Australija- cudan kontinent

IndianaBones

Aktivan član
Poruka
1.031
U Australiji se nalaze dosta cudnih zivotinjskih i biljnih vrsta koje ne lice ni na jednu u svetu. Takodje, kombinacije gmizavaca i sisara su ceste. Do pre par goddina, nisu imali golubove dok drugi nisu uvezli. Sta se desilo na ovom kontinentu, i zasto je tako cudan?
 
Australija ima kengure.Južna Amerika boe konstriktor i hiljade jedinstvenih buba.
Afrika ima gorile i lemure.Sjeverna Amerika grizli međede.
Šta je poenta?
Svaki dio planete ima karakteristične vrste.
A ovaj što uvatio za MU...
Pa je li a)potonuo, b)raspao se na atole i hiljade ostataka, c) ostade Australija?
Zabava ili ne,postaje monotono.
Još da se javi neko da mi kaže da ned čitam ako mi smeta.
E BAŠ HOĆU!!!
:cool:
:mrgreen:
 
cini mi se da je u australiji oficijelno proglaseno da nemaju dovoljo vode za pice, pa ti vidi

i jos nesto kaze mi drugar koji se tamo odselio, odavno, imaju neke sitne musice, dosadne, a ulecu u usta, i onda australijanci, kada pricaju, trude se da drze usne stisnute. e, to je cudno
 
cini mi se da je u australiji oficijelno proglaseno da nemaju dovoljo vode za pice, pa ti vidi

i jos nesto kaze mi drugar koji se tamo odselio, odavno, imaju neke sitne musice, dosadne, a ulecu u usta, i onda australijanci, kada pricaju, trude se da drze usne stisnute. e, to je cudno

Razlika izmedju njih i mene je jedino ta da ja ne bih drzala zatvorena usta ni da mi ptica uleti. Sta je cudno u musicama? Pa i meni se par puta to dogodilo dok sam bila na vrhu svojih naratorskih sposobnosti. I nije mi palo na pamet da se prekidam!!!
 
Poslednja izmena:
pricao mi drugar kako vata ajkule u australiji

uzme mamac, veliki komad mesa, stavi na dzambo udicu, udicu veze na malu sajlu, malu sajlu na prazno bure, prazno bure veze pravom sajlom, pravu sajlu razvuce sa mora do kuce-na obali , i veze za neki stub

ujutru kad pogleda ako je bure pod vodom, zaveze sajlu za pikapa i ....izvuce ajkulu
 
U Australiji se nalaze dosta cudnih zivotinjskih i biljnih vrsta koje ne lice ni na jednu u svetu. Takodje, kombinacije gmizavaca i sisara su ceste. Do pre par goddina, nisu imali golubove dok drugi nisu uvezli. Sta se desilo na ovom kontinentu, i zasto je tako cudan?Mnoge životinjske vrste su nastale mešanjem bazičnih vrsta vodozemaca i sisara, pa zato nije čudno da postoje i one sa pomešanim osobinama.*
(Neke druge su većinski sisarolike, a neke većinski vodozemačke.)
Kada se takve (bazne) vrste pomešaju - dobije se više vrsta potomaka, sa različitim (često i čudnim) fizičkim izgledom.
Neke od tih vrsta nemaju potrebne osobine za preživljavanje u odredjenoj sredini - pa izumru.
(Kasnije posluže evolucionistima da ih popakuju kao medjusobne srodnike u liniji deda-otac-sin... iako su sve one isto koleno).
Druge imaju bolje osobine, nastavljaju svoje postojanje i ponekad se i dalje mešaju sa sličnim vrstama.

Australija je dugo izolovana, pa su tamo ove čudne vrste imale šanse da se sačuvaju.
(osnosno - da ne izgube osobine dobijene u prvoj generaciji mešanaca - koje se kasnijim mešanjem sa originalnim (baznim) vrstama mogu izgubiti)* jedan od primera mešanih vrsta vodozemaca** i sisara je medved. Iako je (anatomski) sisar, ima jednu osobinu koja je karakteristična za amfibije, odnosno hladnokrvne organizme - hibernaciju.
Poznato je da vodozemci (životinje bez termoregulacije tela) mogu da udju u stanje smanjene metaboličke aktivnosti, gde se skoro ne može ni utvrditi da li su žive.
Kod medveda je ostala ta osobina i on je koristi u dugim zimskim periodima (mada ne zapada u tako smanjenu aktivnost tela kao vodozemci, jer sisaroliki organizmi to i ne mogu).


** vodozemci su i (zvanični) vodozemci i reptili.
Ove dve "klase" životinja su dobijene veštačkom podelom vodozemnih organizama, da bi se poduprla nedotupavna priča o evoluciji, iako se radi o potpuno identičnim (sem spoljašnjeg izgleda) bićima.
 
Inace ostatak kontinenta Mu.Nikakav kontinent Mu nije postojao.
Priče o potonulim kontinentima su besmislice, jer kontinente grade granitne ploče, koje su lakše o bazaltnih (ispod njih) i plivaju na njima, kao suvo drvo na vodi.
Jedini način smanjenja kontinenata je podbijanje jedne kontinentalne ploče pod drugu - ali su to zanemarivi gubici.

- - - - - - - - - -

Najčudnije je što Biblija ne govori o Australiji u priči o potopu.Vidi se da si čitao Bibliju.*
A koji se, ono, kontinent pominje?
[SUP]* da si je čitao - čitao bi Sveto Pismo - kod nas Biblije nema.[/SUP]
 
Poslednja izmena:
* jedan od primera mešanih vrsta vodozemaca** i sisara je medved. Iako je (anatomski) sisar, ima jednu osobinu koja je karakteristična za amfibije, odnosno hladnokrvne organizme - hibernaciju.
Poznato je da vodozemci (životinje bez termoregulacije tela) mogu da udju u stanje smanjene metaboličke aktivnosti, gde se skoro ne može ni utvrditi da li su žive.
Kod medveda je ostala ta osobina i on je koristi u dugim zimskim periodima (mada ne zapada u tako smanjenu aktivnost tela kao vodozemci, jer sisaroliki organizmi to i ne mogu).


