АРИСТОКРАТИЗАМ, РАСИЗАМ И ТОТАЛИТАРИЗАМ

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
АРИСТОКРАТИЗАМ, РАСИЗАМ И ТОТАЛИТАРИЗАМ
Било би добро да одмах на почетку овог текста нагласимо разлику између поремећаја и болести, наиме: „Поремећај представља негативан процес, док болест представља негативно стање, при чему поремећај не мора прерасти у болест, под условом да се на време примети и исцели“.

Већ смо раније напоменули да Его није јединствен, већ се састоји из три дела: Мисаоног, Емоционалног и Животног Ега, који током развоја успостављају међусобне везе – постају међузависни, те ће се услед тога поремећај код једног, одразити и на остала два Ега.
Основну активност сваког Ега чини потрага за моћи – која се налази свуда око њега јер је сви људи поседују, и моћ се присваја путем борбе која је стална, сурова и болна, јер се нико не одриче сопствене моћи добровољно. Увећање Личне Моћи Ега доводи до његове деформације, што временом поприма одређени психолошки став који постаје заједнички једном броју људи, тај став има своју филозофију и испољава се у неколико фаза, те стога опис који следи нема за намеру да пружи потпуно објашњење тих фаза, већ пре да прикаже њихов природан след.

ПРВА ФАЗА: АРИСТОКРАТИЗАМ
Ово је прва фаза поремећаја Ега и она најчешће није везана за аристократију у генеалошком смислу, већ се особа сама по себи осећа припадником вишег друштвеног слоја у односу на (најчешће) остале припаднике своје нације. Овај осећај може имати подлогу на основу које особа гради осећај припадности аристоктратији – факултетско образовање, посебне таленте, бављење одређеном врстом музике… али и не мора, и у оба случаја њен интелектуални ниво може варирати од високог, преко просечног, до испод просечног интелектуалног нивоа.

ДРУГА ФАЗА: РАСИЗАМ
Следећу фазу чини расизам и она представља природан наставак аристократске фазе. Аристократе (нећемо користити наводнике, јер је иронија очигледна) се увек осећају незадовољним и оштећеним јер им се чини да им „нижи слојеви друштва“ отимају оно, што им по природном праву припада – висок друштвени положај, праћен привилегијама, богатством и монденским животом. Недостатак неких или свих набројаних елемената код њих аутоматски производи незадовољство, мржњу и бес, које испољавају расизмом.

Расизам увек у себи садржи јак осећај презира и мржње према „нижим расама“ које својим постојањем „прљају“ њихов уредан и чист свет. Као што сте сигурно већ и приметили, расизам не изражава своју мржњу само према другим расама, већ према свим „нижим слојевима друштва“, укључујући ту и припаднике сопствене нације.

ТРЕЋА ФАЗА: ТОТАЛИТАРИЗАМ – НАЦИЗАМ И КОМУНИЗАМ
Када говоримо о тоталитаризму, прво што ће нам пасти на памет јесу нацизам и комунизам као два потпуно супротна погледа на свет, што је свакaкo само привид, јер суштински гледано и нацизам и комунизам представљају тоталитарни облик владавине друштвом, у коме не постоји слобода мишљења (или у најбољем случају постоји симулација слободе мишљења), при чему су грађани контролисани од стране државе и сведени на ниво полуробова.

И нацизам, и комунизам представљају идејни производ новијег доба, с тим што нацизам одговара менталитету западњака, док је комунизам прилагођен менталитету источних народа мада на то не треба гледати као на правило.
НАЦИЗАМ
Када говоримо о нацизму морамо пре свега дати кратко појашњење – наиме, погрешно је сматрати да је нацизам настао са појавом Хитлера, те да је и заувек нестао са њим, јер су Хитлер, кукасти крстови и милиони живота уништених током тог лудила, представљали само кратку епизоду нацизма.
Иако је његову тачну дефиницију тешко дати, могли бисмо рећи да нацизам представља: „Јаку жељу за успостављањем Апсолутне Моћи над својом, али и над свим осталим нацијама света, вођену расизмом, дубоком мржњом и злом усмереним ка одређеној раси, нацији или друштвеној групи, са јасно израженом намером да се она уништи и/или пороби“.

