ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Rodja izduvao Raficu srce moje tako reci...:manikir:
birds_139.gif

daj, nemoj spamovati..boris ce te kazniti..mene je vec 2. kaznio za spam..kao zato sto sam dao predlog na predlozima..a ovo je tema ATP, a ti o farmi..i tamo na temi o federeru si spamovala..mora da cete kazniti ako pravila vaze za sve???

Kad trazis; dobijes:hahaha1:
ali ja za razliku od tebe sam obecala da vise necu, to
nije stil jedne dame koja uveliko zagazila u sedmu deceniju!

daj, nemoj spamovati..boris ce te kazniti..mene je vec 2. kaznio za spam..kao zato sto sam dao predlog na predlozima..a ovo je tema ATP, a ti o farmi..i tamo na temi o federeru si spamovala..mora da cete kazniti ako pravila vaze za sve???

Da FORMULISEMO tvoju izjavu.
TI SI SPAMOVAO na LEPLJIVOJ i za to si KAZNJEN...onako kako si i zasluzio (: ... ovo je SPAM tema na kojoj nemam razlog da kaznjavam radi takvih stvari.
Dakle, Hesse...zavrsavaj sa preispitavanjima odluka moderatora.

Javno upozorenje.

Nanannaanananananan BRAVO ZA KRALJA!!!!!! BRAVO ZA F*E*D*E*R*E*R*A*!!!!!!!

Nisam hteo nista da kometnarisem posle jucerasnjeg meca,ali sada moram......Nole nije mogao da dodje do loptice kako treba a ne nesto vise! Dakle,Federer je odigrao kao pre 3,4 godine,najbolje sto ume i kad je takav,NIKO,ALI NIKO nema odgovor na njegove majstorije.....

A one fore,Nole je mozda mislio na Dejvis Kup....Ljudi....DOKLE VISE????? Sta,stigao si do polufinala koje se igra u subotu u 21h i zelis da ispadnes? Ne zelis vise para,slavu,istoriju,sve sto nudi finale Masters Kupa na karju sezone koji se igrao nepunih 24 sata kasnije? Sta,odmorice se vise za Dejvis Kup? Dakle,to su gluposti u koje ne znam zasto ljudi jos veruju....

A sto se tice FINALA :D :D :D :D

Federer je pokazao ko je trenutno u najboljoj formi,racunajuci period nakon Vimbldona.....2 Mastersa,US Open i ceo period posle,ako samo to gledamo,Federer je bio ubedljivo najbolji....Medjutim,Rafa je igrom u prvom delu sezone i pobedom na US Openu obezbedio sebi prvo mesto POTPUNO ZASLUZENO.

Sa druge strane,Federer je potpuno zasluzeno pobedio u finalu,doguravsi do IZJEDNACENJA REKORDA po broju Master Kup titula...Sampas,Lendl i FEDERER ih sada imaju po pet....Ali je Federer jedini koji jos uvek moze da poveca kolekciju :D :D :D

Dakle,da sumiram...Federer ima 29 godina,u Open eri je zajedno sa Agasijem rekorder po broju titla na AO sa Agasijem (4),rekorder sa Samprasom i Lendolom na US Openu (5 titula) i sa ovom dvojicom rekorder sa opet 5 titula na Masters Kupu.....Ako racunamo da je po broju Masters titula ispred njega samo Nadal (odnos 19-18) i da je sa 66 titula CETVRTI teniser svih vremena po broju titula....Doduse,njegove titule su daleko vrednije i od Konorsovih i od Lendlovih i od Mekinroovih...Sta vise reci? Sa 285 nedelja na vrhu je samo JEDNU NEDELJU iza Samprasa kao i SAMO JEDNU GODINU iza kao zavrsni NO 1 i to je sledeci cilj....Ali pre svega,Australian Open gde brani titulu i 2.000 poena.....

