Arbitražno klađenje šta je arbitrage betting?

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
315.985
mobilni-telefon-sveska-hemijska-lap-top.jpg


Arbitražno klađenje je taktika za siguran profit na kladionici!

Popularni “arbing” jeste jedna od najčešće primenjivanih strategija iskusnih kladioničara koji praktikuju opklade bez rizika.
Verovatno ste i sami mnogo puta čuli za termin “sigurna opklada”, ali vam je sa razlogom bilo sumnjivo. Iako se mnogi prevaranti služe trikovima i “safe bet” koriste previše olako, arbitražno klađenje zapravo jeste proverena tehnika za sigurno klađenje.Međutim, da je arbitrage betting toliko jednostavan i lako primenjiv, svaki kladioničar bi bio milioner.Stvari uopšte nisu toliko jednostavne, potrebno je puno truda, praćenja, analize, visok kladioničarski budžet i strpljenje. Kvote za utakmice danas i sutra morate pratiti redovno i na više sajtova, pa pronaći idealnu šansu za arbitražno klađenje.

Šta je arbitražno klađenje?

Arbitraža dolazi iz ekonomije i odnosi se na kupovinu proizvoda na jednom tržištu po nižim cenama, da bi se nakon toga ti isti proizvodi prodali na drugom tržištu po većoj ceni – zarada je razlika u kupovnoj i prodajnoj ceni!Arbitražno klađenje nastalo je po sličnom principu analize ponude na različitim tržištima!

Analizom ponude kvota svih kladionica, cilj je “uloviti” razlike u ponuđenim kvotama i tako napraviti sigurnu opkladu i stvoriti zagarantovani profit. Popularno sigurno klađenje, iako privlačno mnogima, zapravo nije nimalo jednostavno.Kladionice daju različitu ponudu kvota na iste ishode, dok je na vama da ih “ulovite” i stavite u svoju prednost.Od kladioničara se zahteva da pod budnim okom prati kompletnu ponudu svih kladionica kako bi se pronašle eventualne razlike u kvotama. Danas je posebno teško uloviti ove razlike, zato što kladionice koriste sofisticirane programe kako bi uskladile svoju ponudu sa drugim kladionicama.

Kako funkcioniše arbitrage betting?

Arbitražno klađenje je klađenje na sve moguće ishode na jednom sportskom događaju, ali u različitim kladionicama. U jednoj kladionici ćete odigrati na jednog igrača, u drugoj na drugog, ukoliko su ponudile drugačije kvote, pa na toj razlici ostvariti profit.Arbitrage betting ili sigurno klađenje, najbolje je objasniti na jednostavnom primeru.

Zamislite sledeću situaciju:

u prvoj kladionici su kvote na ishod teniskog meča sledeće:
igrač 1 kvota 2,08;
igrač 2 kvota 1,85;

u drugoj kladionici su kvote na ishod teniskog meča sledeće:
igrač 1 kvota 1,9;
igrač 2 kvota 2,09.

Primenom arbitražnog klađenja, u prvoj kladionici ćete staviti novac na prvog igrača, a u drugoj kladionici na drugog. Na ovaj način pokrivate oba moguća ishoda
tako da nema nikakvog rizika. Sa druge strane, zbog razlike u kvotama, ostvarujete i siguran profit!

Recimo da ste imali budžet od 200 evra, pa po 100 evra stavili na prvi ishod i 100 evra na drugi ishod.
Ukupan ulog je bio 200 evra, dok nakon završetka meča imate zagarantovanih 208 ili 209 evra. Profit jeste mali, ali je siguran – ostvarili ste popularni safe bet!

Kako prepoznati šanse za arbitražno klađenje – formula za siguran dobitak na kladionici
Mogućnost za arbitražno klađenje se javlja iz nekoliko osnovnih razloga, a ovo su najčešće mogućnosti bilo da su u pitanju fudbal kvote za danas, košarka kvote ili neki drugi sport:
-sportske kladionice se vrlo često ne “poklapaju” oko posmatranja mečeva i tumačenja kvota – pre nego što dođe do upotrebe porgama za približavanje kvota tržišnom
-standardu, javlja se vaša šansa za ulozima;
-kada nove kladionice tek uplivavaju na tržište i dobrim kvotama žele da privuku nove igrače;
-greške se takođe dešavaju i kladionicama – Iako se retko dešava, greška se može pokrasti i kladionicama prilikom sastavljanja ponude.

