Audi“premijera za krimi poslove!

NE-ZGODAN

Poznat
Poruka
7.555
http://www.alo.rs/vesti/35563/Audipremijera_za_krimi_poslove

cvetko-v.jpg

Narko-klan pucao na vozilo Mirka Cvetkovića?
„Audi“premijera za krimi poslove!?

Petak - 11.02.2011

M. Š. zvani Bimba, vozač službenog „audija A6“ premijera Mirka Cvetkovića, koji su pripadnici jedne kriminalne grupe izrešetali 19. januara ove godine u Zemunu, prema operativnim saznanjima policije, i ranije je u ovom automobilu često vozio svog prijatelja da završava nelegalne poslove, saznaje „Alo!“.

Spornog dana M. Š. se, kako je „Alo!“ objavio, u privatnoj režiji odvezao službenim automobilom u Zemun.
- U Ugrinovačkoj ulici, u blizini restorana „Gornja Varoš“, oko 23 sata put mu je presekao „folksvagen“, iz kojeg su napadači ispalili tri hica na vozilo. Milan se zatim vratio, ostavio automobil na parkingu i otišao sutradan u zemunsku policiju i oko 11 sati prijavio da je neko pucao na vladino vozilo - kaže naš izvor u Vladi Srbije. U perforiranom „audiju A6“ do tada se vozila Mirjana Jovašević, šefica kabineta premijera Cvetkovića. Od incidenta, „audi“ je parkiran u garaži vlade.
Tokom istrage, kako je suočavan sa sve većim brojem detaljnijih pitanja, Bimba je tri puta promenio iskaz, tako da je na kraju priznao da meta nisu bili ni premijer Cvetković, ni šefica kabineta Jovaševićeva, niti bilo ko iz vlade, već da je u službenom „audiju“ vozio svog prijatelja, osobu iz kriminogene sredine.

.banner_text_link { text-align: right; }.banner_text_link a { font-size: 12px; color: rgb(204, 204, 204); }.banner_text_link a span { font-size: 10px; }.banner_text_link a:hover { color: rgb(102, 102, 102); } - Policija ispituje ceo slučaj, ali je i BIA obaveštena i upoznata sa slučajem. Iako se ne može sa sigurnošću tvrditi da li je pomenuti prijatelj bio te noći sa njim ili nije, jer je i sam M. Š. menjao iskaz, pomenuta grupa je svakako bar pretpostavljala da je tu. Neke informacije zapravo ukazuju da je vozač iz vlade često vozio svog prijatelja u ovom „audiju“. Proveravaju se čak i informacije da je vladino vozilo služilo kao paravan pomenutoj osobi za završavanje poslova, jer je vozač, na primer, uključivao rotaciju kako ih policija ne bi zaustavljala i slično - objašnjava naš izvor, koji napominje da su i Milan i njegov prijatelj i ranije privođeni na informativni razgovor u beogradsku policiju, ali nije bilo dokaza da su upetljani u sumnjive radnje. Prema istom izvoru, osobe koje su pucale na vladino vozilo zbog, kako se pretpostavlja, suvozača iz kriminogene sredine, poznati su policiji po narkoticima i krađi automobila.

Otkaz za vozače

U kabinetu premijera Cvetkovića za „Alo!“ su već potvrdili da je vozač M. Š. dobio otkaz, ali juče nisu bili voljni da daju detaljnije informacije. Odgovor još nismo dobili ni od Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, pod čijom nadležnošću su svi službeni vozači. Kako saznajemo, M. Š. je kod njih zaposlen već niz godina i kabinet premijera ga je „nasledio“ od prethodne vlade.

Vladini vozači bez provere?!

Dok je vlada u decembru 2009. upravo na predlog samog premijera Cvetkovića usvojila Pravilnik o korišćenju službenih automobila, o tome ko može biti vozač državnih službenika gotovo da nema nikakvog pravila.
- Da biste postali vozač državnih službenika, nije vam potrebna ni posebna obuka niti prolazak posebnih ispita, ne traže se čak ni nikakve posebne kategorije vozačkih dozvola. Najbitnije da ste diskretni. Jedino vozači samog premijera, predsednika i nekih drugih ličnosti prolaze proveru BIA - kaže naš izvor u Upravi za zajedničke poslove.
Ovi vozači, kao i svi drugi profesionalni vozači, po novom zakonu o saobraćaju obavezni su da svake treće godine prolaze lekarske preglede, i fizičke i psihičke, osim toga, ne prolaze posebne obuke za vožnju VIP ličnosti, a kako pojedini tvrde, otuda je u smislu vožnje „svaki beogradski taksista kvalifikovaniji od njih“.

E ovo je za rubriku verovali ili ne. :dash::dash::dash:
 

Back
Top