Ateizam

Dok god postoje popovi koji blagosiljaju ubice, fratri koji zbog seksualne inhibicije napastvuju maloletnike, i dok postoji i jedno dete opasano eksplozivom - ne smemo prestati da kritikujemo organizovane religije. Bog je u celoj priči potpuno marginalni lik. Problem su oni koji delaju "u njegovo ime".

Evo sa vama da podelim jedan ateisticki mail koji sam dobio danas u mail-u :

Ovo je istinit dogadjaj i odgovor na testu iz hemije na Univerzitetu u Beogradu. Odgovor jednog od studenata je bio toliko "dubok", da je profesor odlucio da ga podeli sa svojim kolegama preko interneta.

Pitanje: "Da li je pakao ezoterman (predaje toplotu) ili endoterman (absorbuje toplotu)?"

Vecina studenata je napisala svoje pretpostavke na osnovu Bojlovog zakona (gasovi se hlade kad se sire i zagrevaju kad se skupljaju) ili neku drugu varijantu...

Jedan od studenata je napisao sledece: Prvo moramo znati zapreminu pakla u koju duse ulaze i izlaze iz njega. Smatram da odmah mozemo pretpostaviti, da dusa koja jednom udje u pakao vise ne izlazi. Znaci, broj dusa se povecava. Da bi dobili ideju o tome koliko je u paklu dusa, osvrnimo se na razlicite vere koje danas postoje na svetu. Vecina tih vera tvrdi, da onaj ko nije pripadnik bas te odredjene veroispovesti ide u pakao. Dakle, zakljucak je da ce sve duse zavrsiti u paklu. Ako tome dodamo odnos nataliteta i mortaliteta, mozemo ocekivati da broj dusa eksponencionalno raste. Dakle, obratimo paznju na odnos promene zapremine pakla, jer prema Bojlovom zakonu za zadrzavanje istog pritiska i toplote zapremina mora rasti proporcionalno sa brojem pristiglih dusa. To nam pruza 2 mogucnosti:

1) Ako se zapremina pakla povecava manje od potrebnog prosecnog broja dusa koje stignu u pakao, toplota i pritisak pakla ce toliko porasti da ce pakao eksplodirati.

2) Ako se pakao siri brze od proseka koji mu je potreban da primi sve duse, toplota i pritisak ce toliko opasti da ce se pakao smrznuti. Koja od mogucnosti je ispravna?

Ako uzmemo u obzir izjavu, koju je kategoricki iznela Milica sa cetvrte godine, a koja glasi: "Pre ce se pakao smrznuti nego sto cu ja sa tobom da spavam" i s obzirom na to da je samnom spavala juce, mora biti ispravna teorija br.2, dakle pakao je sigurno egzoterman i smrznuo se. Zakljucak ovog izlaganja je, da ako je pakao smrznut, ne prima vise duse i preostalo je samo nebo, sto je dokaz postojanja Boga, a to objasnjava i zasto je Milica sinoc vikala "Ah moj Boze!"

Ovaj student tehnologije je jedini dobio 10 poena. Pa vi vidite sta znaci opste obrazovanje ...
:ok::hahaha::ok:

Dok god postoje popovi koji blagosiljaju ubice, fratri koji zbog seksualne inhibicije napastvuju maloletnike, i dok postoji i jedno dete opasano eksplozivom - ne smemo prestati da kritikujemo organizovane religije. Bog je u celoj priči potpuno marginalni lik. Problem su oni koji delaju "u njegovo ime".
odlicno receno. :klap:

Evo sa vama da podelim jedan ateisticki mail koji sam dobio danas u mail-u :

Ovo je istinit dogadjaj i odgovor na testu iz hemije na Univerzitetu u Beogradu.

Taj tvoj "istinit" događaj sa Univerziteta u Beogradu:
Is Hell Exothermic or Endothermic?

