Апсурд западне "демократије": Преселити чак и српске манастире са Косова и Метохије

"Tačno je da su Srbi na Kosovu gotovo etnički očišćeni a da mi nismo ništa preduzeli, tačno je da smo mi protiv etničkog čišćenja i nepoštovanja ljudskih prava, ali etničko čišćenje ponekad može biti svrsishodno."
neimenovani diplomata Evropske unije...dapače demokratske EU.

Е, промашио си. Ја сам патриота, али по ко зна који пут да напишем да нас, нпр, од најгорег ропства од турака није спасио Карађорђе, где сви изгибосмо, него Милош, курвањском политиком. Морамо бре да седимо не на две него на три столице, да будемо лицемернији од латина и да вриштимо на све стране да је ово неправда, да испослујемо да се призна суверенитет Србије над северним делом, а остатак косова да гњавимо док не полуде и оду у Анадолију или на Марс.

А што смо допустили у последњих сто година да се стекну услови да нас попишају? Где су Срби после другог светског рата да пљуну Титу у лице што није дао да се вратимо на косово?

Како објаснити било коме, нама самима, како је могуће да смо изгубили демографски косово док је било у саставу Србије, са свим полугама власти.

Нешто је фундаментално погрешно у српском национализму, то ја кажем. Бусање у груде ће произвести само маснице на тим грудима.

хитно нам је потребан нови национални консензус, који узима у обзир катастрофално лоше демограско стање свугде, недостатак дефинисаног појма Српство. Једноставно, морамо да смислимо шта је Српство у 21. веку ако хоћемо да нас уопште буде у 22.

Шта бисмо данас дали за онај план З-4, оно за Крајину...

Upravu si, mada sam i ja to vec rekao. Podmuklom politikom ili kako god, ali bez nasilja jer realno ratom necemo moci nista. Samo ne mogu da svarim ove koji nam konstantno poturaju nogu kao sto su na primer Ha-nocri,DOBROSTOJECI i njima slicni. Takvi mi smetaju.

Amerikanci su premeštali srednjovekovne zamkove iz Evrope na svoju teritoriju, pa sad možda misle da kupe i neki srpski manastir i odnesu ga u USA. Manijacima svašta pada na pamet!

Oni pate na te stvari!
Gledao sam neki dokumentarac o tome kako su izgradili i 'svoju' Veneciju!

„Треба бити реалан: Косово, супротно од однога што је проглашено, није више мултиетничка територија...
"?

Kako može biti KiM proglašena kao multietnička teritorija kada tamo, prema planu, živi šiptarski narod i srpska MANJINA!?:D

Француски дипломата Анри Фроман-Морис предложио је јуче, у изјави дневнику „Фигаро", да Косовска Митровица буде „припојена" Србији, а да Унеско финансира размештај српских манастира и цркава са Косова и Метохије тамо где то Срби желе.
„Треба бити реалан: Косово, супротно од однога што је проглашено, није више мултиетничка територија...
Зато за Косово треба израдити план ,,Б", изјавио је Фроман-Морис, некадашњи амбасадор Француске у Москви и Бону. Француски дипломата оцењује да је расцеп између албанске већине и српске мањине „толико велики да је неопходно заштитити Србе на Косову", па је зато предложио „припајање региона Митровице Србији и помоћ житељима осталих српских енклава да се настане ту или, пак, у другим деловима Србије, како би напокон били безбедни".
„То подразумева спремност косовских Албанаца да буду довољно мудри да прихвате ту скромну поделу, како би избегли све обавезе према Србима", навео је Фроман-Морис. „Друга одлука (коју треба донети) односи се на верске објекте, за које су Срби снажно и с правом везани, јер сматрају да је Косово њихова историјска постојбина", објашњава Фроман-Морис.
„Очигледно је да не можемо да пренесемо Косово Поље, али то не спречава Унеско, под чијом заштитом су већ најзначајнији од тих споменика, да покрене кампању за финансирање њиховог измештања тамо где то Срби желе", каже француски дипломата.

Преузето са сајта http://www.spc.yu/sr/apsurd_zapadne...i_cak_i_srpske_manastire_sa_kosova_i_metohije

И шта још додати на овакву глупост "запада"?

.................................

Ево рећи ћу ти шта треба додати .

Ништа .

само ћутати .

И онда...Фроман Морис једно јутро ,,устане мртав ,,

Једноставно мртав ...

И бео .

Па ће други пут пазити шта говори ...

И то не да устане ѕбог свог АНТИСЕМИТИЗМА ....већ једноставно ....због свог АНТИСРБИЗМА .