Већ смо рекли да се нацизам јавља пре свега у западним друштвима и после Другог Светског рата, из Немачке је пресељен у Сједињене Америчке Државе. С обзиром да ни Сједињене Државе нису одувек биле нацистичке, очигледно је да је ово пресељење унапред планирано, о чему смо детаљније говорили у тексту „Нови Светски Поредак – у име Бога“.

Једна од особина нацизма јесте доминантна и свеприсутна држава, која своје грађане сматра државним власништвом коме у сваком тренутку – између осталог, могу забранити слободу кретања и комуницирања са грађанима других држава – познат је случај светског шаховског велемајстора Бобија Фишера, који је годинама прогањан по свету и најзад убијен од стране своје државе, само зато јер није могао прихватити да му држава одређује с ким ће да се дружи и игра шах.

Уколико у нацистичком друштву нека особа повреди или убије животињу, биће сматрана злочинцем и осуђена на новчану или затворску казну, док уколико та иста особа убије – рецимо бомбардовањем, неколико стотина или неколико стотина хиљада цивила, жена и деце који припадају слободним нацијама, нико јој неће ни приговорити због тога, сматрајући да су у питању припадници нижих раса људи, који само троше храну и заузимају територију и природна богатства која би требала да припадају вишим расама,тј.њима.

Ово су само два од више десетина примера који јасно илуструју да je садашње друштвено уређење у Сједињеним Државама – али и осталим чланицама Коалиције, само симулација демократије, те да се слобода мишљења и људска права у тим или од стране тих држава, стално и безобзирно крше, пред чим чланице слободних држава света намерно затварају очи, плашећи се да би инсистирањем на њиховом поштовању могли на себе навући бес и освету Коалиције.

КОМУНИЗАМ
Током 60-их година прошлог века, урађена је серија експеримената у којима је одмах по рођењу издвојена група од 12 белих зечева, чије је понашање праћено следећих неколико месеци. Током посматраног периода зечеви су се нормално развијали и играли, а да притом код њих није примећена јаче изражена агресивност. Затим су научници на пар сати издвојили једног од њих, офарбали му крзно нешкодљивом ружичастом бојом и вратили га код својих другара. Зечеви из његове групе у први мах су га избегавали, затим су почели да га нападају, да би га већ после дан-два и убили.

Техника “Офарабај зеца у ружичасто па га убиј”, није од јуче – дуго времена је од стране Ватикана кориштена против Јевреја, док је почетком прошлог века искориштена како би се покорила и уништила Русија. Напасти и уништити једну суверену нацију без ваљаног политичког разлога увек са собом носи доста опасности – између осталих и историјску стигму. Зато је Русија преко језуитских и рабинских свештеника и агената претходно офарбана у црвено, а затим је над њом извршен геноцид.

Уколико некоме поменете Стаљина, прва његова реакција биће “луди Рус” или “луди Грузин” и ретке су особе које су упознате са чињеницом да је Стаљин био грузински католик који је у Тбилисију седам година похађао “Православну Богословију”, иза које се у ствари крила језуитска богословија. Ово је било условљено тиме, што је на захтев верника и свештенства Руске Православне Цркве цар Александар I званично забранио деловање Римокатоличке цркве у Русији, међутим, како су језуити имали јак утицај на њега, дозволио им је да отворе језуитску богословију у Тбилисију – под условом да носи назив “Православна Богословија”

На језуитској богословији Стаљин се школовао за свештеника и студије је завршио као најбољи од свих полазника који су је до тада похађали, те је као такав одређен за рад у њиховој обавештајној служби. Због тога је седам дана пре званичног проглашења за католичког свештеника „разочаран, прекинуо и напустио језуитско школовање“, што је уобичајен поступак за оне који прелазе на рад у обавештајну службу.

Годину дана касније већ је организовао штрајкове и побуне против руске државе, па иако је више пута био хапшен и осуђиван на робију, на инсистирање језуита који су имали јак утицај код руског цара, убрзо би био ослобођен, док би његови руски саборци били стрељани. Да би гладна и грађанским ратом изморена Русија добила кредите од католичких, протестанских и јеврејских банкара са Волстрита, поставили су им услов да на чело нове совјетске државе буде постављен Стаљин, те и поред тога што од стране осталих бољшевика није био омиљен, тадашње совјетско руководство тешка срца је на то пристало и испунило њихов захтев.
Убрзо по постављењу на чело Генералног секретара ЦК КПСС-а, Стаљин организује Лењиново убиство и почиње са геноцидима, током којих је широм Совјетског Савеза и у сибирским концентрационим логорима побио између 20-ак милиона припадника руске интелигенције, свештеника Руске Православне Цркве и мањинских народа.