Dr. Schambaugh, of the University of Oklahoma School of Chemical Engineering, Final Exam question for May of 1997. Dr. Schambaugh is known for asking questions such as, "why do airplanes fly?" on his final exams. His one and only final exam question in May 1997 for his Momentum, Heat and Mass Transfer II class was: "Is hell exothermic or endothermic? Support your answer with proof."
izvor:
http://www.pinetree.net/humor/thermodynamics.html

The following is an actual question given on a McGill University chemistry mid-term Exam paper:
Is Hell exothermic (gives off heat) or endothermic (absorbs heat)? Support your answer with a proof
izvor:
http://www.blakjak.demon.co.uk/gez_ihee.htm

The following is an actual question given on a University of Liverpool chemistry final exam.

izvor:
http://shamanicfreedom.blogspot.com/2009/04/is-hell-exothermic-or-endothermic.html
"Is Hell Exothermic Or Endothermic?"

A thermodynamics professor wrote a take home exam for his graduate students. It had one question: "Is hell exothermic or endothermic? Support your answer with proof."

izvor:
http://www.skeptictank.org/hs/helltmp.htm
Is Hell exothermic or endothermic?
Hell from an engineering approach

The following is an actual question given on a University of Washington engineering mid term. The answer was so profound that the Professor shared it with colleagues, which is why we now have the pleasure of enjoying it as well.

izvor:
http://www-users.cs.york.ac.uk/susan/joke/exoendo.htm

:rotf:

Dok god postoje popovi koji blagosiljaju ubice, fratri koji zbog seksualne inhibicije napastvuju maloletnike, i dok postoji i jedno dete opasano eksplozivom - ne smemo prestati da kritikujemo organizovane religije.

1.Докле год постоје доктори који учествују у геноцидима,докле год лекари који финансијски уцењују своје пацијенте,докле год постоје хирурзи који краду органе од пацијената,докле год медицинско особље сексуално и психички злоставља пацијенте,докле год доктори врше медицинске експерименте над невинима,и докле год постоји макар и један микробиолог који производи биолошко оружје - не смемо престати да критикујемо организовану медицину...:mrgreen:

2.Докле год постоје научници који пројектују оруђа за масовна уништења,докле год постоје научници који сарађују са геноцидним режимима,докле год постоје научници који су расисти,и докле год постоји макар један научник који учествује у криминалним активностима - не смемо престати критиковати организовану науку. :mrgreen:

3.Докле год постоје књижевници који позивају на геноцид,докле год постоје књижевници који позивају у својим делима на мржњу,докле год постоје књижевници који дају подршку злочинцима и докле постоји макар један књижевник који подстиче на педофилију - не смемо престати критиковати организовану књижевност. :mrgreen:

4.Докле год постоји Х......-не смемо престати критиковати Y којем припада то Х.:mrgreen:

Poslednja izmena:
1.Докле год постоје доктори који учествују у геноцидима,докле год лекари који финансијски уцењују своје пацијенте,докле год постоје хирурзи који краду органе од пацијената,докле год медицинско особље сексуално и психички злоставља пацијенте,докле год доктори врше медицинске експерименте над невинима,и докле год постоји макар и један микробиолог који производи биолошко оружје - не смемо престати да критикујемо организовану медицину...:mrgreen:

2.Докле год постоје научници који пројектују оруђа за масовна уништења,докле год постоје научници који сарађују са геноцидним режимима,докле год постоје научници који су расисти,и докле год постоји макар један научник који учествује у криминалним активностима - не смемо престати критиковати организовану науку. :mrgreen:

3.Докле год постоје књижевници који позивају на геноцид,докле год постоје књижевници који позивају у својим делима на мржњу,докле год постоје књижевници који дају подршку злочинцима и докле постоји макар један књижевник који подстиче на педофилију - не смемо престати критиковати организовану књижевност. :mrgreen:

4.Докле год постоји Х......-не смемо престати критиковати Y којем припада то Х.:mrgreen:

Vrlo zabavna smicalica. Nažalost, potpuno neprimenjivo.
Jer neodgovorne eksperimentatore na polju medicine osuđuje čitava naučna zajednica koja aktivno i veoma angažovano radi na sprečavanju takvih nemoralnih pojava.