Е, промашио си. Ја сам патриота, али по ко зна који пут да напишем да нас, нпр, од најгорег ропства од турака није спасио Карађорђе, где сви изгибосмо, него Милош, курвањском политиком. Морамо бре да седимо не на две него на три столице, да будемо лицемернији од латина и да вриштимо на све стране да је ово неправда, да испослујемо да се призна суверенитет Србије над северним делом, а остатак косова да гњавимо док не полуде и оду у Анадолију или на Марс.

А што смо допустили у последњих сто година да се стекну услови да нас попишају? Где су Срби после другог светског рата да пљуну Титу у лице што није дао да се вратимо на косово?

Како објаснити било коме, нама самима, како је могуће да смо изгубили демографски косово док је било у саставу Србије, са свим полугама власти.

Нешто је фундаментално погрешно у српском национализму, то ја кажем. Бусање у груде ће произвести само маснице на тим грудима.

хитно нам је потребан нови национални консензус, који узима у обзир катастрофално лоше демограско стање свугде, недостатак дефинисаног појма Српство. Једноставно, морамо да смислимо шта је Српство у 21. веку ако хоћемо да нас уопште буде у 22.

Шта бисмо данас дали за онај план З-4, оно за Крајину...

100% si u pravu! Ali nasa politika se svodi na oruk, na silu pa sta bude! A sta nas ima i koliko ce da nas ima! Jesmo narod najstariji ali ne po istoriji vec po proseku stanovnistva!
I time cemo sami sebe da izbrisemo iz istorije, niko nam ne treba! Posle Hazarskog recnika bice Srpski recnik!
Politicari nam fale od kratkovidosti, od danas do sutra mogu i ja da se bavim politikom! Jedini pravi pokusaj pravljenja dalekoseznog plana bilo je Nacertanije!
Procitajte knjigu Cujte Srbi od Arcibalda Rajsa pa cete videti ko nas je vodio a takvi su nam i danas!

Slažem se.

"Tačno je da su Srbi na Kosovu gotovo etnički očišćeni a da mi nismo ništa preduzeli, tačno je da smo mi protiv etničkog čišćenja i nepoštovanja ljudskih prava, ali etničko čišćenje ponekad može biti svrsishodno."
neimenovani diplomata Evropske unije...dapače demokratske EU.

Велике мисли је увек тешко разумети. Ја сам на почетку износио предлог да Косово поделимо са Албанијом а не са Косоварима, а овај предлог Француза је још бољи и од тога. Мислим ако би то било могуће да је то стварно излаз из вечите мржње између нас и осталих на Балкану. Само то ипак покреће и друге проблеме које имамо са Хрватском и Босном, па и Македонијом и Црном Гором, Бугарском и Мађарском. Ипак мислим да је предлог паметан, и ако би био штетан и по саму Европу у будућности. Треба увек погледати и другу страну медаље.

Siptari idu korak po korak. I onaj ko se nada da ce sa `nezavisnoscu` u bilo kojem obliku biti smireni, gresi.

Posle kratkog vremena njihova ekspanzija ce ponovo biti pokrenuta. A gde? Samo ka srpskim teritorijama.

Dok se ne promene treba da ih zaustavimo - blokiramo tamo gde su. Onaj ko ih pusti da se krecu po Srbiji sa `nezavisnim` licnom kartom, saobracajnom i vozackom dozvolom i pasosem, taj je veleizdajnik.

Bojim se da bi oni sproveli samo deo plana koji im se sviđa kao i kod rez-1244
Srušili Manastire a poslali nam cigle
i poslali nam, kosovare iz enklava a ostalo kad se steknu uslovi.
A onda eto sličnog projekta u Vojvodini i za dalje prekrajanje granica 8-)
dobili mitrovicu a izgubili pola srema banata Bačke, jug Srbije i ko još zna šta?
"Ko će žaliti zmijara koga zmija ujede?"

samo sto mi naselise moju krasnu Vojvodinu sa svim tim izbeglicama?
i iz hrvatske,i sa kosmeta,i sa svih brda mi doselili tu gomilu ljudi bez imalo kulture i postovanja prema starosedeocima.
demagoska ravnoteza je skroz izbacena iz koloseka.
a ono i ne misli da se vrati svom ognjistu.dosao je sa dva kofera.sad ima kucu na sprat,3 auta,2 trafike.a dolazio kod komsije da mu da parce leba.
a taj isti komsija koji mu je redovno davao i hleb i mleko.kad je komsija slavio pozvao je i nesretnog dodjosa na gozbu.da se najede napokon.
a taj isti danas mrzi tog istog komsiju i tera ga "kuci" .i kaze:srbija srbima:roll:

Siptari idu korak po korak. I onaj ko se nada da ce sa `nezavisnoscu` u bilo kojem obliku biti smireni, gresi.

Posle kratkog vremena njihova ekspanzija ce ponovo biti pokrenuta. A gde? Samo ka srpskim teritorijama.

.

Zato treba ODMAH pripojiti sever KiM-a Srbiji!

Back