Ne znam kako si uspeo da dodjes do svih ovih zakljucaka. Ovaj moj post koji si citirao bio je odgovor na post drugog forumasa. Malo je iskljuciv, procitaj sve ako nisi. Ako jesi procitao sve i ovo napisao, onda tvoja moc zakljucivanja je jako losa ili u najmanju ruku zabrinjavajuca. I ja volim svoj narod sa svim vrlinama i manama. Ne mislim da smo ni bolji ni losiji. Ali znam da jos uvek na zalost nismo u stanju da napravimo drzavu u kojoj bismo uzivali jer nam neki duhovi proslosti koji su ukorenjeni u nasem mentalitetu jos to ne dozvoljavaju. I svesan sam da cemo mozda jednog dana imati ozbiljnu drzavu, da cemo o politici ozbiljno promisjlati da cemo biti malo racionalniji, ali te promene ce biti spore i ostace nekim generacijama iza nas.
Ne znam kako si uspeo da se nadjes pogodjen i prozvan onim sto sam napisao i da napises ovu bujicu ozbiljnih gluposti.
Zahvaljujem ti na "demokratiji". Ja nisam iskljuciv. Zato sve radim sam. Ljudi sebe ne vide, i ne razumeju svoje provalije. Tako i Bosko Staresina sebe ne vidi. On mrzi ove na vlasti, ali ne znam... Da dodje na vlast, mozda bi bio i gori. Bash zbog te mrznje u njemu.
Ja rekoh... Svako ima pravo na svoj izbor. Opet tvrdim, taj izbor NE SME da steti drugim ljudima. Da se ja odricem bilo koga... Pa na insinuaciju i ne bih.
Ja gledam ovakve kao ti, demokrate, koji kada dodju na vlast u Srbiji, postaju ne samo vlastodrzci, nego pocnu i da terorisu ostale ljude. A do tada su bili demokrate, ni mrava zgazili ne bi oni.
40 godina ih gledam. Kakva su sranja napravili, kakve katastrofe. Ja sam pokusavao da to sve menjam... Ali kao mladi entuzijasta, svaku takvu bitku sam izgubio.
Onda sam shvatio... I okrenuo se sebi. Ali NE lezi vraze, iako sam ja odrastao, i poceo da se brinem o sebi i nekim ljudima, NE trazeci ni od koga nista... Vidi, majku mu, ni to nije valjalo. Sada su ti mocnici poceli da dolaze kod mene, da nesto traze... Da zahtevaju! Da me siluju, pod moranjem.
Nece da moze. Ja sam odgovorio, surovo, kao ziletom. Ne moze bwe, ne radi.
I sada imam onu filozofiju: zivi, i pusti druge da umru. Vi zivite, umirite, pravite revolucije... Ma radite sta hocete, ali NEMOJTE drugima da propisujete kako ce oni da zive, i da se ponasaju.
_______
Meni je potaman, da sve to posmatram iz loze. Ne zavisim ni od koga (jeste, sebicno jeste), ali ja MOJ posao znam, moj pravac kretanja u zivotu znam. Drugi me ne zanimaju pa mnogo... Ali postujem te druge. Do god mi ne stanu na moj put. Nikoga ne diram... Ali moje ne dam.
To je PRVI PRINCIP demokratije, koju Srbi MORA da nauce, da bi mogli dalje. To je kamen spoticanja u drzavi Srbiji, jer svako misli da zna najbolje. Da mora da bude pastir. Ja sam niti pastir, niti ovca... OK?