AU pair in USA

a kad mi koji planiramo da ostanemo ovdje( boze zdravlja ) da pocnemo trazit posao i smjestaj?koliko prije napustanja tj zavrsetka sa programom?poogotovu mi koji nemamo nikakve rodjake u USA?mislim pitanje je mozda pomalo glupkasto al domaci smo pa ne zamjerite:eek::eek:

dobro pitanje elekta :ok:
nina i ostale, tipkajte bre :mrgreen:

by the way, sutra cu biti u BG (jupiiiiiii) pa ako neko ima specijalnih zelja, sve ispunjavam :D kao npr. da vam nesto/nekog donesem, uslikam, kupim, posaljem, etc..:super:

et javite sta zelite, dok sam jos raspolozena :mrgreen:

a kad mi koji planiramo da ostanemo ovdje( boze zdravlja ) da pocnemo trazit posao i smjestaj?koliko prije napustanja tj zavrsetka sa programom?poogotovu mi koji nemamo nikakve rodjake u USA?mislim pitanje je mozda pomalo glupkasto al domaci smo pa ne zamjerite:eek::eek:

Elekta ne znam sta da ti kazem, ali po nekoj mojoj slobodnoj proceni nekih par meseci pre zavrsetka programa bi trebala da nadjes smestaj, da ti to bude sigurno, da napravis neki plan
sta znam. A za posao bi isto mozda mogla zadnjih par meseci da pocnes da radis nesto part time, recimo vikendom, uvece ili tokom dana kad su ti deca u skoli i onda posle to da ti preraste u full time ili makar da imas neke references kad budes trazila sledeci posao.
Mozda neko ima bolju ideju, ja to onako amaterski :mrgreen:

cool je ovo sto je jasminka natipkala, ali jos jedno jako bitno pitanje jeste kako ustvari ostati legalno nakon programa?

razumno je prebaciti se na studentsku vizu, udati se za amera itd...

ali sta uraditi npr. u slucaju elekte da ostane legalno nakon programa?
Ovo je fakat bitno za sve nas :)

eto, pisite svasta nesto..a ja odoh derneciti...doci cu kad dodjem :mrgreen:

ha
imam jedno pitanje..kao da su ovi moji primetili da se nesto dogadja..pa su sad drugaciji prema meni..nekako bolji..ne znam sta im je??
a ja u nedoumici..ako odem dal cu da pogresim..ako ostananem..kako li cu da izdrzim ono dete...ako odem kod drugih..uf
eh da sam vidovita..pa da zacas iscitam kako ce biti
pa usput i nekom sa foruma jos da kazem koju lepu vest o blistavoj buducnosti u USA

ha
imam jedno pitanje..kao da su ovi moji primetili da se nesto dogadja..pa su sad drugaciji prema meni..nekako bolji..ne znam sta im je??
a ja u nedoumici..ako odem dal cu da pogresim..ako ostananem..kako li cu da izdrzim ono dete...ako odem kod drugih..uf
eh da sam vidovita..pa da zacas iscitam kako ce biti
pa usput i nekom sa foruma jos da kazem koju lepu vest o blistavoj buducnosti u USA

Nisi jedina... Moji roditelji su se, takodje promenili od kako im pominjem tu ideju. Ja sa njima moram polako jer iako sam ja odavno bila ozbiljna povodom toga, oni to nisu shvatali ozbiljno. Svakom roditelju je tesko kada mu dete, u koje su toliko ulozili, ceo svoj zivot, odlazi. Ali to je neminovnost i nasa odluka i traganje za najboljim putem. Mislim da neces pogresiti. U svakom slucaju, godinu dana jeste dosta vremena, ali brzo ce proci obzirom na sve obaveze koje te tamo cekaju. Bice tesko u pocetku, ali vremenom ce svi tvoji dragi, kao i moji, shvatiti da se sa time moraju pomiriti.

Drage au pair devojke,

Jase javljam iz New Yorka i moj muz,ja i nasi decaci smo host porodice. Voleli bi smo da nadjemo devojku koja ce se lepo igrati sa njima i uklopiti se u nas zivot. Imamo dva decaka od 3 i 1 godine. Prijavljeni smo preko agencije AuPair Care. Da li ima neko ovde ko jepreko njih prijavljen?

