Ateisticki kutak

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa eto za pocetak sto sam pitao pitao
mozda jos da dodam sto se tako ovde veze ateizam za nauku od pocetka kritike religije pa do osnivanja novog ateizma kad je svaki pravac
filozofski a ne naucni . pojedinci su naucnici bilo teisti ili ateisti bilo koje vere ubedjenja ili filozofskog pravca ?

Da, i tvoj kompjuter i internet i elektirka i sateliti i ... su samo pretpostavke. I ti se, ocigledno, jedna obicna beznacajna pretpostavka. Covek prosto da se krsti i nogama i rukama kad procita ko se sve ovde prijvljuje da diskutuje o nauci.

Govorim o tvome "vjeruju" - darvinizmu i velikom prasku.
Inace,to o individui kao obicnom spletu okolnosti koja je u principu jedno veliko nistavilo je deo tvog mita.

Pa eto za pocetak sto sam pitao pitao
mozda jos da dodam sto se tako ovde veze ateizam za nauku od pocetka kritike religije pa do osnivanja novog ateizma kad je svaki pravac
filozofski a ne naucni . pojedinci su naucnici bilo teisti ili ateisti bilo koje vere ubedjenja ili filozofskog pravca ?

ovo nemoj mene da pitaš, pitaj vernike. ni meni nije jasno...

Dobro da pitam dalje ionako mi je svejedno presuda pala :
Jeste svi ovde istog filozofskog pravca ili ima razlike i medju vama ?
Zasto ste ateisti i kojeg pravca ?
Ili ste jednostavno ovde udruzeni u opoziciju teizmu ?

kojeg pravca? ja sam pravoslavni ateista... :lol:
ne znam za ostale, ali ja nemam svoj pravac, bar ne što se tiče ovoga na temu ateizma.
ateista sam zato što ne mogu da poverujem u nebuloze kakve propagiraju pojedini vernici. došla sam ovde kao agnostik. u rl se ne bavim ovakvim temama.
mislim da je to stvar mentalnog sklopa, ili imaš potencijala da veruješ u bajke, ili jok. ili ti treba neko da ti savest drži budnom, obećena nagrada, štaka za kroz život, ili jok.
slučajno ne kopamo oči kao vernici jedni drugima sa svojim frakcijama i sektama, pa ti možda delujemo kao udruženi, ali nismo... bar ja nisam. :lol:

Zaista, zašto ne uspevaš to da objasniš? Možda, ali samo možda zato što to nije istina :kafa:

Pa i ja tvrdim da teorija evolucije,veliki prasak i abiogeneza nisu istina. :kafa:

@Nečastiva nevesta
aj kad si već tu... obrati pažnju na bold, ili koristiš reči kojima ne znaš značenje, pa si ih sve strpao u isti kontext, ili si gloop. i ti ćeš nekome nešto da objašnjavaš, paradoxu..
Šta'š...volim da trpam.:kafa:

@Atestirani musliman
Sa nestrpljenjem ocekujem da obrazlozis sta su Teorija evolucije, Teorija velikog praska i Abiogeneza.
Ja sa nestrpljenjem očekujem tebe na temi "Evolucija vs kreacija" gde ćeš imati šansu da podučiš nas neuke.

Takodje, bice interesanto tvoje objasdnjenje, tj. definicija "Militantnog ateizama" i koliko takvih religija postoje i gde egzistiraju.
Jedan pametni čika je rekao da je definicija ono što je najteže sastaviti a najlakše osporiti. Zato ću ti umesto definicije predložiti da se pogledaš u ogledalo.:kafa:

Dobro da pitam dalje ionako mi je svejedno presuda pala :
Jeste svi ovde istog filozofskog pravca ili ima razlike i medju vama ?
Zasto ste ateisti i kojeg pravca ?
Ili ste jednostavno ovde udruzeni u opoziciju teizmu ?
medju ateistima imas koliko god hoces razlika. slusamo razlicitu muziku, glasamo za razlicite partije, neki vole da izlaze neki ne.
evo ja na primer ne pijem, ne pusim, ne drogiram se, vredno radim i postujem druge ljude.

zar to rade ateisti ???
Kad bi samo znao šta sve rade ateisti... ti đavoli jedu burek na Veliki petak (ako im se jede) - pa kuj ćeš gore... to ti je karta u jednom pravcu za propast.... :mrgreen:

Još kad bi mogao da mi potvrdiš da razumeš da ateista ne mora da veruje ni u darvinizam ni u teoriju Big bang-a, a da bude 100% ateista - bilo bi do jaja. Mada, sumnjam da možeš da ideš toliko daleko.
to sam skontala kada si uleteo jeremiji.
:hahaha:

medju ateistima imas koliko god hoces razlika. slusamo razlicitu muziku, glasamo za razlicite partije, neki vole da izlaze neki ne.
evo ja na primer ne pijem, ne pusim, ne drogiram se, vredno radim i postujem druge ljude.

Pa i teisti slusaju razlicitu muziku neki glasaju neki ne neki izlaze neki ne , neki piju, neki puse neki se drogiraju neki ne rade vredno i nepostuju druge ljude !!!!
To ne bi trebalo da bude tema rasprave izmedju ateiste i teiste , ne razumem ?

