AU pair in USA

kako je najlakse da im saopsti da hocu rematch :otkacio:
mislim znam da nije lako
spremila sam listu sa svime sto mi je smetalo i sa primerima kojih se secam....i kad me bude sutra pitala, kao i svakog petka do sad "do you have any feeds back for us" i ja kazem:roll: uvek sve je ok:roll:
a sad cu jednoglasno:IMAM
i sta dalje..molim za bilo kakav savet:worth:

a moj savet taco je da nisi pogresila i ja sam stavila 2 dece tako da ne brines oko toga...a ne znam sto agencije rade to da bi nas zbunile
meni se cak javila porodica sa 4 ili 5 dece iako mi pise da zelim da radim sa dvoje
a i budi sigurna u to sto zelis i istrajna...a ne kao ja..pa sad moram u rematch

a moj savet taco je da nisi pogresila i ja sam stavila 2 dece tako da ne brines oko toga...a ne znam sto agencije rade to da bi nas zbunile
meni se cak javila porodica sa 4 ili 5 dece iako mi pise da zelim da radim sa dvoje
a i budi sigurna u to sto zelis i istrajna...a ne kao ja..pa sad moram u rematch

ma sad se ti naostri...:), a iskreno se nadam da cu do kraja ostati dosledna onom sto sam sebi zamislila i zacrtala na pocetku. hvala ti.

Samo da javim devojkama koje hoce da menjaju porodicu da sam videla da se mnoge devojke "reklamijaju" na web site-u www.greataupair.com

Isto preporucujem da ako trazite rematch ne budete previse negativne jer koliko sam ja videla devojke za rematch uvek imaju neki komentar na profilu i od porodice nista strasno ali recimo: bolje da ne radi sa malom decom itd.

Juce sam razgovarala sa jednom Brazilkom koja nije uspela da nadje porodicu i mora samoj sebi da plati avionsku kartu nazad. Na zalost ni meni se nije svidela

Srecno svima od jedne host porodice.

Gde nam je Bobana Knezevic? Jel se vratila kuci?

ne mogu ni zamisliti koliko je sretna! :zaljubljena:
:super:eeeeeevo me ,nisam svracala na krstaricu,od kad sam se vratila,dok sam obisla silnu rodbinu,pa sad moram da pricam kako je u ;AMERICI":hahaha:I TDDDD..
uglavnom mogu da vam kazem da sam sad presretna sa svojima sam,sto je meni bilo najbitnije,opustena sam,:whistling:djeca mi nedostaju,nisma to ocekivala ali proce i to,pise mi noa cura,da djeca pitaju za mene,i tako.....
sve u svemu sretna sam ,nikada necu pozeliti da se vratim u ameriku,mozda samo iz nekog drugog razloga,ali ovako raditi tamo i zivjeti nikada viseeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
Malo je internet sporo,ali dosao je ADSL,tako da nije skupo,i program TV,je jako dosssssssssssssssssssssadan,ali sve u svemu nismo nije toliko lose.
pozdrav pa se pisemo i citamo
:ok:

Samo da javim devojkama koje hoce da menjaju porodicu da sam videla da se mnoge devojke "reklamijaju" na web site-u www.greataupair.com

Isto preporucujem da ako trazite rematch ne budete previse negativne jer koliko sam ja videla devojke za rematch uvek imaju neki komentar na profilu i od porodice nista strasno ali recimo: bolje da ne radi sa malom decom itd.

Juce sam razgovarala sa jednom Brazilkom koja nije uspela da nadje porodicu i mora samoj sebi da plati avionsku kartu nazad. Na zalost ni meni se nije svidela

Srecno svima od jedne host porodice.

