Atp 1000 Indian Wells 2023

Pobednik ATP Indian Wells 2023

• Stefanos Tsitsipas

glasova: 0 0,0%
  • Casper Rud

• Taylor Fritz

• Andrey Rublev

• Felix Auger Alliasim

• Hubert Hurkacz

• Jannik Sinner

• neko drugi

• Ukupno glasova
    3
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
50.593

Kreće Indijan Vels: Prvog dana na terenu Laslo i Olga​

Počinje Masters u Kaliforniji u ATP i WTA konkurenciji
Da li ste spremni za jedan od najuzbudljivijih događaja u svetu tenisa? Indijan Vels 2023. je pred vratima, a navijači željno iščekuju turnir koji se od 6-19. marta održava u živopisnoj dolini Koačela u Kaliforniji. Sa više od 17 miliona dolara novčane nagrade u ATP, WTA i dublovima, ovo izdanje biće jedno od najboljih Masters turnira Indijan Velsa svih vremena. Prošle godine je Amerikanac Tejlor Fric pobedio u muškom singlu, dok je Poljakinja Iga Švjontek podigla trofej u ženskoj konkurenciji.
Indijan Vels je jedan od najprestižnijih događaja u ATP i WTA kalendaru, a iako najbolji teniser sveta Novak Đoković neće prisustvovati ovogodišnjem turniru, teren je i dalje ispunjen vrhunskim talentima.
Ovogodišnji turnir u Indijan Velsu bez favorita Novaka Đokovića , zbog COVID pravila , još važećih u USA , ali turniri idu dalje , sve za i oko ovog ovogodišnjeg turnira

Poslednja izmena:

Kraj za Olgu u prvom kolu Indijan Velsa​

Olga Danilović
ayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports-Guliver Images
Srpska teniserka Olga Danilović izgubila je na startu WTA 1000 turnira u Indijan Velsu.

Posle uspešno prođenih kvalifikacija, od Danilovićeve je bolja bila Kineskinja Šiju Vang sa 4:6, 6:2, 6:3
Meč je trajao dva sata i 14 minuta, Olga je imala set i brejk prednosti, ali od tog trenutka nije osvojila više ni gem u drugom setu.

U trećem setu je Kineskinja povela 2:0, Danilovićeva je napravila brejk, ali do kraja nije napravila nijednu brejk loptu, dok je trenutno 59. na svetu ključni brejk napravila u osmom gemu.
Olga će na narednoj listi napredovati, trenutno je projektovana na 133. mesto na svetu.
Kineskinju u drugom kolu čeka sudar sa Ruskinjom Anastasijom Potapovom.
izvor SK

Ote zaustavio Đerea već u prvom kolu Indijan Velsa​

Laslo Đere
FedericoPestellini via Guliver
Srpski teniser Laslo Đere poražen je u prvom kolu Mastersa u Indijan Velsu.

Od Đerea je nakon sat i 35 minuta igre, a u dva seta bolji bio Oskar Ote. Nemac je slavio rezultatom 6:3, 5:7.
Đere je spašavao brejk lopte u drugom i četvrtom gemu, ukupno četiri. Spasio je još tri u šestom, ali je sedma bila sreća za Otea koji je tako poveo 4:2 u prvom setu.
Do kraja prvog dela meča Đete je uspeo da dođe do jedne brejk lopte i da sapasi dve set lopte.

U drugom setu Đereov servis ponovo je bio na ispitu u petom gemu, da bi srpski igrač popustio u 11. gemu nakon čega je Ote servirao za pobedu.
Đere je uspeo da spasi jednu meč loptu, ali ne i drugu pa je za njega turnir već na prvom koraku završen.
Pobede su u prvim mečevima na turniru upisali i Umber, Điron i Ivačka.
Indijan Vels pratite samo na kanalima Sport Kluba.
izvor SK

CICIPAS PESIMISTA: Nemam šta da tražim u Indijan Velsu​

Iako se još uvek oporavlja od povrede ramena Stefanos Cicipas je odlučio da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju. Zanimljivo je da grčki teniser nije veliki optimista na ova dva turnira koji donose veliki broj ATP bodova.