Popove pedofile, verske ekstremiste i slične njihova verska zajednica obično ne sprečava svim sredstvima, već u užasnim događajima nalaze božje proviđenje eda bi li pokrili krivce.

Tako da razlika ispada upadljiva do drastična. :confused:

Jer neodgovorne eksperimentatore na polju medicine osuđuje čitava naučna zajednica koja aktivno i veoma angažovano radi na sprečavanju takvih nemoralnih pojava.
То уопште није истина.
Код нас тзв."лекарска мафија" је веома активна,а да не говоримо о разним медицинским скандалима широм света који се веома често заташкавају.
Немачки лекари (њихова медицинска заједница),су отворено подржавали и учествовали у нацистичким злочинима,и једино их је губитак рата спречио да то до краја спроведу (упркос хипократовој заклетви).
У Србији,после смрти девојчице (због лекарске бахатости),чак уопште није отпуштен ни лекар као ни директор дома здравља,иако је то обећавао и сам градоначелник.

Америчка медицинска заједница је спроводила експерименте над људима до 60-их,као и еугенетски програм,а то је престало не захваљујући моралу саме медицинске заједнице.

А моји примери не обухватају само медицину...;)

Popove pedofile, verske ekstremiste i slične njihova verska zajednica obično ne sprečava svim sredstvima, već u užasnim događajima nalaze božje proviđenje eda bi li pokrili krivce.

pope_nyt.jpg

Када ће атеисти да се извине за злочине које су чинили над верницима од француске револуције до 20 века? ;)
Нешто нисам приметио да се атеисти дистанцирају од сопственог екстремизма,исмејавања и увреда упућеним верницима...

Poslednja izmena:
Luctore, ne znam da li shvataš, ali mi smo ovde na istoj strani. Da, i ja kažem - treba kritikovati ono što je loše, i ti si tvojim primerima potkrepio ono što sam ja prvi rekao. I to je sasvim OK, neetične lekare treba svakako kazniti, nemam ništa protiv.

Međutim, ovde je u pitanju primarni motiv, religija laže ljude sistematski, obećavajući im zagrobni život ako se u ovom, jedinom koji postoji, budu odricali ovoga i činili ono. Pružati nekome lažnu utehu, i pri tom naplaćivati svoje usluge - jeste sistematska prevara. Ljudi koji upadnu u sustem organizovane religije i dobre i loše stvari čine iz potpuno pogrešnih razloga.

Luctore, ne znam da li shvataš, ali mi smo ovde na istoj strani. Da, i ja kažem - treba kritikovati ono što je loše, i ti si tvojim primerima potkrepio ono što sam ja prvi rekao. I to je sasvim OK, neetične lekare treba svakako kazniti, nemam ništa protiv.

Одлично,зашто онда само религију вадити из контекста,кад те појаве постоје у свим људским дисциплинама?

Međutim, ovde je u pitanju primarni motiv, religija laže ljude sistematski, obećavajući im zagrobni život ako se u ovom, jedinom koji postoji, budu odricali ovoga i činili ono.

Религија може "да лаже људе" једино ако већ верујемо да она није истинита.
Ти овде користиш циркуларно закључивање,тј.користиш своје атеистичко неверовање као аргумент за лажност религије.
Уколико неко са друге стране верује у загробни живот,онда приче о загробном животу за њега нису лаж.

Pružati nekome lažnu utehu, i pri tom naplaćivati svoje usluge - jeste sistematska prevara.

Чак и да је све то тачно,нико није присиљен да даје паре цркви,нити да верује у оно шта она заступа.
Са друге стране,већина људи мора да користи медицинске услуге,и бахатост и корупција у медицини има много трагичније последице.

Ако неко не плати корумпираном свештенику ништа,свештеник не обави обред па нема никакве конкретне штете.
Ако неко не плати корумпираном педијатру за преглед детета,дете може да умре,па итекако има штете.