Овај мало подужи увод био је неопходан како бисмо схватили оновну разлику између нацизма и комунизма: наиме, деструктивност нацизма увек је усмерена ка другим нацијама, при чему се он труди да свој национализам што више ојача, док је деструктивност комунизма увек усмерена ка сопственој нацији, при чему се он труди да потпуно уништи њен национализам.

Треба истаћи да нацизам не само да представља незваничну идеологију Римокатоличке цркве, већ је управо она створила и комунизам, са циљем да помогне нацизму тако, што ће у држави која је одређена да буде опљачкана уништити интелектуалну елиту и национализам те нације, и на тај начин спречити развој слободарске мисли која би довела до стварања покрета отпора нацистичкој окупацији.

Наиме, утврђено је да се у сваком друштву спонтано издваја 5% припадника тог друштва, који чине његову елиту. Уколико неко побије (или ухапси) свих 5%, убрзо ће њихова места попунити следећих 5%, уколико и они буду убијени, изнова ће се из друштва издвојити нових 5% који ће представљати његову елиту.


непознати аутор
 
Poslednja izmena od moderatora:
Овоме би још требало додати и потпуно искривљену перцепцију, идолопоклонство и апсолутно отсутност моћи самосталног расуђивања.
Наиме, све своје неистомишљенике виде на начин на који им њихови лидери представљају. Потпуно су неспособни да створе сопствену слику стварности услед огромне подложности утицају својих идола.
За њих је често лаж и у вреда постала једини начин борбе и зато ни од чега не презају, свесни су да ће 1000 поновљена лаж постати истина.....таквих примера има много...да поменемо само клевете о цркви, потенцирање жеље за некакав рат својих противника, величање непостојећих успеха својих идола.

Посебна тема је исказивање најнижих и најпримитивнијих страсти које би се неродним језиком могле назвати "гурање прста у око", у том случају вишеније битна добробит државе, нације или појединца битно је само на сваки могући начин увредити неистомишљеника....класичан пример малограђанског начина размишљања другосрбијанаца.
 
Osnovno je za sve žutaće da misle da su aristokratija.S obzirom da su većina žutih glasača goli k'o pištolj i bez trunke mozga,ne preostaje im da uobražavaju da su intelektualna aristokratija i ako im je intelekt odavno rekao laku noć.To što su pride rasisti i komunisti,to su recidivi prošlosti.Rasizam vredno prikrivaju ali svejedno mrze sve i svakoga.Preci su im bili lažni komunisti koji su krali u Titovo vreme i žal za komunizmom su im ostavili u nasleđe.
 
Osnovno je za sve žutaće da misle da su aristokratija.S obzirom da su većina žutih glasača goli k'o pištolj i bez trunke mozga,ne preostaje im da uobražavaju da su intelektualna aristokratija i ako im je intelekt odavno rekao laku noć.To što su pride rasisti i komunisti,to su recidivi prošlosti.Rasizam vredno prikrivaju ali svejedno mrze sve i svakoga.Preci su im bili lažni komunisti koji su krali u Titovo vreme i žal za komunizmom su im ostavili u nasleđe.

Основно за жутаће је "уринирање уз ветар"

Лупетају глупости без имало смисла.
 
Osnovno je za sve žutaće da misle da su aristokratija.S obzirom da su većina žutih glasača goli k'o pištolj i bez trunke mozga,ne preostaje im da uobražavaju da su intelektualna aristokratija i ako im je intelekt odavno rekao laku noć.To što su pride rasisti i komunisti,to su recidivi prošlosti.Rasizam vredno prikrivaju ali svejedno mrze sve i svakoga.Preci su im bili lažni komunisti koji su krali u Titovo vreme i žal za komunizmom su im ostavili u nasleđe.

Dao si sjajnu definiciju samoga sebe. U daljem tekstu si odlično opisao stanje stvari u svojoj familiji.