Cestitke Rafi na fenomenalnoj sezoni,ali i Federeru na period od avgusta do novembra...Jedina mrlja u tom periodu je ona neiskoriscena mec lopta u polufinalu US Opena protiv Noleta....Da je tu prosao,sve bi bilo potaman...Bez obzira na ocajan pocetak sezone :D

:vatromet::vatromet::vatromet::zjelka3:

Srle...dok god budes ponavljao svoju pricu...bice ponavljana i ova nasa...posto tvoja stvarno vise ne pije vodu...pokusao sam nekoliko puta ali vidm ne ide (: ...
Recimo, REALNO...Federer je odigrao daleko najbolji mec u poslednjih par godina...to je cinjenica...i na tom mu skidam kapu (: ...
Nekoliko puta obrazlozeno i ti se ponovo kacis za tebi vec objasnjeno...pa dokle (: ?

Poredak 20 najboljih tenisera na ATP listi:

1. (1) Rafael Nadal (Španija) - 12.450 poena
2. (2) Rodžer Federer (Švajcarska) - 9.145
3. (3) Novak Djoković (Srbija) - 6.035
4. (4) Endi Marej (V. Britanija) - 5.760
5. (5) Robin Soderling (Švedska) - 5.580
6. (6) Tomaš Berdih (Češka) - 3.955
7. (7) David Ferer (Španija) - 3.735
8. (8) Endi Rodik (SAD) - 3.665
9. (9) Fernando Verdasko (Španija) - 3.240
10. (10) Mihail Južnji (Rusija) - 2.920
11. (11) Jirgen Melcer (Austrija) - 2.785
12. (12) Gael Monfis (Francuska) - 2.485
13. (13) Žo Vilfred Conga (Francuska) - 2.345
14. (14) Marin Čilić (Hrvatska) - 2.300
15. (15) Nikolas Almagro (Španija) - 2.160
16. (16) Mardi Fiš (SAD) - 1.991
17. (17) Ivan Ljubičić (Hrvatska) - 1.965
18. (18) Sem Kveri (SAD9 - 1.860
19. (19) Džon Izner (SAD) - 1.850
20. (20) Markos Bagdatis (Kipar) - 1.785
[/B]

"Srbija je zaslužila ovu pobedu. Dobro su igrali, posebno Novak i Viktor. Možda bi bilo drugačije da smo igrali u Parizu ili negde drugde, ovde ih je publika gurala", rekao je Forže na konferenciji za novinare posle meča.
Forže je rekao da je publika u Beogradskoj areni bila sjajna, ali da je bilo "20, 30 idiota" koji su kvarili atmosferu.

"Publika je bila fenomenalna i dvorana je lepa i bučna. Ali, uvek imate 20, 30 idiota koji non-stop zvižde kada je loptica u vazduhu i to je frustrirajuće. Takvim ljudima nije mesto pored terena, nadam se da ćete ih se rešiti, pošto je publika inače bila divna".

Forže je promenio odluku i umesto Žila Simona u petom meču igrao je Majkl Ljodra.

"Verovao sam mu cele sezone i sve je ispadalao dobro. On je 20. na ATP listi, pobeđivao je sve mečeve u Dejvis kupu ove sezone i bio sam ubeđen da je on najbolje rešenje, ali iskreno nisam očekivao ovako dobrog Viktora. Nikada nisam video da neko tako vraća Majklove servise".

Francuska je pobedila u meču dublova i povela sa 2:1, a Forže je rekao da taj rezultat nije zavarao njegov tim.

"Znali smo da juče nismo završili posao. Razgovarali smo o tome, bili svesni da nas očekuju teški mečevi. Kada igrate protiv trećeg igrača sveta na njegovom terenu, znate da je on favorit. Ali, današnje partije Novaka i Viktora su prevazišle očekivanja".

Francuski teniser Majkl Ljodra rekao je da je pružio maksimum, ali da to nije bilo dovoljno.

"Bilo je jako teško. Viktor je počeo previše jako i taj ritam je zadržao do kraja. Ja sam dao svoj maksimu i nema kajanja, ali to jednostavno nije bilo dovoljno“.

Svaka cast na izjavama :ok: :ok:

Danas sam bio maksimalno dokon da pogledam nesto sto sam primetio jos koliko prosle godine a o cemu je Federer pricao pre desetak dana.....A to je broj mladih igraca na ATP listi - gde god da ih ima....