- I dalje se oporavljam i neću da se pretvaram da imam šanse da uradim nešto dobro u naredna dva turnira. Nisam često ovo rekao u karijeri, ali ne mislim da imam šanse da odem daleko - počeo je Cicipas i dodao:

cicipas.jpg
- Prioritet mi je da mi telo bude kako treba i spremno za šljaku. Volim da sam na ovakvim turnirima, volim da ciljam velike stvari i titule, ali prilično sam siguran da u narednih nekoliko nedelja neće biti mojih odličnih partija.

Novinare je zanimalo zašto je onda došao na masterse u Americi.

- Napravio sam dogovor sa sobom da neću propustiti ove turnire. Tur je naporan, postoje i pravila o tome na koliko mastersa mora da se učestvuje, a i ovo su veliki turniri, želim da budem tu. Promenio sam tehniku u međusezoni, možda ste primetili, to je uticalo pozitivno na moju igru, ali ne i na moje rame – nesrećna povreda, jer sam sjajno počeo sezonu. Nadam se da neću imati problema sa ovime u budućnosti - zaključuje grčki as.

SD

lista ovogodišnjih učesnika​

2023 Indian Wells BNP Paribas Open ATP Entry List:​

SeedName Current RankingEntry Ranking
1Carlos Alcaraz22
2Stefanos Tsitsipas33
3Casper Ruud44
4Taylor Fritz58
5Andrey Rublev65
6Daniil Medvedev712
7Felix Auger-Aliassime97
8Holger Rune109
9Hubert Hurkacz1110
10Cameron Norrie1211
11Jannik Sinner1317
12Karen Khachanov1413
13Frances Tiafoe1514
14Alexander Zverev1616
15Pablo Carreno Busta1715
16Lorenzo Musetti1818
17Borna Coric2023
18Alex de Minaur2225
19Tommy Paul2319
20Matteo Berrettini2422
21Grigor Dimitrov2529
22Roberto Bautista Agut2724
23Daniel Evans2830
24Alejandro Davidovich Fokina2932
25Denis Shapovalov3027
26Miomir Kecmanovic3133
27Francisco Cerundolo3231
28Botic van de Zandschulp3335
29Yoshihito Nishioka3434
30Sebastian Baez3547
31Maxime Cressy3651
32Diego Schwartzman3728
John Isner3839
Tallon Griekspoor3957
Ben Shelton4141
Bernabe Zapata Miralles4276
Richard Gasquet4345
J.J. Wolf4443
Alexander Bublik4650
Jiri Lehecka4737
Brandon Nakashima4946
Albert Ramos-Vinolas5054
Marc-Andrea Huesler5149
Andy Murray5261
Jack Draper5338
Emil Ruusuvuori5453
Laslo Djere5562
Constant Lestienne5648
Alex Molcan5752
Federico Coria5867
Mikael Ymer5973
Gregoire Barrere6075
Pedro Cachin6166
Mackenzie McDonald6259
(WC) Yibing Wu63
Adrian Mannarino6463
Jaume Munar6665
Lorenzo

Alkaraz: Noga je dobro, trudim se da ne osećam pritisak​

Karlos Alkaraz
Photo by Julian Finney/Getty Images
Mladi španski teniser Karlos Alkaraz kaže da je maksimalno spreman za ono što ga čeka u Indijan Velsu.

Posle titule u Buenos Ajresu i finala u Rio de Žaneiru, 19-godišnji Španac otkazao je nastup u Akapulku.
„Noga je dobro, danas sam trenirao dva sata i sve je bilo kako treba. Mislim da sam spreman da igram na svom najboljem nivou. Ne osećam bol, treniram na sto posto, trudim se da stignem nemoguće lopte, sve kao inače“, rekao je Alkaraz.
Prošle godine u ovo vreme se Karlitos probijao ka vrhu i u Indijan Velsu je igrao polufinale“
„Neverovatan turnir za mene, dobar meč u polufinalu s Rafom, završili smo igrajući obojica na vrhunskom nivou. Bilo je to ostvarenje sna“.
Alkaraz će prvi put biti prvi nosilac na mastersu.
„Osećaj je sjajan, trudim se da ne mislim previše o stvarima spolja, ali i da uživam u susretima s navijačima i svemu što se dešava. Ovo je divno mesto, sve je lepo, trudim se da ne osećam pritisak“.
izvor SK

