Artemiti pripremaju "kanonizaciju" Marka Radosavljevića zvanog Artemije

Ne idem kod tzv. artemita jer mi nisu blizu, ali to su naša pravoslavna braća. Konkurencija je zdrava. Tako će se popovi i vladike u SPC-u zamisliti šta rade. Npr. episkop SPC tuče i maltretira popa. Popu sada ostaje mogućnost prelaska u Eparhiju u egzilu. Kad se steknu uslovi lako se izmire. Tako su se izmirili i zavađeni Srbi u Americi (Slobodna srpska pravoslavna crkva i SPC) a sudili se i tukli.

U Eparhiji u egzilu se služi sveta liturgija kako se služila u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u vreme svetog vladike Nikolaja i svetog ave Justina Popovića. Čuvaju se srpski običaji i svetosavlje. To je dobro da neko sačuva pravoslavlje i svetosavlje neizmenjeno. Alternativa SPC-u su i crkvena zajednica arhimandrita dr Nikodima (Bogosavljevića) i Srpska istinska pravoslavna crkva koja ima već tri episkopa.

U Eparhiji u egzilu se služi sveta liturgija kako se služila u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u vreme svetog vladike Nikolaja i svetog ave Justina Popovića. Čuvaju se srpski običaji i svetosavlje. To je dobro da neko sačuva pravoslavlje i svetosavlje neizmenjeno. Alternativa SPC-u su i crkvena zajednica arhimandrita dr Nikodima (Bogosavljevića) i Srpska istinska pravoslavna crkva koja ima već tri episkopa.
To onaj nikodim sto je sam sebi napisao potvrdu da ne treba nositi masku u koroni i stavio pecat spc a izbacen iz nje..:rotf:

Јел ће ови детаљи ући у његово ,,житије":

1729536347436.jpeg

1729536374615.jpeg

Јел ће ови детаљи ући у његово ,,житије":

Pogledajte prilog 1629697
Pogledajte prilog 1629698
Грађевинско предузеће "Раде Неимар";
архимандрит Симеон Виловски као човек са два благослова који је познат по новчаним преварама;
oперација заузимања манастира од стране Артемија. Само су неки од ствари, да додамо сарадњу са Есфигменом, плаћање америчком лобисти за одлагање независности Ким итд.
Било је ту свега и свачега. Умислио човек да је епархија његово власништво и да не слуша никог.

Грађевинско предузеће "Раде Неимар", архимандрит Симеон Виловски као човек са два благослова који је познат по новчаним преварама као и операција заузимања манастира од стране Артемија. Само су неки од ствари, да додамо сарадњу са Есфигменом, плаћање америчком лобисти за одлагање независности Ким итд.
Да не заборавимо на то.
Да, све то ће морати да буде део ,,житија" будућег ,,Светитеља".

Prevaren od strane tih lopuza.
E te lopyze budu buduci popovi.u toj novoj crkvi.
Добро је он знао шта ради. Није Артемије био ни мало наиван.
Одбио комисију из времена патријарха Павла и опет радио све по старом.
Нико њега није преварио него он сам себе.

Добро је он знао шта ради. Није Артемије био ни мало наиван.
Одбио комисију из времена патријарха Павла и опет радио све по старом.
Нико њега није преварио него он сам себе.
Ne mogu da verujem da jedan mator covek zeli da se ovajdi prevari.

Ne mogu da verujem da jedan mator covek zeli da se ovajdi prevari.
Он је много пре тога сарађивао са Есфигменом.
Покушавао је да оснује (добро читаш, оснује) манастир Бањска и епархију рашко призренску.
Свашта је ту било, очигледно да је човек накрао доста пара а и имао разне планове.
Оне његове катакомбе нису могле саме од себе ни да се направе ни да се одржавају, тамо живе неки људи који треба да живе од нечег.
Сад његове групе грађана иду кроз село и траже помоћ за своју катакомбу.
Срећа па људи полако уче да су то људи који су се обукли у монашку одећу а не монаси.

Покушавао је да оснује (добро читаш, оснује) манастир Бањска и епархију рашко призренску.
Свашта је ту било, очигледно да је човек накрао доста пара а и имао разне планове.
Оне његове катакомбе нису могле саме од себе ни да се направе ни да се одржавају, тамо живе неки људи који треба да живе од нечег.
Срећа па људи полако уче да су то људи који су се обукли у монашку одећу а не монаси.
Neka ih, bore se za pravoslavlje. Videćeš za godinu-dve kad te svjatjejši Porfirije i zvanično ujedini sa katolicima koji je smisao borbe sv. vladike Artemija i Eparhije u egzilu.

Verujem ti .
Malo sam ja o tom.slucaju citala.

Back