Antropologija: Kastaneda

To je slično kao da si rekao da i pas i bogati čovek žive na neki način. Tačno je dažive, al to nije isto. Isto tako nije isto sve to spomenuto kad si u celibati u kad nisi, iako nešto od toga možeš imati i imaš u nekoj meri, na neki način, u nekom obliku. To nije isto.

Ti znas da nije isto, ja znam da je isto.
Posto i ti i ja znamo, nema vise potrebe da pricamo o tome, jer postaje besciljno kuckanje.

Pa što onda poučavaš? ("Izadjite iz okvira hiljadugodisnjih iskustva...") Ne znam čega si svedok al konačne istine nisi, pa to nemoj ni nametati, ako već govoriš o nametanju odnosa učitelj-učenik. Nema tu šta da se nameće, verodostojan učitelj je apsolutna neophodnost za postizanje konačne istine. Ne mora ga neko prihvatiti, to je dobrovoljno, te stoga to nije nametanje, al ako hoće konačnu istinu - onda mora - imati verodostojnog duhovnog učitelja.

Nikog ne poucavam, niti nesto namecem, daleko od toga. A svedok konacne istine jesam, ali ti to ne mozes da znas, kao sto si mozda i ti , a ja ne mogu da znam.
I opet ti znas da je verodostojni ucitelj neophodan, ja znam da je ucitelj svuda oko nas, ne u jednom verodostojnom coveku.
Naravno, nema vise potreba da pricamo o tome.

Koga tvoje lično iskustvo obavezuje na bilo šta i kakvu težinu ono ima za bilo koga?

Nikakvu naravno.

Konačna istina podrazumeva odsustvo požude.

Konacna istina nije odsustvo pozude, nego odsustvo svega, pa i cistog ljudskog bica, nemog svedova i tako to.

ako se odlučiš nakon što si spoznao "konačnu istinu" da se upuštaš u neistinu

Tada nema neistine.

gde je onda ta konačna istina?

U zivotu. U zivotu u punoj svojoj snazi.

Ima neka tajna veza,
Za sve ljude zakon krut
Njome čovek sebe veže,
Kada bira neki put.

Odlicno. Samo nema biranja, vec samo kretnja.

Sidro koje lađu čuva
da ne bude bure plijen
Tone skupa dsa tom lađom
Jer je ono dio nje.

Znaci taj brod ne treba da ima sidro. :)

Razlicita su nasa shvatanja i "znanja". Hodimo nasim putevima i stazama i ondak bez staza. Nema potrebe za raspravu i dalja postovanja i odgovore. Nikoga ne mozemo promeniti niti nauciti, vec moze sam sebe.

Nije loša ideja da gledamo s energetske strane kako to mistika potencira. Zapravo to je odlična ideja jer složenost mi nećeš moći preneti slikama i poredjenima koja si naveo i same jahače apokalipse na kraju. Zbog ovih jahača i tvojih :hahaha: stekao sam utisak da si zlurad. Možda grešim?:neutral:

Uredu je, pa i neophodno potrebno, sagledati i energetsku stranu, ali ne samo i jedino nju. Što bi se u matematici reklo, uslov je potreban, ali nije dovoljan.

Ne, ne radujem se tom zlu, odvratno mi je, al razumem da je to duh ovog vremena. Sve u svoje vreme, pa kad mu se vreme navrši i ono će proći... Materijalni svet je stalno promenljiv.

Ti znas da nije isto, ja znam da je isto.
Posto i ti i ja znamo, nema vise potrebe da pricamo o tome, jer postaje besciljno kuckanje.

Dabome, slažem se, ja imam svoje izvore saznanja a ti svoje, pa svakom svoje.

Nikog ne poucavam, niti nesto namecem, daleko od toga. A svedok konacne istine jesam, ali ti to ne mozes da znas, kao sto si mozda i ti

, a ja ne mogu da znam.
I opet ti znas da je verodostojni ucitelj neophodan, ja znam da je ucitelj svuda oko nas, ne u jednom verodostojnom coveku.
Naravno, nema vise potreba da pricamo o tome.

O ovome ima potrebe da se kaže još nešto.

To me podseća na Džidu Krišnamurtija i njegovu priču, poropoved i stalnu pouku drugih kako ne treba nikome učitelj a on celog života ide naokolo

i kao učitelj poučava tu "nauku". Spekulator.