Imaš reputaciju.
 
Овоме би још требало додати и потпуно искривљену перцепцију, идолопоклонство и апсолутно отсутност моћи самосталног расуђивања.
. Потпуно су неспособни да створе сопствену слику стварности у
За њих је често лаж и у вреда постала једини начин борбе и зато ни од чега не презају, свесни су да ће 1000 поновљена лаж постати истина.....таквих примера има много..., величање непостојећих успеха својих идола.

Посебна тема је исказивање најнижих и најпримитивнијих страсти које би се неродним језиком могле назвати "гурање прста у око", у том случају вишеније битна добробит државе, нације или појединца битно је само на сваки могући начин увредити неистомишљеника.....
Ti ovo o nacionalistima i "vernicima " ?
Ono ..Nikolaj ..Vuk karadzic....I onaj drugi haski ...Amfilohije ......Pasic ..Princip....KaraDjordje....
da ..i Kosovo je deo Srbije//""

Jos uvek spavas ?
 
Ti ovo o nacionalistima i "vernicima " ?
Ono ..Nikolaj ..Vuk karadzic....I onaj drugi haski ...Amfilohije ......Pasic ..Princip....KaraDjordje....
da ..i Kosovo je deo Srbije//""

Jos uvek spavas ?

Знаш ти о коме...о онима који представљају проротип таквиог света - другосрбијанце
 
Овоме би још требало додати и потпуно искривљену перцепцију, идолопоклонство и апсолутно отсутност моћи самосталног расуђивања.
Наиме, све своје неистомишљенике виде на начин на који им њихови лидери представљају. Потпуно су неспособни да створе сопствену слику стварности услед огромне подложности утицају својих идола.
За њих је често лаж и у вреда постала једини начин борбе и зато ни од чега не презају, свесни су да ће 1000 поновљена лаж постати истина.....таквих примера има много...да поменемо само клевете о цркви, потенцирање жеље за некакав рат својих противника, величање непостојећих успеха својих идола.

Посебна тема је исказивање најнижих и најпримитивнијих страсти које би се неродним језиком могле назвати "гурање прста у око", у том случају вишеније битна добробит државе, нације или појединца битно је само на сваки могући начин увредити неистомишљеника....класичан пример малограђанског начина размишљања другосрбијанаца.Odlično si opisao sam sebe i istomišljenike...:hahaha::rotf:

Nije ni čudo šta vas žutke ebu u mozgić, kad ti braniš drugu stranu...:hahaha::rotf:
 
Odlično si opisao sam sebe i istomišljenike...:hahaha::rotf:

Nije ni čudo šta vas žutke ebu u mozgić, kad ti braniš drugu stranu...:hahaha::rotf:


Извини ако сам те својом констатцијом повредио............и мени је криво што сте такви...али ја вам ту заиста не могу помоћи
:klap::klap::klap:
 
Извини ако сам те својом констатцијом повредио............и мени је криво што сте такви...али ја вам ту заиста не могу помоћи
:klap::klap::klap:A počeo si da koristiš i vizuelna pomagala, što si inače strogo zamerao svim
neistomišljenicima!? Muka te naterala da sam sebi pljuneš u lice!?:hahaha::rotf:
 
АРИСТОКРАТИЗАМ, РАСИЗАМ И
ТОТАЛИТАРИЗАМ
Било би добро да одмах на почетку овог текста нагласимо разлику између поремећаја и болести, наиме: „Поремећај представља негативан процес, док болест представља негативно стање, при чему поремећај не мора прерасти у болест, под условом да се на време примети и исцели“.

КОМУНИЗАМ
оком 60-их година прошлог века, урађена је серија експеримената у којима је одмах по рођењу издвојена група од 12 белих зечева, чије је понашање праћено следећих неколико месеци. Током посматраног периода зечеви су се нормално развијали и играли, а да притом код њих није примећена јаче изражена агресивност. Затим су научници на пар сати издвојили једног од њих, офарбали му крзно нешкодљивом ружичастом бојом и вратили га код својих другара. Зечеви из његове групе у први мах су га избегавали, затим су почели да га нападају, да би га већ после дан-два и убили.

