gost 305754
Poznat
- Poruka
- 9.412
zna, zeli....tizaista mislis da je bog bice koje razmislja kao mi smrtnici?
da samo sto njegova volja nije nicim ogranicena za razliku od nase..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
btw ovo kao daje mona pisala...neo jel ti to hoces da preletis?

Pa dobro i zlo su etikete koje lepimo na naše akcije. Nedostatak dobra ne proizvodi nužno zlo. Ako prođeš pored prosjaka i ne daš mu dinar, to ne znači da si negde stvorio serijskog ubicu.
Tako da, te analogije sa nedostatkom dobra ne piju vodu.
Hladnoća, kao i mrak, postoji kao što postoji i ateizam, konstatuje se po principu odsustva toplote, svetlosti ili teizma, i može se konstatovati samo kao njihovo odsustvo i nikako nezavisno od njih.
Da li Ti kažeš mrak je tamna energija?
Ne. Društvene norme su samo odraz onih ponašanja koja donose evolutivnu prednost.
Primer: hrišćanska zapovest "ne ubij" je direktna posledica evolutivne prednosti zajednice u kojoj jedinke ne ubijaju jedna drugu, jer ih nasumično međusobno ubijanje unazađuje kao celinu. Isto tako pomoć slabijim jedinkama... ona zajednica koja pomaže slabijima, ima veće izglede da napreduje.

Prednost se može odnositi i na društvo i na jedinke, i na ljude, i na životinje... to je više nego očigledno. Humanost ionako nema veze ni sa ateizmom ni sa teizmom. Ne znam što si zapeo sa tom majicom, ne nalazim naročitu mudrost u akronimima...
Da sam naivan (i lakoveran) sada bih bio hriscanin sa moralom na nultom podeoku.
da samo sto njegova volja nije nicim ogranicena za razliku od nase..
mislim da gresis.....
cekaj sad ti kazes Bog je apsolut?Sta znaci da je apsolut?
mislim da gresis.....
cekaj sad ti kazes Bog je apsolut?Sta znaci da je apsolut?
to znaci da je apsolutan. a ako ga ogranicavas samo na ljudsko poimanje dobra ona nikako nije apsolutan. vec polovican.
u svetu koji nas okruzuje postoji dualizam. postoji dobro i zlo. ako tako gledas onda mozes reci da je zlo odsustvo dobrog, a isto tako mozes reci da je dobro odsustvo zla.
medjutim ukoliko to dobro izjednacis sa pojmom bog....a to mnogi rade. to je apsurd.
bog je iznad, i slazem se da se bog ne moze obuhvtiti niti jednim pojmom. zbog toga sto se bog pokusava objasniti recima koje za razliciti ljude imaju razlicito znacenje dolazi do tih iskrivljenih shvatanja ono sto nam religije pokusavaju reci.
bog je nuzan hmmm ja bih rekla sveprisutan i sveobuhvatan i kao takvog ga ne mozes ograniciti pojmom dobrog u najprostijem ljudskom shvatanju tog pojma.
to znaci da je apsolutan. a ako ga ogranicavas samo na ljudsko poimanje dobra ona nikako nije apsolutan. vec polovican.
pa ajde objasni to apsolutan...sta to znaci..?pusti ti sad dobro,zlo,crno,belo...sta znaci da je apsolutan?
to je sve okej i mozes cak tako da gledas na stvari iz sveta koji mi smrtnici poznajemo. ali ne mozes reci za apsolutnog, sveprisutnog, jednog boga da je odsutan negde. to je paradoks.
pa posto je apsolutan on ZNA sta je dobro a sta je zlo zato i jeste apsolut...on moze da bude zao ali posto POZNAJE zlo ne zeli..apsolutno je slobodan
уптаво тако. Бог је добар по сопственој вољи, а не по нужности. као што и постоји по соптвеној вољи, а не по нужности.

слажем се. с тим што бих додао да не постоји дуализам, јер би онда то довело до постојања два бога, а тиме и до укидања појма бог.
odlicno samo to primeni i na ateisticke argumente kad pricas o Bogu![]()
pa ajde objasni to apsolutan...sta to znaci..?pusti ti sad dobro,zlo,crno,belo...sta znaci da je apsolutan?
vec ti rekoh - svaobuhvatan, sveprisutan, jedan bog.
vec ti rekoh - svaobuhvatan, sveprisutan, jedan bog.
znaci ogranicen velicinom kosmosa po tebi?
управо тако. Бог је добар по сопственој вољи, а не по нужности. као што и постоји по соптвеној вољи, а не по нужности.
Koje ateističke argumente?
Mislim da nisi razumeo šta sam rekao

dakle bog postoji samo zato sto zeli
sta je boilo pre, zelja ili bog
to pokusavam da joj objasnim![]()
razumeo sam te ja vrlo dobro..![]()
sve postoji zato sto on zeli![]()