ATP turniri serije 250 i 500

Đoković preko Borne do poravnanja sa Samprasom

Prvi teniser sveta Novak Đoković obezbedio je plasman u četvrtfinale ATP turnira serije 500 u Beču, pošto je u dva seta savladao Bornu Ćorića 7:6, 6:3.

Novak-Djokovic.jpg



Ovom pobedom Novak Đoković je obezbedio prvo mesto i na kraju godine, čime se izjednačio na vrhu večne liste sa Pitom Samprasom, koji je takođe šest puta godinu završavao na prvom mestu.

Borna Ćorić je pošteno namučio srpskog tenisera, posebno u prvom setu, u kojem mu nije dopustio brejk loptu. Ali ni on nije uspeo da iskoristi tri i odlučivao se set u taj brejku. Imao je četiri set lopte, od toga jednu na svoj servis, ali Đoković je još jednom pokazao mentalnu snagu i da je kralj taj brejkova. Preokrenuo je i dobio ga 13:11.

U drugom setu Đoković je iskoristio prvu brejk loptu, poveo 2:1 i rutinski čuvao to vođstvo do kraja meča i došao do nove pobede za dva sata i devet minuta.

Naredni rival Đokoviću u četvrtfinalu biće pobednik duela Hurkač -. Sonego

Tok meča:

U prva dva gema oba tenisera bili su prilično sigurni na servisu i protivniku nisu dopustili ni brejk loptu. Đoković je i u trećem gemu, i pored problema sa bekhendom, lako dobio servis gem.

Ali naredni četvrti bio je prvi u kojem je server imao probleme. Đoković je došao do 0:30, ali je potom Ćorić odigrao dva odlična poena i izjednačio. Potom je odservirao as i usledila je Đokovićeva greška, tako da ni u ovom gemu nije bilo brejk lopti. Peti i šesti gem takođe su išli ustaljenom linijom. Na Novakov servis dolazilo se do 40:30, a na Bornin ponovo je bilo 30:30, ali brejk lopta još nije viđena. U sedmom gemu viđen je prvi gem sa nulom, a dobio ga je Đoković na svom servisu. U narednom je Borna uzvratio istom merom za 4:4.

Prvi do brejk lopte dolazi Ćorić, međutim Novak Đoković ju je spasao odličnim smečom sa jako nezgodne pozicije, gotovo blizu osnovne linije. Imao je Hrvat još jednu, ali ipak nije uspeo da dođe do brejka i Novak je servisima uspeo da se izvuče i povede 5:4. Međutim, Borna je ušao u dobru seriju servisa i opet bez izgubljenog poena osvojio gem za 5:5.

Dobro je krenuo Novak u 11. gemu, ali se posle jednog sjajnog poena sve preokrenulo. Ćorić je postao čvršći u razmenama, dominirao, osvojio naredna tri poena i došao do nove brejk lopte. Međutim, onda mu se ruka stegla i relativno jednostavan bekhend poslao u aut, čime je Novaka ostavio u igri. U naredna dva poena Đoković je odigrao nešto agresivnije i rešavao poene smečevima, tako da je došao do novog vođstva - 6:5. Iako je Đoković osvojio prvi poen u 12. gemu, Ćorić je odigrao dovoljno dobro i nije poklekao, tako da je izborio taj brejk.

Velika borba vodila se u taj brejku. Prvi do mini brejka došao je Đoković i poveo 2:0, ali je to Ćorić odmah anulirao i izjednačio na 2:2. Od tada su obojica tenisera uspevala da odbrane svoj servis sve do 6:6, kada je Ćorić napravio mini brejk. I pre toga je Hrvat imao veliku šansu na set lopti, kada je imao odličnu šansu da prođe Đokovića na mreži koji je odigrao nešto slabiji volej. Ukazan poklon u vidu mini brejka nije iskoristio pošto je ovog puta čist forhend ispucao u aut. Došao je do još jedne set lopte, ali dobrim servisima Novak se lagano izvukao, poveo 9:8 i on došao do prve set lopte. Ali je nije iskoristio, tačnije Ćorić je odlično servirao, a potom je došao do četvrte set lopte. Ni nju nije iskoristio i nastavio se pravi maraton. A u takvim okolnostima u 90% slučajeva Đoković se bolje snalazi. Vezao je dva poena, došao do mini brejka, vođstva 12:11 i treće set lopte, prve na svoj servis. Nju je iskoristio i još jednom potvrdio da je kralj taj brejkova.

Posle velikih uzbuđenja u taj brejku početak drugog seta protekao je kao veliki deo prvog. U prva dva gema obojica su sigurno branila svoj servis. Tek u trećem gemu drugog seta Đoković dolazi do prve brejk lopte, koju koristi za prvi brejk u meču i vođstvo 2:1 u drugom setu.

