ATP Masters Shangai 2024

Pobednik Šangaj masters 2024 je

• Karlos Alkatraz

glasova: 0 0,0%
  • Jannik Sinner

• Alexander Zverev

• Andrej Rublev

• Danil Medvedev

• Grigor Dimitrov

• Hubert Hurkacz

• Casper Rud

• Ukupno glasova
    3
  • Anketa je zatvorena .

Manga Hilux

Stara legenda
Moderator
Poruka
78.110
Screenshot_20240930-090234-156~2.png

Novak izbegao Sinera i Alkaraza do finala u Šangaju​

ATP Autor: Vladimir Todorović
1727674133-24244152051842-750x500.jpg
AP Photo/Julia Nikhinson/via Guliver
Novak Đoković ima odličan žreb na turniru iz masters serije u Šangaju. Sa svojim najvećim rivalima u ovom trenutku Karlsom Alkarazom i Janikom Sinerom neće moći da igra pre finala. Takmičenje u najvećem kineskom gradu počinje 2. oktobra, a sve mečeve možete ekskluzivno da pratite na kanalima Sport kluba.

Vlasnik 24. gren slem titule postavljen je za četvrtog favorita i biće mu ovo prvi turnir posle ispadanja u trećem kolu na US openu krajem avgusta. U prvom kolu je slobodan, dok će u drugoj rundi igrati sa boljim iz duela između Amerikanca Mikelsena i Kineza Bua.

Prilozi

• Screenshot_20240930-091442-198~2.png
    Screenshot_20240930-091442-198~2.png
    161,5 KB · Pregleda: 2
Ni u trećem kolu ne bi trebalo da ima mnogo problema pošto je potencijalni rival bolji iz duela Francuza Mpeši Perikara i Italijana Kobolija.
Projektovani žreb u osmini finala bi trebalo da mu donese Bublika ili Tijafoa, dok bi u potencijalnom četvrtfinalu mogao da ukrsti rekete sa Dimitovim, devetim ili Rubljovom, šestim nosiocem.
Novakovu donju polovinu žreba predvodi drugi favorit Aleksandar Zverev sa kojim bi Novak mogao da se sastane u polufinalu, a u ovom delu žreba je od favorita i Amerikanac Tejlor Fric, sedmi nosilac.
U gornjoj polovini kostura su i Janik Siner, kao prvi i Karlos Alkaraz, kao treći nosilac. Siner bi u projektovanom četvrtfinalu mogao da igra sa Danilom Medvedevim, a Španac protiv osmog nosioca Kaspera Ruda.

Od srpskih igrača u glavnom žrebu je i Miomir Kecmanović. Prvi rival mu je Australijanac Rinki Hidžikata, a ako ga prođe ide na megdan još jednom Australijancu Alekseju Popirinu.

ces prestati da pratis tenis kad Novak bude prestao da igra?
zašto da ne pratim i dalje
kada Đoković konačno ode u tenisku takmičarsku penziju moj favorit je mladi Alkaraz , taj mladić nosi u sebi nešto što ni Siner ni drugi igrači mlađe generacije nemaju, a to je onaj vragolasti nastup Alkatraza
polako ali sigurno Alkaraz ima još jednog navijača u meni
:ok: :pivce:

Đoković: Ne mogu da dočekam da se vratim u Šangaj​

Tenis Autor: Vojin Veličković
1722962564-sangaj-750x500.jpg
(Photo by Lintao Zhang/Getty Images)
Pet godina je prošlo od poslednjeg ućešća Novaka Đokovića na mastersu u Šangaju, a šest od poslednjeg trijumfa. Ovog oktobra se olimpijski šampion vraća u Kinu.

– Novak je ovde, ne mogu da dočekam da se vratim u Šangaj ove godine. Vraćam se posle pet godina, veoma sam uzbuđen da vidim sve moje kineske prijatelje. Ovo je jedan od najlepših turnira na svetu. Pet godina je od mog poslednjeg igranja, ne mogu da dočekam da ponovo igram ovde gde sam imao toliko uspeha. U Šangaju sam osvojio moj prvi završni Masters 2008. Fantastične uspomene. Nadam se da ću videti sve moje navijače u Kini i da ćemo svi zajedno uživati u sjajnom tenisu – ispričao je Novak u video poruci a onda u šali testirao svoje znanje kineskog.

Nole je u Šangaju osvojio četiri titule, ali u poslednjih pola decenije nije išao na taj kraj sveta, prvo zbog činjenice da su kineski turniri dugo bili na ledu zbog korone. Tamo je pauza najduže trajala. Potom i zbog toga što mu nije uvek odgovaralo da zbog jednog turnira ide tako daleko.