Техника “Офарабај зеца у ружичасто па га убиј”, није од јуче – дуго времена је од стране Ватикана кориштена против Јевреја, док је почетком прошлог века искориштена како би се покорила и уништила Русија. Напасти и уништити једну суверену нацију без ваљаног политичког разлога увек са собом носи доста опасности – између осталих и историјску стигму. Зато је Русија преко језуитских и рабинских свештеника и агената претходно офарбана у црвено, а затим је над њом извршен геноцид.

Уколико некоме поменете Стаљина, прва његова реакција биће “луди Рус” или “луди Грузин” и ретке су особе које су упознате са чињеницом да је Стаљин био грузински католик који је у Тбилисију седам година похађао “Православну Богословију”, иза које се у ствари крила језуитска богословија. Ово је било условљено тиме, што је на захтев верника и свештенства Руске Православне Цркве цар Александар I званично забранио деловање Римокатоличке цркве у Русији, међутим, како су језуити имали јак утицај на њега, дозволио им је да отворе језуитску богословију у Тбилисију – под условом да носи назив “Православна Богословија”

На језуитској богословији Стаљин се школовао за свештеника и студије је завршио као најбољи од свих полазника који су је до тада похађали, те је као такав одређен за рад у њиховој обавештајној служби. Због тога је седам дана пре званичног проглашења за католичког свештеника „разочаран, прекинуо и напустио језуитско школовање“, што је уобичајен поступак за оне који прелазе на рад у обавештајну службу.

Годину дана касније већ је организовао штрајкове и побуне против руске државе, па иако је више пута био хапшен и осуђиван на робију, на инсистирање језуита који су имали јак утицај код руског цара, убрзо би био ослобођен, док би његови руски саборци били стрељани. Да би гладна и грађанским ратом изморена Русија добила кредите од католичких, протестанских и јеврејских банкара са Волстрита, поставили су им услов да на чело нове совјетске државе буде постављен Стаљин, те и поред тога што од стране осталих бољшевика није био омиљен, тадашње совјетско руководство тешка срца је на то пристало и испунило њихов захтев.
Убрзо по постављењу на чело Генералног секретара ЦК КПСС-а, Стаљин организује Лењиново убиство и почиње са геноцидима, током којих је широм Совјетског Савеза и у сибирским концентрационим логорима побио између 20-ак милиона припадника руске интелигенције, свештеника Руске Православне Цркве и мањинских народа.

Овај мало подужи увод био је неопходан како бисмо схватили оновну разлику између нацизма и комунизма: наиме, деструктивност нацизма увек је усмерена ка другим нацијама, при чему се он труди да свој национализам што више ојача, док је деструктивност комунизма увек усмерена ка сопственој нацији, при чему се он труди да потпуно уништи њен национализам.

Треба истаћи да нацизам не само да представља незваничну идеологију Римокатоличке цркве, већ је управо она створила и комунизам, са циљем да помогне нацизму тако, што ће у држави која је одређена да буде опљачкана уништити интелектуалну елиту и национализам те нације, и на тај начин спречити развој слободарске мисли која би довела до стварања покрета отпора нацистичкој окупацији.

Наиме, утврђено је да се у сваком друштву спонтано издваја 5% припадника тог друштва, који чине његову елиту. Уколико неко побије (или ухапси) свих 5%, убрзо ће њихова места попунити следећих 5%, уколико и они буду убијени, изнова ће се из друштва издвојити нових 5% који ће представљати његову елиту.


непознати аутор
Apsolutno je shvatljivo da je autor izabrao da ostane nepoznat ... ovolika količina nebuloza ukazuje na to da je kod njega nagativni proces prerastao u negativno stanje.

I šta kaže bolesnik da je Aleksandar I zabranio djelovanje Rimokatoličke crkve u Rusiji!

Je l' to zabranio njezino djelovanje i u Poljskoj i Litvi :hahaha:?

Bio je zabranjen prelaz u katoličku vjeru, ali ni taj zakon se nije provodio dosljedno.

Za vrijema Aleksandra I dozvoljen je rad 21 katoličkog muškog monaškog reda i 9 ženskih redova.

A ono o Bogosloviji u Tbilisiju je vrhunac ... komentarisati takvu glupost stvarno bi bilo teško gubljenje vremena.
 

Back
Top