ateizam i inteligencija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Y:
Valjda ti sam najbolje znaš odgovore? :)

Ne huli na razum... ako ga se odrekneš, odreći će se i on tebe... A u tom slučaju više ne važi ono zlatno: celog života greši, pred smrt se pokaj iskreno i sve će ti biti oprošteno.
Pokušaj težim putem, jes' da moraš veći deo tereta da nosiš sam, bez potencijalne imaginacije koja bi ga preuzela... ali bar ostaješ svoj, ako ništa drugo. Pametnom više i ne treba.
Pasivnost, kako fizička, tako i mentalna dovodi do atrofiranja.

Mislis, "ako Ga se odrekneš, odreći će se i On tebe"? :mrgreen:
Semantika ti je cudo... ovde je to sitnica koja zivot znaci... kad bolje razmislis, razlika je samo u tome da li ces staviti znak jednakosti izmedju "razum" i "bog"...
Jer, prvo ce te vuci da proviris preko terase, barem cisto informativno... a drugo da se sklupcas u cosku iste, cekajuci da se pojavi Neko ko ce ti reci nesto sto je vidljivo svakome ko nema probleme sa percepcijom...
A to nesto ce se opet svoditi na cucanje na terasi. :mrgreen:
Te opet, okolnim putem, dodjoh do istog zakljucka kao i ti: pasivnost, kako fizicka tako i mentalna, dovodi do atrofiranja.
Zabole, bre, noge. :lol:

Širina uma je širina srca, duše. Dubina(visina) uma je inteligencija, um.

Pa da, logicno... predstavimo matematicki:
Imbecil: Visina uma 1, sirina 50... jer su prostodusni vecinom. I vole ljude. Povrsina = 50.
Obrazovan intelektualac: Visina 10, sirina 5... jer zna kakav narod moze biti, prosao je sito i reseto sujete profesora na fakultetu, poslodavaca na razgovorima, sefova na poslu, bivse zene u propalom braku... nije bas da je siroke duse i otvorena srca prema okolini mu. Povrsina = 50.

Imbecil = obrazovan intelektualac.
Poenta? Svaka prica ima dve strane.

Suština nagona za samoodržanjem je vrhovni zakon, deo Tvorčevog ustava, koji važi za sva živa bića, a to je Ljubav prema samom sebi.

Eto ti ga sad... a kad to kaze ateista, on je narcisoidan, sebican i mrzi bliznje svoje...
(BTW, to je Gobac bas lepo opevao... :mrgreen:...)

Vređanje tuđe vere jeste hula na Boga.
Bog je Ljubav, a sve što vređa, omalovažava, potkopava Ljubav, to je hula na Ljubav.
A hula na suštinu Ljubavi, dakle, hula na veličinu i značaj Ljubavi, to je hula na zdrav razum. To je hula na Svetog Duha.

Konkluzija, bog je zdrav razum... vidis, ipsilone? :lol:
Pa onda iz ovog zakljucka sledi jos logicniji da je onaj ko nema boga u sebi... nerazumnik.
I nema ni trunke ljubavi, takodje... nema boga = nema ljubavi.
Pih... dabogda poumirao sav taj ateisticki sljam bez i trunke ljubavi u sebi.
Dumru.

Ja sam zrno peska, sa tendencijom da se pretvori u biser, ili da nestane u moru bez traga.

:hahaha:... a ja se vec pitao kad ce haiku... :mrgreen:... kad ono cista poezija... :super:

Ljubav i mržnja su kontrasti. Ljubav je svetlost, mržnja je tama. Između su nijanse. Od svetlosti do tame, sve su nijanse. Nijanse su sve, tama je ništa. Sve je Ljubav, sve osim Ljubavi je laž. Laž je ništa.

Ama, ne vuci me za definiciju... :lol:...
Prvo tvrdis da je Ljubav SVE. A ljubav je svetlost. Onda tvrdis da postoje i nijanse... te da su i one SVE.
Deder ti to malo procesljaj... propusta na sve strane. :mrgreen:

Da li Tumor propada?
Ono što propada, to nije Ljubav.
Ljubav je suština, a suština ne propada. Ti pričaš o formi.