** vodozemci su i (zvanični) vodozemci i reptili.
Ove dve "klase" životinja su dobijene veštačkom podelom vodozemnih organizama, da bi se poduprla nedotupavna priča o evoluciji, iako se radi o potpuno identičnim (sem spoljašnjeg izgleda) bićima.

Primer necega sto bi se u nekoj teoriji logike nazivalo "sindromom parnog valjka"..o cemu se radi.
To je nesvesni mehanizam gradjenja smisaone groteske (spoja nespojivog) zahvaljujuci povezivanju minimalnih implikacija koje raznorodne cinjenice pruzaju radijalno jedne od drugih.
Kako to zamisliti. Uzmite figure od plastelina: recimo, coveka, mamuta, gustera i delfina. Svaka od ove cetiri figure, cetiri pojma, ima radijalne izrastke, u biologiji bi se nazvali ekstremiteti. U logici, atributi odredjene forme.
Ako bismo zeleli da upregnemo sindrom parnog valjka, zamislili bismo , u cilju naivne i infantilne ilustracije, da se ove figure drze za ruke, kao u kolu, cineci lanac... kako - putem zajednistva implikacija koje poticu iz pomenitih pojmova, odn. u ovom slucaju, ekstremiteta; dakle, pogledajmo na sta to lici: delfin perajem dodiruje gustera za nogu, mamut stoji svojom nogom na nozi ni krivog ni duznog gustera, nisteci je:sad2:, dok covek drzi svojom sakom mamuta za surlu, jer bi surla bila najupecatljivija radijalna implikacija pojma mamut.....:fdlan: sve sto sada nedostaje jeste jedna pseudoteorija eksplikacije, sto se u psihologiji naziva racionalizacija... posto je u prethodnoj slici ispunjena morfologija groteske,ali lisena smisla i znacenja, potreban je metaforicki "parni valjak" koji ce ovakvu grotesku, ove figure od plastelina u ovako ovlasnoj predstavi nezahvalno nadomestiti znacenjem i objasnjenjem. Dakle,
pocinje da radi parni valjak, koji prelazi preko ove predstave, ovih figura, gazi ih, stvara ravnu masu nakon cega ce - na koju ce - samo uslovno receno "kreativni um", tvorac svih ovih prethodnih asocijacija samo prstom, olovkom ili kicicom prosto receno, SLOVIMA upisati svoje objasnjenje onoga sto je povezao, pri tom unistavajuci sam dokaz, samu prethodnu figuraciju, koja bi inace imala i morala biti podlozna raznoraznim kritickim uvidima u kojima bi se nesumnjivo otkrili brojni logicni nedostaci, svi opravdani i previdjeni pomenutim napisima u plastelinu, takozvanom "racionalizacijom". Eto, nadam se da je sada malo jasniji mehanizam kreativnog bunara bez dna vezanog za paranaucne eksplikacije.;)
Aretha-Franklin-Think-200x200.jpg


Konkretno primenjeno, sta reci... "vodozemci i gmizavci su jedno te isto".
Van bilo kakvih teorija, cak i teorije evolucije, a kamoli paranauke i slicnih iracionalizama...

Cinjenica fenomena "vodozemac", kao vrste: da bi preziveo, potreban mu je i vodeni i kopneni habitat.
Cinjenica fenomena "gmizavac", kao vrste: za njegovo prezivljavanje, habitat vode prestaje da bude krucijalan
U oba slucaja naucnici i biolozi nasli su potvrdu u obliku, odsutstvu ili prisustvu odredjenih unutrasnjih organa.

S druge strane, ukoliko ovo lisavanje nasusnosti prethodnih habitata (vodenog kod gmizavaca) shvatimo kao potvrdu progresije vrste, sto nam govori teorija evolucije,
primer australijskog kljunara je zaista nesvakidasnji dokaz pomenute teorije, ili i mnogo cega viseg, mozda evidencija o blagorodnosti ovakvog razvoja, da li pod patronatom
vise sile :) koja sada dozvoljava da se u jednoj vrsti natalozila evidencija o svim stepenima razvoja nekoliko prethodnih vrsta...bez kolizije,a savrseno funkcionalno, srecno, reklo bi se:
sisar je, ima kljun i kloaku (ptica), polaze jaja iz kojih se izlezu mladi (reptil), vezan je za vodeni habitat nalik sisaru vidri, mada vise u nekom (para)psiholoskom smislu, dakle vidri u smislu lova,
ishrane i uredjenja sustinski kopnenog habitata,kako prilici sisarima, dok je kod platipusa, kljunara, to neki zov proslosti koji nema progresivno-evolucionisticko objasnjenje u potrebi, vec
vise kao atavizam (vodozemac). Kljunar je, kako rece jedan pesnik, "nocna mora za paleontologe":lol: on i jeste i nije zivi fosil. On je cudo koje se ovde trazi, zapravo, dokaz sustine stvarnog
Kreativnog Uma, koga ljudi - koji sebe smatraju "tautoloskim" vrhom evolutivnog lanca, pogresno i beznadezno pokusavaju da docaraju kroz - imitaciju. Proizvodi su lazni kontinenti plasticnog djubreta u okeanima, i bezobalne i sustinski jalove,nekretativne teorije (zavere).:bye:
 
Poslednja izmena:

Back
Top