Kad bi samo znao šta sve rade ateisti... ti đavoli jedu burek na Veliki petak (ako im se jede) - pa kuj ćeš gore... to ti je karta u jednom pravcu za propast.... :mrgreen:

:hahaha:

hahaha ,pa vecina teista jede burek petkom koji neki nazivaju velikim,
vecina onih kojima je veliki petak jedu burek
osiim toga i oni koji poste mogu jesti burek na veliki petak ako je burek postan (posto sad ima i takav)
po meni ima puno gorih stvari
sta je propast ?

Meni licno je nebitno sta rade ateisti ili bilo koji drugi interesuje me sto se deklarisu kao ateisti
dakle to bi mi bilo interesantno za razgovor !

Tema nije prikladna ni za burek, ni za filozofiju. Postavljač je želeo da se diskutuje o nekim pragmatičnim pitanjima, a ne još jednu temu na kojoj bi se oglašavali... teoretičari trpanja. :kafa:
Ja nisam poceo o bureku ali ako nije za filozofiju onda se izvinjavam kao sto sam pri ulasku na ovu temu , otvoricu posebnu temu , ne razumem definicuju ''teoreticari trpanja'' i na koga se odnosi !?

Ja nisam poceo o bureku ali ako nije za filozofiju onda se izvinjavam kao sto sam pri ulasku na ovu temu , otvoricu posebnu temu , ne razumem definicuju ''teoreticari trpanja'' i na koga se odnosi !?
Imaš gore. Odnosi se na one koji su uvereni da bi im trpanje sasvim dobro išlo od ruke kada bi imali prilike da se pokažu. U međuvremenu to koriste kao argument u verskim raspravama sa gospojama ovde. :kafa:

Inace,to o individui kao obicnom spletu okolnosti koja je u principu jedno veliko nistavilo je deo tvog mita.
Zar je moguce da je neko toliko glup da negira nauku kao sistem znanja. Neverovatno koliko ima biblijom zamagljenih umova da se tako skaradno izjasnjavaju o nauci, a jedva da su zavrsili osmogodisnju skolu. I to zahvaljujuci sto se u osnovnoj skoli ne ponavlja.

Pa i ja tvrdim da teorija evolucije,veliki prasak i abiogeneza nisu istina. :kafa:

Pa dobro, za to je potrebna samo jedna sitnica, opiši proces Božjeg stvaranja, kako je teklo stvaranje planeta i zvezda, kako je nabavio materijal i kako je napravio zakone fizike i problem rešen :D

=

све се на крају своди на просту ствар....атеисти ће провести живот верујући да је све што виде настало *случајно из ничега* а да су они сами ништа друго него потомци мајмуна и на крају за то,*ако* су били у заблуди-има још да попасу и вечне муке...нема шта...*промишљено*...ал ако каже неки *научник* да је тако,шта има да се ви бакћете даље са тим...са друге стране,православни верници ће провести живот верујући да су врхунац стварања Творца свега видљивог и невидљивог и гледљаће да поштују Заповести свога Творца....ако *нису били у праву*-НИКОМ НИШТА(бар нису себе сматрали цео својх век потомцима мајмуна) а ако* јесу били управу-имаће велике шансе да већност проведу у Рају са својим Творцем...е сад,ова проста аналогијапоказује ко је заиста већи мајмун у целој овој причи...поздрав и да баталимо ово даље пресипање из шупљег у празно...

U pravu si, sve se svodi na jedno: ti si ubedio sebe u neku priču o stvoritelju koji će da ti sudi a potpuno ignorišeš realnost. Kao na primer kad dođe daltonista i ubeđuje me da je zid sive boje iako svi ljudi odreda govore da je crven. I džaba, možete da se ubeđujete s njim koliko hoćete, za njega će taj zid uvek biti siv. Tu rasprave nema. Džabe ti ja govorim da sve o nauci i istraživanjima kad ti ne želiš da proveriš to, ti samo hoćeš da održiš svoj sistem verovanja. Ja tu ništa ne mogu.

Fixa
Pa mozda po tebi nema ali po meni ima jer sto se deklarisu kao ateisti meni znaci samo da ne veruju u Boga ili bozanstvo
i nista vise onda ni oni ne trebaju neki kutak jer o cemu bi razgovarali ??

Pa mozda po tebi nema ali po meni ima jer sto se deklarisu kao ateisti meni znaci samo da ne veruju u Boga ili bozanstvo
i nista vise onda ni oni ne trebaju neki kutak jer o cemu bi razgovarali ??
Pa recimo o tome kako oni koji veruju utiču na naš zajednički život na razne načine... kad ne bi bilo interakcije između vernika i nevernika, ne bi bilo ni potrebe za nekim posebnim razgovorom... međutim, kad država postavi popa za šefa radiodifuzne agencije, onda je u pitanju veliki problem koji zahteva razgovor. Naravno, nisu svi vernici problem, ali oni na visokim pozicijama u jednoj sekularnoj državi često jesu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back