Australija zabranila ulaz u zemlju komentatorki Kendis Ovens

Sensei

Master
Moderator
Poruka
82.004
Komentatorki Kendis Ovens je blokiran ulazak u Australiju uoči planirane turneje.

Australijski ministar unutrašnjih poslova Toni Berk otkazao je Ovensovu vizu ove nedelje, rekavši da je njena planirana poseta ima kapacitet da "podstakne razdor".

„Od umanjivanja uticaja Holokausta komentarima o [nacističkom doktoru Jozefu Mengeleu] do tvrdnji da su muslimani započeli ropstvo, Kendis Ovens ima kapacitet da podstakne razdor u skoro svim pravcima“, rekao je Burk u nedelju, prema listu Gardijan.

„Nacionalni interes Australije je najbolje zadovoljen kada je Kendis Ovens negde drugde.

Newsweek

1730070956465.png

Najviše im smeta što je crnkinja a nije WOKE i plus voli Trampa

Ovens je dugo izazivala kontroverzu zapaljivim tvrdnjama o Jevrejima, muslimanima i transrodnim osobama.

U julu je izazvala reakciju nakon što je rekla da izveštaji o nacističkim medicinskim eksperimentima koje je Mengele sproveo na blizancima u koncentracionim logorima zvuče „potpuno apsurdno“ i kao „bizarna propaganda“.

Komisija za borbu protiv klevete, projevrejska grupa koja je tražila da se Ovens zabrani u Australiji, pozdravila je Burkovu odluku da odbije njen zahtev za vizu.

„U Australiji nema mesta za one koji se rugaju patnjama preživelih genocida i vređaju sećanja na 6 miliona stradalih Jevreja“, rekao je predsednik grupe Dvir Abramovič Australijskoj radiodifuznoj korporaciji. "Ovo je linija u pesku."

Možda odgovor leži ovde:

Ovens je napustiola desničarski sajt The Daily Wire ranije ove godine usred izveštaja o tenzijama sa urednikom emeritusom Benom Šapirom zbog njihovih suprotstavljenih stavova o izraelskom ratu u Gazi.

Ona je sve više kritikovala Izrael, pišući na X u novembru prošle godine da „nijedna vlada nigde nema pravo da počini genocid, nikada. Nema opravdanja za genocid. Ne mogu da verujem da ovo uopšte treba da se kaže ili čak se smatra i najmanje kontroverznim za navođenje." Izrael je odbacio optužbe za genocid.

Svakako je kontroverzna kada podržava cionistu Trampa a ima takva viđenja kada je reč o holokaustu takođe je dosta propalestinski nastrojena a tvrdi da su muslimani započeli ropstvo što je svakako nonsens ima u bibliji ropstva koliko hoćeš recimo a to je bilo davno pre islama itd. ali dobro...od tih crnih konzervativaca dosta cenim Thomasa Sowell-a on ima dosta dobrih viđenja naročito oko nobelovca Obame prema kome je dosta oštar ali i drugih stvari

Svakako je kontroverzna kada podržava cionistu Trampa a ima takva viđenja kada je reč o holokaustu takođe je dosta propalestinski nastrojena a tvrdi da su muslimani započeli ropstvo što je svakako nonsens ima u bibliji ropstva koliko hoćeš recimo a to je bilo davno pre islama itd. ali dobro...od tih crnih konzervativaca dosta cenim Thomasa Sowell-a on ima dosta dobrih viđenja naročito oko nobelovca Obame prema kome je dosta oštar ali i drugih stvari

Što se tiče muslimana tu je u pravu kada govori o crnim američkim robovima , američke crnce su prvo hvatali, pretvarali u robove i prodavali belcima Arapi (i tada muslimani) pa je potpuno besmisleno to što neki crnci u Americi iz protesta prema belcima (zbog prošlosti držanja crnih robova) menjaju imena sa kojima su rođeni u muslimanska imena (Muhamed Ali ...itd). Naravno robova je bilo odkad je sveta i veka ali ona ne govori o tome.

Poslednja izmena:
Što se tiče muslimana tu je u pravu kada govori o crnim američkim robovima , američke crnce su prvo hvatali, pretvarali u robove i prodavali belcima Arapi (i tada muslimani) pa je potpuno besmisleno to što neki crnci u Americi iz protesta prema belcima (zbog prošlosti držanja crnih robova) menjaju imena sa kojima su rođeni u muslimanska imena (Muhamed Ali ...itd). Naravno robova je bilo odkad je sveta i veka ali ona ne govori o tome.
Da ona govori samo o belcima koji porobljavaju crnce što se tiče samo Amerike ali ta stvar je dosta kompleksnija ima recimo i obrnutih slučaja kada je reč o toj temi

Јевреји су продавали црначке робове у Америци.

Čudi me da ima takve stavove, pogotovo o holokaustu, obzirom koje je rase...nema dovoljno info ovde o tome, tačno čovek da se zapita o čemu se ovde radi?
Da, ima puno crnaca i meksikanaca koji podržavaju Trampove stavove. Samo grebaroši podržavaju demokrate jer im oni daju leba bez motike.

