AU pair in USA

ajd da stavim i pocasnu 190.porukicu od mene ovde...
CMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK

Meni je ova pod br.628 i vodim se kao primecen clan, samo mi nije jasno jel' to kao da su me ljudi primetili da negde postojim ili ono da sam extra primecena..hahaha Danas i sutra su mi deca ceo dan tu jer nema skole zbog praznika i to mi bas tesko pada ali roditelji rade pa sam im zveknula crtace, eno ih dole a ja gore hehe.. Nego ljudi, ko jos ima problem sa ovom njihovom kafom??? Ja sam se strasno navukla i jedna solja je nista, popijem bar 3.Moramo neku kampanju da napravimo protiv uzivanja kafe u tolikim kolicinama, hehe... Druga stvar, osecam se kao baba a tako i idem... pijem i super vitamine ali ocigledno bez efekta! Kako se ostali osecaju??

Meni je ova pod br.628 i vodim se kao primecen clan, samo mi nije jasno jel' to kao da su me ljudi primetili da negde postojim ili ono da sam extra primecena..hahaha Danas i sutra su mi deca ceo dan tu jer nema skole zbog praznika i to mi bas tesko pada ali roditelji rade pa sam im zveknula crtace, eno ih dole a ja gore hehe.. Nego ljudi, ko jos ima problem sa ovom njihovom kafom??? Ja sam se strasno navukla i jedna solja je nista, popijem bar 3.Moramo neku kampanju da napravimo protiv uzivanja kafe u tolikim kolicinama, hehe... Druga stvar, osecam se kao baba a tako i idem... pijem i super vitamine ali ocigledno bez efekta! Kako se ostali osecaju??

ja na ovom forumu od pre nekih godinu i kusur meseci i toliko sam za "zainteresovanog clana":dash::dontunderstand::think::rtfm::rotf::hahaha:

sto se tice ove kafe ovde,pa ono cista droga evo sad je tek 11;55am i ja pijem vec ne znam ni ja koju soljetinu od kafe...:otkacio:

zaista su to teske droge....:D

kampanja za odvikavanje od kafe u Americi ja sam ZA :super:
mada ce to tesko ici..

sto se tice osecaja kao baba,mene nesto kosti bole u poslednje vreme :rumenko::(...pogotovo noge...strasno...:eek::sad2:
fizicka aktivnost...mora da se uvede...
moram da pocnem da vezbam ..pogotovo trcanje...

e sto vojim puno ove maje smajlije..
mnogo su mi cakani...:otkacio:

ja na ovom forumu od pre nekih godinu i kusur meseci i toliko sam za "zainteresovanog clana":dash::dontunderstand::think::rtfm::rotf::hahaha:

sto se tice ove kafe ovde,pa ono cista droga evo sad je tek 11;55am i ja pijem vec ne znam ni ja koju soljetinu od kafe...:otkacio:

zaista su to teske droge....:D

kampanja za odvikavanje od kafe u Americi ja sam ZA :super:
mada ce to tesko ici..

sto se tice osecaja kao baba,mene nesto kosti bole u poslednje vreme :rumenko::(...pogotovo noge...strasno...:eek::sad2:
fizicka aktivnost...mora da se uvede...
moram da pocnem da vezbam ..pogotovo trcanje...

e sto vojim puno ove maje smajlije..
mnogo su mi cakani...:otkacio:

Pa slatki su al se na mazu na leba sestro slatka :P

Jb.g, ja sam ok od kad vezbam.. Mora redovno. Dok nisam vezbala em sam se ugonjila em sam bila ko neka bakuta... A shto se tiche kafice ee... ja sam bash pchelica maja :mrgreen:. Ovaj moj host tatica ima onu profi starbucks mashinicu, koja na sebi ima mali milion dugmica, vishe nego kontrolna tabla spejs shatla, tako da sam se ja nje na prvi pogled uplashila i nikada je nisam ni pokushala koristiti :confused:, a od kad sam skontala koliko je zlo necu ni pokushati...
Ali sam zato ostala na nashoj staroj dobroj nes kafici, i troshim je jednom dnevno... Eventulalno mi upadne koja moca kad sam napolju... i to. Ali nisam manijak KAO VIIIIIIIIII AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :eek:
E ali zato ne mogu da zivim bez crnog chaja. Time se drogiram.. A to je ipak zdravije a?!?!? :P

E devojke

Recite mi nesto vise o 4dana obuke u N.Y.?
Predavanja su otprilike od 8 - 17h, ali mene konkretno interesuje koliko osoba kao pojedinac mora i treba da ucestvuje u predavanju, odnosno da li sva ta 4dana za vreme predavanja samo slušaš i ucis ili moras i ti nesto pricati, pitati, raditi?

negde sam procitala da prvi dan na predavanju pred svima u razredu se predstavljas i govoris odakle dolazis i kazes nesto o svojoj drzavi.
Ima li jos nesto?

ovo pitam iskljucivo zbog engleskog, tj. koliko moras pricati u prisustvu predavaca jer sam cula da je jedna devojka vracena jer nije znala jezik :eek:

E devojke

Recite mi nesto vise o 4dana obuke u N.Y.?
Predavanja su otprilike od 8 - 17h, ali mene konkretno interesuje koliko osoba kao pojedinac mora i treba da ucestvuje u predavanju, odnosno da li sva ta 4dana za vreme predavanja samo slušaš i ucis ili moras i ti nesto pricati, pitati, raditi?