Poslednja izmena:

Tako da razlika ispada upadljiva do drastična. :confused:

забавно педофилство кад нису попови у питању?
атестирани екстремисти су ок?
ти први осуђујеш милосрдног анђела који поклања уранијум?

Poslednja izmena od moderatora:
То уопште није истина.
Код нас тзв."лекарска мафија" је веома активна,а да не говоримо о разним медицинским скандалима широм света који се веома често заташкавају.
Zašto da ne govorimo? Hajde da govorimo. Konkretno.
Немачки лекари (њихова медицинска заједница),су отворено подржавали и учествовали у нацистичким злочинима,и једино их је губитак рата спречио да то до краја спроведу (упркос хипократовој заклетви).
Zašto ih je sprečio gubitak rata?
У Србији,после смрти девојчице (због лекарске бахатости),чак уопште није отпуштен ни лекар као ни директор дома здравља,иако је то обећавао и сам градоначелник.
Ne poznajem slučaj. Ako ti nije teško da nabaciš kakav linak.
Америчка медицинска заједница је спроводила експерименте над људима до 60-их,као и еугенетски програм,а то је престало не захваљујући моралу саме медицинске заједнице.
Kakvi eksperimenti? Kada i zašto su obustavjeni?
Када ће атеисти да се извине за злочине које су чинили над верницима од француске револуције до 20 века? ;)
Koji ateisti su u pitanju?
Нешто нисам приметио да се атеисти дистанцирају од сопственог екстремизма,исмејавања и увреда упућеним верницима...
Kakav ekstremizam je u pitanju?

Neki vernici ovde pokazuju užasavajuću meru nepoznavanja bilo čega. Od pravopisa i elementarnih naučnih činjenica do same biblije.
I onda... Šta drugo i zaslužuju osim ismevanja? Napraviš tekst od 2000 karaktera da bi što bolje ilustrovao svoju tvrdnju i kao odgovor dobiješ:
":hahaha: majmuni na granama, ameba ti tetka atestirani"
Pravo da ti se ljudi kulturno obraćaju kada stupiš na forum vrlo brzo erodira ako se ponašaš kao goveče.

Kakav ekstremizam je u pitanju?

Neki vernici ovde pokazuju užasavajuću meru nepoznavanja bilo čega. Od pravopisa i elementarnih naučnih činjenica do same biblije.
I onda... Šta drugo i zaslužuju osim ismevanja? Napraviš tekst od 2000 karaktera da bi što bolje ilustrovao svoju tvrdnju i kao odgovor dobiješ:
":hahaha: majmuni na granama, ameba ti tetka atestirani"
Pravo da ti se ljudi kulturno obraćaju kada stupiš na forum vrlo brzo erodira ako se ponašaš kao goveče.

Tu nazalost jesi u pravu ali i ovaj nacin na koji ti pises je grozan:sad2:zasto zelis da me ponizis i ismejes ako sam vernik a ne znam dovoljno?

Međutim, ovde je u pitanju primarni motiv, religija laže ljude sistematski, obećavajući im zagrobni život ako se u ovom, jedinom koji postoji, budu odricali ovoga i činili ono. Pružati nekome lažnu utehu, i pri tom naplaćivati svoje usluge - jeste sistematska prevara. Ljudi koji upadnu u sustem organizovane religije i dobre i loše stvari čine iz potpuno pogrešnih razloga.

Сизифе (извини на овом питању) имаш ли ти некакав проблем у животу?

Tu nazalost jesi u pravu ali i ovaj nacin na koji ti pises je grozan:sad2:zasto zelis da me ponizis i ismejes ako sam vernik a ne znam dovoljno?