Dakle,trazio Srle i sta je nasao?

Tuga,cemer i jad!!!! E tako bi mogla da se opise situacija sa mladim igracima na ATP listi! Ukratko....U Top 300 igraca se nalazi SAMO PET tinejdzera! Dakle,momci rodjeni '91 i mladji,sa tim da u Top 100 NEMA TINEJDZERA!!!!

Po imenu i prezimenu,tih pet "odabranih" su (pozicija,Ime i rezime,godiste,najvisi renking i pobede/porazi):

106....Dimitrov Grigor........'91.....106........3-2
173....Rajan Harison.........'92.....170........4-9
208....Bernard Tomic.........'92.....208........4-6
213....Filip Krajinovic.........'92.....170........3-5
231....Anderj Kuznjecov....'91.....163........1-4

Dakle,sta reci? Ocaj..... I posle neka mi samo neko kaze da sve te akademije necemu vrede.....Nisam video da li je nas Krajinovic najveci biser Bolitijerijeve akademije u ovom momentu,ali ako jeste....Sramota za njega.

Onda sma gledao dalje sta se desava.....U Top 300 igraca se nalzi jos samo 13 igraca koji su generacija '90,dakle,koji vise nisu tinejdzeri....A od toga,samo je je JEDAN u Top 100!!!!Evo i njihove liste do Top 200....

87.....Ricard Berankis........'90.......85........8-4
.........................
156...Milos Raonic.............'90.......155......4-6
160...Federiko Del Bonis...'90.......117......0-2
161...Jerzi Janovic.............'90.......161......1-3

Ostalih 9 igraca cu navesti samo po poziciji i imenu i prezimenu....Vise nisu ni zasluzili.....203.Dulam Rufin,223.Vladimir Injatik,229 David Gufin,255 Aleksandar Lobkov,258.Evgenij Donskoj,259.Fakundo Barlis,270.Henri Kontinen,289.Marijus Kopic i 297.Ilija Beliaev.

Posle sve ove porazavajuce statistike,pogledao sam jos malo dalje...Upravo ne verujuci koliko su mladi igraci NESTALI sa ATP lista!

Iz generacije '89,sto znaci,od momaka koji su ove godine napunili 21.godinu,u ovom momentu,u Top 100 se nalazi opet,SAMO JEDAN igrac,a u Top 200,ukupno svega sest igraca.....Uskoro cu i to igraca stavljati pod znake navoda kako je krenulo.

98.....Kej Nisikori.......'89........56........3-9
..............
128...Donald Jang.....'89........73........3-6
152...Benoa Pare......'89........142......1-4
155...Martin Klilan.....'89........155......3-4
168...Tomas Surel.....'89........152......0-1
177...Andrej Martin...'89........177......0-1

Naravno,sve ovo me je inspirisalo da vidim na kraju,sta radi omladina '88.godiste i dokle su oni stigli u svojim karijerama.....I sta sam imao da vidim...U Top 100 ima ukupno 6 igraca koji su ove godine "oduvali" 22.svecice na rodjendanskoj torti...A u Top 200 ima ukupno 16 igraca,dakle,jos desetorica iz te generacije KAO igraju neki tenis.Ta sestorica,iz Top 100 iz generacije '88 su :

14.....Marin Cilic...............'88........9..........40-22
24.....Ernest Gulbis..........'88........24........31-20
43.....Tiemo Bejker..........'88........40.........28-24
48.....Aleks Dogopolov....'88........39.........21-23
72.....Pere Riba...............'88........72...........6-14
83.....Adrian Manarino.....'88.......83.............2-4

Priznacete,igraci koji su rodjeni '88 godine vec nikako nisu klinci,zar ne? Dakle.....Ako mi iko kaze da se dobro radi sa mladim teniserima,ili da ce odnegde iskociti nov,sjajan igrac,od toga nema ama bas nista!