Ja velim da je za postizanje konačne, krajnje duhovne istine učitelj aposlutno neophodan. Ne da je u svakom saznanvanju učitelj apsolutno neophodan, iako je najčešće to baš tako u praksi i životu.Može se puno saznati bez da se ima učitelj, no znatno teže i samo do određenog nivoa, pa makar to bio i taj nivo početne transcendencija

Što se tiče da je neko svedok konačne istine... znaš žena kad nije trudna ne može valjano da tvrdi da jeste trudna, jer trudnoća (kao i svako drugo stanje) ima svoje simptome. Ti te simptome ne nemaš! (ne mislim trudnoće, već spoznaje konačne istine :mrgreen:) i ovo ti kažem dobronemarno a ne iz namere da unizim postignuće, koje očigledno, imaš i koji nikako nije malo ili za nepoštovanje, al nije krajnje, daleko od toga.

Nikakvu naravno.

Dabome

Konacna istina nije odsustvo pozude, nego odsustvo svega, pa i cistog ljudskog bica, nemog svedova i tako to.

Nije da je konačna istina odsustvo požude, već u konačnoj istini nema požude. Ostatak opisa je dobar, ali kratak, prvog stupnja transcendencije. To onima koji su zaista iskusni u transcendenciji nije nepoznato, to je odavno poznato i priznato kao valjana,autentična spoznaja, ali ne i konačna!

Tada nema neistine.

Neistina je izvrnuto poimanje istinitoga. Požuda je izvrnut oblik ljubavi. Ako nema neistine, nema ni požude, čim je tu požuda tu je i neistina.

U zivotu. U zivotu u punoj svojoj snazi.

I požuda kao izraz neistine je takođe u životu

Razlicita su nasa shvatanja i "znanja". Hodimo nasim putevima i stazama i ondak bez staza. Nema potrebe za raspravu i dalja postovanja i odgovore. Nikoga ne mozemo promeniti niti nauciti, vec moze sam sebe.

Nisu to u suštini različita shvatanja, ovo o čemu govorim je samo nešto dublje iza toga, iako izgleda iz te pozicije da ne može biti bilo šta iza toga. A razgovori znaju biti od pomoći, nezgodno je samo ako je neko na egu pa razgovor postane besmileno prepucavanje između ega.

Poslednja izmena:
IZ ANSOVOG ĆOŠETA

Za sad ništa od Big Ega, Big Enda il Big Ben(d)a ... (izglenda) ...

Vibracije
u l-evoj nadlaktici kanda su u zadnje vreme malo usporile i splasnule ...

Tragajući
i prebirući po njihovom značenju i poreklu, otkrih da potiču iz najmanje tri generalne (manje-više homogene) struje:

1.-od nekih koji ovde traže neke (ili nekog) ... da ih vode (vodi) stazom “ratništva”, putem “znanja”, drumom “duhovnosti”, ... ili nekom šestom od celog mnoštva ostalih staza, bogaza, puteva, putića, putica, il stranputica, ...

2.-od nekih koji ovde traže neke (ili nekog) ... koga bi vodili stazom “ratništva”, putem “znanja”, drumom “duhovnosti”, ... ili nekom šestom od celog mnoštva ostalih staza, bogaza, puteva, putića, putica, il stranputica, ...

3.-od nekih koji ovde ne traže ni neke, ni nekog, ni ikog, ... (da ih vode, il da vode), nego, više -manje (ne)zainteresovano, manje-više strogo il blago kontrolisano, luduju (neki bi rekli igraju se i zabavljaju), delajući bez iščekivanja nagrade (“nagrada” im je samo delovanje, igra, ludovanje, život, tekuća stvarnost), i iz prikrajka manje-više tiho, više- manje (ne)primetno i ne previše prekorno, poput nepristrasnog svedoka, posmatraju i ove prve, i one druge, i sebe same ...

Ono
što je zajedničko i za prvu i za drugu struju, jeste da i jedni i drugi (i ovde, i tamo) delaju iščekujući nagradu (u vidu “moći”, “treće pažnje”, “unutrašnjeg ognja”, “slobode”, “prosvetljenja”, ...) ...

Delaju i čekaju ... Godoa ...

I dok
neki od onih iz prvog jata (“ratnici”, “tonalisti”, “relativisti”, “materijalisti”, ...) vape za Godoom u ljudskom liku il obličju, željno iščekujući da ih kakav vođa (nagual) izvede i izbavi iz ovog “ljudskog kokošinjca” (na šta nekima od njih liči njihov trenutni životni ambijent), i tako im omogući da se konačno dokopaju i domognu “moći”, “treće pažnje”, “unutrašnjeg ognja”, “slobode” (puštajući usput da im Nagual neprimećeno kruži i leće tik ispred, iza i unutar nosa, jezika, očiju i ušiju, i ostalih čula i organa ... ), dotle neki od ovih iz druge struje (“vidovnjaci”, “nagualisti”, “aspsolutisti”, “idealisti”, ...) tragaju za Godom, Godoom il Gospodom u kakvom Nagualnom Bezobličju, ili Božanskom ličju il obličju, želeći se konačno, večno i bespovratno ujediniti s nesaznajnim Nagualnim Izvorom, il s Onim Glavnim Likom što ih neznano kada stvori “na svoju sliku i priliku” ...