Gojo poražen od Gaska, eliminacija Tima​

1678431328-RTSBBABB-750x506.jpg
REUTERS/Ciro De Luca
Borna Gojo je završio učešće na turniru Masters serije u Indijan Velsu. Kvalifikant iz Hrvatske izgubio je od iskusnog Rišara Gaskea 6:4, 6:7 (5:7), 6:2.

Brejk u trećem gemu presudio je u prvom delu igre. Napravio ga je Francuz i onda bez mnogo muke čuvao stečenu prednost.

Najveća borba viđena je u drugom setu. Viđena su čak četiri brejka, ali se ipak ušlo u taj brejk. Imao je Gaske 5:4 i dva servisa za pobedu, ali je Hrvat osvojio tri naredna poena i uveo susret u treći set.

Međutim, tu nije bilo mnogo drame. Gaske od 2:2 vezuje četiri gema i stiže do druge runde u pustinji Kalifornije.
Nastavljaju se muke Dominika Tima. Šampion US opena iz 2020. godine izgubio je na startu takmičenja od Francuza Manarina 4:6, 6:4, 7:6 (7:5).
Imao je Austrijanac set viška, vođstvo od 4:1 u drugom setu, ali sve to nije bilo dovoljno da savlada Manarina. U drugom delu je izgubio pet vezanih gemova, dok je u taj brejk trećeg seta vodio 5:4, ali je Francuz osvojio tri naredna poena i meč.
Ostali rezultati – prvo kolo: Martinez – Hesler 7:6, 3:6, 6:4, Hidžikata – Imer 6:4, 7:5, Sok – Bare 6:4, 6:2, Popirin – Žang 6:4, 5:7, 6:1.
izvor SK

Đoković može da bude miran, Cicipas pao na startu, Medvedev rutinski​

Grčki teniser Stefanos Cicipas imao je priliku da osvajanjem dva turnira u Americi (Indijan Vels i Majami) dođe do prvog mesta, ali je pao na prvom stepeniku. Od njega je bio bolji Australijanac Džordan Tompson (7:6, 4:6, 7:6).
Cicipas ima priliku da popravi situaciju u Majamiju, ali neće moći da ugrozi Novaka Đokovića na prvom mestu.

Svoj put u Indijan Velsu dobro je počeo Rus Danil Medvedev, pošto je u dva seta bio bolji od Brendona Nakašime (6:4, 6:3) i u narednom kolu igraće protiv Belorusa Ilje Ivaške.

Plasman dalje obezbedili su i Davidovič Fokina, Aleksander Zverev, Rubljov i Tijafo.

SD

Piškiću sporo kao i ovaj teren!“ i pobeda Medvedeva​

Danil Medvedev
Photo by Julian Finney/Getty Images
Danil Medvedev plasirao se u četvrto kolo mastersa u Indijan Velsu, pošto je pobedio Belorusa Ilju Ivašku sa 6:2, 3:6, 6:1.

Ponovo je Medvedev kukao na to koliko je podloga spora, toliko da je imao i raspravu sa sudijom Mohamedom Lajanijem.

„Otići ću do toaleta i piškiću sporo kao ovaj teren. Biće mi potrebno 25 minuta. Teren je spor, pa ću i ja biti spor“.

„Moraš da prihvatiš to, ti si profesionalac“, odgovorio je Lajani, ali je Medvedev bio spreman:
„Ne prihvatam ovo. Piše da je ovo tvrda podloga, a ovo nije tvrda podloga“.
Bilo kako bilo, uz kiks u drugom setu, Medvedev nije imao većih problema, pa ga u osmini finala čeka Aleksander Zverev.

