se autizam drugačije ispoljava kod dečaka a drugačije kod devojčica. Generalno kroz istoriju ženski rod je osakaćen, manjak informacija, i smatralo se da je neživa stvar... Pa ako neko nešto zna i ima neku dobru informaciju, bila bi mu zahvalna
kako misliš osakaćen? Nauka kroz istoriju što se tiče takvih bolesti nije ni bila razvijena na nivo razumevanja. sumnjam da bilo ko od nas na forumu zna takve stvari, niko ovde nije doktor.

Зависи и од стадијума аутизма. Имаш од деформитета до најблажег а то је поремећај говора. Дакле, у зависности од стадијума, манифестује се исто и код девојчица и дечака.

Da li se autizam drugačije ispoljava kod dečaka a drugačije kod devojčica. Generalno kroz istoriju ženski rod je osakaćen, manjak informacija, i smatralo se da je neživa stvar... Pa ako neko nešto zna i ima neku dobru informaciju, bila bi mu zahvalna
Odlicno zapazanje.
Do sada o tome nisam razmisljao, ali autizam se u pravilu veze uz muski spol.
Do sada nisam cuo za osobu zenskog spola koja pati od autizma.
Moguce da se radi o poremecaju koji je svojstven muskom spolu.

Odlicno zapazanje.
Do sada o tome nisam razmisljao, ali autizam se u pravilu veze uz muski spol.
Do sada nisam cuo za osobu zenskog spola koja pati od autizma.
Moguce da se radi o poremecaju koji je svojstven muskom spolu.
Од сестре ћеркица има аутизам, сад је кренула у први разред основне. Наравно специјална школа.

Од сестре ћеркица има аутизам, сад је кренула у први разред основне. Наравно специјална школа.
U kojoj mjeri?
Da li je asocijalna?
Manje je inteligentna od drugih?

Da nisam '80 godiste, nije iskljuceno da bi i mene poslali u specijalnu skolu.
Razrednik je u nekom osmom osnovne mom starom na informacijama rekao da me uzalud dozivao, ja sam i dalje gledao kroz prozor.

Funkcioniram sam koliko toliko, radim, nitko se ne zali, na poslu glasim za visoko fokusiranog radnika, ali onaj koji ocekuje da cu pokazati interes za matematiku ili fiziku, kao moj ondasnji razrednik u Njemackoj, jako se zajebao.

Predavao nam je jos i kemiju, isto tako nisam pazio, danas mi je zao zbog toga sto bi mozda znao izolirati DMT kristale ili HLC meskalin.

Stalno razmisljam naruciti "Chemistry for Dummmies", ali uvijek na nesto drugo spizdim pare.

U kojoj mjeri je tvoja necakinja autisticna?
Da li su to rekli "profesionalci", ili se tebi cini kao normalno dijete?
Ako ti se cini normalnom, kao i njenim roditeljima, onda jeste normalna.

Gledaj na to kao na recenziju filmova - "profesionalna" kritika ce sve sto serviranoj propagandi ne ide niz dlaku proglasiti losim, dok je publika sasvim deseta stvar.

Naravno, ne iskljucujem mogucnost da je tvoja necakinja stvarno autisticna, ali u tom slucaju bi sami roditelji osjetili da nesto nije OK.

Teže se otkriva kod devojčica . Stidljivost , povučenost , nezainteresovanost, često budu maskirani prirodom koja je , da se tako izrazim , svojstvena devojčicama .

Teže se otkriva kod devojčica . Stidljivost , povučenost , nezainteresovanost, često budu maskirani prirodom koja je , da se tako izrazim , svojstvena devojčicama .
Да ли је тачно да девојчице са аутизмом пате и од анксиозности и депресије чешће него дечаци и да дечаци испољавају изразито агресивније понашање од девојчица?

Да ли је тачно да девојчице са аутизмом пате и од анксиозности и депресије чешће него дечаци и да дечаци испољавају изразито агресивније понашање од девојчица?
Dečaci češće ispoljavaju repetitivmo ponašanje i teže održavaju kontrolu impulsa što bi išlo u prilog agresivnijem ponašanju ,a devojčice lakše uspostavljaju socijalne kontakte.Češće se javlja kod dečaka ,ali kao što sam pomenula dobar broj slučajeva kod devojčica ostane nedijagnostikovan.To je ono definitivno što je ustanovljeno i naučno potvrđeno.Ne znam za podatak o depresiji / anksioznosti i polnoj distribuciji ali mogu da potražim.:)

Po nekim statistikama više oboljevaju dečaci od devojčica. Za to kako će se ispoljavati nije presudan pol deteta, već sve zavisi od težine poremećaja autističnog spektra.

Back