Ateizam

lj_950:
Da li je „Miroslav“ izdavačka kuća koja je pratila pokret „Srbi – narod najstariji“?
O Spasoju Vlajiću i izdavačkoj kući Miroslav ne znam ništa. Gornji tekst sam citirao iz razoga što sam i ja (samostalno i nezavisno od bilo koga) došao do istih zaključaka. Naime, tvrdim da nama Bog pristupa preko mozga (misaonih konstrukcija) i mi se, na isti način, Njimu obraćamo. U tom pogledu i naši misaoni sadržaji iz mozga pretvaraju se u stvarnost (materijalizuju u konkretnom životu). Takoođe, možemo uticati na kvalitet života i kreiranje budućnosti. Religija, pogotovu hrišćanska, je došla do istih saznanja, ali ne shvatajući njihovu pravu prirodu i način ispoljavanja.

ristob:
O Spasoju Vlajiću i izdavačkoj kući Miroslav ne znam ništa. Gornji tekst sam citirao iz razoga što sam i ja (samostalno i nezavisno od bilo koga) došao do istih zaključaka. Naime, tvrdim da nama Bog pristupa preko mozga (misaonih konstrukcija) i mi se, na isti način, Njimu obraćamo. U tom pogledu i naši misaoni sadržaji iz mozga pretvaraju se u stvarnost (materijalizuju u konkretnom životu). Takoođe, možemo uticati na kvalitet života i kreiranje budućnosti. Religija, pogotovu hrišćanska, je došla do istih saznanja, ali ne shvatajući njihovu pravu prirodu i način ispoljavanja.
Ja moram malo da se umešam. Moram da te podsetim na jedan tvoj post u kome si rekao da je pre svega ovoga što sada tvrdiš, morao da okine neki triger u tvojoj glavi. Zapamti, većini na ovom forumu taj triger nije okinuo i mi vidimo stvari drugačije, ustvari onako kako ih nauka predstavlja. Znamo mi da nauka nije svemoćna kao tvoj Bog, ali sto je posebno vazno nikome ne treba da "kvrcne triger u glavi" da bi shvatio naucno otkriće. Treba samo dobra volja, i vremena, pa da se uvidi istina. Ja tvrdim da tebi Bog pristupa preko mozga upravo iz onih razloga koje si ti naveo-a to je triger koji je nakada okinuo i tvoj pogled na svet se izokrenuo. Zato mislim da nema više razloga da nas toliko ubedjuješ o uticaju Boga na tebe. Mi znamo da je to istina a objasnio si i razlog. Hvala Bogu, na mene Bog nema takvog uticaja.:D

Da li je Isus živio u Indiji ?

Koliko mi stvarno znamo o istorijskoj ulozi Isusa iz Biblije ili nekoliko savremenih izvora? Nakon pet godina intenzivnog istraživanja, nemacki teolog Holger Kersten došao je do ovih i idućih senzacionalnih zaključaka:

„Tri mudraca" došla su iz Indije da bi proglasili dvogodišnjeg Isusa osobitim utelovljenjem božanskog Logosa i uticali na njegovo vaspitanje i duhovni i umni razvitak. U dobu od trinaest godina Isus je starim „Putem svile“ otišao u Indiju i tamo proučavao živi Budizam. Usvojio je njegova načela i sam postao duhovni učitelj.

Posle ponovnog dolaska u Palestinu, raspeće je označilo kraj Isusovog poslanstva kao Mesije, no - u stvari, nije izazvalo njegovu smrt. Egzaktna analiza „plašta iz Torina" dovodi do naučnog dokaza da je Isus preživio raspeće.

Poslije „uskrsnuca" Isus je prvo živeo na Bliskom istoku, a kasnije se vratio u Indiju gde je na kraju umro u dubokoj starosti. Njegova grobnica nalazi se i sada u Kašmiru.
Nijedna druga ličnost na Zemlji nije imala tako očigledan uticaj i bila tema tako velikog broja knjiga i tako žestoke rasprave kao ličnost Isusa Nazarećanina. Pa ipak, značaj istorijske ličnosti Isusa je uvek ostajao sakriven od istraživanja naučnika. Danas postoji više od 100.000 dobrih naučnih radova o ličcnosti Isusa, pa ipak rezultati o istorijskoj ličnosti Isusa mogu se nazvati razočaravajućim. Gotovo svi služe kao pisani dokaz vere, ali su objektivna svedocanstva teško pristupačna.