Pozdrav

izvini natalija al ja jesam vec ovde u USA a u nedoumici sam dal da menjam host porodicu ili ne
a moji kod kuce su ok sa tim sto sam dosla jer su znali da odavno gajim simpatije prema odlasku u USA
hvala za podrsku al eto ja trazim drugi odgovor
a verujem da su hostovi primetili moju nameru jer svaki dan mi je bolji al kad cujem ono alarmiranje i imitiranje sirene vatrogasne ekipe, kosa mi se najezi jer je tek 6 ujutru....uf

Drage au pair devojke,

Jase javljam iz New Yorka i moj muz,ja i nasi decaci smo host porodice. Voleli bi smo da nadjemo devojku koja ce se lepo igrati sa njima i uklopiti se u nas zivot. Imamo dva decaka od 3 i 1 godine. Prijavljeni smo preko agencije AuPair Care. Da li ima neko ovde ko jepreko njih prijavljen?

Pozdrav

Gde u NY?? Ja hocu da menjam porodicu zbog mnogih problema koje nikada nismo uspeli da resimo.Mozete da mi se javite na pp.Pozdrav.

izvini natalija al ja jesam vec ovde u USA a u nedoumici sam dal da menjam host porodicu ili ne
a moji kod kuce su ok sa tim sto sam dosla jer su znali da odavno gajim simpatije prema odlasku u USA
hvala za podrsku al eto ja trazim drugi odgovor
a verujem da su hostovi primetili moju nameru jer svaki dan mi je bolji al kad cujem ono alarmiranje i imitiranje sirene vatrogasne ekipe, kosa mi se najezi jer je tek 6 ujutru....uf

Oprosti... Nisam te dobro razumela. Pa, onda je najbolje da sacekas neko strucnije misljenje :) Puno srece!

imam jednu situaciju
devojka iz culturalcare zavrsava program u novembru i da li ja iz ayuse mogu uskociti u tu porodicu posto menjam porodicu??:???::???:
molila bi za neki odgovor
sto pouzdaniji kako bi na vreme reagovala i javila se toj porodici.
poz:bye:

ja na ovom forumu od pre nekih godinu i kusur meseci i toliko sam za "zainteresovanog clana":dash::dontunderstand::think::rtfm::rotf::hahaha:

sto se tice ove kafe ovde,pa ono cista droga evo sad je tek 11;55am i ja pijem vec ne znam ni ja koju soljetinu od kafe...:otkacio:

zaista su to teske droge....:D

kampanja za odvikavanje od kafe u Americi ja sam ZA :super:
mada ce to tesko ici..

sto se tice osecaja kao baba,mene nesto kosti bole u poslednje vreme :rumenko::(...pogotovo noge...strasno...:eek::sad2:
fizicka aktivnost...mora da se uvede...
moram da pocnem da vezbam ..pogotovo trcanje...

e sto vojim puno ove maje smajlije..
mnogo su mi cakani...:otkacio:

E bas sam danas spomenula kako se osjecam kao neka bakica! A svaki dan govorim da moram poceti trckarati... Bila sam kao kostur kad sam stigla, ljudi su me sazaljivo gledali, ali sada vec ljuuuuljaaaaaaaa! Uf definitivno se moraju uvoditi neke fizicke aktivnosti bilo kojeg oblika!

imam jednu situaciju
devojka iz culturalcare zavrsava program u novembru i da li ja iz ayuse mogu uskociti u tu porodicu posto menjam porodicu??:???::???:
molila bi za neki odgovor
sto pouzdaniji kako bi na vreme reagovala i javila se toj porodici.
poz:bye:

ja mislim da ne, jer ste u razlicitim agencijama.
Ti si u AuPairCare, a ona je u CulturalCare a ove dve agencije nemaju nikakvog dodira jedna s drugom, tako da - no way! :)

btw, jesi li se javila ovoj nati11, ona je u tvojoj agenciji a evo dala je oglas da joj treba aupair.

hvala blondes
znaci da se ne nadam bez veze
pa dobro, pokusacu da nadjem nesto drugo, pa iako ne ostanem ovde..mozda dodjem u CA, gore blize vama ostalima.
javicu se nati11 al dajem prednost Lisi L, jer se ona prva javila, a ja sam korektna
poz

hvala blondes
znaci da se ne nadam bez veze
pa dobro, pokusacu da nadjem nesto drugo, pa iako ne ostanem ovde..mozda dodjem u CA, gore blize vama ostalima.
javicu se nati11 al dajem prednost Lisi L, jer se ona prva javila, a ja sam korektna
poz

