Ateizam

stnco:
Ajde sad obrnuto. Tebi kvrcne nesto u glavi i registrujes i culom i umom Boga. Ako on objektivno postoji, ne bi trebalo i meni da kvrcne nesto u glavi pa da ga vidim, vec bih morao da ga vidim. Ako ne vidim direktno Boga, zar ne bih trebao da vidim posredne dokaze (kao trag aviona). Nemoj da mi navodis primere koje si kojegde navodio, jer za sve te primere ja trazim odgovore u nauci a ne u Bogu. Ako nauka nesto jos nije razjasnila, ja strpljivo cekam, jer nazaslost, nisam toliko pametan da sam to otkrijem.
Ovo sto cu ti napisati, napisao sam vec negde, ali ne znam da li si komentarisao. Elem, jasno je meni @ristob da covek moze u svemu oko sebe da vidis Boga ako zeli ili kako ti rece gore ako kvrcne neki triger, ali zasto tebi nije jasno da ako covek nece, Boga ne mora da vidi nigde?
Da, imaš direktne dokaze. Oni su svakog momenta oko tebe, samo ne želiš da ih vidiš.
Jasno mi je. Svi imaju slobodnu volju. I ne ljutim se.
Drugi post (o sportu) nema potrebe komentarisati.

ristob:
Da, imaš direktne dokaze. Oni su svakog momenta oko tebe, samo ne želiš da ih vidiš.
Jasno mi je. Svi imaju slobodnu volju. I ne ljutim se.
Drugi post (o sportu) nema potrebe komentarisati.
Ne @ristob, ja nemam direktne dokaze a i nisam jedini. A mislim da ce biti sve manje onih u svetu koji ih vide. Nemoj odmah da pomislis na ove nase novokomponovane vernike, kojih je mnogo. Nemaju oni pojma sta to treba da se vidi, vec gledaju moze li nesto da se usicari usput.

prvog dana bog stvori... i rece dobro je
drugog...
treceg...
cetvrtog... i rece dobro je
petog dana bog stvori coveka... zasto je cutao ?tj. zasto nije rekao dobro je?
e da je to rekao mi danas ne bi raspravljali...

Evo dobre vesti o praznom hodu. Čovek nije svestan kada je mozak u praznom hodu. Tek narednim karakterističnim događajem može se podsjetiti na to. U subotu sam sestriću supruge popunio tiket sportske kladionice. Iz cuga sam tipovao 12 parova i potpuno zaboravio za taj tiket. Sinoć mi je dečko (7 g.) javio da je dobio (kvota je bila 227). (Italikom sam naznačio prazan hod). Ja sam, do sada, imao puno slučajeva praznog hoda, ali sam čekao svež primer. Znam da će se slično i vama dogoditi (i događalo se) kao i da ćete vi imati drugačija objašnjenja. Srećno!

pazi... to shto ti postizesh Samadhi... ustvari ne bash pravo stanje nadsvesti... losh izraz... ti samo malo zvirnesh tamo ;)

nema veze sa istinitoshcu ortodoksije niti sa uzvishenoshcu njenih chlanova i funkcionera 8)

mada sumnjam da ovde mozemo prichati o nadsvesti...
mozda je samo sreca 8)

ristob:
Evo dobre vesti o praznom hodu. Čovek nije svestan kada je mozak u praznom hodu. Tek narednim karakterističnim događajem može se podsjetiti na to. U subotu sam sestriću supruge popunio tiket sportske kladionice. Iz cuga sam tipovao 12 parova i potpuno zaboravio za taj tiket. Sinoć mi je dečko (7 g.) javio da je dobio (kvota je bila 227). (Italikom sam naznačio prazan hod). Ja sam, do sada, imao puno slučajeva praznog hoda, ali sam čekao svež primer. Znam da će se slično i vama dogoditi (i događalo se) kao i da ćete vi imati drugačija objašnjenja. Srećno!

Hm...to ti se Đizaz javio...tj. imao si neku dojavu...ybt. radi veza...a?:lol:

Back