Sada se Šangaj igra u povećanom formatu, skoro dve nedelje, tako da je to druga priča. Ostaje da se vidi da li će Đoković možda u prethodnoj nedelji igrati i na seriji 500 u Pekingu, gde nikada nije poražen a osvojio je čak šest titula. Sa tog aspekta turnir u prestonici Kine je njegov najuspešniji.

U perodu od 2009. do 2015. nanizao je šest trofeja uz izostanak 2011, ali skoro celu deceniju nije igrao tamo. Zasada nema informacija o eventualnom igranju u Pekingu. Masters u Šangaju se igra od 2. do 13. oktobra, a između Ju-Es opena i njega, Nole je rekao da će igrati na Dejvis kupu protiv Grčke u Beogradu.
Posle Šangaja je Đoković prijavljen za egzbiciju Šest teniskih kraljeva u Rijadu. Osim olimpijskog šampiona, trebalo bi da učestvuju i Karlos Alkaras, Rafael Nadal, Janik Siner, Danil Medvedev i Holger Rune. Ovo takmičenje je u oktobru, mada se još ne znaju tačni datumi.

zašto da ne pratim i dalje
kada Đoković konačno ode u tenisku takmičarsku penziju moj favorit je mladi Alkaraz , taj mladić nosi u sebi nešto što ni Siner ni drugi igrači mlađe generacije nemaju, a to je onaj vragolasti nastup Alkatraza
polako ali sigurno Alkaraz ima još jednog navijača u meni
:ok: :pivce:
pitam, jer nekako iz tvojih postova vezanih za tenis mi se stvorio utisak da pratis tenis zbog Djokovica...
posto ima dosta ljudi koji to i otvoreno kazu... vole tenis, prate, ali kad Djokovic prestane da igra, nece ih vise interesovati.

pitam, jer nekako iz tvojih postova vezanih za tenis mi se stvorio utisak da pratis tenis zbog Djokovica...
posto ima dosta ljudi koji to i otvoreno kazu... vole tenis, prate, ali kad Djokovic prestane da igra, nece ih vise interesovati.
ma sport je to, naj obični sport kao i svi drugi, nešto skuplji u odnosu na druge sportove da se postane neko i nešto u odnosu na druge sportove
a i ja sam samo jedan od mnogo miliona navijača u raznim sportovima

Мастерс у Шангају - један од најпрестижнијих догађаја у АТП календару

Изузетно јаку конкуренцију на мастерсу у Шангају употпуниће први рекет света Јаник Синер, који је у серији од 16 победа, други финалиста турнира у Пекингу Карлос Алкараз, Данил Медведев, Андреј Рубљов и финалиста Ју-Ес опена Тејлор Фриц.
Ко год се покаже као најбољи, Шангај ће добити новог шампиона, пошто се са турнира повукао бранилац титуле Хуберт Хуркач, који је прошле године у финалу савладао Медведева и вратио Шангај на тениску мапу, након што турнир три године заредом није одржан због пандемије коронавируса.

И после трогодишње паузе најјачи тениски турнир на територији Кине важи за један од најпрестижнијих догађаја у АТП календару. За првих пет година постојања, од 2009. до 2013, проглашаван је за мастерс турнир године у избору играча.
Да организација буде на елитном нивоу стара се и чувени произвођач сатова "Ролекс", који је недавно обновио насловно спонзорство.

Ђоковић слободан у првом колу, Кецмановић против Хиџикате

Новак Ђоковић је слободан у првом колу турнира у Шангају, а жребом је одређено да ће у другој рунди играти против бољег из дуела Американца Алекса Микелсена и Кинеза Јунчаокете Буа.

Ако најбољи тенисер свих времена преброди прву препреку, потенцијални противници у трећем колу су Француз Ђовани Мпетши Перикар, Италијан Флавио Коболи и ветеран Стан Вавринка.
У осмини финала српски тенисер био могао да се састане са Александром Бубликом из Казахстана или Американцем Френсисом Тијафоом. Ривали у четвртфиналу могли би бити Григор Димитров из Бугарске или Рус Андреј Рубљов.
Доњу половину Новаковог жреба предводи други фаворит Александар Зверев, са којим би Србин могао да се састане у полуфиналу. Последња препрека пре финала могла би се звати и Тејлор Фриц, седми носилац.
Миомир Кецмановић

Миомир Кецмановић
Што се тиче потенцијалних финалиста из другог дела жреба, ту су Италијан Јаник Синер, Шпанац Карлос Алкараз и Рус Данил Медведев.
На турниру у Шангају играће и Миомир Кецмановић, који ће се у првој рунди састати са Ринкијем Хиџикатом из Аустралије. Ако га савлада у четвртак, изаћи ће на мегдан још једном Аустралијанцу - Алексеју Попирину, играчу који је елиминисао Ђоковића са овогодишњег Ју-Ес опена.

https://www.rts.rs/sport/tenis/5541...ovic-masters-sangaj-atp-2024-zreb-najava.html

Back