Aromaterapija

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
125.242
U poslednje vreme nakon razgovora sa prijateljicom koja je lekar sam poceo da se malo bavim aromaterapijom i mirisem svakakva etericna ulja :D

da li i vi to radite i kakva su vam iskustva i koja ulja koristite?

Ne opušta za vreme posla?

Ne znam kako to funkcioniše. Na šest sati po par udisaja ili kako? :dontunderstand:
ma ne, uzmes difuzer, stavis maksimalno 5 kapi u vodu (za te stvari vazi zlatno pravilo "manje je bolje", ne smes nikako preterivati sa etericnim uljima) i pustis da radi jedno pola sata do sat..ne treba preterivati.

ma ne, uzmes difuzer, stavis maksimalno 5 kapi u vodu (za te stvari vazi zlatno pravilo "manje je bolje", ne smes nikako preterivati sa etericnim uljima) i pustis da radi jedno pola sata do sat..ne treba preterivati.
aaa.. tako to radi..

Ja sam imala aromaterapiju zumbulom, bagremom, zovom, ružama. Sada čekam
lipu i noćnu frajlu. :zaljubljena:

ruza inace spada u najbolji miris u aromaterapiji.

ali nije to isto kao kad sedis u prirodi i mirises ali ok..uzivaj :D
Ma dobro, ja se to hvalim kako imam prirodnu aromaterapiju.

Zapavo mislim da bi čovek uvek trebao da bude okružen prijatnim
prirodnim mirisima, što za nekoga ko živi u gradu i nije baš moguće.
A ni na selu ako čuva.. 🐖 :lol:

Prijatni mirisi utiču na naše raspoloženje, pa samim tim i na zdravlje.

Jel je neko upraznjava?

Bio sam na nekom desavanju i medju zvanicama je bila jedna doktorka koja se bas bavi tim stvarima za svoju dusu i lepe stvari mi je ispricala o tome i posle sam otisao u prodavnicu i kupio aparat i neka ulja.
Da li vi radite aroma terapiju i koje mirise koristite?
Meni je ona hvalospeve ispricala o ruzi.
Ja koristim i lavandu jos.

Jel je neko upraznjava?

Bio sam na nekom desavanju i medju zvanicama je bila jedna doktorka koja se bas bavi tim stvarima za svoju dusu i lepe stvari mi je ispricala o tome i posle sam otisao u prodavnicu i kupio aparat i neka ulja.
Da li vi radite aroma terapiju i koje mirise koristite?
Meni je ona hvalospeve ispricala o ruzi.
Ja koristim i lavandu jos.
Mirisi na mene bas uticu to sam primetila.Meni najvise prija limun i Cedarwood.Bas ti da drugu dimenziju instant.

Ja sam kupovala ta ulja ne zbog terapije nego zbog mirisa. Mnogo su dugotrajniji i nekako me svaki asocira ne nešto.
Kupovala sam miris jasmina, ruže, ocean, kedar, sandalovina, citruse, lavandu, itd...Neke još imam...
Nakapam gde stignem...Čak i u kolima.

Ja sam kupovala ta ulja ne zbog terapije nego zbog mirisa. Mnogo su dugotrajniji i nekako me svaki asocira ne nešto.
Kupovala sam miris jasmina, ruže, ocean, kedar, sandalovina, citruse, lavandu, itd...Neke još imam...
Nakapam gde stignem...Čak i u kolima.
Ovo se ne nakapava nego kapnes par kapi u vodu koja se greje i isparava.

Mislim da nije jer se ovo i ne preporucuje duze od 15 minuta da se udise a svakako nikako preko pola sata.
Meni je to sve isto. Da li je štapić, sveća, ulja, neka para, gas...Bitno je da miriše.
Na poslu smo imali taj ovlaživač vazduha sa eterničnim uljima.
Imala sam ili imam negde i neko čudo od soli. Ispod staviš sveću, gore vodu i ulja.
Posebno ne bih kupovala neke aparature da mi daju mirišljavu paru pošto se eto, zadovoljavam na druge načine :lol:

Back