Argumenti o Duhu Svetom kao Bogu?

Vrlo je moguće da jest predstava bila dogovor s Rimskom stranom.
NO nije bilo u pitanju spasenje tebe ili bilo koga drugoga to ce biti vas osobni zadatak vec neceg drugog.
Posljedni cuvar Merkava tradicije je iscenirao s Isusom i Lazarom svoju smrt uz suradnju s Vespazijanom.
I ovi su ga iznjeli u sanduku iz Jeruzalema iz kojeg nihe smio nitko izaći jer je bio pod Tri frakcije Zelota okupiran.
No sto vi znate o tome biblijaši?
Vama zivot pocetak i kraj zivota u toj knjizi.
Ti si tek priča za sebe. Mada si inteligentniji od mnogih koji su ovde, ma koliko se nas dvojica ne slagali.

E moj teolog...

Tebi Biblija satanska...

Da meni je biblija jehovinih svjedoka satanska i ja to dokazujem..

Sada su mi jasni koreni tvoje sumanute nauke..

Kao što dokazujem ovdje - tebi nikad ništa nije jasno.

Tražio si stih o Isusovoj sveprožetosti i DOBIO SI GA. Što si sa njim napravio? Kao i obično - ništa. Jer si neiskren, jer si sin propasti koji taj stih ne poznaje zato jer koristi satanizirani prevod biblije jehovinih svjedoka. A meni si rekao da mogu koristiti bibliju koju god hoću

Izveštaj jasno govori da se radnja dešava posle Hristovog vaznesenja.
Isus jasno govori da ima svoje prijestolje (kraj 3 poglavlja Otkrivenja). Kroz njega su Nebesa stvorena, i za njega, on je od početka Ocu "sva milina" i prije svoje predaje na križnim mukama. Od početka Nebesa "u njemu imaju svoje postojanje", Tako je sve uređeno od početka.

Ako je Sin imao "slavu kod Oca prije postanka svijeta" imao je i svu vlast. A ti si taj koji ne zna što je to "slava" i "vlast" i kako je teklo stvaranje KROZ Sina. Taman posla da ti to razumiješ. Jer kad bi to razumio onda bi znao da je Krist Bog bez početka.

Matej 20,23I reče im: čašu dakle moju ispićete, i krstićete se krštenjem kojijem se ja krstim; ali da sjedete s desne strane meni i s lijeve, ne mogu ja dati, nego kome je ugotovio otac moj

Isus je dobio svu vlast i sav sud. A neki su Očevi odabranici od prije postanaka ovog svijeta. Zar ne vidiš iz Otkrivenja da i Sin sebi smješta "slijeva i zdesna" na svom eprijestolju; "Tko pobijedi, dat ću mu da sjedi s menom na prijestolju mojemu, kao i ja što pobijedih i sjedoh s Ocem svojim na prijestolju njegovu."

Poslednja izmena:
Apostoli kažu da je Bog dao Sina za nas.
Ako je dao pa ga ponovo oživio kakvo je to davanje? To se zove gluma momče. Stvarno davanje je stvarni gubitak nečega radi nečega. Žrtva je vječni gubitak nečega radi nečega.

Ti kažeš da je Bog glumio svog Sina i plan spasenja.

O metodologiji Kristovog spasenja (koja je stvarna) ti nemaš znanje, a ta metodologija se tek malo naslućuje u Isusovim riječima "Dajem svoj život da ga opet uzmem". Vidiš da je Sin imao svu kontrolu nad vrhunskom stvarnošću i da je vratio svoj život sebi natrag...zapravo još uvjek ga vraće natrag ...Ali neću o tome sa tobom.

Ako je dao pa ga ponovo oživio kakvo je to davanje? To se zove gluma momče. Stvarno davanje je stvarni gubitak nečega radi nečega. Žrtva je vječni gubitak nečega radi nečega.
Osim što ne kapiraš da je Isus doslovno morao iskusiti smrt.
O metodologiji Kristovog spasenja (koja je stvarna) ti nemaš znanje, a ta metodologija se tek malo naslućuje u Isusovim riječima "Dajem svoj život da ga opet uzmem". Vidiš da je Sin imao svu kontrolu nad vrhunskom stvarnošću i da je vratio svoj život sebi natrag...zapravo još uvjek ga vraće natrag ...Ali neću o tome sa tobom
Nemoj molim te, dovoljno sam čuo.