(Pa sto ga onda velikim slovom napisa? :hahaha1:)

Ne, covek propada. Tumor raste. Dok ga ne pojede.
To je Ljubav. :roll:
Sustina? Od silne Ljubavi covek se raspada u najgorim mukama. A ti mu, kao i svaki dobar vernik, drzi ruku i objasnjavaj da je to sto mu bol u formi razdire svaki atom bica nebitno... jer, sustina mu je netaknuta.
A to je Ljubav. :roll:
Sreca pa postoje oni okrenuti nauci koji ga mogu operisati.
Sta oni znaju sta je Ljubav... bogohulnici.

Pa da, logicno... predstavimo matematicki:
Imbecil: Visina uma 1, sirina 50... jer su prostodusni vecinom. I vole ljude. Povrsina = 50.
Obrazovan intelektualac: Visina 10, sirina 5... jer zna kakav narod moze biti, prosao je sito i reseto sujete profesora na fakultetu, poslodavaca na razgovorima, sefova na poslu, bivse zene u propalom braku... nije bas da je siroke duse i otvorena srca prema okolini mu. Povrsina = 50.

Imbecil = obrazovan intelektualac.
Poenta? Svaka prica ima dve strane.

Grešiš.
Širina duše predstavlja površinu osnove. Pomnoži površinu osnove, tj. duše i visinu uma, i dobićeš zapreminu.;)

Dakle:
Imbecil:
Širina duše 50x50=2500
Visina uma 1
...................
Zapremina: 2500x1=2500

Intelektualac:
Širina duše 1x1=1
Visina uma 50
...................
Zapremina: 1x50=50;)

Studija objavljena u naučnom časopisu Social Psychology Quarterly govori o tome kako ljudi formiraju osnovne vrednosti i stavove:

"Ljudi s prosječno višom inteligencijom će pokazivati sklonosti vrijednostima koje su relativno nove u ljudskoj povijesti, kao što su liberalizam i ateizam. Manje inteligentni ljudi će, pak, teže mijenjati postojeće stavove."

Zlato se nikad ne mijenja, rdja gvozdje hvata!

Joooj, sto volim sto sam zlato u odnosu na zardjalo gvozdje, pa makar oni zardjali mene glupim smatrali (iz zavisti) ;)!

(Pa sto ga onda velikim slovom napisa? :hahaha1:)

Ne, covek propada. Tumor raste. Dok ga ne pojede.
To je Ljubav. :roll:

Telo čovečije propada, ali suština, Ljubav, ostaje. Kada telo propadne, duh ispunjen Ljubavlju ne može propasti, jer Ljubav ne propada, već je poput "anđela na nebu".;)

Sustina? Od silne Ljubavi covek se raspada u najgorim mukama. A ti mu, kao i svaki dobar vernik, drzi ruku i objasnjavaj da je to sto mu bol u formi razdire svaki atom bica nebitno... jer, sustina mu je netaknuta.
A to je Ljubav. :roll:

Isus je umro u mukama, ali je ostala suština, dakle, Ljubav. ;)

Sreca pa postoje oni okrenuti nauci koji ga mogu operisati.
Sta oni znaju sta je Ljubav... bogohulnici.

Ljubav je milostiva. Ona pomaže onome kome je teško. Taj koji pomaže čoveku u nevolji ne može biti Bogohulnik, tj, Taj ne huli na Ljubav.

Ova tema svojim sadrzajem i idejnom porukom treba da ide na podforum Nacional-socijalizam i vise rase, a vlasnik i moderator da bude Hitler licno. Takvog podforume ovdje nema (hvala Bogu), Hitlera nema (opet hvala Gospodu Bogu) i naravno da ce biti premjestena na Psihologiju (odjel Ludacka kosulja), a ne da ostane na Religiji. :ok:

Poslednja izmena:
Ateista, koliko god bio inteligentan ili neinteligentan, može da huli na postojanje Boga, Tvorca, ali ne može da huli na Tvorčevu suštinu, ne može da huli na zakone koje je Tvorac utkao u bit svega živog i neživog. A ako huli na Tvorčevu suštinu, onda je sigurno osudio sebe samog na propadanje.

A Tvorčeva suština, kada su ljudi u pitanju, je da onaj koji nema Ljubavi prema samome sebi i onaj koji nema Ljubavi prema bližnjem svom, taj je sebe osudio na propadanje. Tvorčeva suština će i dalje da postoji, ali ovoga više neće biti.

Dvije stvari:

1. Ti uopšte raspravu u kojoj neko iznosi svoje mišljenje da Bog ne postoji smatraš za Bogohuljenje. Samim tim u startu odbijaš svaku raspravu na tu temu i time se svi tvoji sledeći postovi svode na tvrdokorni oblik ubjeđivanja, bez uopšte pomisli da bi drugi mogli biti makar djelimično u pravu.