Isusovo detinjstvo i mladost bili su gotovo sasvim nepoznati u znanim Jevandjeljima, premda su rana razdoblja života od tako velikog značaja za formiranje čovekove ličnosti. Opisano je nekoliko dana i sati njegovog života u vreme sudjenja. Kako je moguće da se istoričari ne obaziru na sva fantastična čuda i neobične dogadjaje opisane u jevandjeljima? Mnogi koji su nakon toga opisivali prikaz političkog i društvenog života u to vreme, napisali su sve o Irodu, Jovanu Krstitelju i Pilatu, ali vrlo retko i neiscrpno spominju Isusa Hrista.
http://www.vmagdic.htnet.hr/evandjelje.htm

Nadovezujem se na moj zadnji post.
U tumačenju Boga najviše je odmakla hrišćanska religija. Njen doprinos je u shvatanju odnosa Boga prema čoveku i obrnuto. Bog ima aktivan odnos prema čoveku. Čovek se obraća Bogu molitvom, misaonom tvorevinom. Bog lako čita misli judi i materijalizuje ih. Evo šta je nauka utvrdila.

OTKRICE NA INSTITUTU MAKS PLANK
18.02.2007. Uredjaj za citanje misli
Medjunarodni tim njemackih, britanskih i japanskih strucnjaka na Institutu Maks Plank u Lajpcigu konstruisao je uredjaj koji moze da prepozna sto posmatrana osoba namjerava da uradi, a izvjestaj o tome objavljen je u casopisu Current Biology.
Od ucesnika u eksperimentu trazeno je da razmisljaju o oduzimanju, odnosno o sabiranju. Uz to zahtijevano je da u umu izvjesno vrijeme zadrze matematicke odluke. Skener je nekoliko sekundi pratio njihovu mozdanu aktivnost dok su razmisljali o rezultatu matematicke funkcije, a na osnovu tih analiza pravljena su predvidjanja. Racunar je bio programiran da prepozna odredjene uzorke aktivnosti u mozgu koje obicno prate specificne misli. Naime, kad se racunar na odgovarajuci nacin "uvjezba", on moze da prepozna odluke na osnovu mozdanih aktivnosti.
Pomocu sofisticiranog snimanja magnetskom rezonancom i racunarskih programa naucnici su uspjeli da otkriju namjere ispitanika u 70 posto slucajeva. Istrazivanje je pokazalo da podrucja u prednjem dijelu mozga pohranjuju namjere prije izvrsenja, dok podrucja u zadnjem dijelu postaju aktivna kad ispitanici postanu aktivniji i pocnu da obavljaju racunske operacije.

15.02.2007. Čitanje misli
Ukoliko na poslovnom sastanku imate naviku da smišljate neku pakost vašim partnerima, ubuduće morate imati na umu da to neće biti tajna, jer je tim vodećih svjetskih neurologa pronašao način da svakome "zaviri u mozak" i otkrije njegove namjere - objavili su britanski mediji.

To otkriće odmah je donijelo na dnevni red i neka etička pitanja o tome za šta se tehnologija "čitanja" mozga smije koristiti i da li ju je moguće upotrebiti i u kriminalistici. Postavlja se čak i pitanje da li će naši potomci biti kažnjavani zbog namjere da naprave neki zločin.

Koristeći skener sa velikom rezolucijom, istraživači iz njemačkog instituta "Maks Plank" su uspjeli da u mozgu uoče aktivnost mnogo prije nego što je čovjek svjesno odlučio da nešto uradi.

- Čitanje misli u stilu naučne fantastike još ne postoji, ali je učinjen dalji pomak u upoznavanju funkcija ljudskog mozga - izjavio je jedan od učesnika istraživanja.

Magnetna rezonanca i takozvane kognitivne metode se već koriste u kliničkoj praksi, uglavnom za određivanje oblasti za govor i pokrete u mozgu. Prije operacija se te oblasti precizno lociraju kako ih neurohirurzi prilikom operacija ne bi slučajno oštetili.

Ova otkrića nisu nikakvo iznenađenje iako si možda mogao da navedeš i izvor. Sada ćemo videti kako ćeš u svom narednom postu ovo naučno otkriće iskoristiti. Ili ti je sada ovo dokaz da ti Bog čita misli kao skener. Ili ove pametne ljude identifikuješ sa Bogovima sa čime se slažem.
Do kada li ćete vi vernici da naučna otkrića koristite protiv nauke?

Kad god je čovek lično ili kolektivno izigravao Boga svet je nayebao.

od katoličke crkve, muslimanskog džihada, ruskih komunista, američke arogantnosti, kineske najezde i ludih naučnika, normalan čovek se ne oseća ugodno

Kapernaum:
Kad god je čovek lično ili kolektivno izigravao Boga svet je nayebao.
od katoličke crkve, muslimanskog džihada, ruskih komunista, američke arogantnosti, kineske najezde i ludih naučnika...
... partizana, islednika na Golom, *********...