Da me ubiješ. ne mogu da se setim kad sam ja to tebe pokušao da ponizim i ismejem! :z:shock:
Uostalom, nikada nisam ismevao neznanje kao takvo. Postoji ogroman deo ljudskog znanja (najveći otprilike) o kojem ja pojma blagog nemam. Ali, o tim stvarima ne govorim. U svakom slučaju, ne kritikujem one koji znaju.
Za vernike (avramskih religija, naravno :mrgreen:) karakteristična je tim veća agresivnost što im je znanje o onome što napadaju manje. aravno, ovo važi isklljučivo za one koji se odlikuju agresivnim ponašanjem. Proganja me pretpostavka da su u pitanju zapravo navijači koji su sasvim slučajno rešili da brane pravoslavlje jer im se čini da je to najveća društvena grupa u koju mogu da se trenutno uključe.

Zašto da ne govorimo? Hajde da govorimo. Konkretno.

Нема проблема:

http://www.srbijanet.rs/vesti/bizarno/24385-doktor-omamio-pa-silovao-zandarma.html

Ugledni kraljevački doktor jedne od privatnih klinika uz ovom gradu, nedavno je silovao pripadnika srpske žandarmerije. Protiv dermatologa je pokrenuta istraga zbog sumnje da je izvršio protivprirodni blud.

http://petarj.blogspot.com/2007/09/doktor-silovao-erku.html

DOKTOR SILOVAO ĆERKU!

V. S. (39), ugledni internista iz Bora, uhapšen zbog sumnje da je godinu dana seksualno zlostavljao svoje sedmogodišnje dete

http://www.naslovi.net/2009-06-17/press/lekari-mi-ubili-dete/1199699

Lekari mi ubili dete!
Siniša Teodosić iz Valjeva optužuje ginekologe iz Zdravstvenog centra da su odgovorni za smrt njegove tek rođene ćerke

http://www.kurir-info.rs/clanak/crna-hronika/kurir-10-05-2009/lekari-mi-ubili-zenu

Lekari mi ubili Ženu!
Porodica Ružice Malićević (46) iz Subotice, koja je umrla 2003. godine, već pet godina na sudu pokušava da dokaže grešku lekara, ali proces nije mrdnuo od početka

http://www.vesti.rs/Vesti/Tragedija-u-Valjevu-Doktori-ubili-malu-Teodoru.xhtml

Petogodišnja devojčica Teodora Jovanović umrla je od unutrašnjeg krvarenja na Dečjem odeljenju bolnice u Valjevu, samo 10 sati pošto ju je dežurni pedijatar pregledao i procenio da je u pitanju „neki viruščić"! Njeni roditelji Saša i Aleksandra Jovanović, iz valjevskog naselja Gorić, ogorčeni su na lekare i već sedam dana čekaju da im bude dostavljen obdukcioni nalaz o smrti ćerke, koja je preminula 1. oktobra.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...ARI+MI+UBILI+BEBU,+PORAĐALI+ME+PET+DANA!.html

Užas u porodilištu: LEKARI MI UBILI BEBU, PORAĐALI ME PET DANA!

Ana Lojanica iz Kragujevca podnela krivične prijave za nesavesno lečenje protiv dvojice lekara Ginekološke klinike u ovom gradu

http://www.naslovi.net/tema/139711

Pohapšeni lekari, prodavali bebe

MEKSIKO SITI - Tri meksička lekara uhapšena su zbog sumnje da su za nekoliko stotina dolara prodavali novorođenčad, za koju su njihovim roditeljima govorili da su preminula po rođenju. Grupu lekara razotkrila je majka iz Meksiko Sitija Vanesa Kastiljo, koja je, u oktobru prošle godine, carskim..

http://www.mondo.rs/v2/tekst.php?vest=9035

Policija u Njujorku je saopštila da je uhapsila lekare koji su krali leševe radi prodaje organa i tako zaradjivali milione dolara.

Итд...

Zašto ih je sprečio gubitak rata?

Зато што је страна за коју су радили изгубила рат...

