Neka je hvala Allahu Uzvisenom Koji nije Sebi uzeo dijete, neka je selam na posljednjeg Allahova Poslanika Muhammeda sallallahu alejhi we selem, kaoi na njegovu casnu porodicu i na njegove casne drugove, a zatim vas selamim islamskim,dzennetskim vjernickim pozdravom Esselamu alejkum _ Mir sa vama _ ili ko nije musliman_dobar da/vece/jutro.
Mislim da bi na ovoj temi poceli ozbiljno da se pozabavimo pricom o istini i laziMa, i to sa dokazima, jer ne treba da jedni druge vrijedjamo, ako bas ne znamo da se ponasamo bolje je i ostaviti ovaj forum
Musliman svaki vjeruje u Nebeske Knjige koje su objavljene prije Kur'ana a to su Tewrat (tora) objavljena Bozijem Poslaniku Musau allejhi selam-u, Zebur - objavljena Bozijem Poslaniku Davudu a.s, Indzil - biblija objavljena Bozijem Poslaniku Isau a.s , i posljednja Objava od Boga-Allaha je poslata svim narodima bez obzira na nacionalnost, rasu, porijeklo, jezik govora, boju koze itd, a to je Knjiga Sveta Bozija Kur'an - objavljena posljednjem pecetu svim poslanicima Muhammedu sallallahu alejhi we selam. Mi vjerujemo(muslimani) u sve ove Knjige, ali i vjerujemo u ono sto kaze Allah-Bog u Kur'anu da su ljudi izmjenili ove predhodne Knjige tako da danas ne mozemo ih drzati Svetim npr Biblija Toras itd, jer su izmjenjen i zamjenjene Bozije rijeci za ono sto malo vrijedi. Ove prijasnje Objave su poslate odredjenim ljudima, znaci ne svima, i njima je odredjen rok do kojeg su bile upotrebljive jer te Knjige Svete nisu za vrijeme do Sudnjeg dana, medjutim Kur'an je objavljen da bude do Sudnjeg dana i Kur'an potvrdjuje prijasnje objavljene Knjige, i u Kur'anu kaze Allah da su izmjenjene ostale objave. Znaci Islam je vjera za sve ljude bez obzira ...na ono sto sam vec gore naveo. Allah Subhanehu we te'ala kaze u Kur'anu: Innde dine indellahi-l-islam--Kod Allaha je samo vjera Islam priznata, sura Ali Imran, 9 ajet--Kur'an.
Toliko za sad, neka je hvala Allahu Uzvisenom i nekaj e selam-mir na Muhammeda saws, kao i ostale poslanike , Isaa(isusa), Musu(mojsija), Sulejmana(Shalomona), Ibrahima(abrahima) Adema....
Esselamu alejkum- mir sa vama, mir sa onima koji slijede pravi put i do sledeceg pisanja.