Naredni gem lagano je dobio Đoković, a kada je u petom, na servis Borne, poveo 40:15, izgledalo je kao da će pregaziti protivnika. Ipak, Ćorić se borio i izborio za gem i smanjio na 3:2 i ostao u igri za drugi set. Đoković se odlučio da se koncentriše na što lakše dobijanje svog servisa, tako da je malo popustio pritisak na servis Borne Ćorića. Posle sedam gemova bilo je 4:3 za prvog tenisera sveta, uz brejk prednosti.

Za Bornu je ponestajalo vremena i prilike da se vrati, pa je bio prinuđen da pritiska, jer mu je brejk bio potreban da se rezultatski vrati. Poveo je 30:15, terao je Novaka da igra neverovatne poteze, ali Đoković je još jednom pokazao čvrstinu i vezao tri poena za 5:3. U narednom gemu vodila se velika borba. Đoković da što pre završi meč, Borna da što skuplje proda kožu a na kraju je Srbin iskoristio drugu meč loptu i došao do istorijskog dostignuća, obezbeđivanja broja jedan do kraja godine, šesti put. Toliko je još samo Pit Sampras uspevao da bude prvi na kraju godine.

Sport Klub
 
Beč: Cici se namučio, Medvedev siguran, Siner ide dalje

U sredu popodne je okončano prvo kolo ATP turnira serije 500 u Beču, a prolaz u narednu rundu izborili su Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Janik Siner i pobednik meča koji igraju Felis Ože-Alijasim i Vasek Pospisil.

Stefanos-Cicipas.jpg



Stefanos Cicipas imao je velikih problema da izađe na kraj sa Janom Lenartom-Štrufom, ali je peti igrač sveta slavio rezultatom 6:7 (3), 6:3, 6:4 posle nešto manje od dva časa igre.

Nemac je odlično servirao, a u jednom periodu koji je trajao oko pola časa Grk nije uspevao da osvoji nijedan jedini poen u gemovima u kojima je Štruf servirao. Ipak, u drugom setu došao je do brejka u osmom gemu, a u trećem mu je takođe bio potreban jedan brejk – ostvario ga je u trećem gemu.

Cicipasov naredni Rival biće Grigor Dimitrov, koji je u utorak sa 2:0 bio bolji od Karena Hačanova.

Šesti igrač sveta Danil Medvedev nije imao problema protiv Džejsona Džunga i slavio je protiv 127. igrača ATP liste rezultatom 6:3, 6:1 posle 66 minuta tenisa.

U durgom delu imao je Medvedev šansu da završi set i sa 6:0, ali je Džung spasao četiri meč lopte. Međutim, u sledećem gemu Medvedev je lako došao do prolaska u drugu rundu u kojoj će mu protivnik biti Vasek Pospišil. On je u kanadskom duelu savladao Feliksa Ože-Alijasima dva puta po 7:5.

Mladi Janik Siner stigao je do druge runde pošto je sa 7:6 (2), 6:3 pobedio Norvežanina Kaspera Ruda posle velike borbe, pa će igrati protiv Andreja Rubljova u sledećem kolu.

Do četvrtfinala došao je Kevin Anderson pobedom nad Pablom Karenjo-Bustom u dva seta 7:5, 6:1. Sledeći protivnik biće mu pobednik meča drugog kola Medvedev - Pospišil.

Sport Klub
 
Medvedev preokretom do pobede protiv Pospišila

Danil Medvedev plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Beču.

Danil-Medvedev.jpg



Četvrti nosilac na turniru u Beču, Danil Medvedev nakon tri seta je savladao Vaseka Pospišila i plasirao se u četvrtfinale u kome ga čeka meč sa Kevinom Andersonom.

Medvedev je slavio nakon preokreta u tri seta rezultatom 4:6, 6:3, 6:2 za sat i 59 minuta.

Jedan brejk prelomio je prvi set. Pospišil je prve prilike za brejk imao u petom gemu, ali je poen na servis rivalu oduzeo tek u sedmom gemu iskoristivši četvrtu brejk loptu u meču.

U drugom setu bolje je zaigrao Medvedev i to mu je donelo pet berjk lopti u šestom gemu. Nije iskoristio nijednu, ali je u sledećem gemu uspeo da sačuva poen na svoj servis i da u narednom napravi odlučujući brejk i tako uvede meč u treći set.

U trećem setu je Medvedev uspostavio dominaciju. Već u trećem gemu napravio je brejk, dodao je još jedan u petom gemu i lako poveo 5:1. Do kraja je Pospišil uspeo da sačuva dve meč lopte, ali treća je bila presudna.

Sport Klub
 
Dimitrov 'sklonio' Cicipasa sa Novakovog puta

Bugarski teniser Grigor Dimitrov posle preokreta pobedio je Stefanosa Cicipasa u osmini finala turnira serije 500 u Beču rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (5), 6:4, 6:3 za dva časa i 15 minuta igre.