2. Ja sam ateista, pa ipak mogu, bez pretjerivanja i lažne skromnosti, reći da sam bolji čovjek od makar 70% ljudi, da sad ne gađam visoke procente. To sam naravno zaključio posmatrajući ponašanje drugih u mnogim situacijama i upoređujući sa mnom. Da li sam ja loša osoba koja u sebi nema ljubavi? Nemam ljubavi prema, po mom mišljenju, izmišljenom entitetu, što je normalno, neću voljeti nešto što smatram da ne postoji.

Širina uma je širina srca, duše. Dubina(visina) uma je inteligencija, um.

Večnost je krug. Granica kruga je zakon. Sve što ispadne iz kruga, toga više nema.

Ta reč je sve. Od nje je sve počelo.
Poput Sunca. I kada si u tami, ono te obasjava i greje, a toga nisi ni svesna.
Ne moraš da je vidiš, ne moraš da je čuješ, ali je osećaš.

Ljubav i mržnja su kontrasti. Ljubav je svetlost, mržnja je tama. Između su nijanse. Od svetlosti do tame, sve su nijanse. Nijanse su sve, tama je ništa. Sve je Ljubav, sve osim Ljubavi je laž. Laž je ništa.

Koje su to granice kruga? Ja sam onako priglup čovjek bez duše i ljubavi, pa ne razumijem koje su to granice kruga...

Čuj, ja mislio da me grije ATP - adenozin tri-fosfat.... :mrgreen:

Grešiš.
Širina duše predstavlja površinu osnove. Pomnoži površinu osnove, tj. duše i visinu uma, i dobićeš zapreminu.;)

Dakle:
Imbecil:
Širina duše 50x50=2500
Visina uma 1
...................

Intelektualac:
Širina duše 1x1=1
Visina uma 50
...................
Zapremina: 1x50=50;)

Griješiš.... širina je jednodimenzionalna veličina, baš kao i dužina.

Čime množiš dušu ovdje? Ako je duša površina, onda je 50 dovoljno kao takvo, samo će odgovarajuća jedinica mjere biti kvadratna (kao metar kvadratni, jer 50 metara kvadratnih nije jednako 50 metara puta 50 metara).

S druge strane, ako ipak posmatraš dušu kao dvodimenzionalnu, na osnovu čega svrstavaš intelekt u jednodimenzionalne veličine? Ako ćeš množiti 50 na kvadrat puta 1 za imbecila, uradi to i za intelektualca...

A površina nije moguća da se primjenjuje, jer onda prosječan čovjek sa omjerom npr. 20 + 30 ima 30x30 = 900, pa 900 * 20 = 18 000 "bodova", a intelektualac prema primjeru 7,2 puta manje! To je prevelika razlika da bismo ekstremno pametne i glupe ljude toliko udaljili od sredine. Dakle račun sa površinom nije dobar, vraćamo se na jednodimenzionalne varijante.

Eh, da, možda si zaboravio da do zapremine pored dužine i širine duše dodaš i visinu koja se mjeri npr. prema tome koliko je života neko učinio boljim. Nešto mi se javlja da će ovdje da imaju mnogo prednosti oni koji su zanemarili religiju i Boga i posvetili se nauci....

zamislimo dva pračoveka u pećini
jedan pita "kako da ulovimo neku životinju za jelo?", a drugi kaže " hm, zašto moramo da lovimo da bi preživeli? Zašto jedemo..?

zamislimo dva čoveka u pustinji
jedan pita "kako da nađemo vodu ovde?" a drugi kaže " zašto je voda u pustinji sakrivena?" Sa kojim biste radije da putujete?

zamislimo dalje ovaj set pitanja

- "kako da se popnemo uz ovu planinu" i "zašto je ova planina ovde?"
- "kako da smuvam onu ženu?" i "zašto volimo žene?"
- "kako da zaradim lovu? " i "zašto postoji novac..?"
- "kako da učinimo život na zemlji boljim" i "zašto postoji smrt? čemu služi život? zašto sam uopšte ovde?"

Sa kojim bi radije živeli?

Oni koji se pitaju Kako - su humaniji. Njih zanima rešenje. Oni su praktični i interesuje ih život.

