Artemijevci, ili Artemiti

Артемијеви то већ годинама не дозвољавају.
Кад су нашли ону несрећну монахињу која је нешто чула о томе шта су канони али није баш сигурна шта је, то је био распад система. Сами су Артемити себе урушили, а то је било давних дана.
Ne znam za to. Nisam nikada imao posla sa njima. Mogu misliti šta bi tek mislili o meni, koji mislim da kod rimokatolika u drugih ima blagodati toliko koliko su blizu istini koja je u puniti samo kod pravoslavnih. Ali i svetaca.
Ja sam za njih gori i od p. Vartolomeja i p. Porfirija zajedno.

Питај шта се десило кад је она монахиња узела парче папира и прочитала анатему на патријарха Иринеја и то после службе (мислим да је била Литургија или неко друго богослужење). То што је она начула да постоји анатема, очигледно појма нема шта је то и како то функционише у пракси.
То ти је суноврат артемита у пракси.

Питај шта се десило кад је она монахиња узела парче папира и прочитала анатему на патријарха Иринеја и то после службе (мислим да је била Литургија или неко друго богослужење). То што је она начула да постоји анатема, очигледно појма нема шта је то и како то функционише у пракси.
То ти је суноврат артемита у пракси.
Ne znam za to. Nemam nikakve kontakte sa njima. SPC i ponešto sa starokatolicima (koji se osipaju i raspadaju). Sa rimokatolicima ponekad tako da odem i vidim kakvo je stanje kod njih. Inače je žalosno gledati stanje u hrišćanskom svetu, ljudi se udaljava od crkve. Ne razumeju šta je smisao hrišćanstva i života.
A prečišćivanje vernika česticama za žive i mrtve u SPC nije sunovrat u praksi?

Poslednja izmena:

Back