I, pošto
svaka tica u svoje jato leti, one se međusobno (u vlastitom jatu, struji) poprilično dobro slažu i razumeju, jer su im skupne čakre i čarke i tačke opažanja stvarnosti (iz perspektive njihove brzine i visine leta) u priličnoj meri usklađene i sinhronizovane ...

Ali,
ta neujednačenost brzine, visine i maršute leta između pripadnika različitih struja ujedno predstavlja i glavni problem i prepreku u njihovoj međusobnoj prepisci, prepirci, odnosno komunikaciji ...

Zato
neki iz prvog jata, kojima za apstraktni let u nagual još uvek nisu (u dovoljnoj meri) narasla i stasala apstraktna krilca, poput osa il osica napadaju stršljenove il golubice iz onog trećeg jata, i, (manje-više neljubazno, nestrpljivo, netrezveno, ironično, sarkastično i nepokolebljivo) pokušavaju ih oterati odavde, u očiglednom nastojanju da na ovom mestu stvore kakvu svoju setku il sektu “osica-ratnika-setkaša”...

Ono
što je zajedničko za neke od pripadnika iz prva dva jata jeste utisak da i jedni i drugi za Godoom tragaju negde “tamo vani”, tj. izvan Sebe, gde će možda poneki personalista-apsolutista “tu i tamo” pronaći kakvu vlastitu umnu /tj. Godoovu, Nagualovu/ više-manje ličnu il priličnu sliku i priliku, iliti projekciju Uma/Godoa, koju će u odsutnosti nedualnog (nagualnog) znanja prihvatiti kao samog Gospodina Godoa, dok će pokojeg ratnika “i tu i tamo” možda sustići njegovi ego-strahovi u vidu ili liku kakve senke, il slike il prilike kojekakvih “neorganaca” i/ili “letača” ...
...

Ono
što mnogi “ose-ratnici” ne znaju jeste činjenica da postoje dve vrste letača:

-oni “loši” što se lepe i što lete na SEBIČNOST, KRUTOST, NEPOVERLJIVOST, STRAH, BES, MRŽNJU, ZAVIST, NEZADOVOLJSTVO, JAD, OČAJ, ... (i sva druga “negativna” ego-osećanja koja potiču od do sad nagomilane “loše” karme), i

-oni “dobri” što se lepe i što lete na NESEBIČNOST, RADOZNALOST, POVERENJE, LJUBAV, SREĆU, UŽITAK, ZADOVOLJSTVO, ... (i sva druga “pozitivna” ego-osećanja koja potiču od do sada stečene “dobre” karme) ...

(Kartiikeya je ovu klasifikaciju letača obradio mnogo detaljnije i stručnije)

A ono
što Godo, Duh, Nagual najviše ceni, što ga najviše privlači, u čemu ponajviše uživa, na šta se ponajviše lepi, i na šta (direktno i bez posrednika) ponajviše (kao Vrhovni Letač) leti, jeste ono što najređe seje: BESPREKORNOST ...

A do nje
se dolazi SAMO strpljivim i nepoklebljivim traganjem po SEBI (svesti, nesvesnom, apstraktnom, ...), kao Jednom, Jedinom i večnom Sejaču i Semenu ... Svega ...

....

P.S. - Molim cenjenog mister solGOODguya i ostale cenjene mistere koji ne čitaju Ansove postove da ne odgovaraju na ovaj post iz razloga sto imaju običaj da napišu svega par rečenica nekog teksta, i da u tih nekoliko rečenica kažu svašta pametno (verovatno se lože na kvalitet), jerbo se Ans poslijen, jadan stidi:), ždere:) i sekira:) što uzalud il zalud volko mlogo piše, blebeće i piskara :)(cijuče, pijuče i kukuriče:)) ...;)

Poslednja izmena:
‚‚jerbo se Ans poslijen, jadan stidi, ždere i sekira što uzalud il zalud volko mlogo piše, blebeće i piskara (cijuče, pijuče i kukuriče) ...

:cmok2: Ansu i :cmok2:Evi. :)

Eto ja ne pišem ni koliko ti pa se ne sekiram:). I ja se palim na kvalitet, ali drugog vida komunikacije.:zper::heart:

Da, kad se gleda samo s energetske strane kako to mistika potencira. No malo je to složenije. Jel i kolač i izmet su u osnovi od istih hemijskih elementa, i na kraju krajeva samo - energija, pa ipak se njihova primena i upotreba suštinski razlikuju :mrgreen: Jel, u praksi valja praviti razlike iako postoji nivo jedinstvenosti.