E da to je tacno, ja kad sam bila u rematch, bila sam kod jedne predivne porodice i posto sam ja odustala od njih, zamolili su me da im pomognem u izboru i gledala sam aplikacije au pair koje su u rematch, bilo je svakojakih komentara, tako da pitajte vasu host porodicu kakvu ce preporuku da vam daju.
Meni su dali super iako su bili kakvi su bili, samo sto sam ja odlucila da ne ostanem iz mojih nekih razloga. Ta preporuka je jako bitna, i zavisi od nje i kojoj ce se meri agencija zaloziti da vam nadje novu porodicu, recimo moja LC je zbog dobre preporuke nasla meni cak 2 porodice u San Diegu samo da ostanem...
U principu nemate oko cega da se brinete ja sam sigurna da ste sve odlicne sa decom,
ali opet to ne mora da bude dovoljno host porodici da vam da dobru preporuku. Porazgovarajte o tome sa njima pre odlaska i trudite se da ceo taj proces prodje bez uvreda,teskih reci itd... Onako kao sto to i Ameri rade sve sa osmehom i ljubazno do kraja :)

Gde nam je Bobana Knezevic? Jel se vratila kuci?

ne mogu ni zamisliti koliko je sretna! :zaljubljena:
:super:eeeeeevo me ,nisam svracala na krstaricu,od kad sam se vratila,dok sam obisla silnu rodbinu,pa sad moram da pricam kako je u ;AMERICI":hahaha:I TDDDD..
uglavnom mogu da vam kazem da sam sad presretna sa svojima sam,sto je meni bilo najbitnije,opustena sam,:whistling:djeca mi nedostaju,nisma to ocekivala ali proce i to,pise mi noa cura,da djeca pitaju za mene,i tako.....
sve u svemu sretna sam ,nikada necu pozeliti da se vratim u ameriku,mozda samo iz nekog drugog razloga,ali ovako raditi tamo i zivjeti nikada viseeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
Malo je internet sporo,ali dosao je ADSL,tako da nije skupo,i program TV,je jako dosssssssssssssssssssssadan,ali sve u svemu nismo nije toliko lose.
pozdrav pa se pisemo i citamo
:ok:

Blago tebi,tako ti zavidim:) Uzivaj:super:

Poz svima
Ja sam razgovarala sa mojom host mamom i otvoren smo razgovarala, bez stresa i nervoze i naravno resile da resimo to sto me muci i da ne zele da idem a i ja ne bih mogla sve iz pocetka
ako ikad stvarno mi dodju preko glave znacu sta cu a za sad sam sa njima, i trazila sam bolju podrsku u radu sa decom i malo vise vremena da provodim sa njima po mome.
bice bolje!!! ja sam optimista:P:ok:
zao mi je devojke Brazilke koja je morala da se vrati kuci:cry:
Bobana uzivaj u srbijici i za nas!!:klap:

Pozz za sve na forumu!!!
Nisam citala neko vreme i sad kad dodjoh svi imaju neke probleme.
Ja moram da vam kazem da sam zadovovljna mojojm porodicom,gde sam evo tri i po meseca.Roditelji su ok,a i klinci manje-vise(idu u prvi razred),videla sam komentare o hranjenju,pranju zuba i slicno i vidim da sam dobro izabrala.A da je bilo svakakvih porodica-bilo je.
Desilo mi se da pricam preko skypa sa ljudima tri dana i onda me pozovu telefonom i nemaju pojma ko sam ja,odakle sam i sl.
Moji klinci kad dodju iz skole pomazu mi da ispraznim masinu za sudje,namestaju krevete sami i ostalo.
Nisam im bas kao clan porodice-ali to je za mene potpuno ok.Naravno ima dana kada me svi uzasno nerviraju i kada mi fali kuca i svi u Srbiji,ali uglavnom je dobro.
I JOVANA javi se da pijemo kafu.
Pozz!!!

Poslednja izmena:
E ja se evo spremam odoh u Kanadu opet za vikend!! Jedva chekaaaammm!! Idem bez porodice, shto znachi nema deceeee ;D Al ce da bidne uzivancija :)
I bicu crna udovica za noc veshtica :) Bash se neshto ne osecam kreativno ovih dana, a masku sam dobila za rodjendan pa cu samo da se obuchem u crno....
boli me grlo, i verovatno cu da se prehladim sad pred put... :confused:

Zelim ti lep provod u Kanadi!!!!!!
Ali imam pitanje u vezi vize-planiram da idem na prolece pa me interesuje cela procedura i da li je komplikovano? Ti imas srpski pasos?
Hvala!!