Oni koji se pitaju Zašto - u startu insinuiraju nameru (a samim tim i postojanje nečijeg plana) i tako mrse konac, bez nade da ga raspetljaju. Njihovo je pitanje infantilno (kao dete koje pita zašto je mama otišla u grad, a mi mu kažemo zato da bi kupila neku hranu, a ono pita "a što?" a mi mu kažemo zato jer moramo da jedemo, a ono pita "a što?" a mi mu kažemo, zato što ljudi moraju da jedu da ne bi umrli od gladi, a ono pita " a zašto?" a mi mu onda nataknemo kapu na glavu)..

Imamo dakle dva tipa inteligencije, jedan je praktičan, drugi nije.
Jedan je skup znanja zarad opstanka, drugi je skup nerešivih pitanja zbog zbunjenosti
Jedan je realan, drugi nije.
Jedan shvata život, drugi ne shvata.
Jedan je rođen da živi, druge ke pao s'marsa.

Ateisti pripadaju ovoj prvoj grupi.

Epa ja nisam ateista vec sam vernik a po mom razmisljanju vidim sebe u ovoj prvoj grupi tako da to sto si naveo nije bas tacno...

Zlato se nikad ne mijenja, rdja gvozdje hvata!

Joooj, sto volim sto sam zlato u odnosu na zardjalo gvozdje, pa makar oni zardjali mene glupim smatrali (iz zavisti) ;)!

Vau, a gdje je ona hrišćanska smjernost, krotkost, skromnost?

Narodnih izreka ima mnogo i za sve situacije - pa i kontradiktorne, pa ti nije mjerodavna ova. Čak se može i reći da, budući da su se ljudi uvijek prilagođavali, oni koji nemaju sposobnost prilagođavanja su to navedeno gvožđe.

Uostalom i dinosaurusi su bili oni manje sposobni za prilagođavanje promjeni života na Zemlji, pa su izumrli.... govori li to nešto? :mrgreen:

Dvije stvari:

1. Ti uopšte raspravu u kojoj neko iznosi svoje mišljenje da Bog ne postoji smatraš za Bogohuljenje. Samim tim u startu odbijaš svaku raspravu na tu temu i time se svi tvoji sledeći postovi svode na tvrdokorni oblik ubjeđivanja, bez uopšte pomisli da bi drugi mogli biti makar djelimično u pravu.

Čovek je u pravu onda kada je u pravu.

2. Ja sam ateista, pa ipak mogu, bez pretjerivanja i lažne skromnosti, reći da sam bolji čovjek od makar 70% ljudi, da sad ne gađam visoke procente. To sam naravno zaključio posmatrajući ponašanje drugih u mnogim situacijama i upoređujući sa mnom. Da li sam ja loša osoba koja u sebi nema ljubavi? Nemam ljubavi prema, po mom mišljenju, izmišljenom entitetu, što je normalno, neću voljeti nešto što smatram da ne postoji.

Ko je rekao da ateista ne može u sebi da ima Ljubavi?
Način na koji mnogi vernici ispoljavaju Ljubav prema Bogu u koga veruju, upražnjavajući razne Ljubavne-religiozne rituale, je forma kojom oni svoju Ljubav izražavaju. I to je samo jedna od formi kojom oni svoju Ljubav izražavaju.
Ateista svoju Ljubav izražava kroz drugačije forme, koje se ne podudaraju sa formama onih koji se deklarišu kao vernici.
Suština je izraziti Ljubav, a način na koji se Ljubav izražava je forma.
Hula je kada neko omalovažava, osporava i vređa tuđu formu izražavanja Ljubavi.

Majka svoju Ljubav prema svome detetu izražava na svoj način, koji ne mora biti u formu religioznog, ali suština je da ona izražava svoju Ljubav, pa bila ona ateista ili religiozni vernik.

Koje su to granice kruga? Ja sam onako priglup čovjek bez duše i ljubavi, pa ne razumijem koje su to granice kruga...

Čuj, ja mislio da me grije ATP - adenozin tri-fosfat.... :mrgreen:

Mišići greju Tvoje telo, a Ljubav greje Tvoju dušu.

Griješiš.... širina je jednodimenzionalna veličina, baš kao i dužina.

Da li je široko more jednodimenzionalna veličina?

Čime množiš dušu ovdje? Ako je duša površina, onda je 50 dovoljno kao takvo, samo će odgovarajuća jedinica mjere biti kvadratna (kao metar kvadratni, jer 50 metara kvadratnih nije jednako 50 metara puta 50 metara).

