Apel svim ženama

Prof. dr. Mirjana S. Petrović je u svom video klipu apelovala da žene posle
tuširanja jednom nedeljno mažu dojke ricinusovim uljem...

Profesorka kaže da "garantovano sprečava kancer dojki"

Uverite se i sami!


Korisno je pročitati komentare i iskustva žena koje su već koristile
ricinusovo ulje u te svrhe...

:vzagrljaj: :vzagrljaj::heart2:

И кадабуду жене ишле на мамографију ....једно од пирања ћебити 'јесте ли се мазали рицинусовим уљем '?!
 
Prof. dr Mirjana Stojanović Petrović
Prof. dr M. S. Petrović je redovni profesor u Institutu za biologiju i ekologiju Prirodno matematičkog fakulteta, Univerziteta u Kragujevcu. Više od 30 godina bavi se promocijom zdravog stila života kroz brojna predavanja širom Srbije i regiona. Organizuje i učestvuje na seminarima o zdravom načinu života i odvikavanju od pušenja.
Kao gost brojnih TV emisija ukazuje na mnoge štetne navike po zdravlje kao i na brojne prirodne mogućnosti kako sprečiti pojavu bolesti kroz promene načina ishrane, primenu lekovitih biljaka, pravilnu upotrebu vode, fiziče aktivnosti, sunčanja, čistog vazduha i sl. Autor je i brojnih članaka u naučno popularnim časopisima o zdravlju. Učestvuje u svim aktivnostima beogradskog Kluba Zdravlja ali je čest gost i na predavanjima koji organizuju brojni Klubovi Zdravlja širom Srbije.
Na svom youtube kanalu Prof. dr M. S. Petrović, kao naučnik, na pristupačan način posebno ističe najnovija naučna saznanja iz najuglednijih međunarodnih časopisa o opravdanosti upotrebe lekovitih sredstava iz prirode u cilju jačanja organizma I očuvanja zdravlja.

 
hej meni ovo skroz paranoično zvuči. da sprečim nešto što mi se nije desilo a možda mi se nikada neće ni desiti.
trebalo bi da postoji neki filter šta se sme objaviti javno naročito ako se uz objavu nudi alternativno rešenje za ozbiljan problem
 
Prof. dr. Mirjana S. Petrović je u svom video klipu apelovala da žene posle
tuširanja jednom nedeljno mažu dojke ricinusovim uljem...

Profesorka kaže da "garantovano sprečava kancer dojki"

Uverite se i sami!


Korisno je pročitati komentare i iskustva žena koje su već koristile
ricinusovo ulje u te svrhe...

:vzagrljaj: :vzagrljaj::heart2:
to je vazilo danas do podne a od podne, ricinusovo ulje je izuzetno stetno i prouzrocuje kancer.
Naravno, i ova propagandna teorija vazice do sutra do 14 casova ........po srednjeevropskom vremenu.

dovoljno dugo zivimo u ovom svetu da bismo ozbiljno shvatali baba-vracare, medicinske strucnjake i kvazi-lekare tipa Christian Drosten , Predrag Kon........Svima je jasno kakvim propagandnim akrivnostima se bavi WHO i kako ih sprovodi a da svet to i ne primeti.
 
Šta je ricinusovo ulje?

Ricinusovo ulje dobija se iz semenki ricinusa i važi kao istinsko čudesno sredstvo. Već u drevnom Egiptu i Grčkoj ovo ulje, koje može da bude providno ili bledo žućkaste boje, korišćeno je kao lekovito sredstvo, a kasnije takođe kao gorivo. Ricinus se koristi u medicini od 16. veka. Od 18. veka semenke ricinusa služe kao laksativ koji može da pomogne kod tegoba u želudačno-crevnom traktu.