U prva dva slučaja javlja se odlična šansa za sigurno klađenje za danas, ali u trećem slučaju to i nije baš tako.
Ukoliko primetite da je očigledno greška u pitanju, preporučujemo vam da tada preskočite arbitražno klađenje. Osnovni razlog za obilaženje tog para jeste što se meč može povući iz ponude i opklada biti poništena nakon što ste uplatili tiket.Tada je rizik veliki, a opcije su sve ili ništa – ili ćete ostvariti veliki dobitak ili ćete sve izgubiti.
Sa druge strane, koliko god se ponuda usaglašavala i razlike u kvotama smanjivale, ponuda će retko gde biti baš ista, a prilika za arbitražu se javlja čak i kada primetite naizgled male razlike.Sa druge strane, nekada se prilikom kreiranja ponude čekaju ponude konkurenata drugih na tržištu, kako bi što bolje bile usaglašene.
U svakom slučaju, od igrača se očekuje da bude spreman za veće uloge, ali i mali procenat zarade.
Ukoliko želite da budete sigurniji u svoju odluku kada su u pitanju šanse za arbitražno klađenje, naša je preporuka da izračunate Individualni arbitražni procenat (IAP).

Pronađite najveću moguću kvotu za određenih ishod, nakon čega se primenjuje formula za siguran dobitak na kladionici koja glasi:
-1/najveći mogući koeficijent * 100
Potrebno je da zbir svih arbitražnih procenata bude ispod 100, a idealno ispod 97 kako bi se mogao smatrati šansom za arbitražno klađenje.

Poređenje kvota – šta je arbitražni kalkulator?
Na primeru koji smo prikazali gore u tekstu, videli ste kako funkcioniše arbitražno klađenje i poređenje kvota. U tom slučaju smo uzeli najjednostavniji mogući primer kako bi prednosti ove taktike i mogućnost zarade bili jednostavni svima.

Ukoliko iz ponude nije potpuno jasno koji ulozi su potrebni kako bi se arbitraža primenila i ostvario dobitak na kladionici, na internetu vrlo lako možete pronaći kalkulator za arbitražno klađenje.Kada želite da primenite arbitražno klađenje kalkulator je najbolja opcija za izračunavanje potrebnih uloga u odnosu na ponudu.

Da li je arbitražno klađenje legalno?

Na prvi pomen pojmova kao što su sigurna opklada, safe bet i tome slično, većina kladioničara samo prevrne očima smatrajući da sledi pokušaj obmane. Nekada se nakon što saslušaju taj predlog za sigurne opklade javlja i pomisao da li je to sve uopšte legalno.

Aribitražno klađenje je potpuno legalno i zasniva se samo na analizi ponude tržišta. Kada malo bolje sagledate celu situaciju, šta bi uopšte moglo da bude nelegalno u tome da ste odigrali jedan tiket u jednoj, a drugi u drugoj kladionici i to na zvaničnom uplatnom mestu ili preko naloga.
Međutim, arbitrage betting, kao i svaka druga strategija za klađenje ima svoje mane, pa se sa najvažnijim upoznajte u nastavku.
Arbitrage betting mane – koji su nedostaci “sigurnih” opklada?
Iako deluje izuzetno primamljivo kao taktika za osvajanje sigurnih zarada i to bez ikakvog rizika, ipak nije sve tako savršeno kada je u pitanju arbitražno klađenje.
Na papiru i u teoriji, poređenje kvota i odabir sigurnih parova deluje savršeno, ali smo za vas ipak odvojili određeni spisak mana:

Kompleksna i dugotrajna potraga za parovima – u prethodnim redovima ste videli koliko teško može biti pronaći idealan par za arbitražu. Neretko se dešava da to bude greška u ponudi, koja će brzo biti sanirana, a par povučen iz liste igara, tako da ćete imati malo vremena da pronađete i uplatite. Kao što smo već napomenuli, posebno vodite računa o mečevima za koje smatrate da su greškom upisani sa takvom ponudom – oni se najčešće ukidaju;

Procenat sigurnog dobitka – činjenica je da procenat dobitka nije veliki, jer iznosi samo između 2% i 5%, tako da će vam biti potrebna velika suma novca za ulaganje kako bi i dobitak bio zadovoljavajući. Iako je u pitanju siguran dobitak, maksimalnih 5% isplate ne deluje visoko kada u obzir uzmete i prvi faktor, otežanu mogućnost pronalaska adekvatnih parova – mala nagrada za puno truda;

Pripremite visok budžet – koliki će biti dobitak zapravo zavisi od vaših ulaganja, a ukoliko želite koliko-toliko respektabilan profit, neophodno je pripremiti visok budžet. Jedna od okolnosti koja u samom startu eliminiše veliki broj igrača;

Maksimalni limiti i suspendovanje naloga – na određenim mečevima se mogu postaviti maksimalni limiti za ulaganje, što je neugodno za one koji praktikuju arbitražno klađenje, jer su dodatno ograničeni, čak i kada im odvajanje velike količine novca ne predstavlja problem.
link
 

Back
Top