Grigor-Dimitrov.jpg



Dvadeseti igrač sveta će se u četvrtfinalu sastati sa Danijelom Evansom koji je eliminisao Austrijanca Jurija Rodionova 7:5, 6:3, a ukoliko preskoči i sledeću prepreku u polufinalu bi mogao na Novaka Đokovića.

Prvi igrač sveta u petak igra sa 42. teniserom na ATP listi Lorencom Sonegom sa kojim se dosad nije sastajao. Italijan je u dva seta bio bolji od Huberta Hurkača 7:6 (6), 7:6 (2) za sat i 50 minuta.

Novak i Sonego na teren bi trebalo da izađu ne pre 17:30 časova, uz prenos na Sport Klubu.

U prvom setu duela između Cicipasa i Dimitrova nije bilo nijedne brej lopte, Bugarin je u taj brejku vodio 5:0, ali je Grk osvojio sedam uzastopnih poena i poveo u setovima.

Dimitrovu je brejk u petom gemu drugog seta bio dovoljan da izjednači, a u odlučujučem je još dva puta oduzeo servis trećem teniseru sveta.

U četvrtak su plasman uj četvrtfinale obezbedili Dominik Tim i Danil Medvedev, kao i Andrej Rubljov kome je Janik Siner predao meč kod rezultata 2:1 u prvom setu.

Sport Klub
 
Tim rutinski savladao Garina za četvrtfinale Beča

Dominik Tim plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Beču.

Dominik-Tim.jpg



Dominik Tim rutinski je obavio posao u osmini finala turnira u Beču i u dva seta je savladao Kristijana Garina rezultatom 6:3, 6:2 za 66 minuta igre.

Timu je u prvom setu dovoljan bio jedan brejk koji je napravio već u drugom gemu. Imao je Tim i dve brejk lopte u šestom gemu i priliku da ubedljivije dobije ovaj set, ali je Garin uspeo da se odbrani. Čak je sačuvao i dva set lopte pre nego što je prvi set završen.

U drugom setu je Tim bio još dominantniji. Uspeo je dva puta da oduzme servis rivalu i da, iskoristivši drugu meč loptu, rutinski završi posao.

U četvrtfinalu će Timu rival biti Andrej Rubljov.
 
KATASTROFA U BEČU: Novak ubedljivo poražen
nole.jpg

Veliko iznenađenje. Najbolji teniser sveta Novak Đoković je u četvrtfinalu ATP turnira u Beču izgubio od Lorenca Sonega iz Italije rezultatom 2:0 (6:2, 6:1).
U prvom setu Novak Đoković nije ličio na sebe i izgubio je 6:2. Tek u petom gemu naš teniser je stigao do prvog osvojenog, neobično je stegnut, ima ogroman broj neiznuđenih grešaka, sve što ga inače ne odlikuje.

Drugi set ništa bolji, Senogo je napravio dva brejka i bez ikakve nade ostavio srpskog majstora tenisa, a onda trećim brejkom zakucao pobedu. Rezultat je u drugom setu bio 6:1.

Inače, ovo je 13. put da je Đoković igrao protiv "laki luzera" i nikada ranije nije izgubio.

Sonego je u prvom kolu izbacio srpskog tenisera Dušana Lajovića, a u sledećem Poljaka Hurberta Hurkača, a sada nažalost i Novaka. U polufinalu čeka pobednika duela Dimitrova i Evansa.

SD
 
Lajović srušio Medvedeva u Roterdamu

GettyImages-1305077907-750x500.jpg


Dušan Lajović ostvario je veliku pobedu u prvom kolu turnira iz serije 500 u Roterdamu. Srpski as je savladao prvog nosioca i trećeg tenisera sveta Danila Medvedeva 7:6 (7:3), 6:4. Naredni rival mu je Hrvat Borna Ćorić.

U prvom setu je bilo relativno mirno do rezultata 2:2, mada je Lajović propustio tri vezane brejk prilike u četvrtom gemu. Medvedev u petom gemu uspeva da oduzme servis sprskom reprezentativcu, ali mu Dušan uzvraća istom merom i ponovo vraća set u egal.

Usledio je period bez brejkova i ušlo se u taj-brejk. Dušan je odmah uspostavio kontrolu. Sa dva mini brejka je poveo 5:1 i rutinski sačuvao prednost za prednost od jednog seta.

Imao je momak iz Stare Pazove šansu da odmah brejkne Rusa u prvom gemu drugog seta. Izvukao se Rus, neutralisao dve brejk lopte. Nije to pokolebalo Lajovića. Nastavio je sa sjajnom igrom. Jedini problem je imao u četvrtom gemu kada je spasio dve brejk lopte.