Ne poznajem slučaj. Ako ti nije teško da nabaciš kakav linak.

http://www.vesti.rs/Hronika/Beba-umrla-od-oboljenja-mozga.html

Na Institutu za majku i dete u Beogradu preminula je osamnaestomesečna beba koja je od 18. maja bila u komi od posledica virusnog encefalitisa. To je druga smrt bebe od oboljenja mozga u kratkom vremenskom roku, pošto je pre 6 dana u klinici u Tiršovoj od bakterijskog meningitisa preminula šesnaestomesečna N.T. Iako se dosta govorilo o tome da su greške lekara mogle biti uzroci smrti, ministar zdravlja Tomica Milosavljević kaže da ni u jednom od slučajeva nije ustanovljena lekarska greška

http://ea.4e.1343.static.theplanet.com/2009-05-31/mondo/umrla-beba-koja-je-bila-u-komi/1176776

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je da je šesnaestomesečna N.T, obolela od bakterijskog meningitisa, danas preminula i pored intenzivnih napora lekara klinike u Tiršovoj da joj spasu život.

"Želim da, pre svega, izrazim najdublje saučešće i žaljenje porodici", rekao je Milosavljević za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo zdravlja sprovodi inspekcijski nadzor i vanrednu proveru kvaliteta stručnog rada i u Domu zdravlja Novi Beograd i u klinici u Tiršovoj.

"Čim budemo imali rezultate ovih radnji, preduzećemo one korake koji su predviđeni zakonom", rekao je Milosavljević.

Ministar je ranije danas kazao da će, ukoliko se utvrdi da je bilo propusta, Tužilaštvu dostaviti kompletnu dokumentaciju i da će i Lekarska komora i Ministarstvo zdravlja, ali i gradska vlast, kao osnivač domova zdravlja, ispitati čitav slučaj.

Roditelji N.T. naveli su da je devojčica dospela u tako teško stanje jer nije adekvatno lečena.

Kako prenosi beogradski Blic, roditelji tvrde da su dete dva puta dovodili u Dom zdravlja Novi Beograd sa visokom temperaturom, ali da su ih oba puta lekari vraćali kući smatrajući da je reč o virusnoj infekciji.

To ne ilustruje tvrdnje koje si izneo. Zaista ne vidim koja bi uloga bila stručne medicinske javnosti u otkrivanju gej zavodnika. Mada je priča više nego zabavna. Topli burazer spopada policajca u ordinaciji i onda se prihvati orala, mada mu je mušterija došla sa triperom. :hahaha1:
Jesi li siguran da čitaš pravu vrstu novina? :neutral:

:zasto zelis da me ponizis i ismejes ako sam vernik a ne znam dovoljno?

To ti je sekularni humanizam na delu.Gaziti svakoga ko je po nekoj osnovi i licnoj proceni slabiji od tebe . Nije sramota ne znati , nema coveka koji strucan u svakoj oblasti , cak je jako malo onih koji su strucni u vise, sa izuzetkom forumskih genijalaca koji su sturcni u svemu dok je Google aktivan .Na kraju nemaju svi ni mogucnosti , ni vremena ,a mozda ni zelje da se obrazuju, ali bez obzira sta je u pitanju , neznanje nije razlog diskvalifikaciju , pogotvo ne za vredjanje i ponizavanje. Na kraju razliciti ljudi imaju razlicita interesovanja , pa ce njihovo znanje bitiu skkladu sa njihovim interesovanjima , sto ih opet ne diskvalifikuje ni po kom osnovu. Na zalost sekularni humanizam se demonstrira na forumu svakog dana , a da ne govorimo , sto navodno znanje na koje se sekularni humanisti ozivaju cesto nije znanje, vec previse slobdna interpretacija cinjenica( citaj laganje) , kako bi dokazali svoje stavove, sto je opet jedna od znacajnih karakteristika sekularnog humanizma , kao i obmana , krivljenje cinjenica , predstavljanje stvari kakve zaista nisu i jos citav niz slicnih stvari. Na kraju sekularni humanizam smo imali da vidimo na delu u Rusiji i nacistickoj Nemackoj u svojoj najekstermnijoj varijanti , pa ovo sto se desava na forumu nije nikakvo iznenadjenje

