Imati iskustvo ne mora značiti da imamo znanje. Iskustvo i znanje nisu ista stvar mada su povezani. To što Nikko poistovećuje znanje sa iskustvom pokazuje da razmišlja plitko i površno i da se radi o nedovoljno obrazovanoj osobi . Iznošenje kategoričkih tvrdnji bez dublje analize i ispitivanja je obično znak bolesnog, naduvanog ega.
Ne, nego to sto si ti zakljucio da sam ja poistovetio iskustvo i znanje u onoj recenici, govori o tebi sve sto si napisao u nastavku.
Ti dakle najprostiju recenicu ne mozes da desifrujes, a to je sve zbog tvog povredjenog ega koji zuri i juri da se uhvati za bilo sta sto ce da mu olaksa bol, pa sam sebi upadnes usta zbog neke sitnice. To je jako slabo, veoma jadno stanje svesti. Ego u svom pravom svetlu, da ne kazem mraku.
I ako ti nije jasno do sad - "to jest" ne znaci iskljucivo da neke dve stvari poistovecujes, moj izgubljeni ti. Tu stoji to jest, zato sto 99.9% iskustava o kakvim govorim, podrazumeva dobijanje nekog znanja.
A ako se to kosi sa onim sto su tebe naucili, mozes da odes i da se zalis Aristotelu ili ko god ti je rekao drugacije.
U Bog te mazo skidam ti kapu! Tvoja iskustva su neopisiva!
Da, ali ne samo moja, nego bilo cija iskustva takvog tipa. Da si noznim palcem krocio na tu stranu, to bi ti bilo jasno.
Ali ček, ček, pa zar nije sam Kastaneda na oko 3000 stranica opisivao svoja
iskustva sa nepoznatim, sa duhom, namerom, drugom pažnjom??
Ne znam da li sam igde rekao da sam spreman da na nekom forumu opisujem svoja iskustva kroz 3000 stranica..? Vi ste bas budalasti.
Da, on jeste opisivao neka svoja iskustva kroz 3000 stranica u knjigama, ali ona tebi i ljudima kao ti ne znace nista. Ona mogu da znace samo nekom ko je osetio iste stvari, ili eventualno mogu da koriste nekom koga ce zainteresovati da krene da istrazuje neke stvari.
Ali to kako ih je on recima "opisao" kako je mogao, svejedno ne obuhvata 0.5% onoga sto su ta iskustva zapravo bila i sto su njemu znacila, niti mogu da "opisu" znanje koje je dobio kroz neka od njih.
Drugo, veliki deo tih opisanih iskustava je bio potaknut Don Huanovim manevrima, ili sa druge strane psihodelicima, o kojima ja nemam nameru da govorim na nekom glupom forumu, pogotovu ne nekom ko samo zbog svoje bedne egomanije trazi tako nesto, kako bi toboze probao da diskredituje tog nekog ili kako bi mu taj nesto dokazao. Interesantno. To mozes, ali sa svojim drugarima, na tvom nivou svesti.
Hm, možda su Kastanedina iskustva "par liga" ispod tvojih, jer su opisiva. Ako je tako, Kastaneda je u odnosu na tebe pičquin dim!

Daj onda da skratimo priču, jer se sve to ne može opisati kako si sam rekao. Povedi nas molim te u totalnu slobodu! Jedva čekam...
Gresis, njegova iskustva nisu opisiva. On je iskoristio reci koliko god je mogao, ali to ne znaci da je iskustvo opisano. Kao sto rekoh, taj "opis" cini "0.5%" tog iskustva. Opisati iskustvo u pravom smislu je nemoguce. To objasnjenje ne vredi nista nekom ko cita a ko nema nikakvo znanje o tome, niti je iskusio bilo sta slicno, kao sto i samom Karlosu nije vredelo 800 puta kada mu je Don Huan govorio o nekim stvarima, jer jednostavno nije bio na tom nivou da bi mogao da shvati i oseti, a mozda ti ni to nije jasno?
U totalnu slobodu mozes samo sam da se povedes.
To je problem sa ljudskim bicima...svima se svidjaju price o magiji, drugim svetovima, slobodi, ali niko nece prstom da makne i da prestane da bude idiot kao sto jeste, svi bi radije da ih neko preveze do te slobode, a ako im se eventualno ne svidi, da ih vrati.