Dabome da postoje razlike između dece, leševa, životinja, a bome i između čmara i vagine stoga nstojati proturiti ideju da razlike nema ili da su po nečijoj hirovitosti neke razlike eto prihvatljive kao tobož normalne, iako očiglednonisu, a neke nisu iako bi se po sličnoj logici i one mogle prihvatiti, ako se u izvesnoj meri zažmuri na očigledne razlike...

Što je problem? :sad2: leš nema slobudu volje i ne buni se, konačno to je hrpa materije, neutralne. :mrgreen: Isto tako magarcu može i da prija - nema nasilja, to je najvažnije!!! jel de! nije bitan ni moral ni mudrost ni pamet, važno je samo i jedino da nema nasilja, šta ko ima da oseća pedofobiju, zoofobiju, nekrofobiju prema nečijoj "seksualnoj orjentaciji", on je prosto takav, to je genetski, šta on tu može... e pa sad reci da nisu magarci klepavi, međedi brdski :hahaha:

A mogli bi da stupe i u brak, misim, čovek i magarac i za to da im se da papir od državnog činovnika, a mogli bi početi da zakonskom uredbom teraju i crkvu da ih venčava, jer zaboga ne mogu praviti diskriminaciju među ljudima različite seksualen orjentacije!!! Ako venčavaju jedne morajui druge! Što čovek koji ima takvu seksualnu orjentaciju ne bi mogao da šeta korzom i drži magarca za đokicu? Zaboga ne možemo krištiti njegova prava i uplitati se zoofobo u njegovu seksualnu orjentaciju! Treba da organizuje paradu ponosa u borbi za svoja prava sve sa magarcima, svinjama, kozama ovcama i ostalim domaćim "blagom". Ako mogu heteroseksualci da se drže za ruke i šetaju korzom, može i on svog magu za kopito! :hahaha: Jahači apokalipse sve jedna predhodnica za drugom....

Rekla bih da si preterao malko. Sudiš! I to na vrlo ružan način. Jedan od dokaza da tvoj celibat nije baš delotvoran koliko tvrdiš.

Uredu je, pa i neophodno potrebno, sagledati i energetsku stranu, ali ne samo i jedino nju. Što bi se u matematici reklo, uslov je potreban, ali nije dovoljan.

Ne, ne radujem se tom zlu, odvratno mi je, al razumem da je to duh ovog vremena. Sve u svoje vreme, pa kad mu se vreme navrši i ono će proći... Materijalni svet je stalno promenljiv.

Još jedan dokaz da si daleko od visokopreosveštenosti.

Zbog čega bi nekome bilo šta spolja bilo odvratno? Vidiš u drugome ono što nosiš u sebi. A odvratno ti je zbog borbe koju imaš sa tim u samome sebi. Ta borba bi trebalo da ti govori da nisi mnogo bolji od ljudi koje osudjuješ. Valjani simptomi čoveka koji je spoznao istinu bi bili saosećanje i samilost, a ne pljuvanje.:per:

Odnos dva bića je samo njihova stvar..pred Bogom , pa bila to kombinacija magarac-čovek, filadendron-čovek, čovek-čovek. Sa tim nemaju ništa ni činovnici, ni crkva, ni ti, ni ja. Zbog toga mi je smešno kada bilo ko traži verifikovanje svog odnosa od strane bilo koga ili čega drugog.

Poslednja izmena:
Razum je materijalna stvar koliko i :guza: i ume da bude ‚‚grešan‚‚ čak i više od seksualnih organa.:)

Mesec je mlad i noć je vrela...padaju zvezde padalice....Izadjite napolje ljudi! Odoh ja u šetnju...noću...ko prava veštica...he, he, he...:zper::metla:

:heart::heart::heart:

Hajde sada bez ikakvih citata, bilo Huana, Henara, nekih indijskih Baba i tako to, kazi kako si ti ustanovio da "zracenja" ne znaju ili znaju bilo sta?

pri dugotrajnoj i intenzivnoj upotrebi razuma osjećam da mi se troši energija iz područja grudnog koša i stopala i zbog toga mi se srce i stopala ohlade
to je loše pa zbog toga izbjegavam pisati dugačke postove :whistling:

pri seksualnim igricama sjećam potrošnju energije iz cetra za volju
kao da mi netko čupa trbuh
i to je loše :brus:

nego ako netko zna linkove za:
Germain: ˝Sveta trinozofija˝
˝Knjiga proroka Henoka˝
Ernst Muldašev: "Od koga smo postali" i ˝U potrazi za Gradom Bogova˝
bio bih zahvalan :rtfm:

Još jedan dokaz da si daleko od visokopreosveštenosti.

