Naravno, ali preskačeš ono što sam htio reći - odbacuješ bilo kakvu mogućnost da su drugi u pravu. Eto, malo sam se nerazumljivo izjasnio maloprije.
Čovek je u pravu onda kada je u pravu.
Slažem se da svako ima svoju formu izražavanja ljubavi, ali ne znam šta ti je onda problem što ja kažem da nije hrišćanstvo patentiralo ljubav, već da svi imaju tu ljubav u sebi, neko manje, neko više?
Ko je rekao da je Hrišćanstvo patentiralo Ljubav?
Ja verujem da je Ljubav Tvorac. A Tvorac je patentirao beskonačno mnogo formi Ljubavi. Jedna od tih formi je i čovek.
Misliš na intelekt? Ne, naravno da nije.
Ozbiljno, nego koja je jedinica za širinu mora? Ja znam jedinice za površinu, a za širinu takođe, ali nam se dimenzije ne poklapaju, pa mi reci - koja je to dvodimenzionalna jedinica za jednodimenzionalnu veličinu širina mora?
Znaš Ti šta sam rekao. Samo se praviš malo pametan.
More je prostrano, more ima širinu. Duša je prostrana, duša ima širinu.
Inteligencija je visoka, inteligencija ima visinu, ako posmatraš iz dubine.
Ili inteligencija je duboka, inteligencija ima dubinu, ako posmatraš sa visine.
Nisam ja vređao intelektualce, kada sam postavio onu metaforu, slikovit primer. Dakle, imaš i ovakvih intelektualaca:
Imbecil:
Širina(prostranstvo) duše 50x50=2500
Visina uma 1
...................
Zapremina: 2500x1=2500
Intelektualac:
Širina(prostranstvo) duše 50x50=2500
Visina uma 50
...................
Zapremina: 2500x50=125.000
Ja sam se između religije i nauke opredijelio za nauku, budući da su nekako uvijek bile suprotstavljene.... i uvijek je religija postajala sve apstraktnija pod pritiskom nauke.... sad ne može više da se tvrdi da je Bog tu i tamo, na planini, u drvetu, na nebu (Mjesec), već jedina moguća varijanta - da je toliko apstraktan da ga ne možemo vidjeti i čuti, već da možemo samo da vjerujemo. Simpatično ograđivanje od tolike apstraktnosti.
Nauka se bavi fizičkim stvarima, religija se bavi metafizičkima stvarima.
Nije ovo neko naučno pitanje, pitam te jasno: Zašto ne može inteligencija da ima površinu (npr. ima više vrsta inteligencije, pa to neka je širina, a prosječnu visinu svih uzmemo za visinu, pa je proizvod toga površina inteligencije), a da širina duše bude jednodimenzionalna (ili si dobrodušan ili nisi)? Na osnovu čega ti kažeš da je širina duše (samo ime kaže broj dimenzija) dvodimenzionalna?
Rekoh Ti.
Duša je prostrana, duša ima širinu. More je prostrano, more ima širinu. Duša je ogledalo zvezda, svetlosti. More je ogledalo zvezda, svetlosti. Ogledalo je prostrano, ogledalo ima širinu.
Inteligencija je visoka, inteligencija ima visinu, ako posmatraš iz dubine.
Ili inteligencija je duboka, inteligencija ima dubinu, ako posmatraš sa visine.