Andrej Rubljov takođe je prošao u osminu finala posle manjih problema – gubio je od Francuza Igoa Imbera sa 1:4, ali otad se nije suočio ni sa jednom brejk loptom i na kraju je slavio sa 7:5, 6:3.
Sada Rubljova čeka Kameron Nori, kojeg je dobio u dva od tri međusobna okršaja, poslednji put na US openu prošle godine.
izvor SK

SADA NEĆEŠ NIŠTA DA MI KAŽEŠ?" Kontroverzni tinejdžer prozvao Vavrinku posle poraza​

Stan Vavrinka se plasirao u osminu finala mastersa u Indijan Velsu, pošto je pobedio osmog tenisera sveta Holgera Runea.​

Iskusni Švajcarac je do trijumfa došao za dva sata i 40 minuta, a slavio je rezutatom 6:2, 6:7 (5), 7:5. A na kraju se ponovo pričalo o odnosu dvojice igrača i razgovoru na mreži.
Rune se prisetio prethodnog susreta sa trostrukim grend slem igračem, kada ga je Vavrinka nazvao „plačljivkom“.
- Sada nemaš ništa da mi kaže – upitao je Holger.
Nije bilo baš jasno Stanu o čemu je reč.
- Sada nećeš ništa da mi kažeš - ponovio je Rune.
- Ne znam šta želiš da ti kažem – završio je konverzaciju Vavrinka.
Podsećamo, do „sukoba“ između dvojice tenisera prethodno je došlo na mastersu u Parizu. Tada je mlađani Holger spasao tri meč lopte i na kraju slavio u tri seta. A na mreži je dobio neočekivanu lekciju od starijeg kolege:
- Prestani da se ponašaš kao beba na terenu - moglo se pročitati sa usana Vavrinke.
izvor SK

IZBACITE JE SA VIMBLDONA" Novi skandal zbog Rusa i dresa Spartaka iz Moskve​

Ruska teniserka Anastastija Potapova našla se na udaru javnosti jer je nosila dres ruskog fudbalskog kluba Spartaka iz Moskve.​

Anastasija Potapova izgubila je u Indijan Velsu od Amerikanke Džesike Pegule (6:3, 4:6, 7:5) posle velike borbe i preokreta u tri odigrana seta.

Ali, sjajan teniski meč nije bio u prvom planu, već nešto drugo.

Pre početka meča, na teren je došla u dresu Spartaka iz Moskve jer navija za njih od 13. godine i voli taj klub.

To se Amerikancima nije svidelo i napali su je svi na društvenim mrežama, doduše ne samo Amerikanci.

Tražili su da se skine i sa liste učesnika na Vimbldonu!

Dotle ide to ludilo.

- Pojavio se prvi slučaj koji treba uzeti u obzir, uzimajući u obzir prijem Rusa na Vimbldon. Da li je to već razlog za isključenje Potapova ili nije?, zapitao se poljski reporter Adam Romer.
Toliko su spremni da odu zbog fudbalskog dresa koji je nosila teniserka.
Screenshot_20230315-223822~2.png

Alkaraz nastavio poteru za Đokovićem: U Indijan Velsu ostvario 100. pobedu na ATP turu​

Španski teniser Karlos Alkaraz bio je bolji od Holanđanina Talona Grikspora i plasirao se u četvrto kolo turnira u Indijan Velsu – 7:6, 6:3.

Drugi teniser sveta je ostvario 100. pobedu na ATP turu i nastavio poteru za Novakom Đokvićem, a da bi ga "skinuo" sa čelne pozicije liste najboljih tenisera sveta potrebno mu je da trijumfuje na "petom Grend slemu".

"Zaista sam ponosan što sam ostvario svoju 100. pobedu na ATP turu i nadam se da je to prva ‘stotka’ od mnogih. Iskreno, gledao sam statistiku, ali nisam znao. Mislio sam da će to biti u sledećoj rundi. Spreman sam za naredni meč. Volim da igram takve mečeve. Džek igra zaista dobro. Igrao sam protiv njega jednom u Bazelu, ne tako davno. Bilo je teško. Znam da moram da budem na najboljem nivou, moram da pružim 100 odsto da bih pobedio odličnog rivala kao što je Džek",
rekao je Alkaraz.