Najbolji teolog na svetu je upravo izdominirali.
Bog je došao na zemlju da glumi svog Sina. Kada je trebao da umre, morao je da pita sebe, zašto si me ostavio, onda da umre i ustane, naravno da je i ta smrt bila gluma.
Bravo dečko! Bravo!

Prema Bibliji, Sveti duh je Bozja aktivna sila kojom Bog ispunjava svoju nameru i volju.
Isus jeste govorio o svetom duhu kao "pomocniku", o onome koji poucava, svedoci, pruza vodstvo... ali personifikacija ne ukazuje na to da je sveti duh osoba.
I o mudrosti se govori u Bibliji u Poslovicama 1:20-33 kako"vice na ulici " i na trgovima" pusta glas svoj", pa ne kazemo ni ne mislimo da je mudrost osoba.

Ja baš držim da vjera je veoma često povezana s narcisoidnom opskrbom.
Prava vjera npr ili prava religija kao šablon je narcisoidni izdanak neposredno.
Dok isto tako ima koji ne vjeruju u boga a preko religije pune narcisoidne rezervoare ima i toga to su radikalni ateisti.
Ja sam agnosticki gnostik.

Ja baš držim da vjera je veoma često povezana s narcisoidnom opskrbom.
Prava vjera npr ili prava religija kao šablon je narcisoidni izdanak neposredno.
Dok isto tako ima koji ne vjeruju u boga a preko religije pune narcisoidne rezervoare ima i toga to su radikalni ateisti.
Ja sam agnosticki gnostik.
Pa i gnoza je šablon. A "agnostički gnostici" su nemoguć izdanak nepostojećeg. Postoji samo u sujeti.

U gnoze nema sablon to je individualno.
A sujeta je sastavni dio licnosti.
NO taj vas bog je sav od sujete satavljen ljubomoran i zavidan ko i vi cim netko ne tepa vam.Klasicna narcisoidna opskrba.
Ja sam bog i nema drugih osim mene.

Agnostik gnostik sam jer neke stvari ne mozes individualno spoznat ostanu na nivou agnosticizma dok gnostici tvrde da mogu sve.
Zato tako sam napisao.

Ja sam jedini put k ocu to moze samo Cezar Rimski biti spram Zeusa.
Hebi ga to samo mogu pogani prihvatiti nazalost bez da posumnjaju.
Zao mi ih je jer volim poganake praznike imaju neku toplinu no idolpoklonstvo je zivi otrov i pogubno za one koji nisu njihove vjere.
Budite pozdravljeni i bez pjene jer 21 st je ipak.
Nece vam nitko ukrasti obicaje barem ne ja.
A ovi sto dolaze ne znam budu li oko za oko isli ostati cete bez svega.
Molite da budu bolji od vas

Prema Bibliji, Sveti duh je Bozja aktivna sila kojom Bog ispunjava svoju nameru i volju

Duh Sveti jeste sila i svijest,punina, život ili najbolje rečeno impersonalni Bog, noumen, onaj kojeg niko nikad nije vidio i neće vidjeti jer je negledljiv, jer se njima gleda i vidi...dok su Otac i Sin njegove emanacije nastale u predstvaralačkom činu, fenomen, da stvorenja vide i imaju svog personalnog Boga. Personalni Bog , valja shvatiti, nije postojao u apsolutnoj vječnosti sam, ,sjedio na prijestolju i buljio u prazninu. Personalisti ovo ne znaju shvatiti i objasniti.

.
Isus jeste govorio o svetom duhu kao "pomocniku", o onome koji poucava, svedoci, pruza vodstvo... ali personifikacija ne ukazuje na to da je sveti duh osoba.
I o mudrosti se govori u Bibliji u Poslovicama 1:20-33 kako"vice na ulici " i na trgovima" pusta glas svoj", pa ne kazemo ni ne mislimo da je mudrost osoba.

DS je osoba u smislu svijesti ali se razlikuje od Oca i Sina koji su pomoću njega Bog. DS im služi da budu to što jesu. Za personalna stvorenja važan je personalni Bog...oblična bića u obličnom vide sve, suštinu pa im je i Bog na prijestolju koji sjedi veoma važan i ne mogu shvatiti impersonalno.

Hvala na javljanju.

Poslednja izmena:

Back