E da to je tacno, ja kad sam bila u rematch, bila sam kod jedne predivne porodice i posto sam ja odustala od njih, zamolili su me da im pomognem u izboru i gledala sam aplikacije au pair koje su u rematch, bilo je svakojakih komentara, tako da pitajte vasu host porodicu kakvu ce preporuku da vam daju.
Meni su dali super iako su bili kakvi su bili, samo sto sam ja odlucila da ne ostanem iz mojih nekih razloga. Ta preporuka je jako bitna, i zavisi od nje i kojoj ce se meri agencija zaloziti da vam nadje novu porodicu, recimo moja LC je zbog dobre preporuke nasla meni cak 2 porodice u San Diegu samo da ostanem...
U principu nemate oko cega da se brinete ja sam sigurna da ste sve odlicne sa decom,
ali opet to ne mora da bude dovoljno host porodici da vam da dobru preporuku. Porazgovarajte o tome sa njima pre odlaska i trudite se da ceo taj proces prodje bez uvreda,teskih reci itd... Onako kao sto to i Ameri rade sve sa osmehom i ljubazno do kraja :)

E cao!

Da se javim poslij duzeg vremena,Ja sam svoju 1 godinu zavrsila.Viza mi je istekla 15 ali moj zadnji dan u Americi je 15 novembar.Ja sam se prijavila da ostanem i 2 godinu.Sve bi uredu i odjednom ponude oni meni porodicu s 6 djece.Naravno ja odbijem i sta se desi,,,,nisu mi ponudili nijednu porodicu 3 sedmice .Nazovem ih i ona kaze ako ne nadem porodicu do ponedeljka idem kuci.Ja ne zelim kuci.A kako cu naci porodicu kad mi ne nude....Kreteni.Ja sam se prijavila na neku agenciju i porodice mi se masovno javljaju.Bojim se ostati ilegalno ovdje a ne zelim se jos vratiti kuci:sad2:

E cao!

Da se javim poslij duzeg vremena,Ja sam svoju 1 godinu zavrsila.Viza mi je istekla 15 ali moj zadnji dan u Americi je 15 novembar.Ja sam se prijavila da ostanem i 2 godinu.Sve bi uredu i odjednom ponude oni meni porodicu s 6 djece.Naravno ja odbijem i sta se desi,,,,nisu mi ponudili nijednu porodicu 3 sedmice .Nazovem ih i ona kaze ako ne nadem porodicu do ponedeljka idem kuci.Ja ne zelim kuci.A kako cu naci porodicu kad mi ne nude....Kreteni.Ja sam se prijavila na neku agenciju i porodice mi se masovno javljaju.Bojim se ostati ilegalno ovdje a ne zelim se jos vratiti kuci:sad2:

pa eto, sama kazes da te masovno zovu iz druge agencije gde si se prijavila..u cemu je onda frka?

pozuri se s tim, nije ti ostalo puno vremena.
Srecno!

pa eto, sama kazes da te masovno zovu iz druge agencije gde si se prijavila..u cemu je onda frka?

pozuri se s tim, nije ti ostalo puno vremena.
Srecno!

Znam ali mi oni ne mogu produziti vizu,sto je najveci problem ...Upravo su me zvali iz moje agencije i zele me spojiti s porodicama koje imaju bebe.Nek mi nude koga hoce zelim ostati bar jos 1 godinu.Pa vidjecu sada sta ce se desiti.
:whistling:

Znam ali mi oni ne mogu produziti vizu,sto je najveci problem ...Upravo su me zvali iz moje agencije i zele me spojiti s porodicama koje imaju bebe.Nek mi nude koga hoce zelim ostati bar jos 1 godinu.Pa vidjecu sada sta ce se desiti.

Nadam se da ce se sve dobro zavrsiti, stvarno si se namucila, jos sada da odes kuci... ma jok! Bice sve ok. :)

jao, nisam znala da ti ovi ne mogu produziti vizu :(

nadam se da ces se uspjesno spojiti sa tom porodicom koju ti je nasla tvoja agencija.
puno puno srece ti zelim! javi nam kako je proslo.