Zbog čega bi nekome bilo šta spolja bilo odvratno? Vidiš u drugome ono što nosiš u sebi. A odvratno ti je zbog borbe koju imaš sa tim u samome sebi. Ta borba bi trebalo da ti govori da nisi mnogo bolji od ljudi koje osudjuješ. Valjani simptomi čoveka koji je spoznao istinu bi bili saosećanje i samilost, a ne pljuvanje.:per:

Odnos dva bića je samo njihova stvar..pred Bogom , pa bila to kombinacija magarac-čovek, filadendron-čovek, čovek-čovek. Sa tim nemaju ništa ni činovnici, ni crkva, ni ti, ni ja. Zbog toga mi je smešno kada bilo ko traži verifikovanje svog odnosa od strane bilo koga ili čega drugog.

To je samilost i saosećanje, pomoći nekome, makar ga odvraćati da ne bunari zadovoljstvo u prškanju po izmetu i čmaru, a ne ga gurati u taj izmet u ime tobožnje slobode (koja ironija!). Kakve slobode, slobode da se bude grešan, slobode da se degradira? Moža ako hoće po slobodi svoje volje, ali ne i da mu ja to odobrim, da budem saučesnik, bože sačuvaj! - Sve mu je dopušteno ali mu nije sve od koristi i ne vodi sve dobrobiti. Da se takonešto odobrava u ime slobode, liberalizacije, "poluitičke korektnosti" - nema tog razloga ni stvarnog ni prividnog, serviranog zamenom reči i teza od belosvetskih zamlata. Izvrtanje vrednosti i ljudskosti naglavačle. Obična slepa sentimentalnost bez i trunke dobronamernosti i mudrosti, samo zaodenuta u odore tobožnje slobode, dok se robuje najodvratnijim porocima i gresima.

A gde sam to neku konkretnu osobu kritikovao? Govorim o pojavi a ne o nekim konkretnim osobama koje su joj nosioci. rekoh "Ne, ne radujem se tom zlu, odvratno mi je" Kažem da je to zlo odvratno, a jel nije? Da, i peofilaija i zoofilija i nekrofilija i homoseksualnost su mi odvratni - te zle pojave, ne neka konkretna osoba, a pogotovo ne duše, jer duše su uvek čiste. Već rekoh da kako će neko koristiti vlastitu seksualnost je njegova privatna stvar, al to ne znači da je nemam, ne mogu ili ne smem imati stav o POJAVAMA uključujući i pojave raznoraznih razvraćenosti ljudske prirode i uljučujući odvratnost prema odvratnom, niskom, smrdivom, odbojnom kao i prema privlačnom, uzvišenom, čistom. A šta u tim pojavama ima lepo? Jel tebi tu ima nešto lepo, uzvišeno, plemenito, poželjno? Ne nalazim u samim tim pojavama ništa od toga, osim što su bića koja su se uplala u njih izvorno lepa i čista. Nije čak ni neutralno - odvrano je demonsko izrugivanje ljudskošću.

Znaš i dijamant je izvorno i čist i lep, al kad je prekriven izmetom, iako on suštinski ne postoaje prljav ili sam po sebi odvratan - taj prekrivač čini da, dokle god je on prisutan i dokle god se ne očisti, da je taj konglomerat - odbojan. Sam dijamant je i dalje privlačan al ne izmet kojim je prekriven! A zbog čega bi bilo odvratno? Pa svakom ko je sposoban da napravi razliku, a pravljenje razlika (viveka - sposobnost da se napravi razlika između istinitog i neistinitog, duha i materije) je odlika inteligencije (buddhi), jasno je zašto i šta je tu odvratno. Znati razliku između povoljnog i nepovoljnog, dobrog i lošeg, zla i dobra.... je od suštinske važnosti za napredak iz neznanja i strasti ka vrlini, a bez vrline, utemeljenja u vrlini čovek se ne može izbaviti iz materijalnog postojanja, od smrti, starosti, bolesti, patnje, bede, teskobe... Sasvim nebitno što su te razlike na čisto duhovnom nivou bemislene, ne postojeće, tamo ih nema, jer je tamo sve čisto, jer ovde govorimo o onima koji su zarobljeni u materijalnom postojanju. Jel ti to nije dovoljan razlog? Svako ljudsko osećanje, pa čak i mržnja i zavist mogu pozitivno da se iskoriste, samo osećaj pakosti nema pozitivnu svrhu, to je osećaj koji postoji samo u materijalnom svetu, nema ga u duhovnom, taj osećaj je jedini osećaj koji nema i ne može imati pozitivnu primenu, stoga on mora da se, ako ga neko ima - leči, dok ostala osećanja ne treba lečiti već samo valjano usmeravati, da ne bi bila hrana zlu i prepreka na putu samo-spoznaje.