Igralo se gem za gem sve do rezultata 4:4. U devetom gemu, Lajović kreće u odlučujući napad. Dolazi do dve šanse da oduzme servis trećem teniseru sveta. Prvu koristi i stiže do 5:4. U narednom gemu servira za meč i bez izgubljenog poena dolazi do jedne od najvrednijih pobeda u karijeri.

Srpski as je trijumfom pomogao Rafaelu Nadalu da sačuva drugo mesto na ATP listi. Medvedev je imao veliku priliku da prolaskom u finale Roterdama prestigne Španca i dođe do najboljeg plasmana u karijeri.

Turnir je završio i treći favorit Aleksandar Zverev. Bolji od Nemca bio je Kazahstanac Bublik u dva seta 7:5, 6:3. U oba seta Bublik je imao brejk minusa, međutim pronašao je način da se vrati i na kraju slom otpor favorizovanog Zvereva.

U preostala dva meča dnevnog programa Amerikanac Pol je bio bolji od Italijana Sonega 7:6 (9:7), 6:4, a Belgijanac Gofan savladao je ubedljivo Nemca Štrufa 6:4, 6:0.

Sport Klub
 
ATP Roterdam: Rubljov prejak za Marija, ispao Zverev

RTX8AL2U-750x500.jpg


Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u četvrtfinale ATP turnira serije 500 u Roterdamu, pošto je u dva seta savladao Endija Marija 7:5, 6:2.

Četvrtfinalista Australijan Opena potvrdio je da se nalazi u veoma dobroj formi. Ali je i Mari pokazao da još ima dobrog tenisa u njemu. Posebno u prvom setu. Škot je imao i brejk loptu pri vođstvu 3:2, ali je na kraju ipak on bio taj koji je kapitulirao. U 11. gemu Rubljov je iskoristio drugu brejk loptu, a u narednom je uspeo da odbrani dve brejk prilike i na kraju osvoji prvi set.

U drugom je sve već bilo lakše, mada se Mari držao do 2:2. Onda je Rubljov napravio brejk i time slomio protivnika, pošto je osvojio i naredna tri gema završivši na taj način posao. U četvrtfinalu igraće protiv pobednika meča Gofan – Šardi. Gofan je u meču drugog kola savladao Jan-Lenarda Štrufa 6:4, 6:0, a Šardi zemljaka Imbera u tri seta.

Veliko iznenađenje priredio je Bublik, pobedivši u dva seta Aleksandera Zvereva 7:5, 6:3 i u osmini finala igraće protiv Amerikanca Pola, koji je takođe u dva seta bio bolji od Sonega 6:4, 7:6. Pored Rubljova plasman u četvrtfinale obezbedili su Kei Nišikori pobedom u tri seta protiv De Minora 6:3, 2:6, 7:5 i čeka pobednika meča Lajović – Ćorić, kao i Karen Hačanov koji je u dva seta savladao Kamerona Norija 6:2, 6:2 i čeka pobednika meča Cicipas – Hurkač.

U španskom duelu Davidovič-Fokina savladao je Roberta Bautistu Aguta 6:2, 7:6 i zakazao okršaj sa Fučovićem.

Sport Klub
 
Dva taj brejka, Ćorić bolji od Nišikorija za polufinale

Borna-Coric-750x500.jpg


Hrvatski teniser Borna Ćorić plasirao se u polufinale turnira iz serije 500 u Roterdamu, pošto je savladao Keija Nišikorija sa 7:6 (7-2), 7:6 (7-4).

U meču sa čak 18 brejk lopti i četiri brejka videli smo dva taj brejka i na kraju je odlučila Bornina veća koncentracija i fantastična defanziva.

Nišikori je bolje počeo i napravio brejk za 3:2 u prvom setu, dozvolio je da mu fokus padne i usledio je ribrejk, a onda nije bilo brejk šansi sve do taj brejka u kojem je superioran bio Ćorić.

Drugi set je bio još napetiji, mnogo brejk lopti na obe strane, ovoga puta je Hrvat nadoknadio brejk zaostatka, a onda je na 3:3 propustio šansu da napravi još jedan.

I u taj brejku je bilo uspona i padova – 2-0 Ćorić, 4-2 Nišikori i onda pet uzastopnih Borninih poena, uz dobru igru na mreži, kontru i precizne servise, kraj za 121 minut.

U polufinalu će se Ćorić sastati sa Martonom Fučovičem.

Sport Klub
 
Rubljov izbacio Cicipasa, sledi borba za osmu titulu

RTX8ZJDW-750x500.jpg


Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u finale ATP turnira u Roterdamu. On je u polufinalu pobedio Stefanosa Cicipasa u dva seta 6:3, 7:6.