To ti je sekularni humanizam na delu.Gaziti svakoga ko je po nekoj osnovi i licnoj proceni slabiji od tebe . Nije sramota ne znati , nema coveka koji strucan u svakoj oblasti , cak je jako malo onih koji su strucni u vise, sa izuzetkom forumskih genijalaca koji su sturcni u svemu dok je Google aktivan .Na kraju nemaju svi ni mogucnosti , ni vremena ,a mozda ni zelje da se obrazuju, ali bez obzira sta je u pitanju , neznanje nije razlog diskvalifikaciju , pogotvo ne za vredjanje i ponizavanje. Na kraju razliciti ljudi imaju razlicita interesovanja , pa ce njihovo znanje bitiu skkladu sa njihovim interesovanjima , sto ih opet ne diskvalifikuje ni po kom osnovu. Na zalost sekularni humanizam se demonstrira na forumu svakog dana , a da ne govorimo , sto navodno znanje na koje se sekularni humanisti ozivaju cesto nije znanje, vec previse slobdna interpretacija cinjenica( citaj laganje) , kako bi dokazali svoje stavove, sto je opet jedna od znacajnih karakteristika sekularnog humanizma , kao i obmana , krivljenje cinjenica , predstavljanje stvari kakve zaista nisu i jos citav niz slicnih stvari. Na kraju sekularni humanizam smo imali da vidimo na delu u Rusiji i nacistickoj Nemackoj u svojoj najekstermnijoj varijanti , pa ovo sto se desava na forumu nije nikakvo iznenadjenje

Ma ja ,sve genije do genija .

Ovakvu kolicinu neukosti i primitivizma covek retko gde ima prilike da vidi na tako malom mestu .z:cry:

Kakvi eksperimenti? Kada i zašto su obustavjeni?
http://www.rense.com/general36/history.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Human_subject_research

In 1940, four hundred prisoners in Chicago were intentionally infected with malaria to study the effects of new and experimental drugs for the disease.[citation needed] From 1942 to 1945, mustard gas experiments were conducted on 4,000 United States servicemen in order to study the effects on the human nervous system.

The CIA ran an extensive toxicology and chemical/biological warfare program in cooperation with the US military. The Edgewood Arsenal and US Army Medical Research Institute for Infectious Diseases at Fort Detrick in Maryland were the main headquarters for such studies. At such centers, the agency developed many toxins, incapacitants, mind-altering substances and carcinogens. Mind-control substances were studied to facilitate interrogation and toxins were developed as weapons for assassination.
One of the toxins the CIA studied extensively was derived from red algae called dinoflagellate which produces the red tide.[citation needed]

Other examples of HSR in the United States include MKULTRA, the Tuskegee syphilis experiment (The Public Health Service Syphilis Study), hepatitis experiments on children at Willowbrook State School, the Jewish Chronic Disease Study (1963), San Antonio Contraception Study (1971), Tea Room Trade Study, Obedience to Authority Study (Milgram Study), dermatological experiments on prisoners at Holmesburg Prison in Philadelphia (see Hornblum 1998), and human radiation experiments.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Public_Health_Service_Syphilis_Study

http://www.naturalnews.com/019189.html

Koji ateisti su u pitanju?
Неки од знаменитијих...
http://en.wikipedia.org/wiki/Jacques_Hébert
http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Stalin
http://en.wikipedia.org/wiki/Felix_Dzerzhinsky
http://en.wikipedia.org/wiki/Pol_Pot
http://en.wikipedia.org/wiki/Mao_Zedong

Зато што је страна за коју су радили изгубила рат...
Upravo tako. Snažna kriminalna fašistička država mogla je privremeno na svojoj teritoriji da nametne svoja pravila i da prisili lekare da rade ono što je u interesu državnih ideologa. No, kada se stanje vratilo na normalu, čitava stvar je prekinuta.
Žalostan slučaj. No, treba da znaš da se autopsijama otkrije otprilike 15% ljudi koji su umrli jer i je pogrešno postavljena dijagnoza. To nije nikakva tajna statistika.
Inače, ne postoji efikasno sredstvo za direktno suzbijanje virusnog encefalitisa.

Back