Argentina otplaćuje celokupni dug MMF-u

absonic

Domaćin
Poruka
3.197
Argentina otplaćuje celokupni dug MMF-u
16. decembar 2005.


Argentina je saopštila da će do kraja ove godine otplatiti celokupni dug Međunarodnom monetarnom fondu. Predsednik Nestor Kirhner izjavio je da će taj korak omogućiti Argentini da za sobom ostavi nečasnu prošlost i da samostalno određuje ekonomski kurs. Dug od gotovo deset milijardi dolara biće isplaćen iz deviznih rezervi zemlje, što potvrđuje da se, posle ekonomskog kolapsa pre četiri godine, argentinska privreda potpuno oporavila. Međunarodni monetarni fond pozdravio je odluku Argentine, ocenjujući da ona odražava samopouzdanje i uverenje da je privreda dovoljno jaka da podnese isplatu tako velikog duga. Izvršni direktor MMF-a Rodrigo Rato je, međutim, upozorio da se pred Argentinom nalaze značajni izazovi i prilike, naglašavajući da je njegova organizacija spremna da zadrži produktivne odnose sa Buenos Ajresom.

STOPAMA BRAZILA

Argentinska vlada je proteklih meseci vodila verbalni rat sa MMF-om, ocenjujući da su ekonomske reforme koje je od nje tražila ta finansijska institucija brutalno recesione. Argentina MMF-u zamera i to što je malo toga učinio da joj pomogne u vreme najteže ekonomske krize u istoriji zemlje. Pre dva dana i Brazil je najavio da će dve godine pre roka otplatiti celokupni dug MMF-u od 15,5 milijardi dolara. Uz Tursku, Brazil i Argentina su najveći dužnici MMF-a. Te dve zemlje najavile su da će sarađivati u nastojanju da promene postojeće odnose između međunarodnih finansijskih institucija i zemalja u razvoju. (Bi-Bi-Si)


tako se to braco radi...
samo se nadam da mi netjemo imati prvo ekonomsku krizu, pa tek onda vratiti dug
 
Pa ako ovo poslednjih 15 godina nije ekonomska i svaka druga kriza,ja ne znam sta je onda?
Kod nas se ekonomska kriza popularno zove tranzicija.
Ja mislim da cemo mi i posle 50 godina biti u tranziciji.
To sto ce Argentina da vreti kompletan dug,je zato sto je Boka postala sampion overom titule u poslednjem kolu protiv Olimpa u gostima 1-2. :lol:
 
Kod nas je ekonomska kriza pocela od kad su mom dedi oteli imovinu pre 60 godina... i uzeli je sebi.
I upropastili... Dok je on gazdovao, donosila je PROFIT... kad su oni dosli, nista...
...
resicemo mi i te obaveze sa mmf-om...
trebalo bi.
pod hitno.
ako imamo pameti. SAMO STO MANJE sa skotovima. U svakoj sveri... Tu je resenje.
 
U pravu si, ekonomska kriza kao i svaka druga kriza je pocela dolaskom crvenih i podobnih na vlast a prestace kada na vlast dodje konacno pravi covek, kada konacno budemo imali pravu drzavu, kada u njoj zavlada pravda i kada se sve vrati na svoje mesto. Ekonomska kriza se odrzava uredno i nije prava ekonomska kriza jer nemamo pravu ekonomiju nego je sveukupna kriza, nametnuta i ovde prihvacena kao realnost i sudbina.
 
commodore:
resicemo mi i te obaveze sa mmf-om...
trebalo bi.
pod hitno.
ako imamo pameti. SAMO STO MANJE sa skotovima. U svakoj sveri... Tu je resenje.
Да, требало би... али то је мало вероватно.
Из пуно разлога, а не бих да елаборирам све из ралога параноје којом сте ме заразили и сада радим аутоцензуру.
Ствар је у томе што ММФ не жели да јој се дугови отплаћују, него жели да се плаћа камата на средства која је уложио. Они имају вишак новца који мора негде бити пласиран и доносити приход.
Наравно да би било најбоље да их се отарасимо и исплатимо дуг... али за то је потребно више ствари, нпр. политичко-економски суверенитет који ми немамо...
 
Bas tako, etotako.
To su krvopije kojima uopste nije stalo da im se kredit vrati... nego da dobijaju lovu na ime kamate... a vrse pritiske sa svih strana, maltretiraju i ucenjuju, tako da moramo da prekoracimo rok otplate i tako JOS POVECAMO KAMATU... Zelenasi...
Lihvari.

A apropo suvereniteta... Suverena je samo ona drzava koje moze VOJNO da se odupre svakom pritisku.
Moja stara teorija TENKA - Dokle su mi tenkovi dotle mi je drzava - moze da se modifikuje u - koliko imam tenkova, toliko imam suvereniteta.
 

Back
Top