Duel između osmog i šestog tenisera sveta trajao je jedan čas i 38 minuta.

Treći gem prvog seta bio je ključan za lošije rangiranog Rusa, koji je tada napravio prvi brejk, a zatim u poslednjem gemu još jednom oduzeo servis grčkom igraču i sa 6:3 rešio prvi deo igre.

Probudio se Cicipas u nastavku i otežalo posao Rubljovu, a nakon seta bez brejkova, Rubljov je bio fokusiraniji u taj-brejku koji je dobio 7:2.

Rubljov će se za titulu boriti protiv pobednika duel Borna Ćorić – Marton Fučovič.

Hrvat i Mađar će na teren od 19.30, a duel možete pratiti direktno na Sport klubu.

Sport Klub
 
Fučović preko Ćorića do rezultata karijere

marton-fucovic-174060-750x499.jpeg


Mađarski teniser Marton Fučović plasirao se u finale ATP turnira serije 500 u Roterdamu, pošto je u dva seta bio bolji od Borne Ćorića 6:4, 6:1.

Fučović je odmah napravio brejk, stekao 2:0. Ćorić je najsvetliji trenutak meča imao kada je uspeo da vrati brejk za 3:3, ali već u narednom gemu je ponovo izgubio servis i set je otišao na stranu Mađara 59. na ATP listi.

U drugom setu od 1:1 Fučović je vezao pet uzastopnih gemova i ubedljivo dobio set protiv 26. na svetu, a samim tim i meč, prvi protiv Ćorića posle tri poraza.

Fučović će se u prvom finalu turnira iz serije 500, ukupno trećem ATP finalu, sastati sa Andrejom Rubljovom, koji je od septembra vezao tri pobede u finalima turnira iz ove serije. Finale možete pratiti u nedelju od 15:30 uz direktan prenos na Sport Klubu 2.

Sport Klub
 
Rubljov u polufinalu bez odigranog meča

RTXA62K6-750x515.jpg


Andrej Rubljov se plasirao u polufinale turnira iz serije 250 u Dohi, a da nije odigrao nijedan meč u glavnom gradu Katara.

Trenutno osmi teniser sveta, koji je postavljen za trećeg nosioca u prvom kolu je bio slobodan. Rival u drugom kolu trebalo je da mu bude Francuz Rišar Gaske, koji se predao bez borbe. Isto je uradio i njegov protivnik u četvrtfinalu Mađar Marton Fučovič.

Moglo bi tako teorijski da se dogodi da Rus dođe do titule sa samo dva odigrana meča. U Katar je Rubljov stigao iz Roterdama, gde je prošle nedelje osvojio titulu. Rival u polufinalu biće mu bolji iz duela u kojem se sastaju prvi nosilac Dominik Tim i peti favorit Španac Roberto Bautista Agut.

Ukupan nagradni fond turnira u Dohi iznosi 1.153,560 dolara, a pobedniku će pripasti 103 hiljade zelenih novčanica.

Sport Klub
 
Basilašvili u formi: Posle Rodžera pao Fric, finale sa RBA

Nikoloz-Basilasvili-scaled-e1615575915698-750x386.jpg


Poznat je i drugi finalista ATP turnira serije 250 koji se održava u Dohi – Gruzin Nikolos Basilašvili bio je bolji od Amerikanca Tejlora Frica sa 2:0 u setovima posle 76 minuta tenisa u katarskoj prestonici.

On će se u subotu boriti za titulu, svoju četvrtu u karijeri u singlu, boriti protiv Roberta Bautiste Aguta, koji je ranije u petak savladao Andreja Rubljova.

Basilašvili, koji je u četvrtfinalu eliminisao Rodžera Federera, protiv Frica je po gemovima slavio 7:6 (3), 6:1.

Izgubio je Basilašvili prvi gem na svoj servis, ali je potom uspeo da napravi ribrejk u maratonskom trećem gemu iskoristivši četvrtu brejk-loptu. Posle toga do taj-brejka svaki od dvojice tenisera je sigurno dobijao svoje servis-gemove, a u odlučujućem gemu Gruzin je bio siguran i nije dozvolio nijedan mini-brejk.

U drugom setu nije bilo dileme – Basilašvili je napravio dva brejka i slomio Amerikanca za prolaz u finale gde će igrati protiv Roberta Bautiste-Aguta, koji je izbacio Rusa Andreja Rubljova.

ATP turnir u Dohi pripada seriji 250, igra se na tvrdoj podlozi, a aktuelni šampion je Andrej Rubljov, koji je u prošlosezonskom finalu bio bolji od Korentana Mutea. Nagradni fond turnira je nešto manje od 1,4 miliona dolara.