U današnje vreme ricinusovo ulje je deo naše svakodnevnice i ima svoju primenu u najrazličitijim oblastima: Ovo tropsko biljno ulje sa jedne strane služi kao visoko kvalitetna sirovina za maziva, lakove i slične proizvode, a ponekad se prerađuje čak i u bio-dizel. Sa druge strane, različite primene ovog ulja odavno su ustaljene u medicini, farmaciji i kozmetici. U ovim oblastima na ceni su kvalitetni sastojci ulja i njegova raznolika dejstva.

Ricinusovo ulje pogodno je za unutrašnju kao i za spoljašnju upotrebu: Pri unutrašnjoj upotrebi ima snažno laksativno dejstvo i služi kao laksativ. Pri spoljašnjoj upotrebi pokazuje svoju snagu kao svestrano sredstvo za lepotu i zdravlje.

Ricinusovo ulje za kožu
Na osnovu svog protivzapaljenskog i negujućeg dejstva ricinusovo ulje se često koristi kao proizvod za negu kože. Za negu suve kože ovo ulje se meša u odnosu 1:3 sa drugim uljima kao što su bademovo ulje, kokosovo ulje, ulje od jojobe ili maslinovo ulje, nanosi se u tankom sloju na kožu i prstima lagano utapka u kožu. Koža upija preko noći sastojke, a sledećeg jutra se ostaci ulja uklanjaju mlakom vodom i pamučnim tupferima.

Ukoliko mešavinu ulja nanesete na lice u debljem sloju, dobijate odličnu masku protiv sitnih bora i drugih znakova starenja kože: Ostavite ulje na koži 30 minuta, a nakon toga pažljivo obrišite lice vlažnom maramicom.

Ovo biljno ulje koje ubija klice pokazalo se takođe korisnim za ublažavanje kožnih problema kao što su crvenilo, akne ili nečistoće na koži. Primena je sasvim jednostavna: Štapićem za uši nanesite malo ulja na problematično mesto. Ricinusovo ulje je takođe izuzetno pogodno za tretman ožiljaka.

Ricinusovo ulje za kosu
Mnogi proizvodi za negu kose kao što su tretmani za kosu, šamponi ili sprejevi za negu, sadrže ricinusovo ulje i to sa dobrim razlogom. Ovo ulje čini kosu svilenkastom i sjajnom, daje vlažnost i podstiče rast kose.

Još jedna prednost jeste da ricinusovo ulje neguje i smiruje kožu glave i tako pruža podršku protiv stvaranja peruti. Tretman za kosu od ovog ulja možete da kupite kao gotov proizvod, a možete takođe da koristite čisto hladno ceđeno ricinusovo ulje: Umasirajte dve do tri kapi u kosu i kožu glave i isperite ulje nakon otprilike dva sata blagim šamponom.

Da biste sprečili kosu da procveta na krajevima možete redovno da umasirate malu količinu ulja (jedna kap je dovoljna) u vrhove vlasi.

Druge proizvode za negu kose koji daju vlažnost možete sasvim jednostavno da napravite sami – i to tako što ćete nekoliko kapi ricinusovog ulja da dodate svom balzamu ili šamponu za kosu.

O čemu bi trebalo da vodite računa kada kupujete ricinusovo ulje

Kod ovog ulja kvalitet igra važnu ulogu. Od odlučujućeg značaja je da ulje više ne sadrži ricin - zato što je on otrovan. Ukoliko želite da kupite čisto ricinusovo ulje trebalo bi da vodite računa o tome da je ulje dobijeno hladnim ceđenjem iz oljuštenih semenki. Samo tako ovo kvalitetno ulje može da razvije svoje puno dejstvo. Još jedan savet na kraju: Ovo ulje ne bi trebalo da čuvate previše dugo. Rok trajanja ovog ulja je između šest i osam meseci.

Svejedno da li u čistom obliku, kao nega domaće izrade ili kozmetički proizvod za lepotu – probajte ricinusovo ulje i uverite se i sami u njegova čudesna dejstva.
link
 

Back
Top