Apsolventska kriza :(

E tačno sam mislila da se meni ovo neće desiti, al' ne znam je l' to mora tako ili sam ja debil...

Uglavnom, evo stigoh tu pred kraj već i nešto sam zakočila u poslednje vreme (4 meseca tapkam u mestu, a i pre toga sam usporila). Hoću sebi glavu da razbijem, da se već pokrenem, al' nešto sam strašno demotivisana, valjda već umorna, isceđena...

Mislim, svesna sam ja da je i drugima tako, ali me to baš i ne teši. Na žalost, nemam baš neke radne navike, uvek sam bila kampanjac i sve u poslednji momenat spremala, sa velikim stresom....a sada mi to jako teško pada. Upala sam u neki trip, kao da stojim i ne mičem se, a vreme prolazi nenormalnom brzinom, dani i noći se smenjuju, a ja kao ukopana. Jbt, koji mi je?!?

E a što je najgore, niko ni da drekne na mene, da me malo iskritikuje, svi su nešto fini, kao: ''Pa ok, to je prolazna kriza....samo se ti trudi i biće dobro.'' Tačno imam osećaj da mi treba neko da me dobro prodrma, da mi da neki agresivan, ali pravi savet...

Eee, a nisam ovakva inače...Uh, kada treba nešto drugo raditi skačem prva. Sport, čitanje, šetanje, spremanje kuće, ma bilo šta...e onda sam puna energije...
A kad uzmem ono radno pravo, pa kad vidim one organe Međunarodne organizacije rada, pa radne odnose od robovlasničkog društva, preko feudalizma, samoupravljanja do kapitalizma i sliče ''zanimljive'' teme u sitna crevca, obuzme me neki jad i bezvoljnost. Interesantno, uvek zaspim kad uzmem knjigu i to je tako neki moćan san, ne može mu se čovek odupreti, ili počnem da se gušim, ili dobijem (da izvinete) proliv. Razmišljam o poseti psihologu.

Ako neko ima neki isproban recept kako se ovo prevazilazi, jer ja moram do leta završiti (brat mi dolazi na faks, a ne mogu roditelji oboje da izdržavaju), ja ću mu biti zahvalna ako ga podeli sa mnom...
Ej, a za poseban blog je priča o tome koliko se loše osećam što još uvek sedim roditeljima na grbači a još malo pa ću 24 godine da nabijem u guzicu...Mislim da me čak i to koči (iako zvuči kontradiktorno možda)...Jes' da mi nikad nisu zamerili, štaviše zadovoljni su sa mnom, znam, ali nekako meni neprijatno, pa samoj sebi stvaram pritisak, i onda se kočim (sve je to na podsvesnom nivou, jer kad racionalno razmišljam svesna sam da je normalno da roditelji izdržavaju dete dok je na fakultetu...al' kako to usaditi i u podsvest koja drugačije rezonuje)....Al' ajd da ne davim sad o tome...

Neg', volela bih da čujem ovde savet pametnih ljudi, a znam da vas na ovom forumu ima najviše ;)...

PS. U jbt, pre nego što počeh da pišem blogove, htedoh da mi svi budu veseli, kad ono sve neki crnjaci...:-?

ajde, ajde, na učenje studentarijo...:)

Apsolventska kriza je redovna pojava...kod mene srećom nije dugo trajala zato što sam ostao samo sa jednim ispitom, ali sam taj ispit padao više puta nego sve ostale zajedno...:?

Ines, ne brini za parazitiranje, biće toga i kad diplomiraš...završen fakultet ne znači automatski i odmah dobar posao...:(

Ух, сви смо то прошли, а сад се више ни не сећамо да смо студирали. :lol:

У последње време ми се чини да време до те мере лечи све, да не треба да се трудитш да решаваш проблеме, него седнеш и чекаш да прођу. Увек наиђе нешто још горе, па ово старо заборавиш. И ето решења! :mrgreen:

@Butterflies And Hurricane
Ja evo sad pravim pauzu, već sam nervozna :mad:...Treba da pređem još 1 lekciju da bih ispunila današnji plan od 10 naučenih lekcija...S druge strane, zadovoljna sam, jer sam ipak nešto radila....Mogla sam već i završiti za danas, ali se teglim sad već. Sreća, pa dragom sad treba komp, inače bih teško odolela iskušenju foruma :lol:

@Enrique
Eh dragi moj Enrike, meni je ostalo još 4 ispita....Gde je taj još samo jedan? No, dobro....

@storm cloud
Ma znam ja to, ali problem je što ja zaista imam rok do kad moram da završim, ne mogu da čekam da se reši samo od sebe. Zato sam i pisala ovaj blog, u nadi da će me neko podstaći, motivisati....Ipak donekle deluje (jeste da je pitanje dokle će, ali neka....mrdnula sam se bar sa mrtve tačke). Znam da će mi ovo biti smešno jednog dana, ali sad uopšte nije. Sad mi je samo smor...Cmok za tebe!

ništa draga moja ne može na silu! to ti je zamor materijala! da nije bilo bombardovanja ja moj fax ne bih ni završila. ovako sam morala jer nisam imala ni jedan drugi dokument, kao da nikad nisam išla u školu. diplomski sam razvlačila 6 meseci. nisam ga radila toliko nego datum kada ću da diplomiram

što se tiče mame i tate znaju oni o čemu se radi, za njih ne brini.
izduvaj se malo, moraš, inače ćeš pući. to tako ide

JEDNOSTAVNO REČENO NEMA LEKA TO JE FAZA.:p

E ja da pozdravim sve sa teme, i da se pohvalim da je danas bio produktivniji dan. Radila sam sa koleginicom sa faxa.
Da spomenem samo da nismo usamljene u ovoj krizi. Danas mi je koleginica naobrojala 4,5 - oro ljudi sa smera koji su upali u najstrashniju depresiju zbog faxa. I tako...

I to što kažeš...
Mada, moram da se pohvalim, čini mi se da je i sa ovim gotovo, pošto sam se bacila na (m)učenje i položila sam jedan ispit pre 10 dana....Sad imam samo još trokorak do kraja :mrgreen: ....

I što je najbolje- ne mrzi me više! :D

Svaka čast.
Nemoj brisati blog. Može nekome biti od koristi.

Evo i moj primer.

Zadnje godine (podavno je to bilo) baš me uhvatila ta kriza. Bila je toliko jaka da mi se činilo da neke ispite (4 ispita i diplomski) nikako ne mogu položiti. Pogotovu jedan. Nisam ga mogao čak ni nabubati. Španska sela! Saživio se sa tim da ne mogu i gotovo. Padalo mi na pamet da idem moliti profesore za milost! Bio u totalnom očaju.
A onda - hapy end! Ispiti se dali sami od sebe! U opšte ne znam šta sam na ispitu odgovarao. Kao da je neko drugi govorio umesto mene. Čak sam dobio i bolje ocene nego inače.

Back