Sport Klub
 
Nije dobio „nikoga“ godinu dana, a sad – titula

Nikoloz-Basilasvili-1-750x500.jpg


Gruzijski teniser Nikoloz Basilašvili (29) osvojio je titulu na turniru iz serije 250 u Dohi, pošto je u finalu savladao Roberta Bautistu Aguta sa 7:6 (7-5), 6:2.

Pre turnira u Dohi, Basilašvili nije dobio igrača rangiranog u prvih 200 još od Dubaija prošle godine, kad je savladao Berankisa. Zatim je vezao 11 poraza, potom dobio dva nižerangirana igrača, a onda izgubio još četiri meča.

Uz privatne probleme i optužbe za nasilje nad bivšom ženom, mučio se Gruzijac i ništa nije nagoveštavalo njegov bum u Dohi.

Pre Bautiste, dobio je Milmana, Žazirija, Federera i Frica, pa je tako stigao do četvrtog trofeja u karijeri u šestom finalu. Prethodne tri titule bile su iz serije 500.

Basilašvili se nije suočio ni s jednom brejk loptom tokom celog meča, a u neizvesnom taj brejku prvog seta spustio je dve bekhend paralele uz liniju u samoj završnici i tako poveo 1-0.

Bilo je vetrovito, igrači su morali da se prilagođavaju, a Basilašvili je to bolje radio, došao do 15-40 i kombinacijom drop šota i ravnog bekhenda dolazi do brejka za 4:2, posle čega je izgubio još ukupno dva poena u naredna dva gema.

Pravo niotkuda titula za trenutno 42., a nekada 16. tenisera sveta.

Sport Klub
 
Medvedev na korak do 10. titule, Erber poslednja prepreka

Danil-Medvedev-750x500.jpg


Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u finale turnira iz serije 250 u Marseju, vodio je sa 6:4, 3:0 kad mu je Australijanac Metju Ebden predao meč.

Ebden, trenutno 287. teniser sveta, iz kvalifikacija je došao do polufinala, pružio je jak otpor Rusu u prvom setu, ali je u drugom morao da se povuče zbog povrede.

U šestom gemu prvog seta Medvedev se suočavao s tri vezane brejk lopte posle grešaka koje je napravio, ali briljantnim poenima i dobrim servisima izvukao se iz nezgodne situacije, da bi potom u dugom devetom gemu napravio ključni brejk i lako osvojio prvi set.

Nije Ebden imao više snage, očigledno je veliki broj mečeva ostavio traga, pa je predao posle tri gema u drugom setu.

Medvedev će od ponedeljka biti drugi teniser sveta, a za desetu titulu u karijeri boriće se s Pjer-Igom Erberom, koji je savladao Igoa Imbera 6:3, 6:2. Bio je superioran 29-godišnji Erber, izgubio je ukupno samo šest poena u gemovima na svoj servis i iskoristio je očevidni umor Imbera, koji je u petak igrao tri naporna seta.

Medvedev i Erber igrali su dvaput dosad, skor je 1-1, a poslednji meč dobio je Francuz, na Rolan Garosu 2019. godine.

Erber će igrati za svoj prvi trofej u singlu u karijeri, a dosad je izgubio tri finala.

Sport Klub
 
Medvedevu deseta titula u karijeri

GettyImages-1305077780-750x500.jpg


Danil Medvedev osvojio je titulu na turniru u Marselju. Rus je u finalu savladao domaćeg igrača Pjera Iga Erbera 6:4, 6:7 (4:7), 6:4. To mu je jubilarna deseta titula u karijeri. Od sutra će Medvedev zvanično biti drugi igrač sveta.

Odluka o prvom setu pala je sredinom ovog dela igre. Prvi brejk napravio je Medvedev koji je u tom trenutku poveo 3:2. Međutim, Erber je odmah uzvratio i izjednačio skor. Seriju brejkova okončao je Rus, koji je drugim oduzetim servisom poveo 4:3. Od tog trenutka oba igrača su čuvala prednost početnog udarca i Medvedev dobija set 6:4.

Erber je ima više šansi u drugom setu. Propustio je čak četiri brejk prilike, dok je Medvedev jedinu imao u prvom gemu. Ušlo se u taj-brejk. Medvedev je poveo 4:2 uz prednost mini brejka. I kada se činilo da će od ponedeljka drugi igrač sveta rešiti meč u svoju korist, Erber je vezao pet poena i uveo meč u treći set.

Treći set je bio najmirniji. Do desetog gema, obojica tenisera su lako čuvali prednost servisa. I onda u desetom gemu pri rezultatu 5:4, Medvedev je izvršio odlulujući udar. Finalista Australijan opena stiže do dve brejk, ujedno i meč lopte. Prvu je iskoristio i stigao od vrednog trofeja.

Za pobedu Medvedev je inkasirao 27.615 evra i 250 poena. Erber je bogatiji za 20.400 evra i 150 ATP bodova.

