Aplikacije ili kartice trgovackih lanaca

Primi

Iskusan
Poruka
5.366
Tacno sam znao da je pogresno ali sam izgleda pokleknuo i instalirao aplikaciju Club Plus (Aroma/Conto) svaki put bi me prodavacice pitale imam li i sugerisale da uzmem karticu a od nedavno aplikaciju.

Dobija se povrat od -5% na racunima vecim od 10 eura, taj iznos se moze sakupljati i potrositi kad korisnik zeli. Recimo potrosim 20 eura i dobijem taj bonus od 1 eura...ali se ne racunaju artikli koji su vec na akciji, pa ako na racunu budu artikli od 12 eura koju nisu na popustu, dobije se samo 60 centi.

Ono sto je 'problem' je sto su cijene skocile a osim toga vrte jedne te iste artikle na akciji, pa je tako recimo toalet papir paloma cijele godine na akciji, hrana iz kuhinje - sve je na akciji. Ogroman broj artikala je na akciji.

Jos je problem kad planiram da kupim nesto sitno i potrosim par eura, ja lutam po radnji i izmisljam sta da kupim kako bih malo presao 10 eura. :lol:

Ranije sam isao u 3 razlicite konkurentne radnje i tako mi je djelovalo da pravim ustedu...a sad izmisljam sta cu kupiti, trosim vise para a na kraju godine cu sakupiti neki mizerno mali iznos koji definitvno nije vrijedan opredjeljenja na kupovinu u samo jednom lancu trgovine.
 
Jos je problem kad planiram da kupim nesto sitno i potrosim par eura, ja lutam po radnji i izmisljam sta da kupim kako bih malo presao 10 eura. :lol:
...a vlasnik trgovačkog lanca be like...

1690031507689.png
 
Imam hiljadu tih kartica,ali samo u "dm"-u aktivno skupljam bodove,u ostalim prodavnicama i ne trosim toliko da bih mogla ista skupiti.
Naravno da su oni sebe osigurali.Neces ti tu nista specijalno "zaraditi".
U dm-u je sistem da svake dvije sedmice imaju neke artikle na koje dobijes deset ili dvadeset puta vise bodova nego sto bi dobio da ih kupis kad nisu na te bodove.
Znaci za potrosnju,kod nas deset km, dobijes pet bodova.A ako je taj isti proizvod na "akciji",onda npr.dobijes desetostruko vise,tj.pedeset bodova,za sta bi u obicnoj potrosnji trebao da potrosis sto maraka,a ne deset.
Dakle,isplati se samo ako ganjas te visestruke bodove i ako ti bas trebaju ti proizvodi.
Redovne bodove da nakupis,treba bas dosta da potrosis da dobijes taj neki sitni bonus.
Ali ja,inace,cesto kupujem tamo,pa kalkulisem.
 

Back
Top