Pre nekoliko dana sam u jednom manje poznatom lancu, kupio poslednji ovakav model koji su imali u toj radnji i to za 36.000 dinara. U pitanju je bilo akcisko snizenje.

ocena windovs korisnickog iskustva
Ovaj model je veoma kvalitetan i funkcionalan. Ne preporucuje se za igrice ali sto se tice svakodnevne upotrebe za neke prosečne stvari, mislim da je skoro savrsen.
Ono sto je stvarno vrednopohvale kod njega je sistem hladjenja: gotovo da se ne greje i posle celodnevnog koriscenja; osecaj kada radite na njemu je takodje specifican. Iako sporiji ( za danasnje standarde) Intel pentijm procesor, sasvim je dovoljan da se preko njea mogu obradjivati ralicite vrste potata. Radna memorija od 4GB je dovoljna da racunar ne koci kod paralelnog rada vise aplikacija koje su u rangu prosecnog zauzeca. (jaws, formatFactor, google chrome, winamp i jos po neka aplikacija ) moze istovremeno bii aktivna a da ne dodje do bagovanja. Aluminijmsko kuciste mu daje poseban izgled. Sto se zvuka tice on je u odnosu na slicne modele koji se po pribliznoj ceni mogu dobiti unapredjen. SonicMaster sistem za obradu zvuka daje posebnu draz koju nadopunjuju veoma kvalitetni stereo zvucnici, kojima je mozda jedina mana sto se nalaze bukvalno ispod laptopa, pa se to u zavisnosti od podloge moze odraziti na sam zvuk. Takodje vredi spomenuti i utičnicu za slusalice kja je koncipirana tako da je visenamenska: sistem automatski prepoznaje koji ste zvucni uredjaj prikljucili i reaguje u skladu sa tim... ma da meni nije uspelo da povezem svoj stari diktafon preko Line in kabla, ali kada su u pitanju slusalice i mikofon u pitanju prepoznavanje se vrsi bez greske.
HDD koji mozda nije dovoljno brz, ali je za ulozena sredstva jos uvek velikog kapaciteta, ce zadovoljiti potrebu za mobilnoscu fajlova vecine korisnika...
Uz ovaj laptop, pakovanjem je predvidjeno da dobijete fenomenalnu asusovu torm, a ja bih vam preporucio da ponesete neku sto je moguce vecu kesu kako ne biste imali problem prilikom transporta kao sto sam ja imao: naime u radnji nisu imali vecih kesa te su mi dali neke koje su jedva izdrzale transport do kuce.
Dakle Asus K56CA-XX062D je definitivno moja preporuka.