S druge strane, ako ipak posmatraš dušu kao dvodimenzionalnu, na osnovu čega svrstavaš intelekt u jednodimenzionalne veličine? Ako ćeš množiti 50 na kvadrat puta 1 za imbecila, uradi to i za intelektualca...

Zato što duša ima širinu, a inteligencija ima visinu.
A Ti bi radije da pređemo na kvantnu mehaniku? Pa da malo začinimo sa teorijom relativiteta? :dash: ;)

Epa ja nisam ateista vec sam vernik a po mom razmisljanju vidim sebe u ovoj prvoj grupi tako da to sto si naveo nije bas tacno...

Nisi meni odgovorio, ali me kopka zašto meni moj drug vjernik stalno nabada na nos da mu na pitanje "zašto" počnem odgovarati "kako" je nešto ovako ili onako. Njega sam naveo prvog jer se baš raspravljamo po tom pitanju, stalno, ali i drugi s kojima sam pričao su sličnog mišljenja - pitaju me znam li "zašto", a ne "kako"... po mom iskustvu ti si izuzetak od pravila....

Jer neke stvari se jednostavno dese slučajno....čista fizika....

Čovek je u pravu onda kada je u pravu.

Naravno, ali preskačeš ono što sam htio reći - odbacuješ bilo kakvu mogućnost da su drugi u pravu. Eto, malo sam se nerazumljivo izjasnio maloprije.

Ko je rekao da ateista ne može u sebi da ima Ljubavi?
Način na koji mnogi vernici ispoljavaju Ljubav prema Bogu u koga veruju, upražnjavajući razne Ljubavne-religiozne rituale, je forma kojom oni svoju Ljubav izražavaju. I to je samo jedna od formi kojom oni svoju Ljubav izražavaju.
Ateista svoju Ljubav izražava kroz drugačije forme, koje se ne podudaraju sa formama onih koji se deklarišu kao vernici.
Suština je izraziti Ljubav, a način na koji se Ljubav izražava je forma.
Hula je kada neko omalovažava, osporava i vređa tuđu formu izražavanja Ljubavi.

Majka svoju Ljubav prema svome detetu izražava na svoj način, koji ne mora biti u formu religioznog, ali suština je da ona izražava svoju Ljubav, pa bila ona ateista ili religiozni vernik.

Slažem se da svako ima svoju formu izražavanja ljubavi, ali ne znam šta ti je onda problem što ja kažem da nije hrišćanstvo patentiralo ljubav, već da svi imaju tu ljubav u sebi, neko manje, neko više?

Mišići greju Tvoje telo, a Ljubav greje Tvoju dušu.

Isto što i u odgovoru iznad - ljubav grije dušu, pa neko to doslovno shvata, neko metaforički, ali se svodi na isto i kod ateista i kod vjernika.

Da li je široko more jednodimenzionalna veličina.

Misliš na intelekt? Ne, naravno da nije.

Ozbiljno, nego koja je jedinica za širinu mora? Ja znam jedinice za površinu, a za širinu takođe, ali nam se dimenzije ne poklapaju, pa mi reci - koja je to dvodimenzionalna jedinica za jednodimenzionalnu veličinu širina mora?

Zato što duša ima širinu, a inteligencija ima visinu.
A Ti bi radije da pređemo na kvantnu mehaniku? Pa da malo začinimo sa teorijom relativiteta? :dash: ;)

Ja sam se između religije i nauke opredijelio za nauku, budući da su nekako uvijek bile suprotstavljene.... i uvijek je religija postajala sve apstraktnija pod pritiskom nauke.... sad ne može više da se tvrdi da je Bog tu i tamo, na planini, u drvetu, na nebu (Mjesec), već jedina moguća varijanta - da je toliko apstraktan da ga ne možemo vidjeti i čuti, već da možemo samo da vjerujemo. Simpatično ograđivanje od tolike apstraktnosti.

Nije ovo neko naučno pitanje, pitam te jasno: Zašto ne može inteligencija da ima površinu (npr. ima više vrsta inteligencije, pa to neka je širina, a prosječnu visinu svih uzmemo za visinu, pa je proizvod toga površina inteligencije), a da širina duše bude jednodimenzionalna (ili si dobrodušan ili nisi)? Na osnovu čega ti kažeš da je širina duše (samo ime kaže broj dimenzija) dvodimenzionalna?

Pogrešan je pristup da fizikom pokušavaš da objasniš ono što nije fizičko, ono što je duševno i duhovno, tj, ono što je metafizičko.