Sport Klub
 
Akapulko: Đere mučio Sašu u prvom setu, kraj za Kecmanovića

RTXAJZMZ-750x525.jpg


Laslo Đere i Miomir Kecmanović završili su takmičenje na turniru u Akapulku i to u osmini finala. Laslo je izgubio od Aleksandra Zvereva 2:0 (6:4 i 6:3), dok je Miomir Kecmanović poražen od Grigora Dimitrova takođe u dva seta 6:4 i 6:2.

Laslo je protiv Zvereva imao odličnu šansu u prvom setu zato što je dva puta uzeo Nemcu servis na samom početku ali je u obe situacije Saša uzvratio brejkom. Đere tako nije iskoristio priliku kada je vodio 2:0 i 3:1 pa mu je Zverev uzeo servis u ključnom momentu, tačnije u devetom gemu posle kog je poveo 5:4. Kada je brejk overio dobio je prvi set 6:4.

Na startu drugog seta Laslo i Saša su razmenili po brejk, da bi Nemac srpskog igrača slomio pred kraj seta oduzevši mu dva puta servis i tako je dobio 6:3 drugi set. Meč je trajao sat i 33 minuta, a Zverev sada ide na Kaspera Ruda koji je dobio Grikspora 2:1.

Miomir Kecmanović je stao u osmini finala posle poraza od Grigora Dimitrova 2:0, a i ovaj duel je počeo razmenjenim brejkovima na obe strane. Zatim je Dimitrov imao brejk viška od četvrtog gema, da bi Miomir uzvratio u gemu u kom je Bugarin servirao za set. On je imao četiri set lopte koje je Srbin spasao i tako se vratio na 5:4. Ipak naredni gem je Kecmanović loše odservirao i Dimitrov je dobio prvi set 6:4 napravivši još jedan brejk.

U drugom setu je Bugarin bio mnogo bolji i dobio ga je 6:2. Peti nosilac na ovom turniru će igrati protiv Lorenca Musetija koji je dobio Frensisa Tijafoa u tri seta.

Stefanos Cicipas, koji je prvi nosilac u Meksiku je dobio Džona Iznera 2:0, po setovima 6:3 i 6:2 i sada će igrati sa Ože Alijasimom koji je dobio Kordu takođe u dva seta. Dominik Kepfer je slavio protiv Miloša Raonića 6:4 i 6:2, i sada će igrati protiv Britanca Kameruna Norija koji je bio bolji od Fabija Fonjinija 2:0.

Sport Klub
 
Briljantni Karacev prekinuo nestvarni niz Rubljova!

Aslan-Karacev-750x500.jpg


Ruski teniser Aslan Karacev prekinuo je niz svog zemljaka Andreja Rubljova od 23 uzastopne pobede na turnirima iz serije 500 – u polufinalu u Dubaiju Karacev je bio bolji sa 6:2, 4:6, 6:4.

Jedini duži niz od Rubljova u istoriji na turnirima te kategorije imao je Rodžer Federer (28), a Karacev će se u subotu u finalu sastati sa Lojdom Herisom iz Južne Afrike, koji je iznenadio Denisa Šapovalova.

Karacev je eksplodirao plasmanom u polufinale Australijan opena, u Dohi je pružio jak otpor Timu, a sad je u svom prvom ATP finalu. Finale je na programu u subotu od 14.00, uz direktni prenos na Sport klubu.

Karacev je imao 41 viner i 38 grešaka, dol je Rubljov upisao 21 direktni poen i 11 neiznuđenih grešaka.

Aslan je odigrao savršen prvi deo meča i vrlo lako je mogao da slavi i u dva seta. U prvom setu bio je potpuno nadmoćan, hvatao je lopte rano i pogađao šta je želeo, dok je Rubljov bio nemoćan.

Gledajući jedino igru, bilo je pitanje vremena kad će Karacev napraviti brejk i u drugom setu. Međutim, propustio je ukupno pet brejk lopti pre nego što mu je na 4:5 pala koncentracija – dve uzastopne duple greške za 15-40 i dve set lopte za Rubljova, pa greška bekhendom.

Niotkuda, Andrej je izjednačio, zatim poveo 1:0 i 0-30 u odlučujućem, ali je Karacev na vreme povratio koncentraciju i izjednačio.

Usledio je jako dug gem, Karacev je imao 0-40, na prve dve brejk lopte praktično i zicere, ali nije ih iskoristio. Ipak, nije odustajao od svoje agresivne igre i realizovao je šestu brejk loptu u tom gemu.

Napravio je Karacev novi brejk za 5:2, Rubljov je besno zabio loptu u zid, ali Aslanu opet pada koncentracija i Andrej lako vraća jedan brejk.

