Атлантида пронађена?

To su vulkanska ostrva, a i previše su blizu.
Platon je napisao da se iza tih ostrva nalazi kontinent, koji zatvara ulaz u "pravi okean".
To je Amerika, jer se ona proteže skoro od jednog do drugog pola.

Dakle - Atlantida je bila ispred Amerike.
Najlogičniji je taj deo oko Kube - ili Meksički zaliv, jer se posle Potopa tamo javljaju civilizacije svud oko njega.

Atlantida je ustvari ostrvo Avalon koji moze da nastane i nestane bilo kad i bilo gde, a valjda je povezan sa plimom i osekom tj. na neki nacin sa gravitacijom, za pocetak bi bilo dobro da utvrdimo sa kojim je to narodom povezan Avalon pa onda mozda i dodjemo do njegove lokacije..

To su vulkanska ostrva, a i previše su blizu.
Platon je napisao da se iza tih ostrva nalazi kontinent, koji zatvara ulaz u "pravi okean".
To je Amerika, jer se ona proteže skoro od jednog do drugog pola.

Dakle - Atlantida je bila ispred Amerike.
Najlogičniji je taj deo oko Kube - ili Meksički zaliv, jer se posle Potopa tamo javljaju civilizacije svud oko njega.

I ja mislim da ima najvise logike da je Atlantida bila smestena negde u Atlantiku , cak i u Brazilu , u saveznoj drzavi Mato Groso cini mi se navodno postoje neki podzemni gradovi povezani mrezom tunela koji su ostaci drevne civilizacije Atlantidjana.

Inace ne verujem da je Atlantida bila smestena u Mediteranu ili na Dunavu kako neki ovde tvrde , jer to je bio kontinent , on se spominje kao potonuli kontinent a ne ostrvo ili grad a jos jedan kontinent (pa i da je povrsinski manji od Australije) bi mogao da bude smesten samo negde na otvorenom okeanu.

U stvari se kaže da je ostrvo - mada dosta veliko.
Stvar definicije - gde prestaje ostrvo, gde počinje kontinent.

Činjenice:
1. površinu naše planete (iznad vode) čine granitne ploče, koje faktički plivaju na težim, bazaltnim pločama
2. granit ne može da "potone", može samo jedna kontinentalna ploča da se podbije pod drugu i da se na taj način smanji njihova površina (a dobiju planinski venci)
3. ali zato mogu da ga prekriju vode, ako dodje do podizanja nivoa voda u okeanima (kao što će mnoge teritorije u budućnosti biti potopljene)

Treba videti šta je moglo nekada biti kopno, sa manjim nivoom vode:

https://www.google.com/maps/d/viewe...rr=1&ll=24.726874218584886,-65.44317982579241
(satelitska verzija)

Platon tvrdi da je tamo "sada" neplovno more (pretpostavlja se, Sargaško), ali je tamo visina terena dosta mala.
Mada oko Bermuda ima raznih zanimljivih formacija:
https://www.google.com/maps/d/viewe...err=1&ll=33.55970605032099,-60.76300404454241
Mnogo ozbiljniji kandidati su oko Kube i u Meksičkom zalivu.

Sad citao sam dosta toga o Atlantidi i svuda se uglavnom pominje termin potonuli kontinent ili civilizacija a gotovo nigde ostrvo , mada ok nek je bila i ostrvo samo veliko , nek je bila i velicine negde Grenlanda, Bornea ili Madagaskara opet je morala da bude negde na otvorenom okeanu.

Inace ne verujem bas da je bila u Meksickom zalivu ali vrlo moguce da je bila negde oko Karpiskog mora.

Back