Australijan open se produžava za još jedan dan

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
65.816

Australijan open doneo istorijsku odluku, kako bi to moglo da utiče na Đokovića​

1686482198-Tan2023-06-1015171625_8-750x517.jpg
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker, File
Na prvu loptu ne deluje kao velika stvar da se turnir produži za jedan dan, ali nekim teniserima to može da znači.

Među teniserima na koje će uticati velika promena je će se naravno naći i Novak Đoković, rekorder po broju osvojenih titula i aktuelni šampion turnira iz Melburna, mada se dan duže odnosi na uvodnu fazu turnira.

To u praksi znači da će AO počinjati u nedelju umesto u ponedeljak, a Kreg Tajli, direktor turnira tvrdi da je to odlučeno na osnovu razgovora sa teniserima.


„Poslušali smo mišljenja igrača i publike i uzbuđeni smo što smo doneli rešenje kojim će se smanjiti broj jako kasnih završnica mečeva, dok se zadržava fer i ujednačen raspored na svim terenima“, kaže Tajli.
Dodatni dan će ipak značiti u smislu boljeg pravljenja rasporeda, što može da olakša i organizatorima i teniserima, premda konkretno Đokoviću dan duže u startu ne bi značio mnogo mada na duže staze može da bude povoljan za oporavak između mečeva.
Osim toga, pošto se smanjuje broj mečeva sa tri na dva u dnevnim terminima, što sužava mogućnost kasnih završetaka mečeva, a ti kasni završeci su ono što ne prija Novaku zbog striktnog režima po kom živi.
„Dodatni dan će to i omogućiti, poboljšavajući raspored i za navijače i za učesnike. Prva runda će se tako igrati tri dana, umesto dosadšnja dva, čime će navijači imati dodatni dan neverovatnog tenisa, zabave, hrane i porodičnog uživanja. Svake godine naš tim radi naporno da privuče navijače na događaj koji donosi osećaj nečeg novog i uzbudljivog, a ovo je još jedna prilika da napreduje ono što već sada jeste najveći svetski sportski događaj u januaru“, navodi Tajli.
izvor Nova rs
 

Back
Top