negde sam procitala da prvi dan na predavanju pred svima u razredu se predstavljas i govoris odakle dolazis i kazes nesto o svojoj drzavi.
Ima li jos nesto?

ovo pitam iskljucivo zbog engleskog, tj. koliko moras pricati u prisustvu predavaca jer sam cula da je jedna devojka vracena jer nije znala jezik :eek:

Pa ne znam sad koliko ti znas, ali nije nista strasno. Mi nismo nista mnogo pricale uglavnom smo slusale sta su nam oni pricali i imali smo na kraju kao tu kratku prezentaciju drzave iz koje dolazimo, da kazemo nesto o njoj nasim obicajima itd itd... eto to mozes i unapred da pripremis ako vec strahujes, mada ja bih ti rekla da se opustis samo.. Ta sto su je vratili kuci verovatno nije znala rec engleskog :)

A sto se tice kafe i ja se trujem...sad sam malo smanjila, inace ja kupim u prodavnici onu klasicnu,sameljem je i onda kuvam kao nasu i priblizno je istog ukusa :)
Za hranu najbolje je jesti sto vise voca i povrca svezeg ili kuvanog, jer ako se prepustite broj hrani eto 10 kila viska ( koje uspesno skidam sada :klap: )

ja isto predlazem da se samo opustis i da ne strahujes, bilo je puno devojaka koje ne pricaju bas engleski al ne brini, ti i jesi zato tu, da naucis engleski, tako da nista ne brini
uostalom ako te zaista brine, pripremi nesto kratko ali slatko o nasoj zemljici
poz

ja sam na floridi vec 3 meseca, super je, toplo i naucila sam napokon da plivam:P:P:P:P
evo ukratko nesto iz mog kratkog iskustva
ja sam u porodici sa decakom od 5 i devojcicom 21 mesec...mama je substitute teacher sto znaci da ne radi....pa sam se ja odmah pitala pa sta cu joj ja:???:..al eto sad znam sto cu joj..da me nervira i da me zamlacuje s njeni rasporedi:otkacio::otkacio:
elem....u pocetku je sve bilo ok i ja sam stvarno imala ekstra dane sa njima..u prvih mesec dana smo dosta putovali ( Hilton Head, Maryland, Washington) i normalno sve je bilo ekstra
al ja normalno, nova u ovom poslu, pa sve slusam i sve ok..sta god da kazu..pa radim i sto ne kazu, redovno me placaju..al radim punih 45 sati za 5 dana, sto znaci 10 sati dnevo cetiri dana i peti dan 5 sati i onda sam pocela da ne spavam jer sam iscrpljena, pa sam jos krenula i na casove...uf

I pozalim se ja da ne spavam, i nista normalno, ne shvataju te nista, pa nisam ni trebala da im pricam, mislim njoj jer host dady samo cuti jer je on jadan zaduzen za decu kad ja zavrsim i jos nam i sprema veceru kad dodje od posao u pola 6..mislim gde je nadje takvu lenjavu i alergicnu na sve..ama bas na sve pa mi je zabranila da koristim omeksivace, mirisne svece, parfeme....ama sve i razmazila si decaka tolko da sa njim uopste ne moze da se radi...svaki dan prica da je beba..ne ide sam u WC, ne oblaci se sam, ne pere ruke sam, ne obuva se sam...ama nista..pa jos mi svaki bozji dan prica kako ce da me posalje u Jail :worth::worth::worth::worth::rotf::rotf::thumbdown::thumbdown:
ne znam sta jos...al ima tu jos koje cega
a najvaznije od svega je SCHEDULE uf mrzim tu rec:rtfm::rtfm:
ladno mi svaki vikend da papir sa raporedom sta se radi tako da ja samo trcim po nju i radim sta kaze..eto zato joj trebam..da samo naredi..sad idemo ovamo..sad tamo...malecka ne moze ni da spava ponekad..al ona ne mari..moramo da odemo u park...:thumbdown::thumbdown:
eto to je samo deo...

Moja prica je ista, samo sto moji rade... ali ona je tu svakog petka pa me muci na isti nacin, i isto dobijem svake subote raspored za sledecu nedelju i onda jos o tome razgovaramo ali ovo vec uveliko izbegavam, i isto svako jutro perem zube i u umivam decake od 5 i 6 god i isto ih oblacim jer su spori a u pocetku sam ih hranila kasikom i ona je to podrzavala ali vise nikako...i da, kupam ih svako vece...

jao lisa bas mi zao..eto ako ti je za utehu znam kako je al ja sam se resila da stavim tacku na to..pomalo se plasim...sta cu i kako dalje..al upoznala sam crnogorku na istom programu koja ce sutra da mi da neke korsiane savete u trazenju nove porodice, tako da se ja sad dobro drzim, cak sam i svaki dan srecnija..sto si u sebi mislim..jos malo i odoh ja..jos im nisam rekla..sledece subote cu...izvestavacu kako ide sve to za neke buduce...
ja sam stvarno poludela od njenog rasporeda
zamolila sam je da me pusti u podne u petak sto sledi jer treba da radim DMV test i da spremim nesto od hrane jer koordinatorka pravi beach party i ona meni pa ne moze..ne uklapamo se u raspored:rtfm::rtfm::rtfm:
a ne znam dal sam pomenula da mi je curfew do 10pm
tako da ne mogu nigde, i ova zurka ce biti prva noc da izlazim negde, normalno prespavacu van kuce:D
veliki poz za remix- a i jako mi zao sto ne mozes da se pridruzis nama u USA :):):)

Back