Nije tu bio kraj drame, na 5:4 Karacev na 30-30 duplom greškom poklanja brejk loptu, ali je spasava napadom i uz malo sreće na voleju. Snažnim servisom Karacev spasava još jednu brejk loptu, ali zatim propušta meč loptu tako što je bekhend poslao usred mreže.

Međutim, posle toga je vezao dva sjajna servisa i došao je do trijumfa za dva sata i 12 minuta igre.

Sport Klub
 
Heris nezaustavljiv u pustinji

GettyImages-1307946821-750x443.jpg


Lojd Džordž Heris ušao je u finalu turnira iz serije 500 u Dubaiju. Južnoafrikanac je posle velike borbe i preokreta savladao Kanađanina Denisa Šapovalova 6:7 (5:7), 6:4, 7:6 (8:6).

U prvom setu obojica igrača su sjajno servirala. Nije viđena nijedna prilika za brejk. Ušlo se u taj brejk u kojem je Heris poveo 5:3 uz mini brejk viška. Međutim, usledila je serija od četiri poena za Šapovalova, što mu je donelo prvi set.

Veliku šansu da reši meč u svoju korist, Kanađanin je propustio u drugom setu. Vodio je 4:2 i činilo se da će konačno prekinuti bajku Herisa. Južnoafrikanac nije mislio tako. Uspeo je da osvoji četiri vezana gema i izjednači skor na semaforu.

Treći set je bio repriza prvog. Bez brejk prilike došlo se do taj-brejka. Prvi je do meč lopte na 6:5 stigao Heris. Međutim, nije iskoristio prednost početnog udarca i skor je bio 6:6. Ipak uspeo je da dođe do dva naredna poena i pobede vredne finala.

Heris je u glavni turnir ušao preko kvalifikacija, a na putu do finala savladao je prvog nosioca Tima, Filipa Krajinovića i Japanca Keija Nišikorija. Za titulu će igrati sa boljim iz ruskog dvoboja Karacev – Rubljov.

Sport Klub
 

Karacevu prvenac u Dubaiju i mesto među Top 30​


Aslan-Karacev-2-750x545.jpg

Aslan Karacev šampion je turnira u Dubaiju. Ruski teniser je do prve titule u karijeri došao pobedom nad Južnoafrikancem Lojdom Herisom 6:3, 6:2.

Polufinalista Australijan Open je dobio specijalnu pozivnicu za učešće na turniru u Dubaiju. Na putu do titule pobedio je Gerasimova, Evansa, Sonega, Sinera, Rubljova i na kraju Herisa. Do prvog trofeja došao je u prvom finalu u karijeri.

Zahvaljujući osvojenom trofeju, Karacev će od ponedeljka biti 27. teniser sveta, što mu je najbolji plasman u karijeri.

Heris je do finala došao iz kvalifikacija. Plasman u finale doneće mu napredak do 52. mesta na ATP listi.

Imao je Heris bolji procenat ubačenog prvog servisa u prvom setu, ali u razmenama je znatno bolji bio Karacev. Agresnivno je igrao 27-godišnji Rus, pa je već u drugom gemu napravio brejk. Imao je potom još tri šanse da oduzme servis rivalu u šestom gemu, ali ih nije iskoristio. Ipak, rano napravljeni brejk bio mu je dovoljan da dođe do seta.

Dominirao je Karacev početkom drugog seta, odmah je napravio brejk, a pritisak na servis rivala vršio je i u nastavku. Heris je uspeo da pruži nešto veći otpor sredinom seta, u šestom gemu je imao i brejk loptu. Ipak, ruski teniser je ostao miran, sačuvao je servis gem. Odmah potom je kaznio rivala, pa je napravio još jedan brejk i priveo meč kraju.

Sport Klub
 

Marbelja: Milojević izgubio od Alkaraza​

nikola-milojevic-197550-750x501.jpeg


Srpski teniser Nikola Milojević izgubio je od Karlosa Alkaraza sa 7:6 (7-3), 6:3 u prvom kolu turnira iz serije 250 u Marbelji.

Milojević
, koji je sada 129. na svetu, izgubio je od tenisera četiri mesta slabije plasiranog. Ipak, u pitanju je momak koji je jedan od najvećih talenata svetskog tenisa, a u maju puni 18 godina.

U tvrdom prvom setu jedino je Milojević spasao jednu brejk loptu, pa je odlučivao taj brejk. Mladi Španac bio je agresivniji u dodatnom gemu, dvaput je uspešno odigrao i drop šot, da bi mu i Nikola pomogao duplom greškom – 7-3.

Vodio je Milojević u drugom setu sa 3:1, ali je izgubio pet gemova u nizu, pri tom u tih pet gemova osvojivši samo četiri poena.

Alkaraza u drugoj rundi čeka bolji iz duela Felisijano Lopez – Taro Danijel.

Sport Klub
 

Back
Top