Znači nema veze što su dokazani dinosaurusi, otprilike starost Zemlje, Sunca, Univerzuma, kad je prije Isusa bilo svega 42 generacije do Adama i Eve? (po Luki nešto više, ali kao da je to bitno, 10 do 20 manje više)

I onda pokušavaš da mi kažeš kako ja to gledam previše fizički.... Objasni ti meni kako je moguće ovo što sam naveo....

Do tada smatram svoje oslanjanje na fizičke zakone opravdanim. Širina je širina, 1-dimenzionalna veličina i to je to.

Naravno, ali preskačeš ono što sam htio reći - odbacuješ bilo kakvu mogućnost da su drugi u pravu. Eto, malo sam se nerazumljivo izjasnio maloprije.

Čovek je u pravu onda kada je u pravu. ;)

Slažem se da svako ima svoju formu izražavanja ljubavi, ali ne znam šta ti je onda problem što ja kažem da nije hrišćanstvo patentiralo ljubav, već da svi imaju tu ljubav u sebi, neko manje, neko više?

Ko je rekao da je Hrišćanstvo patentiralo Ljubav?
Ja verujem da je Ljubav Tvorac. A Tvorac je patentirao beskonačno mnogo formi Ljubavi. Jedna od tih formi je i čovek. ;)

Misliš na intelekt? Ne, naravno da nije.

Ozbiljno, nego koja je jedinica za širinu mora? Ja znam jedinice za površinu, a za širinu takođe, ali nam se dimenzije ne poklapaju, pa mi reci - koja je to dvodimenzionalna jedinica za jednodimenzionalnu veličinu širina mora?

Znaš Ti šta sam rekao. Samo se praviš malo pametan. ;)

More je prostrano, more ima širinu. Duša je prostrana, duša ima širinu.
Inteligencija je visoka, inteligencija ima visinu, ako posmatraš iz dubine.
Ili inteligencija je duboka, inteligencija ima dubinu, ako posmatraš sa visine.

Nisam ja vređao intelektualce, kada sam postavio onu metaforu, slikovit primer. Dakle, imaš i ovakvih intelektualaca:

Imbecil:
Širina(prostranstvo) duše 50x50=2500
Visina uma 1
...................

Intelektualac:
Širina(prostranstvo) duše 50x50=2500
Visina uma 50
...................
Zapremina: 2500x50=125.000;)

Ja sam se između religije i nauke opredijelio za nauku, budući da su nekako uvijek bile suprotstavljene.... i uvijek je religija postajala sve apstraktnija pod pritiskom nauke.... sad ne može više da se tvrdi da je Bog tu i tamo, na planini, u drvetu, na nebu (Mjesec), već jedina moguća varijanta - da je toliko apstraktan da ga ne možemo vidjeti i čuti, već da možemo samo da vjerujemo. Simpatično ograđivanje od tolike apstraktnosti.

Nauka se bavi fizičkim stvarima, religija se bavi metafizičkima stvarima. ;)

Nije ovo neko naučno pitanje, pitam te jasno: Zašto ne može inteligencija da ima površinu (npr. ima više vrsta inteligencije, pa to neka je širina, a prosječnu visinu svih uzmemo za visinu, pa je proizvod toga površina inteligencije), a da širina duše bude jednodimenzionalna (ili si dobrodušan ili nisi)? Na osnovu čega ti kažeš da je širina duše (samo ime kaže broj dimenzija) dvodimenzionalna?

Rekoh Ti.
Duša je prostrana, duša ima širinu. More je prostrano, more ima širinu. Duša je ogledalo zvezda, svetlosti. More je ogledalo zvezda, svetlosti. Ogledalo je prostrano, ogledalo ima širinu.
Inteligencija je visoka, inteligencija ima visinu, ako posmatraš iz dubine.
Ili inteligencija je duboka, inteligencija ima dubinu, ako posmatraš sa visine.

Poslednja izmena:
Y:
Ovo nije tema koja govori o "dokazima" postojanja, ili nepostojanja boga, već o stanju svesti ateista, odnosno vernika. I pre svega priča o tome da ateizam nije izbor, već i da umnogome zavisi od IQ. :lol:
manje inteligenti ljudi su skloniji "lakim resenjima".
tesko je razumeti evoluciju i kojekakve nauke, lakse je verovati u carobnjaka, i kad god nesto ne razumes to pripises carobnjaku.
picture.php

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back