Naredni protivnik tinejdžeru iz Španije će biti Džek Drejper koji je bi bolji od Endija Mareja, a ukoliko tu prepreku uspešno preskoči.
Karlos Alkaraz bi na putu do trofeja mogao da se sastane i protiv pobednika meča Feliks Ože-Alijasim - Tomni Pol, koji su mu potencijalni rivali u četvrtfinalu.
Projektovan protivnik u polufinalu bi mogao da mu budu Tejlor Fric ili Janik Siner, a u finalu bi to mogli da budu Danil Medvedev ili Andrej Rubljov.

Ribakina izbacila Švjontek, sa Sabalenkom za titulu u IV​

Elena Ribakina
Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports
U ženskom finalu Indijan Velsa sastaće se Arina Sabalenka i Elena Ribakina.

Ribakina je u polufinalu eliminisala najbolju teniserku sveta Igu Švjontek i to ekspresnom pobedom u dva seta. Meč je trajao samo 77 minuta, a zevršen je rezultatom 6:2, 6:2.
Ribakina je u prvom setu napravila dva brejka i kada je trebalo igrala odlično da spasi dve brejk lopte sa kojima se suočila u petom gemu.
U drugom setu je Ribakina dominirala terenom. Povela je 5:0 uz dva brejka i na 5:2 servirala za meč. Švjontek se malo razbudila, spasila je dve meč lopte i vratila jedan brejk, ali je već u sledećem morala da čestita boljoj od sebe.

U prvom polufinalnom meču Sabalenka je bila bolja od Marije Sakari i pobedu je upisala za svega sat i 25 minuta u dva seta – 6:2, 6:3.
Prva je Sabalenka došla do brejka u prvom setu, ali je Sakari odmah uzvratila. Sabalenka je nakon toga, uz nova dva brejka, vezala tri osvojena gema i tako zaključila prvi deo meča. Sakari je uspela da spasi dve set lopte, ali je treća bila srećna za Beloruskinju.
Sabalenka je nastavila niz i u drugom setu, povela je 2:0, ali je Skarai na brejk odgovorila brejkom. Imala je Grkinja priliku i da preokren situaciju u ovom delu meča, ali je Sabalenka spasila brejk loptu u petom gemu i u narednom došla do nove prednosti koja se pokazala kao presudna.
Ribakina i Sabalenka do sada su odigrale četiri meča, i svaki put je kao pobednica izlazila Sabalenka. Sabalenka igra za titulu broj 13 u karijeri, a Ribakina će pokušati da podigne četvrti pehar.
izvor SK

Alkarasu kruna Indijan Velsa i svetski broj 1​

1679271370-RTSHC6LS-750x558.jpg
Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports
Karlos Alkaras je ponovo najbolji teniser sveta. Španac je pobedom protiv Danila Medvedeva 6:3, 6:2 u finalu Indijan Velsa preuzeo prvo mesto na ATP listi od Novaka Đokovića.

Iako se očekivala velika borba, jer je Rus do ovog meča ove godine igrao sjajno, nije bilo nimalo neizvesnosti u duelu za titulu.
Alkaras je sjajno otvorio meč. Napravio je brejk u drugom gemu i za tili čas stigao do 3:0. Do kraja seta je bez ikakvih problema sačuvao stečenu prednost i stigao do seta viška.

A onda se u drugom setu Medvedev potpuno predao, što mu se dešavalo u ranoj fazi karijere. Alkaras nije imao milosti, poveo je 4:0 i mirno priveo posao kraju.
Za još uvek tinejdžera iz Španije ovo je osma titula u karijeri, a ukupno treća na turnirima Masters serije. Prekinuo je niz Medvedeva od 19 pobeda i tri vezana osvojena pehara u ovoj godini. Rusu za utehu ostaje da je ponovo ušao među pet najboljih tenisera sveta.
Na najnovijoj ATP listi, Alkaras će imati 7420 bodova, 260 više od Novaka Đokovića.
izvor SK

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back