A šta ti predlažeš da nemam svoja osećanja, da ih potiskujem i da zanemarim inteligenciju (viveku - diskriminaciju/u pozitivnom smislu te reči/, sposobnost pravljenja razlika! ;) Jel to?

Poslednja izmena:
Šta si se ti, Terezo, sneveselio?

:)

Ne uvažavaš činjenicu da su homoseksualci svesno ili polusvesno ali sopstvenom namerom u ljubavi koju žele i da na taj izbor imaju pravo kao i svaki hetero pojedinac. Po odvratnosti koju osećaš prema gej kulturi svrstavaš je u oblast najgrđeg kriminala i svoj iskaz začinjavaš izrazima : izmet, **** itd.

Nije veselo govoriti nekom , bilo kom, šta da radi a tek Kartiyu :eek:, pa kako da se ne sneveselim?

Progutaj taj osećaj odvratnosti :) ma kako ga ti nazivao :hahaha: i posmatraj stvari bez gađenja. bez opterećenja svesti jednom savršeno ličnom manifestacijom, koja koči, opterećuje, troši energiju a ništa ne daje. "Jer sve je energija" učio nas don Huan i stari indijanci. Pristajem na to da je u pitanju samo deo istine u tome a ti prihvati deo koji govori o tome da trošiš mnogo energije na "cementiranje" stava.

U periodu života u kom nisam davao puno pažnje za Kastanedina dela i kada nisam verovao u način promišljanja koji je prisutan i na ovom forumu. Imao sam snažan doživljaj viđenja i odluku: Patrijarhalna organizacija porodice nije dobar put. U najgorem slučaju zbog straha od patera familijasa najbliži koče svoje emocije i intelekt, u malo blažem slučaju samo traže potvrdu ali nemaju slobodu. A ja nedovoljno efikasan prosto nemam potencijal, a život ne čeka:hahaha:. I upustio sam se u dramu sa svojim najbližima u dramu koja traje već sedam godina.
Mnogo sam muke imao da ih ubedim da su slobodni ali svet danas izgleda drugačije i da znaš da je lepše mesto za život nego pre. Danas se energija ne koči i ne rasipa nego se sabira i teče u neminovnom prolazu zemaljskog života koji smo odabrali da živimo zajedno.

Gubim puno energije kada ti želim poručiti da ne gubiš puno energije ali imam negde i da uštedim;).

I onda se sneveselim jer ko sam bre ja :hahaha: ? :hahaha:

:)

Ne uvažavaš činjenicu da su homoseksualci svesno ili polusvesno ali sopstvenom namerom u ljubavi koju žele i da na taj izbor imaju pravo kao i svaki hetero pojedinac. Po odvratnosti koju osećaš prema gej kulturi svrstavaš je u oblast najgrđeg kriminala i svoj iskaz začinjavaš izrazima : izmet, **** itd.

Pa i onaj je svojom namerom u "ljubavi" s magarcem :mrgreen: ili lešinom, detetom izmetom... Rekoh da ako ko hoće, njegova stvar, anl nisam ja dužan saučestvovati u takonečemu ili odobravati ono što ne da nije dobro, već je razvraćeno. Zar ne vidiš da su to nezdrave manifestacije koje se kriju iza reči "ljubav" To je, u najmanju ruku neprikladno, pervertovano, zapravo nezdravo ili bolesno, poremećeno neskladno mešanje osećaja. Sam osećaj nije problem, al njegovo usmerenje i primena su pervertovani, razvraćeni, usmereni na izipačen način i objekat, pa stoga i odvratni.

Kad se jednom krene putem razvraćivanja prirodne seksualnosti (prvo u okvirima heteroseksulanosti, potom vidimo prelazi i prihvata se na homoseksualnost, pa će u nekim skorašnjim generacijama da pređe i na pedofiliju zoofiliju...) onda tome nema kraja. Ako prihvatiš da je neprirodna seksualnost tobož prirodna, a da je hirovitost standard, onda toj smrdivoj degradaciji nema kraja i postaje sve izopačenija i izopačanija od svoje prvobitne izvorne i čiste joj prirode - darivanja život i svesti!