Svakako srecno u potrazi!
Nije na odmet i promeniti sredinu, malo u CA ili negde drugo :) vec dovoljno imas iskustva
tako da ti jedino preostaje uzivanje :)

Evo mene opet...Predala sam aplikaciju, sve resavam telefonski sa agencijom, pa me pitaju koliko djece bi cuvala? Sta predlazete? Sta ste vi stavljale??? Ja sam mislila dvoje, ali mi djevojka iz agencije kaze da navedem troje jer te Au Pair porodice imaju vise djece i imam vise sanse da me kontaktiraju ako stavim troje. Sad ni sama ne znam, da se drzim svoga ili da napise troje?
Vasa misljenja...

Evo mene opet...Predala sam aplikaciju, sve resavam telefonski sa agencijom, pa me pitaju koliko djece bi cuvala? Sta predlazete? Sta ste vi stavljale??? Ja sam mislila dvoje, ali mi djevojka iz agencije kaze da navedem troje jer te Au Pair porodice imaju vise djece i imam vise sanse da me kontaktiraju ako stavim troje. Sad ni sama ne znam, da se drzim svoga ili da napise troje?
Vasa misljenja...

Da. Obicno sve ide telefonski i putem maila. ici ces kod njih u agenciju kada budes trebala u ambasadu. kolika im je sada cijena programa?
u aplikaciju mozes napisati troje djece, ali prihvataj iskljucivo ono sto tebi odgovara.
i ne dozvoli da ti agencija postavlja uvjete, jer ce npr. ako odbijes prvu porodicu pokusati da te nagovore da ih prihvatis itd...budi svjesna da ti biras!

Srecno!

Ja ti predlazem da stavish troje... (to sam ja uradila, pa sam opet izabrala porodicu sa jednim klincem) Jer javljace ti se vishe porodica, pa i ko zna mozda ti se neka bash svidi iako imaju troje dece, mozda cesh ti biti zaduzena samo za dvoje...i to... Ali kao shto Blondes kaze nemoj da dopustish da te nagovori agencija, vec chekaj koliko god dok ti se ne javi neko ko tebi odgovara.

E ja se evo spremam odoh u Kanadu opet za vikend!! Jedva chekaaaammm!! Idem bez porodice, shto znachi nema deceeee ;D Al ce da bidne uzivancija :)
I bicu crna udovica za noc veshtica :) Bash se neshto ne osecam kreativno ovih dana, a masku sam dobila za rodjendan pa cu samo da se obuchem u crno....
boli me grlo, i verovatno cu da se prehladim sad pred put... :confused:

E ja se evo spremam odoh u Kanadu opet za vikend!! Jedva chekaaaammm!! Idem bez porodice, shto znachi nema deceeee ;D Al ce da bidne uzivancija :)
I bicu crna udovica za noc veshtica :) Bash se neshto ne osecam kreativno ovih dana, a masku sam dobila za rodjendan pa cu samo da se obuchem u crno....
boli me grlo, i verovatno cu da se prehladim sad pred put... :confused:

o draga zelim ti da uzivas!ponesi bombonice za grlo i relaxiraj mozak!crna udovica???zvuci so dangerous:eek:...kiss

Ja ti predlazem da stavish troje... (to sam ja uradila, pa sam opet izabrala porodicu sa jednim klincem) Jer javljace ti se vishe porodica, pa i ko zna mozda ti se neka bash svidi iako imaju troje dece, mozda cesh ti biti zaduzena samo za dvoje...i to... Ali kao shto Blondes kaze nemoj da dopustish da te nagovori agencija, vec chekaj koliko god dok ti se ne javi neko ko tebi odgovara.

Ma to da ce mi se javljati vise porodica su mi i oni rekli i malo me zbunili, zato sam se brzo javila vama :), ali nekako ja od kad sam donijela odluku za ovo, u svojoj glavi imam ne vise od dvoje i mislim da bi unapred odbijala one koje imaju vise. Vjerujem da bi moje prvo pitanje njima bilo koliko djece imate i onda bi dalje tekao razgovor... Zato sam im ipak rekla dvoje na kraju...valjda nisam pogrijesila. :???:

Back