A evo sta sam iskopao,doduse,na brzinu,za Top 10 igrace...(pozicija,prezime,datum i godiste,prvi ulazak u Top 100,kraj sezone te godine kao i konacno-pozicija na izmaku tinejdzerskih godina...I koliko su imali godina kada su prvi put zavrsili u Top 100)

1.......Nadal...............3.6.86.........21.4.2003.............49............2.......16 g i 10m
2.......Federer............8.8.81.......11.10.1999.............64..........29.......18g i 2m
3.......Djokovic...........4.7.87............4.7.2005............79..........16.......18 g i 0 m
4.......Marej.............15.5.87..........3.10.2005............63..........17.......18g i 5m
5.......Soderling.......14.8.84..........25.8.2003............60..........60.......19g i 0m
6.......Berdih............17.9.85............2.2.2004............45..........45.......18g i 5 m
7.......Ferer................2.4.82..........22.7.2002............59........207.......19g i 3m
8.......Rodik..............30.8.81............2.4.2001............14.........14........19g i 8m
9.......Verdasko......15.11.83............8.3.2004............36.......173.......20g i 4m
10.....Juznji..............25.6.82............5.2.2001............58.........58.......18g i 8m

Kad covek pogleda rezultate prvih 10 igraca,i narocito poslednju kolonu - poziciju na kraju godine kada su imali 19.....

Porazavajuce statistike za mlade tenisere, jednostavno napredaju i osvajaju samo vec poznati likovi.Zna se ciji su GS.
Mislim nemam ja nista protvi sto ce Rafa i dalje da osvaja Gs ali bilo bi zanimljivo videti neko novo malado lice koje ce da se umesa u ovu cetvorku (Rafa, Fedex, Nole i Marej) .
Pa pogledajte WTA, sve ove mlade se razletele samo tako, tek ce sad dok Serene nema, mada srecom pa je tu Kim, i Enan...

Najpoznatija svetska sportska kladionica Vilijem Hil objavila je listu favorita za četiri gren slem turnira naredne godine. Bez ikakve dileme favorit da podigne pehar na Australijan Openu, Rolan Garosu, Vimbldonu i US Openu je Rafael Nadal.

U protekloj teniskoj godini Španac nije slavio jedino u Melburnu. Ako mu se posreći i osvoji sva četiri gren slema, Nadal će se pridružiti Australijancu Rodu Lejveru, koji je jedini igrač u novoj teniskoj eri koji je u jednoj godini slavio na Australijan Openu, Rolan Garosu, Vimbldonu i US Openu.

Prema prognozama Vilijem Hila, Rodžer Federer je drugi favorit na sva četiri gren slema, dok se kao treći favoriti smenjuju Novak Đoković, Endi Marej i Huan Martin del Potro.

Srbija druga na listi Dejvis kupa

image.php

Muška teniska reprezentacija Srbije nalazi se na drugom mestu liste Dejvis kupa...

Naša selekcija je osvojila 23.134,38 poena. Prvo mesto pripada selekciji Španije, koja je osvojila 29.528,13 bodova.
Treći su Česi s 19.094,06 poena, a potom slede Argentine i Francuzi.
Srbija će odbranu titule u Dejvis kupu početi u martu naredne godine na svom terenu u meču osmine finala protiv selekcije Indije.

Poslednja izmena:
Prošlogodišnji pobednik US Opena Huan Martin Del Potro vratiće se na teren posle 12-mesečne pauze.

Argentinski teniser je dobio specijalnu pozivnicu da nastupu na turniru u Sidneju u januaru naredne godine.
Del Potro je pao sa četvrte na 259. poziciju na svetskoj rang listi, pošto je odustao od ovogodišnjeg Australijan Opena zbog povrede, a kasnije je u maju operisao desni zglob.
On je odustao od odbrane titule u Njujorku, a kasnije je gubio u prvim duelima na turnirima u Bangkoku u septembru i Tokiju u oktobru.

Turnir u Sidneju igra se od 9. do 15. januara, a među prijavljenim igračima su Kipranin Markos Bagdatis i Amerikanac Sem Kveri.

:super: :super:

Back