Ne začinjavam ja tu ništa, već su ti izrazi opisi te delatnosti! Ne može se nešto odvratno opisati lepim i rečima koji ne odgovaraju priirodi delatnosti. Smeta ti opis a ne smeta ti opisivano!? :eek: pa jel se ****** fircaju u ****, jer bunare po tuđem šupku osećajući pri tome seksualno zadovoljstvo? (slično kao i oni u heteroseksualnim analnim odnosima). Hoćeš reći da to nije perverzno i odvratno? Meni jeste, a i po prirodi stvari jeste. Razumem ja da kada se čula nadražuju na ma koji način ona se pobude, razumem da to može za čula biti stimulišuće, al kamo ostatak čoveka osim čula koje imaju i niže životinje, poput svinje kojoj ništa ne smeta da jede izmet i u tome uživa! gde je razumevanje, kamo inteligencija, savest, kamo drugi uzvišeni, plemeniti osećaji? Ako već hoće da uživaju i vole mogu li naći nekakav uzvišeniji objekat za voleti i u kome će uživati od smrdive rupe koja služi za odlaganje izmeta pre nego se izbaci iz tela? Kakav je to standard, koji je to nivo, uživanja i ljubavi? Misim ako ko hoće - njegova privatna stvar, al moja je privatna stvar da imam svoj stav o toj pojavi. Pa neće mi zar *****, zoofol, pedofil, nekrofil nametati pogled na svet i standarde valjanog zdravog i pravog?

Pih. Ovaj svet kao da je jeo bunike.

tragaju za Godom, Godoom il Gospodom u kakvom Nagualnom Bezobličju, ili Božanskom ličju il obličju, želeći se konačno, večno i bespovratno ujediniti s nesaznajnim Nagualnim Izvorom, il s Onim Glavnim Likom što ih neznano kada stvori “na svoju sliku i priliku” ...

Nema tu traganja za Onim glavnim. Zna se koji je. Niti je nagual, niti paznja druga/treca,...
Licno sam se sreo sa pravim.
Doneo mi je jedan kao vredan poklon.
Pokazao sam ga najblizima i ispricao kako sam ga dobio.
Hteli su da me uvuku u njihovu iluziju da su ga oni kupili i tu stavili ispod nekakve jelkice.
Nisu mi verovali da je sam pravi napisao moje ime u dnu poklona onda kad sam mu to zatrazio, vec da sam ja sam to uradio !?!
I tako tek da znate ko je deda Mraz.

Poslednja izmena:
‚‚jerbo se Ans poslijen, jadan stidi, ždere i sekira što uzalud il zalud volko mlogo piše, blebeće i piskara (cijuče, pijuče i kukuriče) ...

:cmok2: Ansu i :cmok2:Evi. :)

Eto ja ne pišem ni koliko ti pa se ne sekiram:). I ja se palim na kvalitet, ali drugog vida komunikacije.:zper::heart:

IZgleda da si nešto previdela ... (namig)...;)

Al, svejedno, i od Ansa i od Eve hvala na sestrinskoj utesi ...:hvala:

vidi... stigo Ans

Pa di si Ans, ja već počeo da brinem ko šiptar :mrgreen: - "Da ti nije što desilo" :mrgreen:

Ama,
vidi Ans da te ovde mnogi sekiraju svojim nerazumevanjem, pa ko, velim,
ajd malo da im u tom pomognem ... ;)

U ovom
prvom poluvremenu napravio si solidan uvod i polemikama dovoljno razigrao topik ...:klap::worth:

U nastupajućem drugom poluvremenu red je da SVI delujemo više SINERGIJSKI (zbijanjem, fokusiranjem i usmeravanjem zajedničke pažnje), pa će igra tek da se RAZIGRA (sinergijskim RAZGOVORIMA) ...:hvala::klap::)

Nema tu traganja za Onim glavnim. Zna se koji je. Niti je nagual, niti paznja druga/treca,...
Licno sam se sreo sa pravim.
Doneo mi je jedan kao vredan poklon.
Pokazao sam ga najblizima i ispricao kako sam ga dobio.
Hteli su da me uvuku u njihovu iluziju da su ga oni kupili i tu stavili ispod nekakve jelkice.
Nisu mi verovali da je sam pravi napisao moje ime u dnu poklona onda kad sam mu to zatrazio, vec da sam ja sam to uradio !?!
I tako tek da znate ko je deda Mraz.

Na ekranu
Svoje Svesti Ti nikad nikog ne možeš (Istinski) sresti ...

Jer Ti Si oduvek ... i večno ... Sam ...

Verujem da znaš il barem slutiš da ... Istinski Ti nisi u Univerzumu, no je Univerzum u Tvom (ne u egovom) Umu (čulima) ... (da je tonal samo tečni, likvidni, samooblikujući i prolazni Nagul) ...