Greh je i po Bogu i po narodu da svoje guraš, pa i pod otirač!

stnco:
Ova otkrića nisu nikakvo iznenađenje iako si možda mogao da navedeš i izvor. Sada ćemo videti kako ćeš u svom narednom postu ovo naučno otkriće iskoristiti. Ili ti je sada ovo dokaz da ti Bog čita misli kao skener. Ili ove pametne ljude identifikuješ sa Bogovima sa čime se slažem.
Do kada li ćete vi vernici da naučna otkrića koristite protiv nauke?
Proizvođači softvera, obaveznao, negde u zaglavlju, napišu dodatne podatke o tom softveru: naziv, datum proizvodnje, namjena softvera, kratak opis... i sl. Pošto je gen svojevrstan sftver, smatram da će naučnici, jednog dana, čitati u njemu slične podatke kao što sada čitaju u kopjuterskom softveru.
Nijesam protivu nauke, nego skrećem pažnju da će nauka, jednog dana, samo dovesti ljude do Boga.

ristob:
Proizvođači softvera, obaveznao, negde u zaglavlju, napišu dodatne podatke o tom softveru: naziv, datum proizvodnje, namjena softvera, kratak opis... i sl. Pošto je gen svojevrstan sftver, smatram da će naučnici, jednog dana, čitati u njemu slične podatke kao što sada čitaju u kopjuterskom softveru.
Nijesam protivu nauke, nego skrećem pažnju da će nauka, jednog dana, samo dovesti ljude do Boga.

Hm...nešto nisam siguran u to što tvrdiš...

AKHENATON:
Ako i dovede do boga, taj bog sigurno nece imati nikakve veze sa Isusom...

I agree, sir 8)

e, a chitajuci ovo na shta se pozivate u reply-ima risti, mislim, njegove izjave o njegovom tumachenju biblije :D :D :D
shvatam da uopshte nisam pogreshio kad sam reko "Shto glasniji pravoslavac, to veci sektash" 8)

zar ne?

crow:
I agree, sir 8)

e, a chitajuci ovo na shta se pozivate u reply-ima risti, mislim, njegove izjave o njegovom tumachenju biblije :D :D :D
shvatam da uopshte nisam pogreshio kad sam reko "Shto glasniji pravoslavac, to veci sektash" 8)

zar ne?
Varate se obojica.
Ja sam Hrišćanin po Bibliji. Sve sekte će se uskoro ujediniti u jednu Hristovu Crkvu.
Pozdravljam tvoje duhovno napredovanje. (Ne bacaš se više drvljem i kamenjem).

ristob:
Kada je nauka počela da se razvija tada su ljudi počeli da se odvajaju od Boga, bar od onakvog Boga kakvog ga ovde na Forumu predstavljate: Boga stvaraoca. Prema tome tvoja tvrdnja je pogrešna, već će sve više ljudi da uviđa istinu i Boga će da smeštaju tamo gde mu je mesto: u glave vernika.

evo ga i vuja
vrda s odgovorima na onoj drugoj temi ;)

ma ne bi meni smetali pravoslavci u srbiji
da ih ima u nekom primetnijem broju

eno, onaj serafim na primer... kolko ga ja procenio, ok lik

al ovih "pravoslavaca" zato ima ko pleve :(

crow:
sad mi pricha dogodovshtine sa ruskim oficirima
neka romantika... :D

a na pitanje ne planira da odgovori 8)

josh jedan sektash...

c'est la vie...
Ако баш желиш одговор, мислим да још ни једна теорија није објашњена и потврђена о постанку и развоју бића у свемиру па ни на земљи, ако је по некој теорији свемир већ изумро. Што значи да су мајмуни најпре нађени у Африци као и Прачовек или Хомосапиенс јер је то онда ближе Фараонима него Ноју, и ако неки сматрају првог Фараона унуком Нојевим. У Библији пише да је Аврам имао слушкињу Египћанку с којом је по Сарином наговору добио сина Исмаила, а Фараони су себе сматрали Боговима, а не потомцима Хомосапиенса или Мајмуна, по Дарвину. Да ли ти је потребно још нешто, као корелација.

vujadin:
Ако баш желиш одговор, мислим да још ни једна теорија није објашњена и потврђена о постанку и развоју бића у свемиру па ни на земљи, ако је по некој теорији свемир већ изумро. Што значи да су мајмуни најпре нађени у Африци као и Прачовек или Хомосапиенс јер је то онда ближе Фараонима него Ноју, и ако неки сматрају првог Фараона унуком Нојевим. У Библији пише да је Аврам имао слушкињу Египћанку с којом је по Сарином наговору добио сина Исмаила, а Фараони су себе сматрали Боговима, а не потомцима Хомосапиенса или Мајмуна, по Дарвину. Да ли ти је потребно још нешто, као корелација.

nishta... divno napredujemo...

aj mi sad objasni pojam bogovi 8)

vujadin:

Hm...pogledaj ovo... http://forum.krstarica.com/threads/133360

Back