Antropološke odlike Germana

Poslovična je germanska vrednoća, odnos prema radu i zadatku, ali takođe sklonosti ka nametanju svojih običaja drugim narodima, porobljavanju drugih naroda, sklonost ka osvajanju teritorija, sklonost ka gospodarenju drugim narodima, nametanju kolonijalnog jarma, monopolizmu i imperijalizamu.

Danas su svi Germani izuzetno izmešani sa starosedeocima i drugim narodima tako da se, u stvari, danas ne zna kako su germanski dođoši iz Azije izgledali. Međutim, kroz današnje Germane tu i tamo provejavaju azijatske fizionomije. Mi ćemo se ovde malo njima pozabaviti u smislu navođenja primera.

1609333515955.png
1609334369273.png

Richard Chamberlain

Poslednja izmena:
zanimljiva tema zato što me zanima fizička antropologija a i živim u Nemačkoj.

* ne bih se složio da germanski narodi u svojoj osnovi imaju nekakav azijatski uticaj niti ga ja primećujem. ako ga negde ima, to pre svega može da dodje u "novijem" vremenu. šta bi bilo to novije, ne znam, evo na pamet mi pade recimo primer pevačice Bjork (Island), verovatno je nekad do mešanja došlo sa azijatskim starosedeocima na severu Evrope.

* ako mogu da primetim nege nagoveštaje azijatskog mada je i to loša definicija, onda to pre svega istočna Nemačka zbog baltidskog uticaja i juzna Nemačka zbog alpidskog uticaja. odredjene sličnosti ova dva tipa primetili su fizički antropolozi.

zanimljiva tema zato što me zanima fizička antropologija a i živim u Nemačkoj.

* ne bih se složio da germanski narodi u svojoj osnovi imaju nekakav azijatski uticaj niti ga ja primećujem. ako ga negde ima, to pre svega može da dodje u "novijem" vremenu. šta bi bilo to novije, ne znam, evo na pamet mi pade recimo primer pevačice Bjork (Island), verovatno je nekad do mešanja došlo sa azijatskim starosedeocima na severu Evrope.

* ako mogu da primetim nege nagoveštaje azijatskog mada je i to loša definicija, onda to pre svega istočna Nemačka zbog baltidskog uticaja i juzna Nemačka zbog alpidskog uticaja. odredjene sličnosti ova dva tipa primetili su fizički antropolozi.
A što trčiš pred rudu? Polako, doći ćemo i do Nemaca, prvo Englezi.

Не могу имати азијатску антропологију (као Монголи и остали народи слични њима) јер су носиоци хплг Р1б.
‚A ko je utvrdio da je baš to germanska haplogrupa? Niko. Postoje pretpostavke.

Ono što jeste izvesno jeste da su Germani u psihoantropološkom smislu najbliži azijatskim narodima.

Poslovična je germanska vrednoća, odnos prema radu i zadatku, ali takođe sklonosti ka nametanju svojih običaja drugim narodima, porobljavanju drugih naroda, sklonost ka osvajanju teritorija, sklonost ka gospodarenju drugum narodima, nametanja kolonijalnog jarma, monopolizmu i imperijalizamu.

Danas su svi Germani izuzetno izmešani sa starosedeocima i drugim narodima tako da se, u stvari danas ne zna kako su germanski dođoši iz Azije izgledali. Međutim, tkroz današnje Germane tu i tamo provejavaju azijazske fizionomije. Mi ćemo se ovde malo njima pozabaviti u smislu navođenja primera.
Mislim da se ta poslovična germanska vrednoća javila tek s protestantizmom. To nije odlika katolika.
Ideja o osvajanju i vladanju drugim narodima, jeste njihova.

Back