Ali, to nimalo ne umanjuje relativnu i realnu veličinu tvog doživljaja ...:)
/Nije mala stvar makar i nesvesno u fizičku realnost projektovati Pravog,... (Deda Mraza) :worth::klap:.../

Poslednja izmena:
Pa i onaj je svojom namerom u "ljubavi" s magarcem :mrgreen: ili lešinom, detetom izmetom... Rekoh da ako ko hoće, njegova stvar, anl nisam ja dužan saučestvovati u takonečemu ili odobravati ono što ne da nije dobro, već je razvraćeno. Zar ne vidiš da su to nezdrave manifestacije koje se kriju iza reči "ljubav" To je, u najmanju ruku neprikladno, pervertovano, zapravo nezdravo ili bolesno, poremećeno neskladno mešanje osećaja. Sam osećaj nije problem, al njegovo usmerenje i primena su pervertovani, razvraćeni, usmereni na izipačen način i objekat, pa stoga i odvratni.

Kad se jednom krene putem razvraćivanja prirodne seksualnosti (prvo u okvirima heteroseksulanosti, potom vidimo prelazi i prihvata se na homoseksualnost, pa će u nekim skorašnjim generacijama da pređe i na pedofiliju zoofiliju...) onda tome nema kraja. Ako prihvatiš da je neprirodna seksualnost tobož prirodna, a da je hirovitost standard, onda toj smrdivoj degradaciji nema kraja i postaje sve izopačenija i izopačanija od svoje prvobitne izvorne i čiste joj prirode - darivanja život i svesti!

Ne začinjavam ja tu ništa, već su ti izrazi opisi te delatnosti! Ne može se nešto odvratno opisati lepim i rečima koji ne odgovaraju priirodi delatnosti. Smeta ti opis a ne smeta ti opisivano!? :eek: pa jel se ****** fircaju u ****, jer bunare po tuđem šupku osećajući pri tome seksualno zadovoljstvo? (slično kao i oni u heteroseksualnim analnim odnosima). Hoćeš reći da to nije perverzno i odvratno? Meni jeste, a i po prirodi stvari jeste. Razumem ja da kada se čula nadražuju na ma koji način ona se pobude, razumem da to može za čula biti stimulišuće, al kamo ostatak čoveka osim čula koje imaju i niže životinje, poput svinje kojoj ništa ne smeta da jede izmet i u tome uživa! gde je razumevanje, kamo inteligencija, savest, kamo drugi uzvišeni, plemeniti osećaji? Ako već hoće da uživaju i vole mogu li naći nekakav uzvišeniji objekat za voleti i u kome će uživati od smrdive rupe koja služi za odlaganje izmeta pre nego se izbaci iz tela? Kakav je to standard, koji je to nivo, uživanja i ljubavi? Misim ako ko hoće - njegova privatna stvar, al moja je privatna stvar da imam svoj stav o toj pojavi. Pa neće mi zar *****, zoofol, pedofil, nekrofil nametati pogled na svet i standarde valjanog zdravog i pravog?

Pih. Ovaj svet kao da je jeo bunike.

Već drugi put dobijam isti odgovor i u ime sinergije moram prestati pitati o tome. Hvala Ansu i Evi što insistiraju na sinergiji. Iza ovog što mi poručuješ nadvila se velika jasnoća. Jasno i precizno izražavaš i jasno doživljene emocije na zadatu temu.
Pa to što poručuješ samo oni koji su jeli bunike ne bi shvatili. Ima li tu išta nejasno? :per:

Selimo se iz "šta je kazato" u "ko je kazato":) a to me sneveseli :sad2: i sva ta govna od vola. :rotf:

:eek: Pitanje za sve : Dali devocijska duhovnost stvara prostor u kojem praktikant vere može zanemariti jasnoću i sigurnost kao drugog neprijatelja na putu znanja? Ili sva tvrda i dogmatska učenja ostvaruju isti utisak na svest verujućeg? Ili sam ja jednostavno glup?

Na ekranu
Svoje Svesti Ti nikad nikog ne možeš (Istinski) sresti ...

Jer Ti Si oduvek ... i večno ... Sam ...

Verujem da znaš il barem slutiš da ... Istinski Ti nisi u Univerzumu, no je Univerzum u Tvom (ne u egovom) Umu (čulima) ... (da je tonal samo tečni, likvidni, samooblikujući i prolazni Nagul) ...

Ali, to nimalo ne umanjuje relativnu i realnu veličinu tvog doživljaja ...:)
/Nije mala stvar makar i nesvesno u fizičku realnost projektovati Pravog,... (Deda Mraza) :worth::klap:.../

Bravo, bravo Ans.

Ipak si ti jedan od "Bozidara" :D , kaze mi jedna knjiga koju procitah i par Ansovih postova :)

Kako tvoje igre? Nalazis li ih, igras i pustas kao i kakvo dete?

Pooozzzz.

Back