Normalan radan narod ne želi uravnilovku niti bilo koji drugi vid komunizma koji demokrate žele da ustanove.

Poslednja izmena:
Da, ima puno crnaca i meksikanaca koji podržavaju Trampove stavove. Samo grebaroši podržavaju demokrate jer im oni daju leba bez motike.

Normalan radan narod ne želi uravnilovku noti bilo koji drugi vid komunizma koji demokrate žele da ustanove.
U to ne zalazim. To što opisuješ je goli pragmatizam, ali nisam siguran koliko je individualno primenljiv. Više mi deluje kao pristrasno gledište.
Ono što mene zanima je elementarna logika: odakle nekom pravo da se baca u revizionističke teorije, a sam je bio žrtva takve ideologije, bar u prošlosti, ako ne i danas...?

U to ne zalazim. To što opisuješ je goli pragmatizam, ali nisam siguran koliko je individualno primenljiv. Više mi deluje kao pristrasno gledište.
Ono što mene zanima je elementarna logika: odakle nekom pravo da se baca u revizionističke teorije, a sam je bio žrtva takve ideologije, bar u prošlosti, ako ne i danas...?
Pa zato što je normalna. Ni mi se ne kidamo što su mnogi Sloveni, uključujući i Srbe završili kao roblje, čak i pre samo par stotina godina. To je bio način života tada. Ona je prihvatila realnost i time izbrisala etničku etiketu i postala samo amerikanka. Nije jedina.

Pa zato što je normalna. Ni mi se ne kidamo što su mnogi Sloveni, uključujući i Srbe završili kao roblje, čak i pre samo par stotina godina. To je bio način života tada. Ona je prihvatila realnost i time izbrisala etničku etiketu i postala samo amerikanka. Nije jedina.
Ok, to mogu da shvatim u načelu, ali samo kad bismo se gađali tramvajima. ;):cool:
Kako, bre, normalna?:P Opet pitam za elementarnu logiku. Dal bi bilo normalno da neko ovde slavi Hitlera, a ovaj mu pobio pola familije...? O čemu je reč??

Dal bi bilo normalno da neko ovde slavi Hitlera, a ovaj mu pobio pola familije...? O čemu je reč??
Takvo razmišljanje (zadrtost) je uzrok svih problema na Balkanu. Osveti kraja nema. Mi smo samo jedan (mali) korak ispred šiptarske (i crnogorske) krvne osvete. Ako i to. A to u civilizovanom svetu ne prolazi. I zato oni napreduju a šiptari, i mi sa njima, malo teže.

Što se samog Hitlera tiče, ona ga nije veličala već je pominjala preterivanja u vezi svega za vreme njegove vladavine.

Takvo razmišljanje (zadrtost) je uzrok svih problema na Balkanu. Osveti kraja nema. Mi smo samo jedan (mali) korak ispred šiptarske (i crnogorske) krvne osvete. Ako i to. A to u civilizovanom svetu ne prolazi. I zato oni napreduju a šiptari, i mi sa njima, malo teže.

Što se samog Hitlera tiče, ona ga nije veličala već je pominjala preterivanja u vezi svega za vreme njegove vladavine.
Osveta?...🧐😏
Ma idi bre, ti se zezaš od rane zore...:cool:
Nema ona šta da preteruje ili ne preteruje, da ispravlja krive drine.
Zna se šta i kako je bilo, da je interesovalo, upisala bi istoriju, pa bi se raspravljala sa kolegama, ali ne - letela bi sa svih katedri iz istih stopa. ;)
Ne zamajavaj se...:cool:

Osveta?...🧐😏
Ma idi bre, ti se zezaš od rane zore...:cool:
Nema ona šta da preteruje ili ne preteruje, da ispravlja krive drine.
Zna se šta i kako je bilo, da je interesovalo, upisala bi istoriju, pa bi se raspravljala sa kolegama, ali ne - letela bi sa svih katedri iz istih stopa. ;)
Ne zamajavaj se...:cool:
Povodom čega ovo pričaš? Robovi ili Mengele (nije pričala o Hitleru, tema joj je preterivanja Jevreja u vezi Holokosta)

To je inače zabranjena tema koja može samo da donese problem bilo kome ko o tome raspravlja tako da...
To nije tačno. Još se u školama uči o tome, opisuje se sa više ili manje detalja, razumljivo, šta se tamo dešavalo. Ljudi su ohrabreni da diskutuju o tome, ali se uvek nađe neko pametan da osporava evidentne činjenice tog stradanja i zločinačkog poduhvata. Da se ne zamajavamo...;)

To nije tačno. Još se u školama uči o tome, opisuje se sa više ili manje detalja, razumljivo, šta se tamo dešavalo. Ljudi su ohrabreni da diskutuju o tome, ali se uvek nađe neko pametan da osporava evidentne činjenice tog stradanja i zločinačkog poduhvata. Da se ne zamajavamo...;)
Ne, nema rasprave. Samo tio kažu kako su se oni dogovorili. I nema zapitkivanja niti provere. Nije u pitanju da li se desilo, nego u kojim razmerama.

Back