Drago mi je mergenta sto to cujem
super sto se lepo slazete sa decom i naravno kao sto kazes ima dana kad te svi nerviraju al eto tu smo gde smo:super:
veliki poz za tebe:):):)
amela zelim ti puno srece i naravno ostani jos 1 godinu a sad ako su i bebe mozda ces se uklopiti jer ti si ipak provela godinu ovde, puna si uskustva ako ti pa ne budu odgovarali onda idi drugima.:bye:
i ja se pridruzujem pitanju za odlazak u kanadu na prolece...s tim sto meni izlazak i ponovni ulazak u zemlju istice marta ili aprila a viza tek jula, sto mi nije bilo jasno al sam saznala da ako planiram negde van USA odmor on mora biti pre isteka tj pre marta.:eek:

i ja se pridruzujem pitanju za odlazak u kanadu na prolece...s tim sto meni izlazak i ponovni ulazak u zemlju istice marta ili aprila a viza tek jula, sto mi nije bilo jasno al sam saznala da ako planiram negde van USA odmor on mora biti pre isteka tj pre marta.:eek:

hoce li mi neko objasniti sta ovo znaci? kakvi ulasci koji isticu? kakvi izlasci?
kakva procedura za Kanadu?

Ako mi au pair-ke imamo J-1 vizu, mozemo ici u Kanadu? mozemo izlaziti iz USA i ulaziti ponovo tokom godine? koliko puta?
joj, nist mi ovo nije jasno :eek::otkacio:

hoce li mi neko objasniti sta ovo znaci? kakvi ulasci koji isticu? kakvi izlasci?
kakva procedura za Kanadu?

Ako mi au pair-ke imamo J-1 vizu, mozemo ici u Kanadu? mozemo izlaziti iz USA i ulaziti ponovo tokom godine? koliko puta?
joj, nist mi ovo nije jasno :eek::otkacio:

Sa J-1 vizom mozes da ulazis i islazis iz zemlje koliko god puta hoces tokom prve godine, naravno sa sobom uvek nosis onu formu DS..sta god, vec sam zaboravila. Tokom druge godine, oni ti samo ponovo izdaju tu formu, ali ti ne promene vizu u pasosu, tako da su nekim au pair pravili problema prilikom
ulaska na granici, a neke au pair su jednostavno promenile i vizu i takoc... A za Kanadu ti treba viza, kolko sam ja upucena....

Poslednja izmena:
Hi Nataly, si ziva?
Dokle si ti stigla sa svojim planovima? Jesi se prijavila ili namjeravas uskoro?
Ajde, pozuri se, cekam te :)

Draga Blondes, jedva stizem da pratim forum jer sam se bas upetljala u neke obaveze. Em sto zavrsavam fakultet, em sto sam uzela jos neke dve stvari da radim, pa sam bas usporila sa istrazivanjem na ovu temu. U svakom slucaju kod mene je definitivno i za sada cekam da mi se decko vrati, a to ce biti 13. decembra i u januaru cemo zajedno pokrenuti sve. Verovatno ces ti otici pre mene jer dok ja ne nadjem porodicu koja mi odgovara koliko toliko i koja je u Atlanti, ja mislim da ce potrajati. Tako da sam se psihicki spremila tek za jesen naredne godine. Jako mi je drago zbog tebe jer si ipak uspela aplicirati preko Ayuse. Bicemo u kontaktu, a ja ti zelim mnogo srece u pronalazenju porodice, odlasku i boravku. :)

Meni je ova pod br.628 i vodim se kao primecen clan, samo mi nije jasno jel' to kao da su me ljudi primetili da negde postojim ili ono da sam extra primecena..hahaha Danas i sutra su mi deca ceo dan tu jer nema skole zbog praznika i to mi bas tesko pada ali roditelji rade pa sam im zveknula crtace, eno ih dole a ja gore hehe.. Nego ljudi, ko jos ima problem sa ovom njihovom kafom??? Ja sam se strasno navukla i jedna solja je nista, popijem bar 3.Moramo neku kampanju da napravimo protiv uzivanja kafe u tolikim kolicinama, hehe... Druga stvar, osecam se kao baba a tako i idem... pijem i super vitamine ali ocigledno bez efekta! Kako se ostali osecaju??

Ma kazem ti ja, stavljaju oni nama nesto u kafu hehehehe!!! Pozzzzzz svima! Nije me bilo hiljadu i jednu godinu hehe

Back